2013 ikiz anne adayları buraya

arkadaşlar merhaba öncelikle okudum bazı sorunları olan arkadaşlar varmış.allah hepimize yardım etsin inş.bugün benimde dok.randevüm vardı.çok şükür korkulacak bişey yok normal gidiyosun dedi doktor.tabii ağrılarım falan oluyo dayandığın kadar acile gitme dedi.birde bebeklerden biri kafasını diğerinin karnına dayamış.başka bir pozisyonda ise yine aynı bebeğimin kafası diğerinin ayaklarının altında....aranızda böyle ultrason görüntüsü çıkan varmı.............doktora sordum değişirmi bu durumları pek kısık bi sesle değişir dedi vede ben çok endişelendim...cinsiyetleri ikisinin de kızmış..3 kızımız olacak yani hayırlısıyla....düşünmekten daha bu fikre bile alışamadım ..şimdi hep uzanmak istiyorum,gecede hep sırt üstü yattım, onlar sıkışmasın diye, kalktım sabah belim ,sırtım,boynum felaketti...bide bunların yeri dar sanki karnına sığmamışlar gibi, dedi...bunları duyan ,yaşıyan varmı arkadaşlar ,şimdiden teşekkürler...

her ikisi de haftasına uygun olarak ilerliyor
oğlan üstte olduğu için kız altta biraz sıkışmış
kızın ölçümünü tam alamadıım ama oğlana çok yakın dedi
alttan baktığı da oldu açıklığa ama bu sefer üstten baktı

canım bana da kızımın kalbinde delik gördüğünü ve fetal kardiyoloğa yönlendireceğini söylediğinde çok üzülmüştüm ama
sonrasında aklımız ve içimiz çok rahatladı çok şükür
ama içini rahat tut
daha kesin bir şey yok
ve söylemiş ya doktorun
tek başına bir şey ifade etmiyormuş
ben inanıyorum sağlıcakla doğacak yavrularınnnn

canım ben çok kusmadım ama sürekli midem bulandı
maalesef şansız bir grup senin gibi zor atlatıyor bu dönemi
sabretmekten başka çaren yok
ama inanki zamanı geldiğinde birden kesilecek ve sende rahatça yiyip içebileceksin

canım bbenimkini 20 haftaya kadar kimse anlamıyordu
20 den sonra birden büyüdü
istediğin kadar kilo almak istemiyorum de
ki kimse kilo almak istemiyor
ama yirmiden sonra bünyen kilo alacak ve sen buna şaıracaksın hem de iştahına

şu ana kadarki kilo alman iyi
yumurta, yoğurt, pekmez,ceviz, peynir, yeşilllik, sebze, bakliyat, et, balık ve bol meyve bunlar listende mutlaka olsun
hıııııııııı bir de bol suuuuuuuuu
güzel duaların için
cümlemize
aminnnnnnnnnn

benımkilerde oyledi canım meraketme kızımın ayakları oglumun kafasındaydı ama onlar durmadan pozisyon değiştiriyor zaten

benımkilerde oyledi canım meraketme kızımın ayakları oglumun kafasındaydı ama onlar durmadan pozisyon değiştiriyor zaten

çok sağol canım ya.biraz rahatladım.sanki ayrı yumurta değiller gibi birbirlerine yakınlardıda ondan korkuyodum.ben 18.haftama giricem sen benden öndesin galiba...

Canım kramp ıcn muz onermıstı eltıme dr muz kramp onluomus denersen ıı gelır ıns.
Canım önerin için çok teşekkür ederim, her gün bir tane yiyorum ama faydası olmadı. Yarın kontorlümüz var tekrar soracağım. Yazarım size

Yani bu şikayetlerim normal mi yoksa benim erken doğum korkum bunu tetikliyor mu emin değilim ama yarın ne zamana kadar çalışabileceğimi soracağım. Rapor almak istemiyorum pek ama çocukları dönem ortasında ortada bırakmaya içim elvermiyor. Son sınav ortak olacak diğer sınıflardan geri kalsınlar istemiyorum. Hoş gidip yırtına yırtına anlattığım konulara dahi cevap veremediklerini görünce bi sarsılıyorum ama bakalım, olmadı alacağım rapor

Canım benim, gönlünü ferah tut. Dua edelim ki Allah sana ve bebeklerine sağlık sıhhat versin. Daha çok erken olumsuz düşünmek için, iyi düşün iyi şeyler olsun. Unutma bebişlerimiz her şeyden önce Allaha emanet. Rabbim iyi haberlerini almayı nasip etsin...

