2013 ikiz anne adayları buraya

Teşekkür ederim canım çok sağol. Haklısın morali yüksek tutmak lazım ama karşında sürekli mutsuz, hastalık hastası, huzursuz birini görünce ister istemez etkileniyor insan. Zaten hassas bir dönemdeyiz. Bir de 2-3 gün olsa neyse ortada 15 gün varsa ruh halinin çökmemesi imkansız. Yeni yöntemim okuldan gelince odama geçip dinlenmek. Önce dinlerdim, ayıp olmasın diye yanında dururdum ama artık böyle. Amin inşallah. Allah bebeklerimizi bize bağışlasın, vaktinde sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...

Canım ben şu aşamada en çok eşime üzülüyorum aslında. Laf anlamıyor bir türlü annesi o da arada kaldı, uyarıyor, güzellikle anlatıyor, kızıyor ama yok. O da bıktı her gün huzursuzluktan. Kadının bire bir benle sorunu yok yani var da içinde yaşıyo en azından. En büyük sorun mutsuzluk hastalığı, memnuniyetsiz. Az kaldı bakalım, yarın bu halde yine de rapor almayıp okula gidecem. En azından orda kafam rahat. Ağrım geçmezse doktora gideceğim. Parol önerdi, 3 defaya kadar içebilirsin dedi ama ilaç içmek istemiyorum pek. Amin, çok sağol

Sağol canım, inşallah her şey yolunda gider. Cahillik başa bela, eğer karşındaki cahil değilse her halikarda anlaşıyor insan. Yediklerim aynı aslında, turşu için ölüyorum ama yemiyorum mesela. Tuzlu pek tüketmemeye çalışıyorum. Yine de daha dikkatli olacağım, umarım düzelir. Baş ağrısı yapıyor fena...

ne kadar zor olsa da orada daha rahat edeceksiniz
taşınmak maddi anlamda ve bedenen çok hırpalasa da her şey kuzucuklar için
kendine çok dikkat et,
hayırlı olsun canım
Çok teşekkür ederim papatya,zaten her şeye bebişlerim için katlanıyorum. Sabah kalktım yatağımdan yine terliyim ve oda buz gibi. Burada kalsam hasta olacaktım, gerçi pazara kadar olmam inşallah. Eşim grip geçirdi, şimdi de ablam grip oldu, elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum. Maddiyatı boş verdim,yapacak bir şey yok... Sağ salim taşınalım da inşallah, yeni evim bol güneş alıyor, iyi olur umarım.

Hayırlı olsun hamileliğin, Rabbim sağlıkla tamamına erdirsin inşallah. Benim Beta-HCG 451.6 çıkmıştı ve 6. haftada da 2 keseyi görmüştük.(Gerçi 4. haftada testten sonra ilk kez 6. haftada gitmiştik) Doktorlar daha iyi bilir tabi ama ikiz gibi duruyor. Allah gönlüne göre versin.

merhaba ,hayırlı olsun ,benim de 13.gün değerim 764 tü ve ikizdi benim 5 haftalıkken keseler görüldü,6 haftalıkken kalp atışları görüldü
RABBİM gönlüne göre versin inş.

bana süt gaz yapıyor ( bu nedenle bol yoğurt tüketiyorum şimdi ara öğün olarak yoğurt muz pekmez ceviz karışımı yaptım mesela :))
günde en az iki kase yoğurt bol peynir yiyorum
yeşil yapraklılarada dikkat etmeye çalışıyorum

Merhaba teyzoşlar ve bebiş kardeşler

Hayırlı,dualı,sağlıklı cumalar...

İnşallah herkes iyidir...

tatlım rahatsızlığını ihmal etme, bende de iki aydır geçmeyen boğaz iltihabı vardı, sonra vucutta enfeksiyon yapmış ve malumunuz erken doğum tehdidiyle 5 gün hastanede yattık, kesin doktorda crp değerini ölçtür, kulakta iltihap olabilir belki, kayınvalideni de takmamaya çalış, biliyorum zor ama az kalmış inşallah, aslında sorun bizde, biz naz yapmayı bilmediğimizden onlar her şeye naz yapıp abartıyorlar, sen odana geç yat dinlen, hasta hasta okulda sarsabilir seni canım, aman dikkat...

Canım çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin.Bal+zencefil ve ıhlamur+bal+limon iyi geliyor.

