- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.781
Allah bozmasın canım. Şanslı insanlardan birisin. Biz daha en baştan sevememiştik birbirimizi. Eşimle yeni tanıştığımız zamanlar telefonda konuşurken o gelip eşimin başında ağlardı, sen benimle ilgilensene ben çok sıkılıyorum diye. İşte o zamanlar anlamıştım onunla işimin zor olduğunu ama pire için yorgan yakamam dedim ve eşimi çok sevdiğim için evlendim. Biz Bursadayız, onlar ist.da Allahtan. 2-2,5 saatlik mesafemiz var. Şimdiye kadar öyle sık gelip kalmamıştı, şimdi geldi ama bana pek bi faydası yok. Yani yemekleri yapıyo nankörlük edemem ama eşim de ben de etrafında dolanarak aynı yoruluyoruz. O yokken daha rahattım hatta. Çünkü her gün mutsuz olacak bi neden bulup 10 yıl önceki olayları anlatıp ağlıyor. Evde her gün huzursuzluk, 48 yaşında ama ben yaşlıyım, hastayım deyip duruyor. Bire bir kavgamız yok ama ben zaten hamileliğin psikolojisinde hassasım, her şeye ağlayabiliyorum. Bu durumda başkalarının derdini dinlemeye tahammülüm yok, çünkü dert de değil anlattığı aslına. Hep bi şükürsüz, mutsuz. Evde bebeklere dair o kadar az konuşuluyor ki, onun ağlamalarından yakınmalarından fırsat gelmiyor. Oysa benim ilk heyecanım bebişlerim, şu aşamada hayatımızın merkezi onlar ama... Neyse başınızı ağrıttım kusura bakmayın.
kızlar merak ettiğim çok şey var ama bu ara kendimi alışverişe adadım ama bilinçsiz alışveriş yapmak istemiyorum.. bebeklerime aldıklarım şimdilik şunlar:
buhar makinesi
ateş ölçer (bunları geçen yıl yaşadığım ve düşükle sonuçlanan hamileliğimde almıştım)
mohtercare in 5li bodysi ve ikili tulumunu aldım
e bebekte chicco da indirim vardı 2 tane uzun kollu tulum takımını aldım şapka ve eldiveni var.
yine 3lü uzun kollu üst ve 3lü patikli alt aldım takım yaptım onları..
iki takım 10lu hastane çıkışı bebettonun..
şimdilik bunlar, başka neye ihtiyacım olur çok bilmiyorumana kucağı-oto koltuğu olarak kraft ın 0-13kg olanından alıcam sanırım. maxi cosi ve chicco pahalı geldi, ucuz olanlarsa kalitesiz kraft ortalama diye düşünüyorum.. bir de silver cross un yanyana baston pusetini almaya karar verdim pratik olduğunu düşünüyorum..
sizler de aldıklarınızı ve memnuniyetinizi paylaşırsanız sevinirim. en azından birbirimiz için fikir olur diye düşünüyorum..
Lullaby Lx bu oğlumun
Lullaby LX Oyun Yatağı bu kızımın
3756 ERKEK 10LU SET : Erkek Bebek : 10 LU SET : : İdilbaby
3773 10 LU ORGANİK SET : Kız Bebek : 10 LU SET : : İdilbaby
2743 ERKEK ORG.YELEK : Erkek Bebek : YELEK : : İdilbaby
3755 ORGANİK ERKEK YELEK : Erkek Bebek : YELEK : : İdilbaby
3775 KIZ ORGANİK YELEK : Kız Bebek : YELEK : : İdilbaby
3458 KIZ YELEK : Kız Bebek : YELEK : : İdilbaby
3724 KAPİTONE YELEK : Erkek Bebek : YELEK : : İdilbaby
3725 ER. KAPİTONE YELEK : Erkek Bebek : YELEK : : İdilbaby
3404 KIZ YELEK : Kız Bebek : YELEK : : İdilbaby
Medela Mini Elektrikli ve Pilli Süt Pompası 2012 Model - e-bebek.com
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo File/Minder - e-bebek.com
Prima Premium Care Yenidoğan Paketi 1 Numara 54`lü Bebek Bezi - e-bebek.com
temizlik ürünlerimizi sebamed den aldık
10 tane kolsuz çıtçıtlı badi
20 tane kısa kollu çıtçıtlı badi
12 tane uzun kollu badi ( bunların resimlerini bulamadım , mothercareden aldım )
kanz dan iki tane uyku tulumu
chicco dan bebek telsizi
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Yatış Yastığı - e-bebek.com
aklıma gelenler şimdilik bunlar
önerilerinize de açığım arkadaşlar
