- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.721
RABBİM yardımcın olsun inş. biraz daha beklerler ..Mrb kızlar mesajımı malesef hastaneden yazıyor um. Cumartesi aksam doğum sancılarim başladı. Iki gündür hastanede sancıları durdurma ya çalışıyorlar çok şükür dün akşamdan beri kasilmalar durdu smaç çarşambaya kadar burdayız. Dua. Edin bize teyzeleri biraz daha dayanalim
arada bazen oluyor öyle durumlar ,geçicidir merak etmeKislar ya ben 15 gundrdgu dzgun yemk yiyemiorum istahim kesili resmen kavlti hele hic edemiorumbnmle ayni durumu yasynlar varmi arnzda 24 hftlj oldum.
Bilgi verdiğin için teşekkürler canım. Normalde bile 5-7 cm ilk miyom ağrı yapar birde bebeklerle birlikte yer daralıyor, çok normal rahatsız etmesi. Çok az kalmış bunca zaman bir sürü şey atlatmışsındır, az daha gayret haklısın. Benimkiler şu an 1,5-2 cm, biri rahim dışı biri içinde, bakalım ne olacak. Hep birlikte senin ve benzer haftadaki arkadaşların en hayırlı zamanda, en kolay şekilde, bebeklerine sağlıkla kavuştukları güzel haberlerini bekliyoruz:) Sonra bizde sıraya gireceğiz inşallah...:)
Mrb kızlar mesajımı malesef hastaneden yazıyor um. Cumartesi aksam doğum sancılarim başladı. Iki gündür hastanede sancıları durdurma ya çalışıyorlar çok şükür dün akşamdan beri kasilmalar durdu smaç çarşambaya kadar burdayız. Dua. Edin bize teyzeleri biraz daha dayanalim
RABBİM yardımcın olsun inş. biraz daha beklerler ..
arada bazen oluyor öyle durumlar ,geçicidir merak etme
beni bu zamana kadar hiç rahatsız etmemişti ama artık rahatsız ediyor ..amin inş.
herkese selam ..
bende bacak ve ellerimde ödem başladı ,cumartesi dışarı çıkarken farkettim her zaman giydiğim ayakkabım dar geliyor ayağım zar zor girdi içine,ayaklarımdaki bilek kemiklerimin yanlarında ,baldırlarımda ve ellerimde şişlik var ,zten bu durumu kendimde hissedip tartılayım dedim bi de ne göreyim 2 haftada 3 kilo almışım
sanırım doğum yaklaşıyor artık iice ve bebekler de 2,5 kgya yaklaşmıştır tahminimce ..hem onların büyümesi hem ödem kilo yaptı galiba
yataktan kalkasım bir iş yapasım yok ,önceden yine evimin işini yapıyordum ama şimdi sadece yatasım var ,dışarı çıkasım bile gelmiyor ,herşey ağır geliyor ,doğum yaklaştı galiba,hayırlısı ALLAHtan ..
sen her an gidecekmiş gibi bekle bence. zaman da geçmez ya şimdi. allah sana bol bol uyku versin diyorum. hem yataktan çıkmamış olursun hem de vakit kolay geçer.
bu arada 2 gündür kllarım uyuşuk kalkıyorum ben de. ellerim ödem topladı ve acıyor. yüzüğümü falan çıkardım. sabah ellerim uyuşuk ve acıyarak kalkıyorum. acıma gün boyu devam ediyor. ayaklarımda şimdilik bir ödem yok. gece yan yatarsam üzerine yattığım kollarım fena uyuşmaya başladı. uykumdan uyunıyorum bu sebebten. ben de ödem olayı baya erken başladı. fazla tuz tüketimi ödemi arttırırmış. bir zamandır dikkat ediyordum. daha da dikkat etmek gerekecek. ayakların ödemi de çok fena oluyor. başka hamilelerden biliyordum. allah kolaylıklar versin.
hayırlı olsun aldıklarınbu hafta sonu alışverişimizi baya bi kolayladık. büyük parça eşyalarımızı aldık. karyola, bebek arabası, ana kucağı, odamıza halı, hastane çıkışlarımız, bir kaç parça giysi, nevresimler, battaniyeler yataklar, yastıklar vs.
sadece bebek bakım malzelerimiz kaldı. yani bez, şampuan,vs. gibi. onları da ilerleyen günlerde internetten alıım.
bu arada ikiz bebek arabasını silver cross marka aldık. yan yana olanlardan. oldukça dar ve kullanışlı bir baston puset. ben gittiğim mağazada ilk defa karşılaştım bu markayla. macleren in ikiz arabasıyla aynı hemen hemen. ve ondan daha uygun. eve geldik, denedik, oda kapısından geçiyor en azından. piyasadaki diğer yanyana olan bebek arabaları çok geniş. sadece silver cross ve macleren in modelleri daha dar. ve 0 yaşından beri kullanılabiliyor. benim tercihim silver corss yan yana ikiz bebek arabasından yana oldu.
karyolalarımızı ve halımızı da ikea dan aldık. sallamaya alıştırmak istemediğimden park yatak falan almayı hiç düşünmedim.
