- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.961
günaydın herkese,
arkadaşlar, sbahlarım işkence olmaya başladı. ellerim fena halde ağrıyor. geceden başlıyor, uykumu bölük pörçük yapıyor. önce tüm kollarım uyuşuyor. sabah kalktığımda da ellerim çok acıyor. ellerimi yumruk yapamıyorum. ellerim 2-3 saat düzelmiyor. gün içinde de karıncalanıyor. hareket ettirdikçe gün içinde gidiyor acıması. ellerimde şişkinlik var ama öyle çok da değil. netten araştırdım. hamilelikte kilo alımı ve ödem sinirlere baskı yapıyormuş ondan oluyormuş. sıkıntılı bir durum yani.doktorum da normal dedi ama koluma felç inecek gibi hissediyorum.
merhabalar herkese,
bir şey sormak isityorum sizlere. doktoruma sormayı unutuyorum her seferinde. normalde ben günlük yürüyüşlere çıkıyordum. şimdi havalar yağışlı ve yürüyüşe çıkamıyorum. bu da günlük tempomdan düşmeme sebep oluyor. evimde kondisyon bisikletim var. hamileyken hiç kullanmamıştım. bu sıralar en düşük devirde yani boş pedal çevirsem bir sakıncası olur mu ki? aramızda hamileyken spora giden var mıydı? hamileliğimde daha kasılma, kanama yaşamadım. doktorum akşamları muhakkak yarım saatlik yürüyüşler yap diyor her gittiğimde. havalar yağışlı olunca çıkamıyorum. kondisyon bisikleti aynı işi de görür sanırım. en düşük seviye boş pedal çevirmek olur zaten. hiç doktoruna danışan oldu mu böyle bir şey?
Arkadaşlar, nihayet kazasız-belasız taşındım çok şükür. Şimdi ev yerleştirme aşamasındayız.
Ben değil tabi ki eşim ve kardeşlerim yerleştiriyor. Bense dün eşyalar yerleşirken yer göstermek için ayakta kalmak dışında yormadım kendimi.
Hasta olanlara acil şifalar dilerim, iyi olan anneler ve bebişler de daha da iyi olsunlar inşallah...
Yeni cici alanlar arkadaşlarım aldıklarınızı güle güle kullanın. Şöyle bir göz attım da hepsi çok güzeller. Rabbim ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin hepinize.
Yeni gelen arkadaşlarım, aramıza hoşgeldiniz. Mutlu paylaşımlar yapmak dileğiyle.
GÜNAYDIN..
ben burda daha önce kendimde bunların olduğunu söylemiştim ,okumamış ,kaçırmışsın sanırım
bende de var aynı durum ama seninki kadar şiddetli değil ,sabahları kalkarken oluyor bende genelde ,kalkınca düzeliyor ellerim..
ama ayaklarımda bacaklarımda ödem var ,bikaç gün önce bilek kemiğime de vurdu ,sanki kemik kırılmış gibi acı duyuyordum şişlikten ,ayaklarım hala davul gibi ama bileğim acımıyor çok şükür,
doktor ağırlıktan kaynaklanıyor dedi ,o yüzden işte bizim için fazla kilo sıkıntı demek ,dayanma gücünü azaltıyor ..
seninki erken başlamış ,benim daha bu şikayetlerim 10 gündür var ,sen o yüzden çok dikkat et ,çok ayakta kalma ,çok yorulma ,çok oturma ,hepsini dengeli yapman lazım
bizim için spor sakıncalı ,yürüyüş olabilir o da yarım saati geçmemek koşuluyla ve belli bir haftaya kadar ,32 den sonra bol bol dinlenmeyi öneriyor doktorlar ,vucudu ne kadar az yorarsan içerdekiler o kadar çok dayanıyorlar..
henüz kanama kasılma yaşamaman bunları yapabileceğin anlamına gelmiyor ,onları yaşadıktan sonra zaten istesen de yapamazsın ama önlemini almak zorundasın
doktorum bana hep normal yaşantına devam et ama yorulmak yok ,ağır iş yok ,eğilip kalkacağın işler yasak demişti...
hayırlı uğurlu olsun..RABBİM sağ salim bebeklerle oturmak nasip etsin inş..
Herkese iyi yıllar..İnş. hayırlı bir yıl olur,bu hayırlı yılda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin RABBİM bize..
Ben de yeni geldim doktordan ..
Hamsiler iiler çok şükür.
Biri 2450 biri 2460 ,nstde sancı çıkmadı ,suları iyi
artık 3 günde bir çağırıyor doktorum ne olur ne olmaz diye..
Perşembe tekrar gideceğim inş.
İnş. 15 gün daha dururlar da 3 e yakın doğururum
Arkadaşlar, nihayet kazasız-belasız taşındım çok şükür. Şimdi ev yerleştirme aşamasındayız.
Ben değil tabi ki eşim ve kardeşlerim yerleştiriyor. Bense dün eşyalar yerleşirken yer göstermek için ayakta kalmak dışında yormadım kendimi.
