2013 ikiz anne adayları buraya

hoşgeldin aramıza.canım normalde bu tarama testleri tek gebelere göre geliştirilmiş ve sonuçları tek gebeliğe göre yorumlanıyor. tek gebelerde güvenirliği yüksek testler. ama doktordan doktora da görüş farkı var. doktorum bana 2 li ve 3 lü testlerin ikiz gebelere yapılmasının yanıltıcı olacağını ama 4 lü testin bir fikir verebileceğini söylemişti.4 lü testi yaptırdık ama testimiz testi yaapılan laboratuvarda yanlış çalışılmış. down sendrom riskimiz çok yüksek çıkıtı. bunu kendi doktorum değil de sonradan detaylı ultrason için gittiğim profesör anladı. türkiyenin en iyi en bilimsel çalışmalr yapan bir laboratuvarında yaptırdı testimizi profesör. bu test sonucunda down sendromuzu riskimiz neredeyse 30 kat daha düşük çıktı. sonradan profesör şunu söyledi. 2 li 3 lü test ikizlere kesinlikle yapılmaz, belki 4 lü test yapılabilir ama yine de güvenilir değil dedi. senin doktorunun neden bu testi yaptığını anlamadım. sen benim hastam olsaydın ben sana yaptırmazdım bu testi dedi. ben kendi hastalarıma hiç yaptırmıyorum. ikizlerde tarama testi yerine, gerekli zamanlarda yapılan ense kalınlığı ölçümü ve detaylı ultrason yeterli oluyor dedi. özellikle detaylı ultrason tek başına yeterli dedi. çok şüükür detaylı ultrasonumuz da temiz çıktı.
yani tarama testleri ikiz gebelere göre değil. ama kimi doktorlar bir ihtimal yaptırıyorlar yine de. eğer yaptırırsan kesinlikle çok iyi bir laboratuvarda ( mesela ankaradaki düzen laboratuvarı) yaptır. sonuç yüksek risk çıkarsa endişe yapma ense ölçümlerini ve detaylı ultrasonu bekle, bunlar bebeklerin hakkında bir sonuç verecektir.

Son düzenleme:

dualarımız seninle canım...çok geçmiş olsun,inşallah minişlerin biraz daha sabreder anneleri.güzel haberlerini bekliyoruz...

Dualarimiz seninle nurhan insallh kuzucuklar biraz daha sabreder kalirlar iceride

merhaba bende ikiz anne adayıyım ve bugün 9. haftamdayım. muhtemel doğum tarihi ise 05.08.2013

Aramıza hoş geldiniz aad07 ve cigdemd. Sağlıklı, mutlu paylaşımlar yapmak dileğiyle sorunsuz bir hamilelik dönemi ve doğum dilerim.

canım çok geçmiş olsun.dualarımız seninle ...

hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin inşallahhhhhh
canım benim doktorum ikili testin net sonuç vermeyeceğini
ama ense kalınlığı ölçümünün önemli olduğunu söyledi
neticede ben yaptırdım

hayırlı olsun canım.güle güle kullan inşallah.ben da 18+2 günlüğüm erken daha, ama sabırsızlanıyorum .kızlarıma neler alıcam neler inşallah.bunlar ikiz diyemi bilmiyorum,daha önce kızıma nasıl alışveriş yaptım hatırlamıyorum..şuan sizleri okurken hee şunuda almalıymışım diyorum çok sağolun hepiniz.yeni şeyler alırsan yazarsın ...

alışveriş çok zevkli ama kesinlikle geç bi tarihe ertelenmemeli...
dün bi avm ye gittim yemek yedim nefes nefese kaldım gözüm bişey görmedi netten alırım dedim çıktım :))
yani bundan 1-2 hafta önce çok daha rahattım
zaten bu cumaya kayınvalidem geliyor... artık yatıp dinleneceğim inşallah
zaten pek bi iş yaptığım yoktu şimdi sadece keyfimce kalkarım
evde yalnız sıkılıyordum inşallah can şenliği olur

hayırlı olsun canım.. bende 18 deyim.ikili,üçlü test yok ikizlere diye biliyom.bende süper bi hastaneye gidiyom,doktorum doç.ayrıca 12.haftada ayrıntılı ultrasona girdim,iki bebekte ayrı ayrı inceleniyo,ensesi ,burnu falan...şimdi 1.ayın 15 inde yine bi ultrason var ayrıntılı..ayrıca bunları yapan başka doç.kadın doğumcu ama perinatolog muydu şimdi hatırlayamadım .doktorum onun yapması gerek dedi..bunlardan sonra daumdan şüphesi varmı belli oluyomuş...allah yardımcımız olsun inş....

