Ben de ilk defa duydum aynı doktorun baktığını demek ki öyle yapıyorlarmiş bana çok mantıklı geldi 2 doktorun olması ne kadar okursa okusun sonuçta onlar da insan bşr de tabi kader bir şey Allahın takdiriyse oluyor zaten ama işte elimizde imkan varsa hepsını yapmak lazım . Bir de senin tarzın biraz garip detaylı usg hakkında bildıklerimi söyledim sen direk nasıl bir şey olduğunu biliyorum diye cvp veriyorsun burada sonuçta herkez ne biliyorsa ya da duyuyorsa birbirine söylüyor karşımızda ki hiç bir şey bilmediği için değil belki duymamıştır haberi yoktur. Sen de böyle bir durum var.
4 KAT FAZLA ÜCRET ALIYORLAR
Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir ailelerin haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Demir, "Hiçbir gebe kadın sosyal güvencesi yok diye geri çevrilemez. Normal doğum için devletin özel hastaneye ödediği miktar 400 liradır.
A sınıfı özel hastane de bu 400 liranın yüzde 90'ına kadar ücret alabiliyor. Buda sezaryende 437, normal doğumda ise 388 liradır. Tek kişilik oda için alacağı en yüksek ücret 97 liradır. Bütün bunlara rağmen özel hastaneler hastadan 3-4 kat ücret alıyor."
KUVÖZ HiZMETi BEDAVA
Erken doğumlarda, acilolarakkadınıhastaneyekabuledenbazıözelhastaneler doğumdan ücret almıyor. Ancak bebeklerin kuvözde tutulmasını normal tedavi kabul edipücretalıyor. Bu tür durumlarda kuvözdeki bebek için sunulan sağlık hizmetinin de yine "acil" kapsamında değerlendirilmesi gerek. Yani kuvöz hizmeti de ücretsiz.
HASTANE CEZA YER
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunları söyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştan alınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır ve vatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."
Bu ücretleri bilin
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor.
ay kızlar ne zman alışırım ben bu cinsiyet işine,çevremdekiler sağlıklı olsun diyorlar kızıyorlar bana ama,ne yapayımelimde değil.2 senedir hep dua ediyordum kızım olsun allahım diye,çok özeniyorum kız çocuklarına.hayallerim yıkıldı yaa,ama kendimi alıştırmak da istemiyorum halen umudum var doplerden,gece gündüz dua edicem kız olsun diye.hani bana kızıyorlar ya,ben zaten çok severim kız çocuklarını ama üçüncü çocuk düşünmüyorum yoksa üçüncü çocuğum olsa onu da erkek olsun isterdim(tabi biliyorum kendimiz belirleyemeyiz farkındayım yani)ama işte dua etmeden de olmaz ki değil mi kızlar.çok yazdım ama içim içime sığmıyor sabah resmen çökmüş halde uyandım,oğlum geldi çok acıktım anne diye öyle kalkabildim.garibim yavrucağızım dünden beri üstüme titriyor çok üzüldün sen ben bir daha üzmem seni diyor.şimdi bile ağlıyorum offffff.
ahmetin anlamı güzelmiş ama yiğitin anlamı kötüymüş,kötü derken biraz sıkıntı yaratır çocuk için araştırmak lazım.
bugunmu kontrolun canım hadı ınsallah guzel haberlerle gelırsın gonlunden ne gecıosa o olsun buarada valla aynen bız kız oldugumuz halde annemıze faydamız olmuyorcanım sana katılıyorum, ben kızım da anneme ne hayrım dokunuyor, hala kadıncağız bana bakıyor. ama eşim öyle mi? erkek haliyle ailesine deli gibi bağlı.
önemli olan hayırlı evlat olmakmış ben bunu evlenince anladım ve anneme çok çektirdim çok üzgünüm.
rabbim bana hayırlı evlat nasip etsin inş.
çok az kaldı doktor randevuma, bakalım öğleden sonra doktor cinsiyetimize ne diyecek :)
Herkese günaydın arkadaşlar.ogluşumla biz bu hafta biraz yorulduk.deyim yerindeyse doktordan çıkamadık az önce yine doktora gitmiştik çok şükür bebişim iyiymiş tansiyon olayınıda atlattık.yani bu hafta bebişi ultrasonda biraz fazla yorduk 8 günde 1 i vajinal 4 kez ultrasona girdik ama rabbime çok şükür melegim iyi.e artık ay sonunda ayrıntılı ultrason var o zamana kadar bebişe yine hasret kalıcam.
Bu arada filizcim ayrıntılı ultrasona perinatolog bakıyor yani benim doktorum ondan randevu almamı söyledi internettede arastırdım biraz kadıköy arkadaşın dediği 2. Doktor perinatolog oluyor haberin olsun canım.kızçen nasıl bu arada öptüm onu kocaman:)
canım, abimin 1 ay sonra 3.kızı olacak eşimin kardeşininde 3 kızı var abim oğlan olsun diye halen umutlu dr yüzde 95 kız demiş belki yüzde 5 ihtimal erkek olur diye ümit ediyor uyku setini bile mavili almış erkek olursa diyedayılarım 3. çocukta erkeği buldu,netice bizim sülale erkeğe hasret ,erkek olsun kız olsun o evladın senin için bi hayırlı bi yanı vardır
2 dr baktı goremedı ee bebek dogdu allah korusun bısey oldu? 2 dr goremedı ne olcak ? hersey allahtan yani ısterse dıyorum ya 15 dr gelsın hıc bır onemı yok...