hoşgeldin aramıza.canım normalde bu tarama testleri tek gebelere göre geliştirilmiş ve sonuçları tek gebeliğe göre yorumlanıyor. tek gebelerde güvenirliği yüksek testler. ama doktordan doktora da görüş farkı var. doktorum bana 2 li ve 3 lü testlerin ikiz gebelere yapılmasının yanıltıcı olacağını ama 4 lü testin bir fikir verebileceğini söylemişti.4 lü testi yaptırdık ama testimiz testi yaapılan laboratuvarda yanlış çalışılmış. down sendrom riskimiz çok yüksek çıkıtı. bunu kendi doktorum değil de sonradan detaylı ultrason için gittiğim profesör anladı. türkiyenin en iyi en bilimsel çalışmalr yapan bir laboratuvarında yaptırdı testimizi profesör. bu test sonucunda down sendromuzu riskimiz neredeyse 30 kat daha düşük çıktı. sonradan profesör şunu söyledi. 2 li 3 lü test ikizlere kesinlikle yapılmaz, belki 4 lü test yapılabilir ama yine de güvenilir değil dedi. senin doktorunun neden bu testi yaptığını anlamadım. sen benim hastam olsaydın ben sana yaptırmazdım bu testi dedi. ben kendi hastalarıma hiç yaptırmıyorum. ikizlerde tarama testi yerine, gerekli zamanlarda yapılan ense kalınlığı ölçümü ve detaylı ultrason yeterli oluyor dedi. özellikle detaylı ultrason tek başına yeterli dedi. çok şüükür detaylı ultrasonumuz da temiz çıktı.
yani tarama testleri ikiz gebelere göre değil. ama kimi doktorlar bir ihtimal yaptırıyorlar yine de. eğer yaptırırsan kesinlikle çok iyi bir laboratuvarda ( mesela ankaradaki düzen laboratuvarı) yaptır. sonuç yüksek risk çıkarsa endişe yapma ense ölçümlerini ve detaylı ultrasonu bekle, bunlar bebeklerin hakkında bir sonuç verecektir.
hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin inşallahhhhhh
canım benim doktorum ikili testin net sonuç vermeyeceğini
ama ense kalınlığı ölçümünün önemli olduğunu söyledi
neticede ben yaptırdım
hayırlı olsun canım.. bende 18 deyim.ikili,üçlü test yok ikizlere diye biliyom.bende süper bi hastaneye gidiyom,doktorum doç.ayrıca 12.haftada ayrıntılı ultrasona girdim,iki bebekte ayrı ayrı inceleniyo,ensesi ,burnu falan...şimdi 1.ayın 15 inde yine bi ultrason var ayrıntılı..ayrıca bunları yapan başka doç.kadın doğumcu ama perinatolog muydu şimdi hatırlayamadım .doktorum onun yapması gerek dedi..bunlardan sonra daumdan şüphesi varmı belli oluyomuş...allah yardımcımız olsun inş....
Allah bozmasın canım. Şanslı insanlardan birisin. Biz daha en baştan sevememiştik birbirimizi. Eşimle yeni tanıştığımız zamanlar telefonda konuşurken o gelip eşimin başında ağlardı, sen benimle ilgilensene ben çok sıkılıyorum diye. İşte o zamanlar anlamıştım onunla işimin zor olduğunu ama pire için yorgan yakamam dedim ve eşimi çok sevdiğim için evlendim. Biz Bursadayız, onlar ist.da Allahtan. 2-2,5 saatlik mesafemiz var. Şimdiye kadar öyle sık gelip kalmamıştı, şimdi geldi ama bana pek bi faydası yok. Yani yemekleri yapıyo nankörlük edemem ama eşim de ben de etrafında dolanarak aynı yoruluyoruz. O yokken daha rahattım hatta. Çünkü her gün mutsuz olacak bi neden bulup 10 yıl önceki olayları anlatıp ağlıyor. Evde her gün huzursuzluk, 48 yaşında ama ben yaşlıyım, hastayım deyip duruyor. Bire bir kavgamız yok ama ben zaten hamileliğin psikolojisinde hassasım, her şeye ağlayabiliyorum. Bu durumda başkalarının derdini dinlemeye tahammülüm yok, çünkü dert de değil anlattığı aslına. Hep bi şükürsüz, mutsuz. Evde bebeklere dair o kadar az konuşuluyor ki, onun ağlamalarından yakınmalarından fırsat gelmiyor. Oysa benim ilk heyecanım bebişlerim, şu aşamada hayatımızın merkezi onlar ama... Neyse başınızı ağrıttım kusura bakmayın.