Kayınvalidene Allah akıl,fikir,vicdan versin.Bencillik ve cehalet zulum resmen.İnşallah en yakın zamanda gider ve hersey yoluna girer canım,sen mümkün olduğunca odana çekil,dinlen en iyisi

Hayırlı olsun,Allah kolaylık versin canım

Canım çok geçmiş olsun,Allah bir daha yaşatmasın,vaktinde,sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Kızlar 5-6 gündür altta olan bebişim saat 17.oo itibariyle aşağı doğru vurmaya başlıyor,gece uyuyuncaya kadar devam ediyor.Vajinal bir baskı hissediyorum.Acaba tekme mi,değil mi diyede endişe ediyorum,emin olamıyorum.Doktor kontrolümüzede daha var...Ne yapsam bilemedim.:26:

ben de günde bir bardak süt bir kase yoğurt ve kahvaltı da bol peynir yiyorum. yumurtamı haftada bir kaç kere peynirli omlet şeklinde yapıyorum.
sütümü, yoğurdumu yemeklerle almıyorum. çünkü yemeklerim etli yani demir içerikli olduğu için ve calsiyum demir emilimini azalttığı için sütü ve yoğurdu ara öğün olarak birlikte alıyorum.
kahvaltıda süt içmiyorum sadece peynir yiyorum. çünkü yumurta da demir kaynağı. malum kanım düşük olunca calsiyum ve demir aldığım zamanların hesabını tutuyorum. bir de çaya dikkat etmek gerek. zaten günde sadece iki fincan içiyorum. onu da kahvaltı da içiyorum. çay saatimden vazgeçemedim malesef. en azından demir emilimini süt kadar azaltmıyor yine de.
kanı düşük olan arkadaşlar bence calsiyum ve demir içerikli besinleri birlikte almamaya çalışın. demir içerikli besin aldığınız zaman muhakkak c vitamini içeren bir şeyler yiyin yanında. örneğin mandalina, portakal. çünkü demir emilimi c vitaminiyle en iyi şekliyle yapılıyor.
bir de demir ilacı içmişken onun ardından pekmezimi de yiyorum. demir ilacı ve demir içeren besinleri aldıktan 2-3 saat sonra kalsiyum alıyorum. sütümü içip yoğurdumu yiyorum ki zaten 2-3 saat sonra yine etli besinler tüketeceğim diye demir emilimi iyi olsun diye.
baya bir hesabını yapıyorum anlayacağınız.
zor zanaat bu hamimilelik ya.
inanın ben hamile kalmadan önce daha çok yemek yiyordum. canım sürekli bir şeyler çekerdi ve yemekten de geri kalmazdım. kilom da gayet iyi idi. ama bir hamile kaldık. 5,5. aydan sonra nasıl kilo almaya başladığıma hala akıl erdiremiyorum. inanın daha canım şunu çekti de yiyeyim demedim. eşim bile diyor, canın bir şey çekse de ben de her yerde onu arasam. o da işin heyecanı içerisinde. porsiyonlarım baya bir küçüldü. karbonhidrat hemen hemen hiç almıyorum. porsiyonlarım küçüldü. ve ben hala hareketliyim, dışarı çıkıyorum, evimin işlerini görüyorum. ama ne yiyorum da kilo yapıyor anlamadım. bu hormonlar nasıl çalışıyor bu hamilelikte yahu. su içsem yarıyor lafı bence hamilelikte geçerli. çünkü hamilikte su tüketimim arttı sadece :)
55 ile hamile kaldım, 9. haftada 51 kiloya düştüm. 5,5 ay kusmaktan bir şey yiyemedim. 27. haftamdayım ve 64 kiloyum. çok ilginç ya.

bence tekme, ben de de çok oluyor. vajinamdan dışarı çıkacak gibi oluyor. sadecekarın yüzeyine vurmuyorla çünkü. iç organlarımıza ve dolayısıyla aşığıya, vajinaya doğru da vuruyorlar. sanki vajinadan titreşim geliyor, gaz çıkışı oluyor gibi hissediyordum.

Bekay çok üzüldüm. İnsan evinde huzur bulmak istiyor.Hayat zaten yeterince stresli.Neyse az kalmış artık sabretmek lazım.
Sen de öğretmensin sanırım.Doğum iznine ne zaman ayrılabiliyoruz öğrendin mi?

