2013 ikiz anne adayları buraya

ben doktora sormayı unuttum tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi oldugunu nasıl anlıyoruz? benim 2tane ayrı ayrı göründü keseler ama??

Merhaba kizlar,
Bende bir ikiz annesiyim..uzun zamandir takip ediyordum sizi ama biseyler yazmak bugun icin nasipmis..

Kübra hayirli olsun banada doktorum biri iki gun daha kucuk demisti ( 7 haftada) hatta cok heveslenme bu kucuk olanin yolk sac kesesi normalden buyuk her an duse bilir diye beni hazirlamisti.. 9 haftada tekrar gittigimde cok sukur mükemmel bir ikiz hamileligimin oldugunu söylemisti doktorum... Sabr et dua .. Ben ozaman internetde cok arastirmistim benim gibi ayni durumda olan varmi diye cok fazla bir bilgi bulamamistim... umarim sende benim gibi sansli olursun..

bana yine uyku yok ( nolcak benim bu gecelerim ya (
neyse bu akşam geldi kayınvalidem ... kızlar inş. sonuna kadar böle gider... ilk günden bana bişey yaptırmayacağı kesin saolsun
elimi hiç bişeye sürmedim inşallah sonuna kadar böyle davaranır
o da kaynımda son 40 gün yatmış halimden anlıyor
bi de hiç bahsetmemişti... bebişlerime güzel güzel ciciler almış...örmüş :))

Gunaydin kizlar,hepinize tesekkur ederim,dualarinizin devamini beklyrm.ve sizleride cok merak ediyorum.sutum geliyo ama tabi cok cok degil,ikiye bolununce cok zor.once kuvezdekine sagiyorum,geri kalanda evdekine iste.o da buyudukae doymuyo tabi,mecburen mamaya basladik,mama istemiyodum ama,ac kalinca mecbur kaliyosunuz:-( simdilgk bu kadar kizlar.sizleri opuyorum,iyi haberlerinizi bekliyorum;-)

Hayırlı olsun.Şimdi nasıl şoktasınızdır tahmin edebiliyorum.İnsan Allah bana sağlıklı bi bebek versin diye bekliyor, sonra bir duyuyor ki iki tane birden vermiş.Mucize işte bu...

ben doktora sormayı unuttum tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi oldugunu nasıl anlıyoruz? benim 2tane ayrı ayrı göründü keseler ama??

tek veya çift yumurta olması kese sayısı ile ilgili değil, tek yumurtalar çift kesede de olabiliyor, tek kesede de. tek ya da çift kese olması sadece bebeklerin gelişimi açısıdan önem arz ediyor. tek kesede ise ikizler, gebelik çok riskli oluyor. bebeklerin gelişimi etkileniyor. çift kesede ise gebelik riski daha azalıyor, bebeklerin gelişimi daha iyi oluyor.çift benim bebeklerim bebeklerim çift yumurta ikizi. bunu doktor keselerin birbirine göre konumuna, birbirlerine göre şekline, duruşuna bakarak karar verdi. daha sonra da detaylı ultrasonda keseler arasındaki zarların kalınlığına vs. bakıldı. göründüğüm prof. de çift yumurta ikizi dedi.

hoşgeldin aramız niffan, umarım sorunsuz bir gebelik yaşarsın, paylaşımlarını bekliyoruz.

Günaydınnn. Bebişler sağlıkla güle güle kullansınlar inşallah. Resmini ekle olur mu, biz de görelim. Ben de 30. haftamda gelsinler istiyorum mobilyaları. Erken değil demi?

Canım dualarım sizinle. Allah sizlere sağlık sıhhat versin inşallah. Üzme kendini, bugünlere geldiniz ya çok şükür gerisi gelir merak etme Allah'ın izniyle. Allah yardımcınız olsun.

Canım ben de şimdiden uyur uyanık haldeyim. Gece 2 gibi ancak uykuya geçebiliyorum ama uykumda sık sık sayıklar gibiymişim, sancım oluyor kramp giriyor. Bir sağa dön bir sola, dinlenmeden uyanıyorum. Aman canım, nazar değmesin kayınvalidene, tahtalara vur. Hep iyi olursunuz inşallah. Bizimkinin son hüneri benim tansiyonum yüksek çıkıyor diye artık her gün onun başı ağrıyor, tansiyonu yükselmiş oluyor. Bir ölçüyoruz 12'ye 7 çıkıyor. Yok yok yüksek yine de, 10 olması lazım diyo

