2013 ikiz anne adayları buraya

doktorun rapor vermiyor mu? belli ki baya rahatsızsın.
ben de 2 hafta önce fazıl say konserine gitmiştim. piyano sesini çok sevmiş olacaklar ki ikisi de hiç durmadılar. konser boyunca sürekli hareket ettiler. müzik bebekler için büyülü bir şey.

Son düzenleme:

papatya 50, iyi haberlerini almışsın, sevindim. bebeklerinin kilolarının farklı olduğunu gördüm. büyümeleri hafta sınırları içerisinde mi? yoksa biri önden gittiği ya da geriden geldiği için mi fark var? benim bebeklerim de de 30 gr fark var ama ikisi de bir hafta geriden geliyorlarmış. merak ettim doğrusu.
bir de doktorum rahim ağzı açıklığını vajinal muayene ile yapmıyor. karından bakarken ölçüyor. zordum ben daha önceki haftalarda ne zaman yapacaksınız diye. ben her seferinde bakıyorum zaten, vajinadan bakıpta seni zorlamak istemiyorum dedi. karından baktığında bu hafta rahim ağzı açıklığı 3,5 dedi. gayet iyi dedi. herkese vajinadan mı yapıldı arkadaşlar?

merhaba arkadaşlar. hayırlı cumalar. tüm hamişlerimiz ve bebişlerimize allah sağlık sıhhat versin. bizleri onlarla imtihan etmesin rabbim.

dün dr kontrolum vardı. ayrıntılı usg yapıldı. kızımın herşeyi normaldi. ama oğlumun kalbinin çevresinde bi beyazlık olduğunu söyledi.
tıp bilimindeki adını bilmiyorum ama kalpte odak ta diyolar. kreçlenme gibi bişey dedi.
bizi çocuk kardiyoloğuna gönderdi. ayrıntılı bakılsın diye.
çocuk dr u bunun tek başına bişey ifade etmediğini ama yanında başka bulgularada
raslanırsa o zaman ciddi problemlerin olabileceğini söyledi.
ben o zamana kadar iyiydim. ama doktor böyle deyince usg esnasında baygınlık geçirdim.
doktorda korktu. ve devam etmedi. ben nolur devam edelim ben iyiyim dedim ama yoruldun zaten olmaz diyip pazartesiye randevu verdi.

şimdi korku ve endişeyle pazartesiyi bekliyorum. kızlar lütfen bize dua edin herşey normal çıksın. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar doktorun diğer dediklerini yazmamışım.

dr hedefimiz ilk önce 34 haftayı görmek dedi. daha sonrada 36-37 haftayı görsek çok iyi olur. ama biz herşeye hazırlıklı olmalıyız çünkü tıp daha hamilede doğumu neyin başlattığını çözmüş değil dedi.
ben yatmak yada ayakta kalmak bunu etkiliyormu dedim o da sürekli yattığı halde erken doğuran annelerde var. bu etkili değil ama kendini yoracak şekilde ayakta kalmamalısın.
20 dk yürüyebilirsin. evdeki yemek bulaşık işlerini yapabilirsin. ama yorulduğunu hissttiğin an otur dedi. ha sakın eğilip yer falan silme dedi.

kızım 575 gr, 28 cm olmuş. oğlum 572 gr, 29 cm olmuş. bir kaçgün önde gidiyorlarmış. bu haftalarda aralarında fark olmaz ama ilerleyen haftalarda yerleride daraldığı için aralarında fark olabiliyo. ama bu önemli değil. büyüsün bu bize yeter dedi.

rahim boyunu alttan ölçü. 37 çıktı ikizlerde iyi dedi. sıvılarının iyi olduğunu söyledi. 3 lt su iç dedi. artık 15 günde görüşelim dedi.

ben renklide göstermiycekmisiniz dedim. bu çok zor kollar bacaklar birbirine karışmış dedi. bebeklerimi hiç renklide görmedim. sağlıklı olsunlarda ben renklide görmesemde olur. merak ettiğim benim bebeklerim ayrı plesentada,nasıl oluyorsa kolar bacaklar birbirine karışıyo.

çok kilo alma dedi. doğumun zor olur, sezeryan dikisi zor iyileşir, erken doğumu tetikler dedi. 15 gün sonra şeker yüklemesi yapılacakmış. hatırladığım bunlar kızlar. belki birimizin işine yarar diye hatırladığımı yazdım.

dualarım hepimizle. rabbim sağlıklı, sıhhatli ve zamanında hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin. AMİN.

