- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.481
papatya 50, iyi haberlerini almışsın, sevindim. bebeklerinin kilolarının farklı olduğunu gördüm. büyümeleri hafta sınırları içerisinde mi? yoksa biri önden gittiği ya da geriden geldiği için mi fark var? benim bebeklerim de de 30 gr fark var ama ikisi de bir hafta geriden geliyorlarmış. merak ettim doğrusu.
bir de doktorum rahim ağzı açıklığını vajinal muayene ile yapmıyor. karından bakarken ölçüyor. zordum ben daha önceki haftalarda ne zaman yapacaksınız diye. ben her seferinde bakıyorum zaten, vajinadan bakıpta seni zorlamak istemiyorum dedi. karından baktığında bu hafta rahim ağzı açıklığı 3,5 dedi. gayet iyi dedi. herkese vajinadan mı yapıldı arkadaşlar?
merhaba arkadaşlar. hayırlı cumalar. tüm hamişlerimiz ve bebişlerimize allah sağlık sıhhat versin. bizleri onlarla imtihan etmesin rabbim.
dün dr kontrolum vardı. ayrıntılı usg yapıldı. kızımın herşeyi normaldi. ama oğlumun kalbinin çevresinde bi beyazlık olduğunu söyledi.
tıp bilimindeki adını bilmiyorum ama kalpte odak ta diyolar. kreçlenme gibi bişey dedi.
bizi çocuk kardiyoloğuna gönderdi. ayrıntılı bakılsın diye.
çocuk dr u bunun tek başına bişey ifade etmediğini ama yanında başka bulgularada
raslanırsa o zaman ciddi problemlerin olabileceğini söyledi.
ben o zamana kadar iyiydim. ama doktor böyle deyince usg esnasında baygınlık geçirdim.
doktorda korktu. ve devam etmedi. ben nolur devam edelim ben iyiyim dedim ama yoruldun zaten olmaz diyip pazartesiye randevu verdi.
şimdi korku ve endişeyle pazartesiyi bekliyorum. kızlar lütfen bize dua edin herşey normal çıksın. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Merhaba arkadaşlar hepinize mutlu günler dilerim
Benim problemim şu:
Bulantılarım artık bezdirdi.Önceleri sabahları oluyordu.Şimdi tüm gün çıkarıyorum.Çok az yiyebiliyorum o da akşamları.Devamlı çıkardığım için evden dışarı çıkamıyorum.Şu an raporluyum.Ama raporum bitince ne olacak bilemiyorum.
Doktorum ikiz oldukları için çok normal bunlar diyor.İlaçlara rağmen böyleyim.Sizler de böyle miydiniz?
merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okuyorum ve gelecekte beni nelerin beklediğini öğreniyorum:) biz 14 haftalık olduk çok şükür ama doktorumuza göre 15 haftalığız. bu hafta dr umuz cinsiyetlerimizi söyledi iki meleğim de kızmış:) ben çok sevindim kız olmasını en azından birisinin çok istiyodum iki tanesi oldu. şimdi size iki şey sormak istiyorum benim karnım çok erken çıktı başta gazdır geçer falan die düşündüm hatta buraya yazmıştım sizlerde öyle deyince önemsemedim ama bu hafta druma da sordum hayır o gaz deil artık o bebeklerin dedi. ama ben sanki 6 aylık falan gibi duruyorum kimse inanmıyo 4. ayın içindfe olduma, benim gibi karnı birden büyüyen oldu mu bu haftalarda?? bişi daha sormak istiyorum ben hamileliğin başında 4 kilo vermiştim bu haftaya kadar da hiç kilo almamıştım bu hafta 500 gr aldım bu normal mi ya da bundan sonra nasıl kilo almam gerekiyo en düşük kiloyla kapatmak istiyorum hamileliği daha doğrusu şöyle kendime kilo almaktan ziyade bebeklerin kilo almasını istiyorum bunun için neye dikkat etmem gerekiyor?? hepinize sorunsuz bir hamilelik ve sağlıklı evlatlar diliyorum.. allah hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eder inş..