Kızlar size akıl danışmak istiyorum. Biz bebişlere bir tane 3 kapılı dolap, iki tane de dolabın takımı olan beşiklerden aldık. Beşiklerimiz büyüyen değil, 70/130 ebatında yani bizi 4-5 yaşına kadar götürecek tarzda beşikler. Mobilya beşikleri beğendiğim için tercihi ondan yana kullandık. Şimdi önce bunları yatak odasına koyarız diyorduk ama sonra odanın çok tıkış tıkış olacağını düşünüp, park yatak ya da baş ucu beşiklerinden almaya karar verdik. Aslında tam karar veremedik Şimdi ben baştan beri bebeklerin aynı yatakta yatmasına karşıydım, birbirlerini huzursuz edip uyandırmalarını istemiyorum. Evet aynı odada yatsınlar ama aynı yatak olmasın istiyorum. Park yatak alırsam 1 tane alacağım, aynı yatakta yatacaklar. Sallanan mini süslü beşiklerden alırsam uygunundan 2 tane alacağım. Şöyle de bir durum var beşikleri 6 ay kullanırlar en fazla ama park yatakta daha sonra oyun da oynayabilirler. Amannnn çıkamadık anlayacağınız biz işin içinden. :44:Sizce???

Selam bekay gercekten zor tek bebek gibi olmuyormusMobilya besiklri koyacak odan varsa kendi yatak odana bir tane park yatak birkac ay idare edilir heralde sonrada odalarina koyarsin. Tabi onemli olan bebislerin rahat etmesi..

senden güzel haberler almak çok güzel.....allah bebekleri ve senin yardımcın ve yanında olsun.darısı başımıza.

Pompa alsam mı almasam mı karar veremedim

ilk etapta elektirkli pompa değilde ellede oaln manuellerden almayı düşünüyorum ben .zaten ihtiyaç olursa her yerde oaln bişey.fiyatı yüksek elektirklinin belki o kadar sütümüz olmaz ya da bebekler küvözdeyken k iinşallah girmiycekler ama annelerin sütü çekiliyormuş..yani bende doktor yönlendirir herlade elektirkli alsanız daha ii olur falan die.diğer ihtiyaçlarını aldınmı canım...bu arada yeter artık mesaiye son vermiycenmi halaaaa:)

bende beşiklerini odalarına kurdurdum park yatak 1 tane odamda olucak.ayrıca ben onları onca ay aynı yerde durdukları için hemen ayırmaya kıyamıyorum.beraber yatsınlar alışkınlar nasılsa:)

kızlar merhaba. ben ilk kez giriyorum forumunuza. burda bilgi alabileceğimi ve gerekli durumlarda size danışabileceğimi umuyorum. çünkü Allah nasip ederse ben de ikiz annesi olucam.
henüz çok yeni 8 haftalıklar birinin gelişimi bi hafta geriden dedi doktorumuz. çok tehlikeli değildir di mi? tüm hepinizin bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı diliyorum Allahtan. benim için de dua edin. kaçıncı haftada belli oluyor cinsiyetleri, çok zorluk çekiliyor mu diye bi soru sanırım saçma olur..
sevgiyle kalın.

öperimm

Arkadaslar birsey sormak istiyorum erken dogum olmamasi icin neyapmak gerekiyor sizlerin doktorlari bilgi veriyormu.

canım doktorum dinleneceksin diyor sürekli,sanırım bu birazda bünye ile alakalı.ama tabi dinlenmenin etkisi çok.ben bu zamana kadar Allah'a şükürler olsun bi sorun yaşamadım ama sürekli dinleniyorum.zaten bu haftadan sonrada pek rahat hareket edemiyorum,ağırlaştım biraz.bide ben hamileliğimin başından beri hafta bi kez pruluton diye bi iğne oluyorum.

bende beşiklerini odalarına kurdurdum park yatak 1 tane odamda olucak.ayrıca ben onları onca ay aynı yerde durdukları için hemen ayırmaya kıyamıyorum.beraber yatsınlar alışkınlar nasılsa:)

biz de mobilyalarını bugün kurduk. karyolanın bir tanesini yatak odasına alacağım, ilk 4-5 ay beraber yatıracağım. yani birbirlerine zarar verebilecek olana kadar birlikte yatak odamda yatıracağım. sonradan odalarına geçecekler. zaten yaza da denk geliyor odalarına geçtikleri zaman. karyolalarım sallanmıyor. sallamaya alıştırmak istemiyorum. önce bir deneyeceğim bir hafta kadar, yine de sallanma isterlerse, uyumazlarsa bu sefer tek bir park yatak alıp yatak odama yerleştirebilirim. karyolayı odalarına alırız tekrardan. inşallah ihtiyaç kalmaz park yatağa. alışma süreci zor olacak ama deneyeceğiz.

Tesekkur ederim.rabbim sanada kolaylik versin ve iki aydaha kalir insallah. Benimde suana kadar bi sorun olmadi ama korkum var. İnsallah saglikla dogarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…