2013 ikiz anne adayları buraya

bonny3845*canım unutmaki bebeklerimizden daha önemli bişey yok şuan.hepimizin sıkıntıları var benimde tabi.ama pozitif düşünmeliyiz.tv de zengin kız fakir oğlan da diyor ya kadın** akışına bırak**inan artık çok sinirli ,üzgün olunca eşim akışına bırak diyor,o an gülüp unutuyorum ..allahım çocuklarımız için bi kapı açacaktır mutlaka..byby..

arkadaşlar ben 18. haftama girdim.dokm. progestanı kesmedi son ayıma kadar *erken doğuma* karşı kullancan dedi.kızımda kaç ayımda alışverişe başladım hatırlamıyorum.allahım hayırlısını versin ama ben bişey olurda aldıklarım gözümün önünde kalır diye hiç bişey almadım...ben şimdiden fazla dolaşamıyom aşırı* bel ağrım* oluyo hemen, bide şu tuvalet...acaba erkenmi yoksa başlasammı ,cinsiyetleride belli 2 kızım daha olacak inşallah.hepimiz kendimize ve bebişlere iyi bakalım ,allaha emanet...

sıkıntı evet ama allah böyle sıkıntı versin
sağlıınıza huzurunuza zeval gelmesin
kış günü hamile halinle taşınmak evet çok zor olacak ama
keşeke doğalgazın halledilmeyeceğini size zamanında söyleselerdi
taşınmaya vereceğim paraya neler neler alırdım diyorsun ya
boşver canım , çıkmış o para kısmetinizden
ben şuna çok inanıyorum
ikizler iki katı kısmetleri ile geliyor
benim eşimin kuzeni doğum yaptığında medela nın süt sağma makinasından almış
sonra aynı makinadan bir de hediye gelmiş
birini kullanmış diğeri kalmış
biz de dün makinalara baktık, fiyat arştırması yaptık
akşam eve bir geldik kuzen elinde makinayla geldi bize
nasıl mutlu oldummm anlatamam
sizinkilerin de bir yerleden kısmetleri fışkıracak inan canım

evet biz de iki kız kardeşiz ve kızların aileye düşkünlüğü tartışılmaz
ben de ikizlerimden birinin kız olduğunu öğrendiğimde çok mutlu olmuştummmmmm
sanırım benim kzımın adı da zeynep olacak
zeynep ecem düşünüyoruz
fikrimiz değişmezse

Canım ada çayı,rezene,tarçın,kimyon,maydonoz,kereviz,cennet hurması,ananas,nar,çörekotu,medine hurması aklıma gelenler.

Kızlar alışverişe başladınız mı? :)

Ocak ayı itibariyle başlamayı düşünüyoruz hayırlısıyla....Şimdi neyi,nerden alacağımızı belirliyoruz.

Canım benim Allah yardımcınız olsun inşallah...
Kış günü ev taşımak hiç kolay değil gerçekten ama problem halledilmeyecekse yaşayacağınız zorluk ve zahmet çok daha fazla olacak...Umarım gönlünüzce olur...

Reyyancığım nerelerdesin,nasılsın? Hiç denk gelemiyoruz seninle

güzel pazarlar hepinize....
dün akşam ikizleri 4 yaşında olan bi anne ile tanıştım
inanın o kadar güzel anlatıyor ki :)) herşey çok güzeldi diyo ve kendisi malesef 30 haftalıkken doğum yapmasına rağmen
1 ay küvezde kalmışlar oğluna hayati riski var demişler ama günler geçince herşey daha kolay ve güzel oldu diyo...
beslenmesinden yıkamasına uykusundan ilacına biçok tavsiyede bulundu
çevreyi dinleme herkesin anlatığından daha kolay diyo....insanlar tek çocuğu abartıyo senin ilk bebeklerin olduğu için böle olması gerektiğini düşüneceksin dedi :))
valla çok moral oldu inşallah hepimizinki çok daha kolay vaktinde olur

alışverişe gelince bugün hastane de kullanacağım şal eşarp aldım kırmızı :)
bebek alışverişim tamam sadece eve gelmesi kaldı hepsinin
kendime de pijamam şalım terliğim tacım aldım
göğüs ucu kremim göğüs kalkanı ve lohusa korsesi kaldı
bunlara artık gücüm kalmadı sanırım netten alacağım
çok yoruluyorum
kızlar hepinize tavsiyem 26dan sonra alışverişi bitirin son 2 haftada ben çok ağırlaştım
2 hafta önce görenler şimdi görünce çok şaşırıyo :))
inanın çok farkediyormuş bu gece hiç uyumadım sıkıntılı geçirdim reflü bi taraftan sıcak basaması bi taraftan... dönüyorum her yerim ağrıyo (
çok kilo almadığım halde nefes alamıyorum kalkamıyorum
biraz dikkat etmek lazım artık

okuyorum genelde ama buraya yazmak pek bir zor geliyor faceye alıştım sanırım :) iyiyim çok şükür sen nasılsın?