arkadaşlar merhaba öncelikle okudum bazı sorunları olan arkadaşlar varmış.allah hepimize yardım etsin inş.bugün benimde dok.randevüm vardı.çok şükür korkulacak bişey yok normal gidiyosun dedi doktor.tabii ağrılarım falan oluyo dayandığın kadar acile gitme dedi.birde bebeklerden biri kafasını diğerinin karnına dayamış.başka bir pozisyonda ise yine aynı bebeğimin kafası diğerinin ayaklarının altında....aranızda böyle ultrason görüntüsü çıkan varmı.............doktora sordum değişirmi bu durumları pek kısık bi sesle değişir dedi vede ben çok endişelendim...cinsiyetleri ikisinin de kızmış..3 kızımız olacak yani hayırlısıyla....düşünmekten daha bu fikre bile alışamadım ..şimdi hep uzanmak istiyorum,gecede hep sırt üstü yattım, onlar sıkışmasın diye, kalktım sabah belim ,sırtım,boynum felaketti...bide bunların yeri dar sanki karnına sığmamışlar gibi, dedi...bunları duyan ,yaşıyan varmı arkadaşlar ,şimdiden teşekkürler...
benımkilerde oyledi canım meraketme kızımın ayakları oglumun kafasındaydı ama onlar durmadan pozisyon değiştiriyor zaten
çok sağol canım ya.biraz rahatladım.sanki ayrı yumurta değiller gibi birbirlerine yakınlardıda ondan korkuyodum.ben 18.haftama giricem sen benden öndesin galiba...
Canım önerin için çok teşekkür ederim, her gün bir tane yiyorum ama faydası olmadı. Yarın kontorlümüz var tekrar soracağım. Yazarım sizeCanım kramp ıcn muz onermıstı eltıme dr muz kramp onluomus denersen ıı gelır ıns.
Yani bu şikayetlerim normal mi yoksa benim erken doğum korkum bunu tetikliyor mu emin değilim ama yarın ne zamana kadar çalışabileceğimi soracağım. Rapor almak istemiyorum pek ama çocukları dönem ortasında ortada bırakmaya içim elvermiyor. Son sınav ortak olacak diğer sınıflardan geri kalsınlar istemiyorum. Hoş gidip yırtına yırtına anlattığım konulara dahi cevap veremediklerini görünce bi sarsılıyorum ama bakalım, olmadı alacağım rapordoktorun rapor vermiyor mu? belli ki baya rahatsızsın.
ben de 2 hafta önce fazıl say konserine gitmiştim. piyano sesini çok sevmiş olacaklar ki ikisi de hiç durmadılar. konser boyunca sürekli hareket ettiler. müzik bebekler için büyülü bir şey.
merhaba arkadaşlar. hayırlı cumalar. tüm hamişlerimiz ve bebişlerimize allah sağlık sıhhat versin. bizleri onlarla imtihan etmesin rabbim.
dün dr kontrolum vardı. ayrıntılı usg yapıldı. kızımın herşeyi normaldi. ama oğlumun kalbinin çevresinde bi beyazlık olduğunu söyledi.
tıp bilimindeki adını bilmiyorum ama kalpte odak ta diyolar. kreçlenme gibi bişey dedi.
bizi çocuk kardiyoloğuna gönderdi. ayrıntılı bakılsın diye.
çocuk dr u bunun tek başına bişey ifade etmediğini ama yanında başka bulgularada
raslanırsa o zaman ciddi problemlerin olabileceğini söyledi.
ben o zamana kadar iyiydim. ama doktor böyle deyince usg esnasında baygınlık geçirdim.
doktorda korktu. ve devam etmedi. ben nolur devam edelim ben iyiyim dedim ama yoruldun zaten olmaz diyip pazartesiye randevu verdi.
şimdi korku ve endişeyle pazartesiyi bekliyorum. kızlar lütfen bize dua edin herşey normal çıksın. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Arkadaşlar az önce prof.Atıl yüksel i aradım ayrıntılı ultrason için,800 tl dedi fiyatı.Eşimi nasıl ikna edicem bilmiyorum.Çünkü sigortadan da randevu almıştım 4 şubata
sigortada işin ehli var mı bilmiyorum ki,hiç sigortada yaptıranınız var mı?ya da istanbulda özel de daha uygun fiyata yaptıran ?