Canım ben ayrıntılı ultrasona ayrıca gitmedim o kadar para da vermedim. Devlet hastanesinde 19-20. hafta gibi 2.düzey ultrasona girdim. Orda tek tek bebeklerin organlarına bakıldı. Sonra doktorum da muayenehanesinde her türlü ölçümü yaptı. Ayrınıtılı yaptırmana gerek yok, gerek görseydim söylerdim dedi. Bence o kadar para da verilmez. Sonuçta o ultrasonda çocuğun organlarına, kalbine vs. bakılıp ölçüm yapılıyor. önemli olan sağlıklı olmaları, anormal bir durum görürseler söylüyorlar zaten üst düzey ultrason yaptırın diye

Merhaba Mergen Amin inşallah sen de sorunsuz halledersin. Ne zaman yaptıracaksın, geleccek hafta mı? Magnezyumun iyi geldiğini yazanlar olmuş kramp için, ben düzenli alıyorum ama fayda etmiyor. Şu baharat ya da sebze durumunu ilk kez duyuyorum. Doktorum çok baharatlı yeme dedi ama ben Hatylıyım malum bizde alışkanlık, tam anlamıyla vazgeçemiyorum baharattan. O olabilir bak. Peki hangileri neden oluyormuş biliyor musun?

Ayrintili ultrason dedigin 4d olanmi yani renkli degil ismini tam hatirlayamadim simdi. Eger oysa cok pahali ben 280 e yaptirdim istanbulda

kızlar iyidir öznrr, en azından kız konusunda tecrübelisin. dertleri, tasaları bir olacak. beğenileri zevkleri bir olacak. abla olmaya hazır mı kızın?
benimkiler de kız. iyi ki de öyle. çok mutluyum böyle olduğu için.
şuan bebeklerin çok küçük, boyutlarına göre alanları geniş ve çok rahat yer değiştiriyorlar. dakikada pozisyon değiştirebilirler. benim haftamdakiler öyle ani yer değiştiremezler yerleri daraldı çünkü. doktor ultrasonda bakarken bile çok farklı görebilirsin onları.

Günaydın herkese...
Güzel bir gün olur inşallah. Dün biraz moralim bozuktu, yazdıklarınızı okudum ama yorum yapamadım arkadaşlar. Hasta olanlara geçmişler olsun, bebişlerini görenlere maşallah diyorum, Rabbim sağlık ve mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin.

Kızlar alışverişe başladınız mı? :)

günaydınnnnnnnnn
evet canım ben başladım hatta tamamlamak üzereyimmmm
park yatakları, nevresimleri, yastık, battaniyeleri ve yorganlarını aldım
epey bir bez stoğu bile yaptım
banyo grubu ürünleri tamam
benim bakım keremlerim( göğüs ucu vs) alındı
kısa kollu ve kolsuz çıtcıtlı badi, hastane çıkışları alındı
giyim ürünlerinin hepsini organik aldım
aklıma gelenler bunlar canım

günaydıııııınnnnn
güzel bi haftasonu geçirmeniz dileğiyle....güzel anneler....

günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrr
hepimize sağlıklı, huzurlu ve mutlu haftasonları diliyorum

günaydınnnnnnnnnnnn
inşallah can sıkıntın geçmiiştir
huzurlu bir gün senin olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

herkese iyi akşamlar,kızlar aranızda erken doğum riski nedeni ile ciğer geliştirici iğne olan var mı?. benim doktorum iki hafta sonra yapmaya başlayacağız dedi.ikiz gebelikte yapılıyor dedi.

tatlım merak etme aynı şey bende de vardı, 4 aylıkken karnımı gören 6 aylık falan mı diye soruyordu, şimdi 7.5 aylığız doğuracak gibi duruyorum çok kafana takma, kilo meselesine gelince ben ilk 3 ay 1 kilo aldım, sonra skala değişti, şimdi 2 haftada 2.4 kg almışım, bebekler 28. haftadan sonra daha hızlı büyüyorlar, o yüzden artıyor, doktorun çok kilolusun dikkar et demedikten sonra iyi gidiyorsun demektir.
tatlım korkma onlar gün içinde çok pozisyon değiştiriyorlar, benimkileri bir görsen el bacak kafa birbirine karışık, 4 boyutlu ultrasonda göremedik o yüzden bu arada sırt üstü fazla yatma canım mümkün olduğunca soluna, yorulursan sağına yat, sırt üstü yatınca bebekleri besleyen damara baskı yapıldığı için bebeklere yeteri kadar kan gitmiyormuş, karnının altına destek yastığı koyabilirsin rahatsız oluyorsan
Kızlar alışverişe başladınız mı? :)
tatlım ben 23. haftada başladım ve çok şükür bitti, şimdi bırak alışverişte gezmeyi, arabaya binmekte zorlanıyorum, karnım çok ağır gelmeye başladı
herkese iyi akşamlar,kızlar aranızda erken doğum riski nedeni ile ciğer geliştirici iğne olan var mı?. benim doktorum iki hafta sonra yapmaya başlayacağız dedi.ikiz gebelikte yapılıyor dedi.
tatlım bende kendi doktoruma sormuştum, erken doğum olursa küveze girmelerinden korkuyorum, ama doktorum onun iki doz halinde vurulduğunu, erkn doğum riski gözükmedigi zaman gereksiz yere vurulmadığını,içinde ki maddelerin çok masum olmadığını söyledi, eğer rahimde kasılma, erken su gelmesi falan olursa 24 saat önce vursak da olur, şimdi gerek yok dedi, bende o yüzden vurulmadım, bir başka topikte iğne vurulan arkadaşların çoğunun erken doğum yapmış olduklarını okudum, çoğü iğneler eken doğum yapmamıza sebep oldu yazmış bende korktum açıkçası, sen yinede bir araştır canım, sonra bize de yazarsın