çok giysi almadık her tür kıyafetten 3 er parça var. hediye gelir zaten.
kendime pijama takımı almıştım zaten.
bu arada bir şey daha sorayım. malum hepimizin göğüsleri büyüdü. benimkiler baya bir büyük. normalde de büyüktü zaten. C cup sütyen kullanıyordum. şimdi daha dolgunlar. hala sütyen kullanıyorum ama sütyen baya bir sıkıyor. sütyeni çıkardığımda dikiş izleri adeta yapışmış gibi oluyor. kıpkırmızı. göğsüme zarar veriyor belli. sütyensiz de dolaşmak istemiyorum. bu sefer sarkma olayı var.
daha büyük bir sütyen alamk gerekecek. bu emzirme sütyenlerinde cup olayı var mı? internetten baktıklarım direkt 85-90 beden falan diyor. onlar da bana olmaz herhalde. eğer rahatsa şimdiden emzirme sütyeni kullanayım diyorum. ama işte cup olayı var.
Mrb kızlar mesajımı malesef hastaneden yazıyor um. Cumartesi aksam doğum sancılarim başladı. Iki gündür hastanede sancıları durdurma ya çalışıyorlar çok şükür dün akşamdan beri kasilmalar durdu smaç çarşambaya kadar burdayız. Dua. Edin bize teyzeleri biraz daha dayanalim
bu hafta sonu alışverişimizi baya bi kolayladık. büyük parça eşyalarımızı aldık. karyola, bebek arabası, ana kucağı, odamıza halı, hastane çıkışlarımız, bir kaç parça giysi, nevresimler, battaniyeler yataklar, yastıklar vs.
sadece bebek bakım malzelerimiz kaldı. yani bez, şampuan,vs. gibi. onları da ilerleyen günlerde internetten alıım.
bu arada ikiz bebek arabasını silver cross marka aldık. yan yana olanlardan. oldukça dar ve kullanışlı bir baston puset. ben gittiğim mağazada ilk defa karşılaştım bu markayla. macleren in ikiz arabasıyla aynı hemen hemen. ve ondan daha uygun. eve geldik, denedik, oda kapısından geçiyor en azından. piyasadaki diğer yanyana olan bebek arabaları çok geniş. sadece silver cross ve macleren in modelleri daha dar. ve 0 yaşından beri kullanılabiliyor. benim tercihim silver corss yan yana ikiz bebek arabasından yana oldu.
karyolalarımızı ve halımızı da ikea dan aldık. sallamaya alıştırmak istemediğimden park yatak falan almayı hiç düşünmedim.
çok giysi almadık her tür kıyafetten 3 er parça var. hediye gelir zaten.
kendime pijama takımı almıştım zaten.
bu arada bir şey daha sorayım. malum hepimizin göğüsleri büyüdü. benimkiler baya bir büyük. normalde de büyüktü zaten. C cup sütyen kullanıyordum. şimdi daha dolgunlar. hala sütyen kullanıyorum ama sütyen baya bir sıkıyor. sütyeni çıkardığımda dikiş izleri adeta yapışmış gibi oluyor. kıpkırmızı. göğsüme zarar veriyor belli. sütyensiz de dolaşmak istemiyorum. bu sefer sarkma olayı var.
daha büyük bir sütyen alamk gerekecek. bu emzirme sütyenlerinde cup olayı var mı? internetten baktıklarım direkt 85-90 beden falan diyor. onlar da bana olmaz herhalde. eğer rahatsa şimdiden emzirme sütyeni kullanayım diyorum. ama işte cup olayı var.
Allah yardımcın olsun, bebişlerin ve sen biraz daha dayanırsın inşallah. Sağlıklı ve mutlu bir şekilde yavrularına vaktinde kavuşursun inşallah.