Kızlar bu arada benim mide bulantılarım geri geldi( Bu haftalarda böyle bir durum yaşayan var mı? Bir de sabahları dinlenmiş uyanamıyorum. Yanlarım çok ağrıyor, bir de bacaklarımın kasığıma yakın tarafları çok ağrıyor. Sürekli yan yattığım için mi acaba. Şimdiden böyleyse ne yapacağım sonra bilmiyorum
canım ya Allah yardımcın olsun,sende çok takma kafana,gerekirse uyar kayınvalideni benim bu dönmede üzülmemem gerekiyor falan de.insan zaten çok hassas oluyor sen bide böyle şeyler için üzülme.
canım hepsi çok güzel güle güle güzel günlerde kullanın...Lullaby Lx bu oğlumun
12 tane uzun kollu badi ( bunların resimlerini bulamadım , mothercareden aldım )
chicco dan bebek telsizi
Lullaby Lx bu oğlumun
chicco dan bebek telsizi
önerilerinize de açığım arkadaşlar[/QUOTE...........güle güle kullan inşallah canım.hepsi çok güzel.araba almadınmı...bide oyun parkının fiyatını yazarmısın ..ben çok güzel bi tane buldum 250tl. ama acelem vardı hiç markasına bakmadım ama seninki gibi özellikleri sanmıyorum ,yoktu galiba...bide bebek arabası gördüm önlü arkalı,kraft markaydı yanılmıyorsam 750 tl.istersen bebekler yüzyüze bakabiliyo...ama çok uzun bi gövdesi vardı.eşim bu aynı trene benziyo dedi.gerçektende çok uzundu ve ağıra benziyodu.boyun ağrısı var bende de ağır kaldıramıyom bir bebeği bile 10 dk. taşısam hemen ağrım başlar biliyom.ben baston alacaktım ama ikiz olunca fikrim değişti.yanyana olanlarıda hiç sevemedim.eltim kullandı hiç gitmiyodu.oda kraftındı...3 sene önce 480 e almıştı.
hepsi gerçekten çok güzelllerr....allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.ben tedavide çok masraf ettiğim için bu kadar para harcamadım alışverişe açıkçası.ikizleri 4 yaşına gelen bi arkadaşım bana beşiklerini ve pusetlerini verdi.ben uyku setlerini ve cibinliklerini alınca ayyy gelin gibi oldular.giyisilerini 3 er takım yeni aldım hastane çıkışı,10lu ,6 lı takımlar aldım hem kıza hem oğlana,kuzenimin 6 aylık oğlu var o bana kıyafetlerini verdi.bi görseniz valla 15 tane tulum ve 2li takımlardan var...şimdiden 8 çift ayakkabıları var.ben arkadaşlarımın çocuklarının eşyalarını falan alıyorum hepsi misler gibi kullanmış.hani derler ya çocuğun giydiği haram yediği helal diye.bakıyorum hepsi yepyeni kendim özendikçe onlar ele avuca geldikçe en iyilerini alırım.şimdi daha doğmadan tekrar masrafa girmek istemiyorum.bakalım önümüzdeki günler bize daha ne masraflar çıkcak bilemiyoruz.bu hafta dolaplarını alıcam ,eşyalarımız yıkandı ütü bekliyor.ben doğuma istanbula geleceğim için evdeki hazırlıkları bu hafta tamamlama gerekecek.dönüşte kuzularla gelicez nasipse.2 aya yakın evden uzakta kalmak zor olucak ama onlara kavuşmak için herşeye değer değil mi...bi tek bebek arabası sorunu kaldı dolap dışında ben hepinizin dışında iki ayrı araba alıp özel bi klipsle yanyanada kullanılabilecek bişey almayı düşünüyorum açıkçası neticede her an yan yana yada ayrı da olmaz.bakalım tabi istediğim gibi bişeyler bulabilirsem inşallah bu son alışverişimiziistanbula bırakıcaz.birde 20 ocakta istanbul cnrda anne -bebek fuarı varmış fuarlar ucuz oluyor belki gidebilecek olanınız varsa paylaşmak istedim.iyigeceler..Lullaby Lx bu oğlumun
chicco dan bebek telsizi
Lullaby Lx bu oğlumun
chicco dan bebek telsizi
Günaydın cici anne adayları ve onların cici bebişleri... Sağlıklı, huzurlu, sorunsuz, hamileliğimizin keyfini çıkarabileceğimiz bir gün olur inşallah...[/
Gunaydin herkese amin insallah guzel bi gun gecer..