Doğumdaşım merhabaAşı işini ve şeker yüklemesini sorunsuz halletmişsin geçmiş olsun,darısı başımıza inşallah...Kolunun ağrısı en kısa sürede geçer umarım,mümkün olduğunca üzerine yatma,yorma...O kramplar bende de oluyor,hatta defalarca hastaneye gidip rahim ağzı ölçümü yaptırdığım ve nst ye bağlanmışlığım var fakat çok şükür bir sorun çıkmadı.Bazı sebze,meyve ve baharatların kasılmalara neden olduğunu ve dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.Kendine ve bebişlere iyi bak
Arkadaşlar az önce prof.Atıl yüksel i aradım ayrıntılı ultrason için,800 tl dedi fiyatı.Eşimi nasıl ikna edicem bilmiyorum.Çünkü sigortadan da randevu almıştım 4 şubata
sigortada işin ehli var mı bilmiyorum ki,hiç sigortada yaptıranınız var mı?ya da istanbulda özel de daha uygun fiyata yaptıran ?
arkadaşlar merhaba öncelikle okudum bazı sorunları olan arkadaşlar varmış.allah hepimize yardım etsin inş.bugün benimde dok.randevüm vardı.çok şükür korkulacak bişey yok normal gidiyosun dedi doktor.tabii ağrılarım falan oluyo dayandığın kadar acile gitme dedi.birde bebeklerden biri kafasını diğerinin karnına dayamış.başka bir pozisyonda ise yine aynı bebeğimin kafası diğerinin ayaklarının altında....aranızda böyle ultrason görüntüsü çıkan varmı.............doktora sordum değişirmi bu durumları pek kısık bi sesle değişir dedi vede ben çok endişelendim...cinsiyetleri ikisinin de kızmış..3 kızımız olacak yani hayırlısıyla....düşünmekten daha bu fikre bile alışamadım ..şimdi hep uzanmak istiyorum,gecede hep sırt üstü yattım, onlar sıkışmasın diye, kalktım sabah belim ,sırtım,boynum felaketti...bide bunların yeri dar sanki karnına sığmamışlar gibi, dedi...bunları duyan ,yaşıyan varmı arkadaşlar ,şimdiden teşekkürler...
Kızlar alışverişe başladınız mı? :)
günaydıııııınnnnn
güzel bi haftasonu geçirmeniz dileğiyle....güzel anneler....
Günaydın herkese...
Güzel bir gün olur inşallah. Dün biraz moralim bozuktu, yazdıklarınızı okudum ama yorum yapamadım arkadaşlar. Hasta olanlara geçmişler olsun, bebişlerini görenlere maşallah diyorum, Rabbim sağlık ve mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin.
tatlım merak etme aynı şey bende de vardı, 4 aylıkken karnımı gören 6 aylık falan mı diye soruyordu, şimdi 7.5 aylığız doğuracak gibi duruyorummerhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okuyorum ve gelecekte beni nelerin beklediğini öğreniyorum:) biz 14 haftalık olduk çok şükür ama doktorumuza göre 15 haftalığız. bu hafta dr umuz cinsiyetlerimizi söyledi iki meleğim de kızmış:) ben çok sevindim kız olmasını en azından birisinin çok istiyodum iki tanesi oldu. şimdi size iki şey sormak istiyorum benim karnım çok erken çıktı başta gazdır geçer falan die düşündüm hatta buraya yazmıştım sizlerde öyle deyince önemsemedim ama bu hafta druma da sordum hayır o gaz deil artık o bebeklerin dedi. ama ben sanki 6 aylık falan gibi duruyorum kimse inanmıyo 4. ayın içindfe olduma, benim gibi karnı birden büyüyen oldu mu bu haftalarda?? bişi daha sormak istiyorum ben hamileliğin başında 4 kilo vermiştim bu haftaya kadar da hiç kilo almamıştım bu hafta 500 gr aldım bu normal mi ya da bundan sonra nasıl kilo almam gerekiyo en düşük kiloyla kapatmak istiyorum hamileliği daha doğrusu şöyle kendime kilo almaktan ziyade bebeklerin kilo almasını istiyorum bunun için neye dikkat etmem gerekiyor?? hepinize sorunsuz bir hamilelik ve sağlıklı evlatlar diliyorum.. allah hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip eder inş..