Arkadaşlar az önce prof.Atıl yüksel i aradım ayrıntılı ultrason için,800 tl dedi fiyatı.Eşimi nasıl ikna edicem bilmiyorum.Çünkü sigortadan da randevu almıştım 4 şubata
sigortada işin ehli var mı bilmiyorum ki,hiç sigortada yaptıranınız var mı?ya da istanbulda özel de daha uygun fiyata yaptıran ?

canım, moralini yüksek tut, unutma ki bir bebek daha taşıyorsun. baygınlık geçirdim deyince korktum. allah kimsenin başına vermesin. ama diğer bebeğin sağlıklı en azından onun için psikolojinin iyi olması gerekir. senin moralinin çocuklarının sağlığına büyük etkisi var. tansiyonun yükselir, çok erken doğuma sebebiyet verir. bebeklerinin hayatı tamamen tehlikeye girer.
başka bulgular dediği neymiş bu arada. doktor çok mu umutsuz konuştu?

geçmiş olsun canımm...daha net bişey yok anlaşılan şimdiden üzme kendini.hem allah korusun bişey varsa bile bu kadar erken teşhis edildiğine sevin sevinki önelem alınabilecek..allah yardımcın olsun..

ikizlerin arasında fark olması çok normal bir durum ,benim kızla oğlanın 100 gram filan oluyordu genelde ,geçen gittiğimde 300 grama kadar çıkmıştı ,bu sefer 50 gram fark vardı ,zamanla değişir o ..
rahim ağzı en ii vajinal anlaşılır üstten olan yanıltabiliyor

benim oğlumda da ayrıntılıda göbek kordonunda tek damar çıkmıştı ,bu da ilerleyen dönemde gelişme geriliği ve kalp hastalığına yol açabilir diye bir ihtimal vardı ,ben de fetal ekoya gittim 3 kere 1 ay ara ile ,ilk öğrendiğimde ben de çok üzülmüştüm ama çok şükür fetal ekoları sağlam çıktı bir sorun yok şimdilik ,hem de oğlum tek damarla gününe göre 10 gün ilerde gidiyor

hiç canını sıkma ,fetal ekonu yaptır belirli aralıklarla ,inş. bişey çıkmayacaktır.
doktorum bana da sadece tek damar olması bir anlam ifade etmez ,başka sorunlar da olsaydı o zaman anlam ifade ederdi demişti sana da öyle demiş ,dolayısıyla üzülecek bir durum yok ortada şuan için..
RABBİM meleklerimizi korusun inş.

tatlım bende de oluyordu o kramplar, sanki biri alt tarafımı yırtıyor gibi acı veriyordu, magnezyuma başladım sonra, çok şükür rahatladım, doktor rahimde açılma olmadığı müddetçe normal diyor, meraklanma sende...
canım aynı şeyi benim arkadaşımada söylediler, aynı senin haftandayken, bu sadece bir bulgu, yanında ek bulgular olursa bir hastalık olduğunu söyleyebilirz demişti doktorumuz, sonra o başka doktorlara da gitti, hepsi aynı şeyi söyledi, şimdi o 26. haftada ve bebekte hiçbir sıkıntı yok, herşey normal, gelişimi de iyi, o yüzden kafana takma canım, şimdi onlar herşeyi hissediyorlar, benimde oğlumun dalağında kist varmış, bu gün yine kontrolde söyledi doktor, birşey olmaz dedi ama bende ilk başta kafaya takmıştım, ama şu durumda yapacak birşey yok, elimizden tek gelen sağlıkla dünyaya gelmeleri için Allah'a dua etmek,ben hepimize ve kendime dua ediyorum, sizde edin, Rabbim sağlıkla dünyaya getirmemizi nasip etsin...

tatlım ayrıntılıyı her yerde yapıyorlar, bence bu konuyu çok kafana takma, özel olunca ekstra birşey yapmıyorlar, normal ultrason aleti ile beyin, kalp, böbrek falan inceliyorlar, o kadar para verme yazık, eğer bir sıkıntı varsa orada da görürler, inşallah yoktur, ama canını sıkan bir bulgu olursa o zaman git özele ama öyle birşey olsa bile bu saatten sonra yapacak birşey yok, ben doktoruma dedim, eğer özürlü bile olsa yavrularımı dünyaya getireceğim, Allahtan gelene yapacak birşey yok diye, hayırlı sonuçlar alırsın canım inşallah...

kızlar bugün kontrolümüz vardı, bebekler iyi çok şükür, sularımız falan normal, kızım 1.259 kg oğlum 1.560 kğ olmuş, geçen kontrolde oğlan 10 gün arkadan gidiyordu bu sefer kız 10 gün geriden geliyor, ama gelişimleri normal dedi doktorumuz, artık 2 haftada bir kontrole gideceğiz, doktor sıkıntısız gittiğimizi söyledi, inşallah böyle devam eder, hep birlikte 37. haftayı görmek dileğiyle...

maşallah kilolarına kuzularımızın...