Hasta olanlara acil şifalar dilerim, iyi olan anneler ve bebişler de daha da iyi olsunlar inşallah...
Yeni cici alanlar arkadaşlarım aldıklarınızı güle güle kullanın. Şöyle bir göz attım da hepsi çok güzeller. Rabbim ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin hepinize.
Yeni gelen arkadaşlarım, aramıza hoşgeldiniz. Mutlu paylaşımlar yapmak dileğiyle.
Yeni evin hayirli ugurlu olsun canim rabbim agiz tadiyla saglikla cocuklarinla oturmayi nasip eysin insallah..
Amin canım, çok sağ ol güzel duaların için.
Ben tam olarak Güney Kore dizileri ve Hint filmleri tutkunuyum. Evde vakit geçirmek için film izleyen arkadaşlarım, sizler ne tür filmler izliyorsunuz?
hint filmleri dedin de önceden hbb vardı orda sık sık çıkardı ,o zamanla gülmek için izlerdim sadece o filmleri ..
ben cnbc-e ve e 2 müptelasıyım ,ordaki tüm dizileri izliyorum hemen hemen ..
Ben de yıllarca güldüm Hint filmlerine, bu yüzden çok ön yargılı yaklaştım. Ama gördüm ki son yıllarda adamlar harika filmler yapıyorlar. Özellikle Shah Rukh Khan ve Aamir Khan filmlerini çok seviyorum. Ayrıca filmlerin çok hoş şarkıları var.
cnbc-e ve e 2 'yi ben de takip ederim ama yeni sezon dizilere pek bakmadım, eski dizileri daha çok izliyordum. The big bang theory ve How i met your mother'ı seviyorum yakın sezondan.
evet onların hastasıyım ,big bang teki sheldonun çok büyük hayranıyım mesela
yok yaa ben hint filmi sevmiyorum ,cık bana göre değil
Amin canım, çok sağ ol güzel duaların için.
Ben tam olarak Güney Kore dizileri ve Hint filmleri tutkunuyum. Evde vakit geçirmek için film izleyen arkadaşlarım, sizler ne tür filmler izliyorsunuz?
günaydın herkese,
arkadaşlar, sbahlarım işkence olmaya başladı. ellerim fena halde ağrıyor. geceden başlıyor, uykumu bölük pörçük yapıyor. önce tüm kollarım uyuşuyor. sabah kalktığımda da ellerim çok acıyor. ellerimi yumruk yapamıyorum. ellerim 2-3 saat düzelmiyor. gün içinde de karıncalanıyor. hareket ettirdikçe gün içinde gidiyor acıması. ellerimde şişkinlik var ama öyle çok da değil. netten araştırdım. hamilelikte kilo alımı ve ödem sinirlere baskı yapıyormuş ondan oluyormuş. sıkıntılı bir durum yani.doktorum da normal dedi ama koluma felç inecek gibi hissediyorum.
selam kızlar:)
doktordan geldik..oğlum 1100gr kızım 950 gr olmuş boyları 35cm olmuş inananmadım.doktor çok aktif bebekler dedi,ben 2 haftadır hiç kilo almamışım:) sadece onlar almış maşşallah:)tek gebelikten farkın yok bebeklerin aynı tek gebelerdeki gibi gelişiyor dedi çok şükür.yarın itibari ile istanbulda olucam doğum için orda olacağı için artık evimizden uzak olucaz bizden haberler böyle.TÜM İKİZ KARDEŞLERE İYİ SENELER:)))))
merhaba,3 yıllık zorlu bir süreçten sonra ilk tüp bebek denemesi sonucu Allah'ıma şükür ben de buradayım artık.şu an 14 haftalık hamileyim.rabbim hepimize hayırlısıyla bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmemizi nasip etsin inşallah..
Canım biliyorum yaşadıklarını, yazmıştım ama tekrar çok geçmiş olsun. Crp değerinden bahsetsen biraz, ben tam olarak ne yapmalıyım? Doktorumun özel muayenehanesi olduğundan yaptırmam gerekenleri dışarıda yaptırıp giderim yanına. Bir de sen erken doğum belirtilerini nasıl hissettin, nasıl anladınız yazar mısın bana. Körle yatan şaşı kalkar hesabı kaynanam gibi oldum. Ufacık bir şeyde endişeleniyorum.Aynen katılıyorum sana, biz naz yapmayı bilmiyoruz. Onun 10 günde yaptığı nazı ben 6 aydır yapmadım valla. Yazık...