dosba ben 18+2 günlüğüm.doktorum olabilecek en güzel ikiz gebelik diyor yani şimdilik bi sorun yok sence yavaş yavaş başlamalımıyım alılverişe...

canım merhaba, sana bişey sormak istiyorum, silver cros marka ikiz bebek arabasını bende çok araştırdım ve en mantıklısı o gibi geldi bana da. yalnız katlandığında araba bagajına sığabiliyor mu bizim bagajımız biraz küçük onu merak ediyorum. bir de nerden aldın ve ne kadar ödedin??? intte fiyatı 850 ile 1000tl arasında değişiyor..

Canım Allah yardımcınız olsun. Sağlıklı ve güzel haberlerinizi alırız inşallah.

Bebişlerin güle güle kullansınlar aldıklarınızı inşallah. Çamaşır sıkıntısını ben de yaşıyorum. Çıkardığımda göğsümün ortasında geçen çember izlerini görüyorum ve çok acıyor. Emzirme sütyenlerine baktım karar veremedim. Normal penye olanlara da alışık değilim ya okula giderken kullanabilir miyiym bilemedim.

Magnezyum almama rağmen arada uykum arasında ben de kıvranıyorum o kramplardan. Çok kötü oluyor ama...

Keşke ben de k.validem geldi diye senin kadar sevinebilseydim. Şu an bizde ama çok mutsuzum

canım hello baby den aldık biz. geçen haftasonu açıldı hatta. istanbul bostancı da. 899 lira idi. bizim arabamızın bagajı büyük sorun yaşamayız. hepsiburada.com da 955 lira.
tek bastonlara göre aman aman bir yer kaplamıyor bence. arabanızın markası ne? ona göre söyleyebilirim. bizim clio sembol, bagaj geniş baya. istanbuldaysan eğer bostancıdaki hello baby mağazasına git derim. 1000 liralık alışverşe 400 liralık bedava çek veriliyor. biz biz 899 bebek arabası alıp, 1000 liraya tamamlayıp, 400 liraya da bedavaya alışveriş yaptık. sanırım cumaya kadar geçerli kampanya.
macleren ikiz bebek arabasıyla aynı diyebilirim. ölçüleri hemen hemen aynı. eğer maclereni biliyorsan ona göre kıyas yapabilirsin. macleren 1200 civarı. silver cross baya uyguna geliyor bu durumda.
bu arada silver cross evimizin oda kapılarından geçebiliyor.
arabanızı bilemediğim için bir şey diyemeyeceğim. mesela bizim önceden peugot 106 mız vardı. bagajı baya küçüktü. düşünüyorum da onun bagajı oysadık başka da bir şey koyamazdık.
bebek arabasını görsen iyi olacak bence.

merhabalar ben aranıza yeni katıldım.5yıllık tedavi sürecinin sonunda allahıma şükürler olsun ilk tüp bebek denememde ikizlerim oldu.şuan 19+3deyiz.cinsiyetleride biri kız biri erkek.bana 14.haftada serklaj yapıldı ve idrar yolları efeksiyonu başlangıcı varmış ama doktorum ilaç vermedi. 1haftadır seyrek olarak kasıklarım ağrıyor sizce normal mi?

Gunaydin ikiz anneleri gununuz cok guzel gecer insallah . Bebislerimizde buyuyor rabbim saglik huzur versin hepimize..

aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
günaydınnnn

hoşgeldin canım aramıza,
buradaki bir çok anne adayımız tüp bebekle hayellerine kavuşmak için bekliyor
15. haftada ben de idrar yolları için antibiyotik ve fitil kullandım, sonra geçti çok şükür
doktorun ihtiyaç duyup ilaç vermediyse kokrmana gerek yok demek ki
içini rahat tut
ama bol su içmeyi unutma
enfeksiyonda su çok etkili unutma arkadaşımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…