canım çok güzel bir paylaşım olmuş, tek tek baktım hepsi çok güzeller, allah sağlıkla sıhhatle kullanmalarını nasip etsin. yalnız bişi sormak istiyorum göğüs pompası illa ki olması gereken bişi mi hangi durumlarda kullanılıyor, bilmediğim için soruyorum:))
canım hepsi çok güzel güle güle güzel günlerde kullanın...
bana ailem masraf ettirmedi...
herşeyimi aldılar ama daha gelmedi çok merak içindeyim
sende genelde marka almışsın... ben aslında bu kadar marka olsun istemiyordum ama onlar ipin ucunu kaçırmışlar
sanırım benim eksiğim yok
sadece süt sağma makinasını özellikle almadım... tabi yanında bi ısıtıcı alınır sanırım
göğüs kalkanı ve kremimi almadım
başkada şimdilik bilmiyorum
ama ortada çanta falan yok :)) kaynanam gelsin hazırlarız sanırım
Lullaby Lx bu oğlumun
chicco dan bebek telsizi
önerilerinize de açığım arkadaşlar[/QUOTE...........güle güle kullan inşallah canım.hepsi çok güzel.araba almadınmı...bide oyun parkının fiyatını yazarmısın ..ben çok güzel bi tane buldum 250tl. ama acelem vardı hiç markasına bakmadım ama seninki gibi özellikleri sanmıyorum ,yoktu galiba...bide bebek arabası gördüm önlü arkalı,kraft markaydı yanılmıyorsam 750 tl.istersen bebekler yüzyüze bakabiliyo...ama çok uzun bi gövdesi vardı.eşim bu aynı trene benziyo dedi.gerçektende çok uzundu ve ağıra benziyodu.boyun ağrısı var bende de ağır kaldıramıyom bir bebeği bile 10 dk. taşısam hemen ağrım başlar biliyom.ben baston alacaktım ama ikiz olunca fikrim değişti.yanyana olanlarıda hiç sevemedim.eltim kullandı hiç gitmiyodu.oda kraftındı...3 sene önce 480 e almıştı.
canım ben park yayatkları ankaradaki chicco nun ana bayiinden 340 ar tl ye aldım
amin canım
hepsi gerçekten çok güzelllerr....allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.ben tedavide çok masraf ettiğim için bu kadar para harcamadım alışverişe açıkçası.ikizleri 4 yaşına gelen bi arkadaşım bana beşiklerini ve pusetlerini verdi.ben uyku setlerini ve cibinliklerini alınca ayyy gelin gibi oldular.giyisilerini 3 er takım yeni aldım hastane çıkışı,10lu ,6 lı takımlar aldım hem kıza hem oğlana,kuzenimin 6 aylık oğlu var o bana kıyafetlerini verdi.bi görseniz valla 15 tane tulum ve 2li takımlardan var...şimdiden 8 çift ayakkabıları var.ben arkadaşlarımın çocuklarının eşyalarını falan alıyorum hepsi misler gibi kullanmış.hani derler ya çocuğun giydiği haram yediği helal diye.bakıyorum hepsi yepyeni kendim özendikçe onlar ele avuca geldikçe en iyilerini alırım.şimdi daha doğmadan tekrar masrafa girmek istemiyorum.bakalım önümüzdeki günler bize daha ne masraflar çıkcak bilemiyoruz.bu hafta dolaplarını alıcam ,eşyalarımız yıkandı ütü bekliyor.ben doğuma istanbula geleceğim için evdeki hazırlıkları bu hafta tamamlama gerekecek.dönüşte kuzularla gelicez nasipse.2 aya yakın evden uzakta kalmak zor olucak ama onlara kavuşmak için herşeye değer değil mi...bi tek bebek arabası sorunu kaldı dolap dışında ben hepinizin dışında iki ayrı araba alıp özel bi klipsle yanyanada kullanılabilecek bişey almayı düşünüyorum açıkçası neticede her an yan yana yada ayrı da olmaz.bakalım tabi istediğim gibi bişeyler bulabilirsem inşallah bu son alışverişimiziistanbula bırakıcaz.birde 20 ocakta istanbul cnrda anne -bebek fuarı varmış fuarlar ucuz oluyor belki gidebilecek olanınız varsa paylaşmak istedim.iyigeceler..
canım ben araba almadım
arabayı yazın almayı düşünüyorum
ama netten çok inceledim
buraya yazan ya da kullanan arkadaşlarınkini de inceledim ama
ikiz bebek arabaları bir türlü içime sinmiyor
ben bebekler ele avuca gelince
sanırım mclarenin baston pusetlerinden alıp tutturma aparatıyla duruma göre kullanmayı düşünüyorum
onunkiler çok hafif geldi bana
inşallah istediğin her şeyi gönlünegöre olanı bulursun canım
aldıklarımızın içimize sinmesi çok önemli değil mi?
günaydıııınnnnn
günaydınnnnnnnnnnnnn
Günaydın cici anne adayları ve onların cici bebişleri... Sağlıklı, huzurlu, sorunsuz, hamileliğimizin keyfini çıkarabileceğimiz bir gün olur inşallah...
