2013 ikiz anne adayları buraya

madem ben de bir iki aldıklarımdan göstereyim size

Maşallah delikiz sen de çok güzel şeyler almışsın bebişlerine. Sağlık ve mutlulukla kullanmak nasip olsun inşallah. İnşallah bizlerinde aldıkları cicileri paylaşacağı gün gelir. Sizler paylaştıkça birden galeyana geliveriyorum. Neyse sabır, hele biraz daha bekleyeyim ben.

Son düzenleme:
göğüs pompasını bbekleri emmeyen veya küveze giren ya da çalışan anneler alıyor. herşey yolunda olursa neden pompa kullanılsın ki. 3 ayrı iş oluyor, bebeği uyut, sütü sağ bir de biberonla doyur. ha bir de kullandığın malzemelerin temizliği var.
bebeğin emmemesinin temel sabeplerinden biri bebeğin memeyi ağzına doğru bir şekilde alamaması diye biliyorum. anneden kaynaklı bir sebep yoksa tabi.
bence doğumdan 1-2 hafta önce doktora danışıp sütü artıracak şeyler yenip içilmeli, kürler uygulanmalı. yoksa çok derdimiz var çok. bebeği 1-2 emmiyor diye biberona alıştırırsak memeyi almaz ki bir daha ağzına biberondan daha kolay beslenmesi varken
tabi tecrübe edip göreceğiz, ama hemen pes etmemek gerekiyor. sütü sağıp vermek işimizi 3 kat artırıyor.
bir de ben kesinlikle ikisi bir emzireceğim. birini memeden diğerini sağıp biberondan emzirmek işimii çok uzatır.
bol sütümüz olur inşallah.
doğumu yaklaşan arkadaşlar, doktorlar sütünüz bol olsun diye tavsiye veriyorlar mı? hiç konuştunuz mu bu konuyu?

Çok güzel şeyler almışsınız gördükçe ben de çok heveslendim Neyse biz daha duralım yoksa çocuklar olana kadar tüm evi tıklım tıklım doldururum

teşekkür ederim darısı başına inş.
amin inş..
çok kilo almayanlar 30.haftayı beklesin ,ağırlaşanlar sizler de ağırlaşmadan alabilirsiniz..

doktor bana sütle ilgili birşey söylemedi valla ben de sormadım ,ama sıkınca süt geliyor benden

kolay emer o zaman bebeklerin, inşallah sorun yaşamazsın bu konuda, buraya da yazarsın değil mi?

kolay emer o zaman bebeklerin, inşallah sorun yaşamazsın bu konuda, buraya da yazarsın değil mi?
sezeryan korkutuyor beni ,bi kaç gün gelmeyebiliyormuş sanırım
bi de bebekler ne kadar büyük olursa emme refleksi o kadar ii oluyor ,o yüzden gittiği yere kadar zorlamak istiyorum
küçük doğarlarsa emme refleksleri az olduğu için ememiyorlar
valla eşim sıkınca kızıyor çocuklarımın rızkını heba etme diye
ama sıkınca beyaz süt geliyor ,inş. sütüm olur diye umut ediyorum
dün doktora gittim ben de 2300 biri 2350 biri çıktı ,suları güzel ,nstde sancı çıkmadı
herşey ii gidiyor dedi doktor,dedim doğum ne zaman olur ,şuana kadar ii taşıdın inş.böyle giderse ocak 10 u gibi filan ama doğum bu anlık birşey belli olmaz diyor ,ben de dedimki inat ettim 18 ocakta doğurmak istiyorum
o zaman tam 36+6 oluyor 37.haftanın başı oluyor 2500-2700 arası doğarlar diyorum ama bakalım daha ne kadar dayanacaklar
doktor artık 3-4 güne bir çağırıyor sularını kontrol etmek için
inş. dayanırlar da o günleri de görürüm
tabiki yazarım herşeyi hem de

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi akşamlar, ben burayı ilk takip etmeye başladığımda başak 1984 vardı ve yeni doğum yapmıştı. Özellikle ona bakıyorum ama malesef hiç haber yok, bilgisi olan varsa yazarsa veya kendisi bişeyler yazarsa çok sevinirim. İnşallah bebişlerinin ikiside sağlıklı sıhhatlidir. Tabii bu dualarım bizim bebeklerimiz içinde geçerli

sana birşey sormak istiyorum en son ne zaman doktora gittin ,kaç artı kaçta ve kiloları nasıldı bebişlerin?
bu haftalardan sonra ikizler teklere göre daha yavaş kilo alıyormuş diye bir duyum aldım bende öyle bir durum yok ama sende varmı merak ettim

ben 35 hafta 5 günlüğüm. Geçen perşembe doktora gitmiştim, kilo almaları yavaşladı ama çok şükür ikisininde kilosu iyi, oğlum 2600 kızım 2500. Benim doktorum 28. haftadan sonra yavaşlarlar demişti. Biz 32 den sonra yavaşladık.

yani 34+6 da gitmişsin ama yavaşlamamışsın ki gayet normal bu kilo ,bizde yavaşlama daha bu hafta oldu ,o da normalde 10 gün önde çıkan oğlum 1 hafta önde gidiyor o kadar ,kız ise baştan beri hep aynı gününde çıkıyor
ben de 33+4 te gittim biri 2300 biri 2350 idi

ben de kilolarına şükrediyorum zaten. Ama 32 ye kadar kiloları tek bebek gibiydi. Bu kilolarada maşallah tabii.

merhaba

bende ikiz anne adayıyım 8 hafta 3 günlükler :)
hoşgeldin hayırlı olsun
ben de kilolarına şükrediyorum zaten. Ama 32 ye kadar kiloları tek bebek gibiydi. Bu kilolarada maşallah tabii.

e işte şuanda da tek bebek gibiler hatta tek bebeğe göre bir hafta önde gidiyor diyorum :))
seninkiler de öyle gözüküyor kilosu tek bebeklere göre ilerde görünüyor düşmemişki

haberimiz yok ondan. benim de sık sık aklıma geliyor o. bir bebeği daha iyi durumdaydı. sanırım artık eve yolladılar ki o bebeği ile ilgileniyordur. hastaneye gidip geliyordur. diğer bebeği küvezdedir sanırım daha.
umarım herşeyi yolundadır.

İyi aksmlar guzel anneler aramiza yeni katilanlar hosgeldiniz.
Arkadaslar aldiklariniz cok guzel hepiniz guzel gunlerde kullanin.
Ben henuz hicbisey almadim erken diye dusunuyorum.
İlk oglumdan kalma birkacsey var zaten onlari toparlayip eksik listesi yapmayi planliyorum.
Sut sagma makinasina gelince benim oglum dogduktan sonra elli gun yogun bakimda kaldi beni ememedi ben hep sgdim verdim ama belli bi zamandan sonra sut cekiliyor bebegin emmesi gibi olmuyor tabi benim durumum farkliydi stres uzuntu heosi birer etken. Emdikce sut gelir.. Bol bol sutumuz olur ve emziririz insallh..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…