ben detaylının nasıl bırsey oldugunu bılıyorum zaten ama burda ınsanların aklının karısmasını ıstemıyorum anlatabıldım mı? mıllet sımdı 1 dr gıdıyorsa yada kendı drları yapıosa bende dahıl aaa bak kadıkoy 2 dr bakıo bızde baska dr gıdelım demesın dıye uzatmıyorum herkezın kendı fıkrı sonucta..zaten herkezın hassas oldugu bır donemde yok 2 dr yok bı dr yok kendı dr dıye ınsanların aklını karıstırmak ıstemedıgım ıcın uzatmıyorummmm... dr guvenen kendı dr yaptırır guvenmeyen altarnatif arar zaten
bukadar basıt ..
niye kız yiğit in anlamı üstünde zaten nesi kötü ki
benım abımınde 2 oglu var yengem bıdaha ıstıo ama dıyor kesın gene erkek olurcanım, abimin 1 ay sonra 3.kızı olacak eşimin kardeşininde 3 kızı var abim oğlan olsun diye halen umutlu dr yüzde 95 kız demiş belki yüzde 5 ihtimal erkek olur diye ümit ediyor uyku setini bile mavili almış erkek olursa diyedayılarım 3. çocukta erkeği buldu,netice bizim sülale erkeğe hasret ,erkek olsun kız olsun o evladın senin için bi hayırlı bi yanı vardır
nıe gırmesınler dogru duzgun ???? her ınsanın elının altında ınternet var arastırıyor. kımısı devlete gıdıyor kımısı uygun olan ozellere kımısıne 1 dr bakıo kımısıne kendı dr kımısıne 2 dr onemlı olan o dr guvenmek ....ne tarzı yaa sacma sapan konusma ok... parası olan gıtsın 3 dr baksın oke.. parası olmayan arkadaslara 1 dr bakıo dıye uzulsun mu!!!Ne alaksı var belki burada doğru dürüst usg ye bile giremeyen insanlar var ee o zaman kimse hiçbir bilgi paylaşmasın senin tarzın bu zaten başından beri dikkat ediyorum sana eğer yapılmıyorsa diğğerini beğenmiyorsun Tabi ki olucak sa isterse 1500 doktor girsin takdri ilahı O zaman hiç usg ye falan girme takdire bırak canım herşeye cvp vermek zorunda da değilsin ben sadece burada herkezin yaptığı gibi bir konu da bana doktor böyle yaptı dedim bütün doktorların tarzı farklı mesela sen 4 lüye kadar yaptırmışsın ben sadece 2 li yaptırdım ee o zaman sende bunu yazma isteyen var istemeyen var ben şimdi niye yaptırmadım diye kafam mı kariştı neyse sen böyle konularda yazdıklarınd dönüp bak sonra bana insanların kafasını karıştırıyorsun de o zaman bu forumda herkez herkez kafa karıştırıyor.
canım topikte bir önceki sayfda isim analizi için bir site paylaşılmış orada baktım öyle yazıyor.ama dediğin gibi adı üstünde yiğit dimi.
Arkadaşım aynı sıkıntıyı ben de gece yaşıyorum. Nasıl yatıcağımı şaşırıyorum. Azcık göbeğimin üstüne yatmışsam ağrıyla doğruluyorum. Uykularım yarım yamalak benim de.
bugunmu kontrolun canım hadı ınsallah guzel haberlerle gelırsın gonlunden ne gecıosa o olsun buarada valla aynen bız kız oldugumuz halde annemıze faydamız olmuyor
yattıgım zaman o baktı bana
benım hastane deıl canım.özel muayene sadece kendı dr var bıde amnıyosentez yapan prof. bı dr var yanında bazen gelıo gıdıo sorunlu seyler ıcın ılgılenıyor..
ben kendı dr gıdıcem o yapıcak ayrıntılıyı para almıyormus ZATEN begenmessem baska dr gıderm zaten flyre arkadasın gıttıgı lemi ıbrahımoglunu tanıyorum ona gıderım olmadı..
arkadaslar nacızane bu dusuncem var.mesela ben bebısımın adını yıgıt koyacagım ama anlamı kotu demıssınız.bır arkadasta aras demıstı.kargo adına benzetıldı.bana kalırsa bunlara gerek yok.gercekten hassasız ve bunları ben kendım adına duymak ıstemıyorum.sızden rıcam bebıslerımızle ılgılı karsı tarafı rahatsız edebılecek soylemlerde bulunmamanız.ben hıc begenmedıgı bır ısım bıle olsa aaa cok guzelmıs emınım kı bebegınıze cok yakısır der gecerım.arastırma ısını anne babaya bırakırım
arkadaslar nacızane bu dusuncem var.mesela ben bebısımın adını yıgıt koyacagım ama anlamı kotu demıssınız.bır arkadasta aras demıstı.kargo adına benzetıldı.bana kalırsa bunlara gerek yok.gercekten hassasız ve bunları ben kendım adına duymak ıstemıyorum.sızden rıcam bebıslerımızle ılgılı karsı tarafı rahatsız edebılecek soylemlerde bulunmamanız.ben hıc begenmedıgı bır ısım bıle olsa aaa cok guzelmıs emınım kı bebegınıze cok yakısır der gecerım.arastırma ısını anne babaya bırakırım
kızlar gunaydın herkeze .. Saolun guzel dıleklerınız ıcın sukur ıyı cıkmıs .. Darısı basınıza .dr'umun ayrıntılı ıcın para almamasına cok sasırdım ki normalde muayene 150 4lu teste 150 odedık baya pahalıdır.her gıtmemde zaten 4 boyutlu ıle bakıodu bana arada .bakalım nasılsa para vermıcez eger begenmessemm baska dr gıderım flyrey sen gıt bakalımmm bende lemiye gelırım belkı bılıyorum o dr cunku ablamdanBakalım kac dk bakıcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?