Aldıklarına bayıldım Papatya, hepsi de harika. :) Rabbim sağlık ve mutlulukla kullanmayı nasip etsin inşallah.
Birçoğunuz bizlerden hafta olarak öndesiniz. Bebişlerinizi, Allah'ın izniyle sağlıcakla kucağınıza aldığınızda bize dönüt verirseniz çok seviniriz.
Gereksiz bulduğunuz, "Keşke almasaymışım" dediklerinizi veya "İyi ki almışım, çok işime yaradı" dediklerinizi buraya not düşerseniz, çok seviniriz.
amin canım inşallah
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn
emin ol ben de burada sürekli aynı şeyi söylüyorum
bebekler olunca arkadaşlar girebiliyorlar ama daha kısıtlı zamanlarda
ben de söz verdim
ne olup bittiğini size sürekli yazacağım
inşallahhhhhh
selam kızlar dün kontrole gittim herşey yolunda bakalım 14ü gözüküyor doğum değişiklik olmazsa ...herhafta kontrol var artık ...çok zorlanmaya başladım biran öne doğurmak istiyorum uyku yok mide kötü ama yine sağlıkla gelsinlerde ne yapalım allahım anne olmak hiç kolay değilmiş şimdiden anladımmm
selam kızlar dün kontrole gittim herşey yolunda bakalım 14ü gözüküyor doğum değişiklik olmazsa ...herhafta kontrol var artık ...çok zorlanmaya başladım biran öne doğurmak istiyorum uyku yok mide kötü ama yine sağlıkla gelsinlerde ne yapalım allahım anne olmak hiç kolay değilmiş şimdiden anladımmm
herşeyin ii olmasına sevindim ..selam kızlar dün kontrole gittim herşey yolunda bakalım 14ü gözüküyor doğum değişiklik olmazsa ...herhafta kontrol var artık ...çok zorlanmaya başladım biran öne doğurmak istiyorum uyku yok mide kötü ama yine sağlıkla gelsinlerde ne yapalım allahım anne olmak hiç kolay değilmiş şimdiden anladımmm
bence pompa için acele edilmemelicanım ikiz doğum yapanlar ve çalışan anne adayları mutlaka alınmalı dediler
gün için de mama ve süt sırasıyla veriliyormuş
ve sütü ne kadar sağarsak o kadar çoğalıyormuş
inşallah bol bol sütümüz olur da sağarız
biri beni emerken biri biberondan sütle beslenebilir
çoğul gebelikte kilo alımı başlığına bakarsan doğum yapan arkadaşlar ne kadar işlerine yaradığını yazmışlar
inşallah ben de faydasını görürüm
Lullaby Lx bu oğlumun
chicco dan bebek telsizi
önerilerinize de açığım arkadaşlar.
güle güle kullan ,ben markaya takılmadım ,sonuçta çok çabuk büyüyorlar ,3 ay için markaya o kadar para vermeye gerek yok
kullanışlı ve güzel olsun yeterli
ben 5 er tane uzun kollu alt çıtçıtlı badi ,5 er tane boydan çıtçıtlı uzun kollu tulum ,havlusu battaniyesi filan hep 1 er tane
hastane çıkışı da 1 er tane
kısa süreli giyecekleri için çok almaya gerek yok ,zaten 0-3 ay giyecekler sonra kaldır at
temizlik ürünlerini sebamedden aldım
emzik nuk ,biberon dr browns .
göğüs kremi ve pedi lansinoh ..
ben eşyaları ulustan aldım valla hem ucuz hem de güzel oldu ,markalardan alsam bi tane alt badi bile 20 tl o kadar para veremem doğrusu ..
küvetini filan sıradan bildiğimiz küvetlerden aldım
pusetleri de öyle ,puset de kısa süreli olduğu için ona da çok para vermedim
benim en çok para verdiğim beşikleriydi onu da işimi görsün kullanışlı olsun diye verdim
kraft ekstra dondy beşik aldım ben de çok işime yarayacağını düşünüyorum inş. yarar
madem ben de bir iki aldıklarımdan göstereyim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?