- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.801
madem ben de bir iki aldıklarımdan göstereyim size
teşekkür ederim darısı başına inş.Maşallah delikiz sen de çok güzel şeyler almışsın bebişlerine. Sağlık ve mutlulukla kullanmak nasip olsun inşallah. İnşallah bizlerinde aldıkları cicileri paylaşacağı gün gelir. Sizler paylaştıkça birden galeyana geliveriyorum. Neyse sabır, hele biraz daha bekleyeyim ben.
göğüs pompasını bbekleri emmeyen veya küveze giren ya da çalışan anneler alıyor. herşey yolunda olursa neden pompa kullanılsın ki. 3 ayrı iş oluyor, bebeği uyut, sütü sağ bir de biberonla doyur. ha bir de kullandığın malzemelerin temizliği var.
bebeğin emmemesinin temel sabeplerinden biri bebeğin memeyi ağzına doğru bir şekilde alamaması diye biliyorum. anneden kaynaklı bir sebep yoksa tabi.
bence doğumdan 1-2 hafta önce doktora danışıp sütü artıracak şeyler yenip içilmeli, kürler uygulanmalı. yoksa çok derdimiz var çok. bebeği 1-2 emmiyor diye biberona alıştırırsak memeyi almaz ki bir daha ağzına biberondan daha kolay beslenmesi varken
tabi tecrübe edip göreceğiz, ama hemen pes etmemek gerekiyor. sütü sağıp vermek işimizi 3 kat artırıyor.
bir de ben kesinlikle ikisi bir emzireceğim. birini memeden diğerini sağıp biberondan emzirmek işimii çok uzatır.
bol sütümüz olur inşallah.
doğumu yaklaşan arkadaşlar, doktorlar sütünüz bol olsun diye tavsiye veriyorlar mı? hiç konuştunuz mu bu konuyu?
teşekkür ederim darısı başına inş.
amin inş..
çok kilo almayanlar 30.haftayı beklesin ,ağırlaşanlar sizler de ağırlaşmadan alabilirsiniz..
doktor bana sütle ilgili birşey söylemedi valla ben de sormadım ,ama sıkınca süt geliyor benden
sezeryan korkutuyor beni ,bi kaç gün gelmeyebiliyormuş sanırımkolay emer o zaman bebeklerin, inşallah sorun yaşamazsın bu konuda, buraya da yazarsın değil mi?
sana birşey sormak istiyorum en son ne zaman doktora gittin ,kaç artı kaçta ve kiloları nasıldı bebişlerin?Herkese iyi akşamlar, ben burayı ilk takip etmeye başladığımda başak 1984 vardı ve yeni doğum yapmıştı. Özellikle ona bakıyorum ama malesef hiç haber yok, bilgisi olan varsa yazarsa veya kendisi bişeyler yazarsa çok sevinirim. İnşallah bebişlerinin ikiside sağlıklı sıhhatlidir. Tabii bu dualarım bizim bebeklerimiz içinde geçerli
sana birşey sormak istiyorum en son ne zaman doktora gittin ,kaç artı kaçta ve kiloları nasıldı bebişlerin?
bu haftalardan sonra ikizler teklere göre daha yavaş kilo alıyormuş diye bir duyum aldım bende öyle bir durum yok ama sende varmı merak ettim
yani 34+6 da gitmişsin ama yavaşlamamışsın ki gayet normal bu kilo ,bizde yavaşlama daha bu hafta oldu ,o da normalde 10 gün önde çıkan oğlum 1 hafta önde gidiyor o kadar ,kız ise baştan beri hep aynı gününde çıkıyorben 35 hafta 5 günlüğüm. Geçen perşembe doktora gitmiştim, kilo almaları yavaşladı ama çok şükür ikisininde kilosu iyi, oğlum 2600 kızım 2500. Benim doktorum 28. haftadan sonra yavaşlarlar demişti. Biz 32 den sonra yavaşladık.