Bonny bulantıların ne zaman geçti hatırlıyor musun?Ben çok yoruldum kusmalardan artık.Bir an önce geçsin istiyorum.Bebekleri besleyemiyorum diye de üzülüyorum.Su içmek bile işkence

onlar tekme
bende uzun zamandır var ,doktora sormuştum tekme demişti çok normal demişti
aynen ayağı kolu bacağı vajinadan çıkacak gibi oluyor,hele şimdi iice beter oldu ama alıştığım ve bildiğim için rahatım
bazen de idrarı kaçıracak gibi oluyorum tam çıktı çıkacak oluyor
tamamen baskı ve tekmeyle alakalı hiç korkma ,benimkiler hep öyleler çünkü ..

benim 21. haftamda geçti. daha çok erken gebeliğin. bebeklerini besleyemiyorsun diye üzülme. daha 1 cm bile değiller. şuan depolarından beslenip büyüyorlar zaten. sen vitaminlerini iç yeter. sen iyi ol yeter şimdilik. ben de çok çektim, çok uzun sürdü. mecburen ilaç kullandım. öyle beslendim. yoksa 21. haftaya kadar hiç bir şey yiyemezdim. az da olsa kendini besleyebiliyorsan yeter sana şimdilk.

Aynen tarif ettiğiniz gibi kızlar.Çok teşekkür ederim,Allah razı olsun,günlerdir içim hiç rahat değildi

Bonny bulantıların ne zaman geçti hatırlıyor musun?Ben çok yoruldum kusmalardan artık.Bir an önce geçsin istiyorum.Bebekleri besleyemiyorum diye de üzülüyorum.Su içmek bile işkence
Bulantılarım 16. haftadan itibaren geçmeye başladı. Yediklerimi değil midemdeki sıvıyı çıkarıyordum zaten, buna rağmen 2 kg verdim. Değil su içmek, görmek bile istemiyordum, zorla 1-2 yudum içiyordum. Şimdi bol bol içiyorum maşallah. Bulantılarım azalınca yeme-içme isteğim de arttı şimdi 50 kg ye falan yaklaştım. Herkesin hamileliği farklı oluyormuş gerçi ama hamilelerde genellikle benim bulantılarımın azaldığı haftalarda azalıyormuş, sen de çabuk atlatırsın inşallah. 8. haftamda düşük tehlikesi atlattığım ve 6. yılımda hamile kaldığım için ben bulantılarımla mutlu oluyordum açıkçası, hamileliğimin devam ettiğinin bir işareti olduğu için... Bu yüzden zorluk çeksem de çabuk geçti. Bu tür bir olumlu yanının olduğunu da düşün, belki biraz rahatlarsın. İnşallah bu sıkıntılarını tez zamanda atlatırsın, birazcık daha dayan, bebişlerin için değer annesi. :)

Uzun bir aradan sonra mrb kizlar,aslinda size anlatmak istedigim cok sey var ama,inanin zamanim yok,kisaca bebeklerimi anlatiyim,cok sukur ikiside iyi.2hafta once buyuk olani 2000gr ile eve cikardik,simdi 2500gr...diger kuzum 1aydir kuvezde,865gr dogmustu,1300gr oldu,onunla ilgili sikintilar oldu tabi,dua edin onun icin...bende evdekiyle antrenman yapiyorum,inanin zormus,iyiki annem yanimda,heleki iki bebekle dusunemiynrum.heleki uykucu biriyseniz,geceleri cok zor.yalniz bakmayi dusunenler bir daha dusunsun derim,yaparim demekle olmuyor.ins.diger kuzumunda evde haberini verirhm buradan...sizlere saglikli hamilelikler diliyorum,dinlenmenin tadini cikartin mesakkatli,ama bi gulumsemesi dunyalara deger,mis kokulu gunler bekliyo sizleri ;-)

İnşallah o kadar sürmez ya.10+1 de kontrolüm vardı 3,5 kg vermişim.Ama bebekler 3er cm olmuşlar.Doktorum 3 kilonun üstü zarar verebilir dedi.Kullandığım bir bulantı ilacı vardı.Bir tane daha verdi.Ama ilaç içmem de sorun.Onu da bazen çıkarıyorum.Ben de benim bulantılarım geçti diyebilsem ahh...

2 gün hafiflemişti bulantım.Eşimle öyle endişelendik ki bebeklere bir şey mi oldu yoksa diye.Doktora gittik ne olur kötü bir şey söylemeyin bize dedik.O da şaştı Umarım çok uzun çektirmez.Bebeklerimiz için herşeye değer, onlar iyi olsun ben razıyım.Ama halden anlamayan bir çalışma ortamım ve arkadaşlarım var.Rapor aldım evdeyim şu an.Evden çıktığım an çıkarıyorum çünkü.1 hafta sonra tekrar işe başlıcam.Nasıl durucam diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…