Aldıklarını güle güle kullanman nasip olur inşallah. Ne güzel , sen birçok şeyi halletmişsin.Ben alışverişi ne zaman yapacağıma henüz karar veremedim, kafama da takılıyor açıkçası.Sanırım 30. haftayı görmeyi bekleyebilirim, doktorum da 30. haftayı görsek rahatlarız demişti hamileliğim açısından. Hayırlısı bakalım.
Dün gece yoğun bir baş ağrısıyla uyumuştum, sabah da uykumdan bacağıma kramp girmesiyle uyandım.Çok kötü bir duygu. Kramp girmesi sanırım bu aşamadan sonra sık yaşayacağım bir durum olacak.
hayırlı olsun aldıkların
sallamadan nasıl uyutacaksın peki ,kendi kendilerine uyuması çok zor ,mutlaka bi şekilde sallanmaları gerekecek ,karyolada nasıl duracaklar o şekilde :44:
ben de ilk başta 3 er parça almıştım ama 2şer parça daha ekledim
başkalarından gelene kadar sürekli yıka kurut olmasın diye ,ilk aldığımda normal gibiydi ama sonra gözüme az geldi
gün içinde belki kaç kere kusacaklar vs ,5 er tane yaptım ..bi de ben başak burcuyum az bişey döküldümü hemen yıkamaya
ya da her gün yıkarsam hamsileri her gün kıyafetleri de değişecek tekrar aynı kıyafeti giydiremem ,o yüzden ben 5 e çıkardım :))
emzirme sütyeni aldım ben de ama cup filan dikkat etmedim ,satan kız şuankinden bir beden büyük alın şişecek zaten dedi ben de ona uydum öyle aldım ,ben penyye sütyenlerden kullanıyorum ,öyle balenli filan değil ,gayet rahat benimkiler sen de normal sütyenleri bırak penyelere geç bence çok sıkıştırma :))
ben alışverişimi 30. haftama bırakmak istemedim. bugünlerde ağırlaştım zaten. 30. haftada bir de kar kış durumu var. yolara da çıkmak istemedim.zaten araştırmıştık. nereden ne alacağımızı biliyorduk. kolay da oldu.
kramp olayı falan hiç yaşadım. geçmiş olsun. neden olduğunu da bilmiyorum. bol bol masaj yap bari bacaklarına.
sallama konusu bir muamma bence ama etrafımda çok var sallamadan uyumaya alışkın bebek. bence biraz sabretmek gerek ilk başlarda huysuzluk yapıp ağlayabilirler. malum karnımızda sürekli sallanıp duruyorlar. bebekler için sallanmamak garip olur bence :)
bebeklerime kendim bakacağım için kendi düzenimi oluşturmak istiyorum. ilk başlarda sallantısızz bir hayatı garipseyecekler ama alışacaklar. bence biraz zaman gerekli. çoğu insan kıyamıyor, sallıyor. sonrası da sıkıntı. bence bebekten bebeğe de farkeder ya. herkesin görüşü farklı. kimi alıştırma diyor, kimi salla rahat edersin diyor. benim yeğenler 2 yaşını geçti hala sallama istiyorlar. uyuyana kadar bazen 1 saat geçiyor bir saat sallıyorsun. yok yok alışacaklar benim düzenime. sanırım gaddar olacağım bu konuda.
2013 ikiz anne adayları buraya ..
Bakalım kaç tane ikiz anne adayımız var
Hep beraber ikiz gebelik sürecini takip edelim ..
ALLAH Herkese hayırlı sağlıklı evlatlar ve sağlıklı gebelik güzel doğumlar nasip etsin inş.
hoşgeldin ,hayırlı olsun ..merhaba bende ikiz anne adayıyım ve bugün 9. haftamdayım. muhtemel doğum tarihi ise 05.08.2013
merhaba bende ikiz anne adayıyım ve bugün 9. haftamdayım. muhtemel doğum tarihi ise 05.08.2013
merhaba bende ikiz anne adayıyım ve bugün 9. haftamdayım. muhtemel doğum tarihi ise 05.08.2013
Benim de kollarımda ve boynumda ciddi kaşıntı var üstelik ilginçtir boynumda ki bulgur tanesibuyuklugunde bir et ben vardı hamilelik sürecinde büyüdü. Acaba sadece hormonlardan mıdır?
hoşgeldin hayırlı olsun ..21 haftaya göre normal sayılır ama bundan sonra hızla alacaksın ,ben senin gibiyken 4 kilo almıştım şuan 13 kiloya kadar çıktım ,başlarda zaten bebekler küçük olduğu için alınmıyor ,ne zamanki büyümeye başlıyor şişmeye başlıyorsun :))
herkese selam ..