yani 34+6 da gitmişsin ama yavaşlamamışsın ki gayet normal bu kilo ,bizde yavaşlama daha bu hafta oldu ,o da normalde 10 gün önde çıkan oğlum 1 hafta önde gidiyor o kadar ,kız ise baştan beri hep aynı gününde çıkıyor
ben de 33+4 te gittim biri 2300 biri 2350 idi
merhaba
bende ikiz anne adayıyım 8 hafta 3 günlükler :)
hoşgeldin hayırlı olsunmerhaba
ben de kilolarına şükrediyorum zaten. Ama 32 ye kadar kiloları tek bebek gibiydi. Bu kilolarada maşallah tabii.
merhaba
merhaba
Herkese iyi akşamlar, ben burayı ilk takip etmeye başladığımda başak 1984 vardı ve yeni doğum yapmıştı. Özellikle ona bakıyorum ama malesef hiç haber yok, bilgisi olan varsa yazarsa veya kendisi bişeyler yazarsa çok sevinirim. İnşallah bebişlerinin ikiside sağlıklı sıhhatlidir. Tabii bu dualarım bizim bebeklerimiz içinde geçerli
merhaba
herşeyin ii olmasına sevindim ..
doktor neden tarih verdiki anlamadım ,herşey yolundaysa gittiği yere kadar gitsin bence ,benim doktor herşey gayet yolunda bi tarih veremem gitttiği yere kadar götürürüz dedi ,bence de en mantıklısı bu .
ben 18 ocakta doğurmak istiyorum tam 36+6 oluyorum ,inş.RABBİM nasip eder
kaç kilo aldın sen kilodan dolayımı zorlanıyorsun acaba
bence pompa için acele edilmemeli
önce sütle beslemeye çalışmak lazım
belki de sütümüz yeter bellimi olur
yada yettiği kadar sütle beslmek sonra pompa almak lazım
baştan pompayla sağarsak süt kaçar
süt gelmesini istiyorsak ,bebek emmese de emmiyor diye pompaya geçmemeli
zorlamalı uğraşmalı sabretmeli memeye alıştırmaya çalışmalı
başkaları önerebilir ama onların sütü gelmemiştir vs ,belki bizim sütümüz olur bellimi olur
zaten çok ihtiyaç olursa netten bi günde sipariş verip aldırtabiliriz
güle güle kullan ,ben markaya takılmadım ,sonuçta çok çabuk büyüyorlar ,3 ay için markaya o kadar para vermeye gerek yok
kullanışlı ve güzel olsun yeterli
ben 5 er tane uzun kollu alt çıtçıtlı badi ,5 er tane boydan çıtçıtlı uzun kollu tulum ,havlusu battaniyesi filan hep 1 er tane
hastane çıkışı da 1 er tane
kısa süreli giyecekleri için çok almaya gerek yok ,zaten 0-3 ay giyecekler sonra kaldır at
temizlik ürünlerini sebamedden aldım
emzik nuk ,biberon dr browns .
göğüs kremi ve pedi lansinoh ..
ben eşyaları ulustan aldım valla hem ucuz hem de güzel oldu ,markalardan alsam bi tane alt badi bile 20 tl o kadar para veremem doğrusu ..
küvetini filan sıradan bildiğimiz küvetlerden aldım
pusetleri de öyle ,puset de kısa süreli olduğu için ona da çok para vermedim
benim en çok para verdiğim beşikleriydi onu da işimi görsün kullanışlı olsun diye verdim
kraft ekstra dondy beşik aldım ben de çok işime yarayacağını düşünüyorum inş. yarar
madem ben de bir iki aldıklarımdan göstereyim size
canım aydınlatmaya bayıldım çok güzel gözüküyor, nerden aldığını ve fiyatını sorabilir miyim?? bende bi tane beğendim ama şimdilik netleştirmedim.. fotosunu eklemeye çalıştım ama olmadı ekleyebilirsem gösteririm fikir olması açısından diğer arkadaşlara da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?