iyi akşamlar nadide ikiz anneleri:)
daha önce bahsetmiştim, ikizlerim tek kesede ve arada zar yokmuş diye.bu konuya kendımı alıştrmıstım, dün kendı doktorumla randevum vardı, ben farklı seyler duymayı beklerken, zarı cok net gördüğünü söyledı hatta esıme de gösterdi:) en azından bır risk ortadan kalkmıs oldu tabı kı cok mutlu olduk:)

yalnız bebekler arasında hala 3 gün fark var.şimdilik önemli degıl fakat farkın artmaması gerek, ortak plasenta oldugu ıcın kan akımından fazla bahsettı fazla tedırgın etmemk ıcın konuyu ıyıce anlatmadı ama ben bılıyorum olabıleceklerı.ben de fazla soru sormadım.ıyı düşünmeye çalışıyorum ki ıyı olsun:)
sizin bebekler arasındakı durum nedır kızlar? özellikle benım gıbı otak plasenta olanları cok merak edıyorum:26:

bı de karnınız ne zaman şişti????? benım baya karnım cıktı sımdıden, gecen okulda normal darlıkta bır elbıse gıydım , karnım benden önce gıdıyordu valla nıye boyle oldu, herkes de soyledı bellı oluyor dıye..bellı olması guzel bısey elbette ama daha erken degıl mı?sızın haftalara gelınce(inşallah) ne olurum kı ben ya öyle

gözünaydın ,demekki sabretmek lazım ,sabrın sonu selamet inş.
benim karnım 5.aya kadar yoktu hiç ,6.ayda belli olmaya başladı ,zaten az kilo almıştım ve iç karnım genişti göbeğim de belli olmuyordu
ama göbek 20 lerden sonra çıkıyor hele 24 ten sonra filan uçuşa geçiyorsun artık durdur durdurabilirsen
aslında göbek demişken buraya göbüş fotosu ekleyebiliriz
benim son halim bu mesela
Eki Görüntüle 578339
Eki Görüntüle 578340

bence de abartmak yerine pozitif olmak lazım
aman boşver elalemin ağzı torba değilki büzesin ,ben hiç takmıyorum ,kendime güveniyorum ,inş. üstesinden geleceğim diyorum

RABBİM yardımcın olsun inş.
ben de 20 haftalıkken taşındım ,yardım edecek kimsen yok sa eşin yardım etmeli ,o yardım ederse halledersiniz inş.
yeterki bebişler sağlıklı olsun hepsi geçiyor
ama sen kendine çok dikkat et bu süreçte sakın bişey yapayım deme

canım gözünaydın en azından sıkıntıdan kurtulmuşsun bundan sonra daha ii olur herşey inş.
en önemlisi olumlu düşünmen olmuş buna daha çok sevindim
göbek olayına gelince herkesin yapısına bağlı....hatta ilk gebelikle ikinci gebeliği bile aynı olmuyor bi insanın
yine de soruna cevap vereyim ben 20.haftadan sonra şişmeye başladım
26 dan sonra ise çooook farketmeye başladım ...şimdi kocaman oldum

maşallah göbüş süper
benimki de bu kadar oldu... ama ben birden şiştim
çok şükür 33 olmuşsun darısı başımıza.... az kalmışsın canım ya Allah hayırlıca zamanında kavuştursun bebişlerine

sağolasın darısı başına inş
valla 28 den sonra birden atak geçiriyor göbüş haberin olsun
benim göbüşü gören ikiz olduğuna inanmıyor
ben de ilk 5 ay kilo almadım göbek dümdüzdü ,sonradan şişti
bi de ben hiç kusmadım ,baştan itibaren aldığım kilo bu
bi de bundan sonra doğuma kadarki süreç var onda da inş. çok kilo almam da 15 kiloyla kapatırım ,şuan 13 kilo almış durumdayım da
inş. yaaa benim hedefim şuan 36 yı görmek ,inş. hepimiz görürüz hatta geçeriz

Son düzenleyen: Moderatör:

sağol canım benım, hakıkaten oyle, ne yapayım elımde olan bırsey degıl vardır hıkmetı dedım, pat dıye cıktı zar cok emın konusuyor doktor yuzde yuz dedı ama bakalım hayırlısı:)

inşallah hepimiz en az 36yı görürüz
ben 26dan sonra şişmeye başladım bakalım bu haftadan sonra ne olur bilmiyorum ,
ben kilolu hamile kaldım
6 kilo verdim 12 aldım sonuç 6 yani :))
bakalım bende 6 daha alsam yeter sanırım :)) önemli olan bebişlerimizin kilo alması ne de olsa

öyle tabi onların kilo alması önemli ,bi de kimi insanda ödem oluyor ,çok kilo alıyor ama doğumdan sonra gidiyor
aslında kilonun ne kadarı yağ önemli olan o yoksa ödem olduktan sonra onlar iniyor zaten ..
ben 7,5 ayda 13 kilo aldım ,o açıdan şanslıyım ,herşeyi de yedim hiç kısmadım ,aşırı da tatlıcıyımdır,zaten normalde de kilo almayan bir yapım var ,şuanda da kilom hep bebeklerin kilosu ,çünkü şöyle bir hesaplama var nette bakmıştım ,3,5 kilo olan bebek anneye 12,5 -13 kilo aldırıyor normal olarak ..
yani nerdeyse bebeğin 4 katı kadar rahimde yer kaplıyor eşi ,suyu v.s
hadi 3 katı bile olsa benim bebekler ikisi 4,5 kiloya yaklaştı ,demekki 3 le bile çarpsam kilom normal diyorum

Allah razı olsun arkadaşlar, kendimi ferah tutuyorum çok şükür.
Ablamla kız kardeşim yanımda, hamile kaldığımdan bu yana elimi sıcak sudan soğuk suya vurdurmadılar sağ olsunlar,
hatta eşimle ablam yerleştirdi bu eve taşınırken, ben misafir gibi oturdum. "Yine yerleştiririz, sen sıkma canını" diyorlar ama onlara da kıyamıyorum.
Biz ne desek boş, her şey olacağına varıyor. Tek sorunumuz bu olsun. Şu anda en önemli şey Rabbim' in izniyle
bebişlerimi sağ salim dünyaya getirmek. Rabbim cümlemize nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…