tatlım benim iki ay kadardır bademciğimde iltihap vardı, ama bedemciğimde şişlik olmadığı için umursamadım, ara sıra geçiyor sonra yine oluyordu, en son geçen cumartesi günü sabah karnıma kramp girdi, umursamadım, arada luyor diye, akşam eşim geldi, karnımda aşırı bir kasılma olmaya başladı, ben bebekler geriyor az dinleneyim diye yattım ama kasılmalar çok şiddetendi, karnım taş gibi oluyor, kasılma olduğunda bebeklerin kolu bacağı karnımdan gözüküyordu, saat tutmaya başladım, 5 dak. bi kasılma ve sancı geliyordu, eşim başta geçer falan diyordu ama sonra iş ciddiye binince apar topar hastaneye gittik, Allahtan benim doktorum nöbetçiymiş, NST'ye bağladılar ve sancıların çok şiddetli olduğunu eğer durmazsa doğumun başlayacağını söylediler, hemen kan ve idrar tahlili istendi,CRP vücutta iltihabik bir rahatsızlığın olup olmadığını gösteren bir değer, enfeksiyon varsa bu değer yükseliyor, maksimum 11 olması gerekirken benimki 22 olmuş, bu yüzdende Allah'ın yüceliği vücut bebekleri dışarı çıkartıp hastalıktan korumaya çalışıyormuş, antibiyotik tedavisi, sancı durdurucular, ciğer geliştiriciler falan derken atlattık çok şükür, o yüzden sende ihmal gelme canım, dışarıda gittiğin doktora bahset bundan eminim o bu tahlili ister, inşallah öyle bir durum yoktur ama yinede tedibili olmak lazım, yoksa 30. haftada doğacaktı yavrularım
Canım bak ne güzel bebişlerine ciciler almış, sonuç olarak onunda canından kanından gelecek olanlar,inşallah böyle gider, benim kayınvalidem gelse ben ona hizmet etmekten heder olurum, o yüzden o geleyim diyor bende daha var iyiyim ben sen zahmet etme diyorumbana yine uyku yok( nolcak benim bu gecelerim ya (
neyse bu akşam geldi kayınvalidem ... kızlar inş. sonuna kadar böle gider... ilk günden bana bişey yaptırmayacağı kesin saolsun
elimi hiç bişeye sürmedim inşallah sonuna kadar böyle davaranır
o da kaynımda son 40 gün yatmış halimden anlıyor
bi de hiç bahsetmemişti... bebişlerime güzel güzel ciciler almış...örmüş :))ne yapacaksın işte geçim dünyası ne kadar geç gelirse benim için o kadar iyi
Canım bizim tanıdıklardan biri 7 ay oldu ikiz doğum yapalı, bebekler tek başlarına uyumuyorlarmış, ilk 5 ay hep birlikte uyudular dedi, bende yatak odam için bir tane park yatak aldım, beşikler sonradan kullanılmıyor, en azından büyüdüklerinde içine koyarım oynara diye düşündüm, park yatak şimdilik en mantıklısı gibi gözüküyor.Kızlar size akıl danışmak istiyorum. Biz bebişlere bir tane 3 kapılı dolap, iki tane de dolabın takımı olan beşiklerden aldık. Beşiklerimiz büyüyen değil, 70/130 ebatında yani bizi 4-5 yaşına kadar götürecek tarzda beşikler. Mobilya beşikleri beğendiğim için tercihi ondan yana kullandık. Şimdi önce bunları yatak odasına koyarız diyorduk ama sonra odanın çok tıkış tıkış olacağını düşünüp, park yatak ya da baş ucu beşiklerinden almaya karar verdik. Aslında tam karar veremedikŞimdi ben baştan beri bebeklerin aynı yatakta yatmasına karşıydım, birbirlerini huzursuz edip uyandırmalarını istemiyorum. Evet aynı odada yatsınlar ama aynı yatak olmasın istiyorum. Park yatak alırsam 1 tane alacağım, aynı yatakta yatacaklar. Sallanan mini süslü beşiklerden alırsam uygunundan 2 tane alacağım. Şöyle de bir durum var beşikleri 6 ay kullanırlar en fazla ama park yatakta daha sonra oyun da oynayabilirler. Amannnn çıkamadık anlayacağınız biz işin içinden. :44:Sizce???
tatlım geçmiş olsun, eğer öyle bir sorun yaşadıysan kan sulandırıcı iğne kullanmanda yarar var, belki kullanıyorsundur bilmiyorum ama... bende ilk bebeğimi öyle kaybettim, gebeliğin başından beri iğne vuruyorum kendime, çok şükür 32. haftayı gördük, inşallah seninki de sorunsuz gider...geçen yıl bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldumo yüzden bu sefer biraz daha temkinliydi dr um, başlarda iki haftada bir gidiyordum bazen haftada bir. şimdi ise 3 haftada bir gidiyorum ama dayanamazsan istediğin zaman gel diyor, biraz panik oluyorum çünkü ben.
günaydın herkese,
canım bende de oluyordu o, kendimi felç olmuş gibi hissediyordum, benim kollarım ve bacaklarım birlikte uyuşuyordu, ama çok şükür şimdi atlattık, neredeyse hiç olmuyor, umarım seninki de geçer canım, bol su içmeyi ihmal etme yalnız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?