eğer erken doğum rsikin varsa evet vuruyorlar ama benim dr.um taraftar olmadığını söledi
çünkü kendisi yıllar önce çok masum görülen bu iğneyi bende vurundum ama çocuğumda bazı zorluklarla karşılaştım dedi...
ne gibi dediğimde geç oturdu ve geç konuştu diyo.... zorunlu (hayati) olmadıkça ben bu iğneyi yapmıyorum demişti
eğer erken doğum olursa 24 saat önce bile vurulabilir dedi...
iyi araştır derim... inşallah erken doğum olmaz canım
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

ben de hazırlıklara başladım. 2 haftaya tamamlayacağız neredeyse. sokağa çıkınca zorlanıyorum. zırt pırt tuvaletim geliyor ve yoruluyorum. dün çıktım. çocuk odası için perde ve halı bakmaya. çok yorulmuşum. günlerim ilerlemeden halledeceğiz. yoksa alışverişe eşim sadece eşim çıkmak zorunda kalacak. o zaman sorunlar çıkabilir :)
28. hafta olmadan herşeylerini tamamlayacağım inşallah. sonra i se kar falan yağar zaten çok soğuk olur. evde iyi ce bir dinlenmeye çakilirim.
bu arada karnım büyük baya ama yanlardan da baya şişmeye başladı. yan yatarken zorlanmaya başladım. yan yatsam da bebeklerimin kafaları her iki yanda olduğu için ister istemez korkuyorum. sırt üstü yatışa devam. o zaman da karnım çok geriliyor. son 3 gündür karnımın daha dambüyüdüğünü sancısından ve gerilmesinden anlıyorum. sürekli rahatsızlık içindeyim.

Günaydın, hayırlı pazarlar güzel anneler ve güzel bebişleri...

günaydınnnnnnnnnnnn
inşallah can sıkıntın geçmiiştir
huzurlu bir gün senin olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

İlgin için teşekkür ederim papatya, sıkıntım bir müddet devam edecek gibi
ama bebişlerim için kafama takmamaya gayret ediyorum.
6 yıllık lojman hayatından sonra rahat yüzü göreyim, bebişlerim de sağlıklı
bir ortamda büyüsün diye merkeze taşındım. Doğal gazla ilgili bir problemimiz var ve
düzelmesinin de bu yıl pek mümkün olmadığını anladığımız için tekrar taşınmamız söz konusu...
Yerleşmeyi tam bitirmişken ve ev bulmanın zor olduğu bir dönemde ne yaparız bilmiyorum...
Ev bulsak bile tekrar taşınma masraf çıkması, -O parayı bebişlerim için harcamak varken!- canımı sıkıyor
doğrusu...
"Cana geleceğine mala gelsin, Rabbim'in bildiği vardır elbet" diyorum, ne yapalım hayırlısı...

ben hala son gaz geziyorum ama sürekli tuvalete gitmek beni mafediyor..burda bebek adına alabileceğim hiç birşey yok haftaya antalyaya gidiyoruz ordan alıcam şimdilik hala kendime alıyorum ama sürekli bişeylerim olmuyor..bebeklerin kıyafetleri hazır gibi tek tük eksik kaldı ama yatak araba falan hiçbiri yok ben kızımda bu haftada herşeyi tamamlamıştım şimdi pek bi tembelim..bi anda alıabilir diye düşündüğüm için çok dert etmiyorum ama 26-27den önce tamamlamak istiyorum kalkmıcaksın dese doktor yanarım kimsenin aldığı bişeyi beğenmem sıkıntı yaşarız

Son düzenleme:

sağol canım.evet kız çocuğu anneye babaya daha düşkündür.kendimizden bilirim bide 4 ablam var .sağolsunlar her işime koşarlar önceleride heleki şimdi hiçbişey yaptırmıyolar bana evlerimizde yakın.kızımda 7 yaşında yanlızlıktan bıkmıştı herkesin kardeşi var benim yok deyip dururdu.asla kıskançlığı yok ben bakıcam diyor.yazdıkların içinde tekrar teşekkürler..dok.cd verdi eve, tekrar koyup izleyince zarzor hareket ettiklerini görünce korktum ne biliyim kafamdan atamıyom...kendine iyi bak ...bebişlerede ,bu arada isim varmı bildiğin güzel kuranda da olan sen ne koycan...kızımın adı zeynepppp...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…