Merhaba arkadaşlar hepinize mutlu günler dilerim
Benim problemim şu:
Bulantılarım artık bezdirdi.Önceleri sabahları oluyordu.Şimdi tüm gün çıkarıyorum.Çok az yiyebiliyorum o da akşamları.Devamlı çıkardığım için evden dışarı çıkamıyorum.Şu an raporluyum.Ama raporum bitince ne olacak bilemiyorum.
Doktorum ikiz oldukları için çok normal bunlar diyor.İlaçlara rağmen böyleyim.Sizler de böyle miydiniz?

canım geçmiş olsun , öncelikle anladığım kadarıyla daha bi teşhis konulmamış
bence bebeklerinin her ikisi de ii ...tabii dr.lar tedbir almak istiyor
ii düşün ii olsun
en çok senin bayılmana üzüldüm
anne yüreği işte ... ama daha sakin ol... bayılmak bize ii gelmez...
şöyle düşün bi sorun varsa bile bilmek en güzeli... çnk şimdi doğar doğmaz müdahele ediliyo ve zor günler çabucak geçiyor
dualarım sizinle ...

canım ben 5,5 ay çektim. emedur gibi normal mide ilaçları hiç bir işe yaramaz. akşamları yiyebilmen bile çok iyi. ben su dahi içemiyordum. 3-4 gün de bir serum almaya gidiyordum hastaneye öyle yemek yiyordum. yiyordum ama herşeyi değil yine de.
ya devamlı seruma gideceksin, ya da daha güçlü bulantı ilaçları kullanacaksın. bahsettiğim güçlü bulantı haplarını da çok ağır geçirenlere veriyor doktorlar. ben o bulantı haplarıyla yiyip içebildim. kilo vermen de çok normal. ben 4 kilo vermiştim. çok zor günler geçirmiştim. seni çok iyi anlıyorum. sabır diliyorum.

hayırlı haberleri devam eder inşallah. nöbetleşe büyüyorlar desene bebeklerin.

Doğumdaşım merhaba Aşı işini ve şeker yüklemesini sorunsuz halletmişsin geçmiş olsun,darısı başımıza inşallah...Kolunun ağrısı en kısa sürede geçer umarım,mümkün olduğunca üzerine yatma,yorma...O kramplar bende de oluyor,hatta defalarca hastaneye gidip rahim ağzı ölçümü yaptırdığım ve nst ye bağlanmışlığım var fakat çok şükür bir sorun çıkmadı.Bazı sebze,meyve ve baharatların kasılmalara neden olduğunu ve dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.Kendine ve bebişlere iyi bak

Canım benim doktorumda genelde karından ölçüyor ancak bir iki defa sınırda gördüğünü söyleyip vajinal baktı ve normal çıktı.Burdan çıkardığım sonuç karın ölçümünde değer daha düşük çıkıyor.Senin ki 3.5 çıkmış gayet iyi endişe etme

Canım dualarım seninle ve kuzucuklarınla

Ben inanıyorum ki,Allah'ın izniyle pazartesi günü haberlerle döneceksin inş.

Maşallah kuzucuklara canımSağlıkları daim olsun inşallah

Cumartesi diyetisyene gidiyorum pazarteside şeker yüklemesi yeter bu kadar kilo aldığım toparlanmam lazım:)

İnşallah faydalı olur canım Bende gitmeyi düşünüyorum ...

Canım ben tuzlu suyla gargara yapıyorum,arada karbonatla fırçalıyorum ve diş macunu yerine ecz.satılan bir köpük kullanıyorum....Belki faydası olur

Maşallah canım Allah sağlıklarını,iyiliklerini daim etsin,vaktinde kucagına almayı nasip etsininş.

merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okuyorum ve gelecekte beni nelerin beklediğini öğreniyorum:) biz 14 haftalık olduk çok şükür ama doktorumuza göre 15 haftalığız. bu hafta dr umuz cinsiyetlerimizi söyledi iki meleğim de kızmış:) ben çok sevindim kız olmasını en azından birisinin çok istiyodum iki tanesi oldu. şimdi size iki şey sormak istiyorum benim karnım çok erken çıktı başta gazdır geçer falan die düşündüm hatta buraya yazmıştım sizlerde öyle deyince önemsemedim ama bu hafta druma da sordum hayır o gaz deil artık o bebeklerin dedi. ama ben sanki 6 aylık falan gibi duruyorum kimse inanmıyo 4. ayın içindfe olduma, benim gibi karnı birden büyüyen oldu mu bu haftalarda?? bişi daha sormak istiyorum ben hamileliğin başında 4 kilo vermiştim bu haftaya kadar da hiç kilo almamıştım bu hafta 500 gr aldım bu normal mi ya da bundan sonra nasıl kilo almam gerekiyo en düşük kiloyla kapatmak istiyorum hamileliği daha doğrusu şöyle kendime kilo almaktan ziyade bebeklerin kilo almasını istiyorum bunun için neye dikkat etmem gerekiyor?? hepinize sorunsuz bir hamilelik ve sağlıklı evlatlar diliyorum.. allah hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eder inş..

Canım Allah sağlıkla,hayırlısıyla,vaktinde kucağına almayı nasip etsin prenseslerini inşallah.

Benim karnımda erken çıkmıştı,göbüşüm,simidim,yağım yoktu,ondan olduğunu düşünmüştüm.

15 haftada 500 gr süper diyorum.Protein ağırlıklı beslen canım,sebze ve meyve,süt,yoğurt,ceviz,pekmez ihmal etme..Beyaz ekmek yerine tam bugday ekmeği öneririm.Pirinç,makarna,hamur işi ve tatlıları mümkün olduğunca min. tüketmeye çalış.

Güzel dileklerine gönülden amin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…