ben artık geceleri dönmekte çok zorlanıyorum..gece sabahı zor ediyorum ,önceden göbeğimin içi daha boştu sanırım şimdi taa göğsüme kadar çıktı hamsiler heryerim yıklım tıkış dolu
ve miyom da eklenince sağa sola dönerken miyom çok acı veriyor nefes nefese kalıyorum ,eşim kaldırıyor döndürüyor ..
artık son 3 hafta ,zor dönemece girdim sanırım ,normalde ayakta iken iyiyim de uyurken zorlanıyorum ,eee içimde 5 kiloya yakın hamsi var o kadar olacak tabi ama uykum zehir oluyor valla
Kislar ya ben 15 gundrdgu dzgun yemk yiyemiorum istahim kesili resmen kavlti hele hic edemiorumbnmle ayni durumu yasynlar varmi arnzda 24 hftlj oldum.
RABBİM yardımcın olsun inş. biraz daha beklerler ..
arada bazen oluyor öyle durumlar ,geçicidir merak etme
beni bu zamana kadar hiç rahatsız etmemişti ama artık rahatsız ediyor ..amin inş.
herkese selam ..
bende bacak ve ellerimde ödem başladı ,cumartesi dışarı çıkarken farkettim her zaman giydiğim ayakkabım dar geliyor ayağım zar zor girdi içine,ayaklarımdaki bilek kemiklerimin yanlarında ,baldırlarımda ve ellerimde şişlik var ,zten bu durumu kendimde hissedip tartılayım dedim bi de ne göreyim 2 haftada 3 kilo almışım
sanırım doğum yaklaşıyor artık iice ve bebekler de 2,5 kgya yaklaşmıştır tahminimce ..hem onların büyümesi hem ödem kilo yaptı galiba
yataktan kalkasım bir iş yapasım yok ,önceden yine evimin işini yapıyordum ama şimdi sadece yatasım var ,dışarı çıkasım bile gelmiyor ,herşey ağır geliyor ,doğum yaklaştı galiba,hayırlısı ALLAHtan ..
sen her an gidecekmiş gibi bekle bence. zaman da geçmez ya şimdi. allah sana bol bol uyku versin diyorum. hem yataktan çıkmamış olursun hem de vakit kolay geçer.
bu arada 2 gündür kllarım uyuşuk kalkıyorum ben de. ellerim ödem topladı ve acıyor. yüzüğümü falan çıkardım. sabah ellerim uyuşuk ve acıyarak kalkıyorum. acıma gün boyu devam ediyor. ayaklarımda şimdilik bir ödem yok. gece yan yatarsam üzerine yattığım kollarım fena uyuşmaya başladı. uykumdan uyunıyorum bu sebebten. ben de ödem olayı baya erken başladı. fazla tuz tüketimi ödemi arttırırmış. bir zamandır dikkat ediyordum. daha da dikkat etmek gerekecek. ayakların ödemi de çok fena oluyor. başka hamilelerden biliyordum. allah kolaylıklar versin.
Allah yardımcın olsun, bebişlerin ve sen biraz daha dayanırsın inşallah. Sağlıklı ve mutlu bir şekilde yavrularına vaktinde kavuşursun inşallah.
Aldıklarını güle güle kullanman nasip olur inşallah. Ne güzel , sen birçok şeyi halletmişsin.Ben alışverişi ne zaman yapacağıma henüz karar veremedim, kafama da takılıyor açıkçası.Sanırım 30. haftayı görmeyi bekleyebilirim, doktorum da 30. haftayı görsek rahatlarız demişti hamileliğim açısından. Hayırlısı bakalım.
Dün gece yoğun bir baş ağrısıyla uyumuştum, sabah da uykumdan bacağıma kramp girmesiyle uyandım.Çok kötü bir duygu. Kramp girmesi sanırım bu aşamadan sonra sık yaşayacağım bir durum olacak.
Merhaba kızlar.
Ben de ikiz annesiyim. Daha yeni öğrendim.Şuan 9+3 günlüğüz. Bana deneyimlerinizle yardımcı olur musuz? Hangi haftalarda hangi testler yapılıyor, nelere dikkat etmeliyim vs.
Doktoruma ikili test yapılacak mı diye sordum. Doktorum ikiz olduğu belirtir yaparız daha sağlıklı olur dedi. Araştırdım biraz 2li test yapılmıyormuş. Aranızda yaptıran var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?