tatlım korkma onlar gün içinde çok pozisyon değiştiriyorlar, benimkileri bir görsen el bacak kafa birbirine karışık, 4 boyutlu ultrasonda göremedik o yüzdenarkadaşlar merhaba öncelikle okudum bazı sorunları olan arkadaşlar varmış.allah hepimize yardım etsin inş.bugün benimde dok.randevüm vardı.çok şükür korkulacak bişey yok normal gidiyosun dedi doktor.tabii ağrılarım falan oluyo dayandığın kadar acile gitme dedi.birde bebeklerden biri kafasını diğerinin karnına dayamış.başka bir pozisyonda ise yine aynı bebeğimin kafası diğerinin ayaklarının altında....aranızda böyle ultrason görüntüsü çıkan varmı.............doktora sordum değişirmi bu durumları pek kısık bi sesle değişir dedi vede ben çok endişelendim...cinsiyetleri ikisinin de kızmış..3 kızımız olacak yani hayırlısıyla....düşünmekten daha bu fikre bile alışamadım ..şimdi hep uzanmak istiyorum,gecede hep sırt üstü yattım, onlar sıkışmasın diye, kalktım sabah belim ,sırtım,boynum felaketti...bide bunların yeri dar sanki karnına sığmamışlar gibi, dedi...bunları duyan ,yaşıyan varmı arkadaşlar ,şimdiden teşekkürler...
tatlım ben 23. haftada başladım ve çok şükür bitti, şimdi bırak alışverişte gezmeyi, arabaya binmekte zorlanıyorum, karnım çok ağır gelmeye başladıKızlar alışverişe başladınız mı? :)
tatlım bende kendi doktoruma sormuştum, erken doğum olursa küveze girmelerinden korkuyorum, ama doktorum onun iki doz halinde vurulduğunu, erkn doğum riski gözükmedigi zaman gereksiz yere vurulmadığını,içinde ki maddelerin çok masum olmadığını söyledi, eğer rahimde kasılma, erken su gelmesi falan olursa 24 saat önce vursak da olur, şimdi gerek yok dedi, bende o yüzden vurulmadım, bir başka topikte iğne vurulan arkadaşların çoğunun erken doğum yapmış olduklarını okudum, çoğü iğneler eken doğum yapmamıza sebep oldu yazmış bende korktum açıkçası, sen yinede bir araştır canım, sonra bize de yazarsınherkese iyi akşamlar,kızlar aranızda erken doğum riski nedeni ile ciğer geliştirici iğne olan var mı?. benim doktorum iki hafta sonra yapmaya başlayacağız dedi.ikiz gebelikte yapılıyor dedi.
herkese iyi akşamlar,kızlar aranızda erken doğum riski nedeni ile ciğer geliştirici iğne olan var mı?. benim doktorum iki hafta sonra yapmaya başlayacağız dedi.ikiz gebelikte yapılıyor dedi.
günaydınnnnnnnnnnnn
inşallah can sıkıntın geçmiiştir
huzurlu bir gün senin olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
kızlar iyidir öznrr, en azından kız konusunda tecrübelisin. dertleri, tasaları bir olacak. beğenileri zevkleri bir olacak. abla olmaya hazır mı kızın?
benimkiler de kız. iyi ki de öyle. çok mutluyum böyle olduğu için.
şuan bebeklerin çok küçük, boyutlarına göre alanları geniş ve çok rahat yer değiştiriyorlar. dakikada pozisyon değiştirebilirler. benim haftamdakiler öyle ani yer değiştiremezler yerleri daraldı çünkü. doktor ultrasonda bakarken bile çok farklı görebilirsin onları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?