2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
selam tatlı annişler ve melekleri nasılsınız kızlar?

canım kontrolün güzel geçmiş aldığın cicilere de bayıldım annesi, ben sürekli yatıyorum, gezmem yasak olmasa hemen gidip alırdım güzel battaniyelerden (((

dualarınızı eksık etmeyın kızlar cıkıcam bırazdan eşim gelirr mucukss
inş drum guzel guzel bakar uzuncanaaaa :18: gorussuruz gelınceeee
filiz canım güzel haberlerini bekliyoruz,

canım kolay gelsin bu sıcakta işin zor biraz çok yormamaya çalış yinede kendini, inşallah en kısa sürede bulursun da rahatlarsın tatlım,

Kalsiyum : Bebeğinizin kemik gelişiminde en önemli rolü oynayan kalsiyum aynı zamanda sinir sisteminin gelişimi, kan pıhtılaşması, kasların çalışması için de çok önemlidir. Demir içeren gıdalar almanız doğum sırasında da yardımcı olacaktır. Az yağlı süt ürünleri, balık, yeşil sebzeler, soya ürünleri, yağlı tohumlar, beyaz ekmek, müsli. Taze ve kuru meyveler, sebzeler, baklagiller, tam tahıl ekmekler, kuru yemişler,-en çok badem ve yağlı tohumlar.

A Vitamini: Hamilelikte bebeğin hücrelerinin ve bağışıklık sisteminin gelişimi için gereklidir. MFB ANNE menüsündeki sert light peynirler, yumurta, koyu yeşil ve kırmızı sebzeler, kırmızı meyveler bu amaçla planlanmıştır.

B1 Vitamini: Bu vitamin bebeğin karbonhidrat alımını dengeler ve böylece bebeğinizin beyin gelişimi, alyuvarların üretimine ve sinir sisteminin gelişmesine yardımcı olur. (Ayçekirdeği, kahvaltılık gevrekler, yer fıstığı, tam tahıllı ekmekler.)

B2 Vitamini: Hem sizin hem de bebeğinizin ihtiyacı olan bir vitamindir. Hücre bölünmesine, dokuların gelişim ve onarımına, ayrıca ikinizin de sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Kahvaltılık gevrekler, sert light peynirler.

Folik asit (B9 vitamini): Vücudumuzdaki tüm hücrelerin oluşumu ve gelişimi folik asit depolarımızın yeterince dolu olması ile yakından ilgilidir. Hamilelik sırasında doktorunuz size folik asit takviyesi önerebilir. Doğal folik asit kaynakları: baklagiller, kahvaltılık gevrekler, kuşkonmaz, mısır, brüksel lahanası, diğer yeşil yapraklı sebzeler.

C Vitamini: Derinin ve dokuların onarılmasını ve demirin bağırsaklarda emilmesini sağlar. Yeteri kadar C vitamini almayanlar yorgunluk hisseder. C vitamini meyve ve sebzelerde özellikle turunçgillerde, domateste, patateste, Biber, Limon ve Portakalda bulunur.

D Vitamini : Sağlıklı kemik ve diş strüktürünün oluşmasında en önemli etkenlerdendir D vitamini kalsiyumun emilimine yardımcı olur.Güneşli havada yürüyüş yapmak veya bahçede vakit geçirmeniz dahi yeterlidir. Somon, lüfer, palamut gibi yağlı balıklar, yumurta ve kahvaltılık gevrekler.

Protein: Az yağlı süt ürünleri: yağsız süt, az yağlı peynir, light yoğurt, yağsız et, tavuk eti (çok iyi pişmiş), baklagiller, balık ve deniz ürünleri.

Demir: Vücuda oksijen dağıtımını sağlayan demir aynı zamanda alyuvarların oluşumu için de gereklidir. Demir kaynakları: koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı ve diğer etler, baklagiller, tam tahıllı ekmekler, kuru yemişler, kuru kayısı, mercimek, yulaf.

Lifli gıdalar: MFB ANNE paketi bol lifli gıda içerir. Günlük beslenmenizle yeterli miktarda lif almaya özen gösterin. Birçok kadın hamileliklerinin son dönemlerinde kabızlık yaşarlar. Sıvılarla birlikte alınan lif bu durumu önlemeye yardımcı olacaktır.

Selam kızlar bugün kontrolü olan kimler vardı... Nehar gözün aydın maşallah tertemiz çıkmış ayrıntılı ultrasonun, darısı diğer bebişlerin başına inş . Ayrıca aldıgın ciciler çok cici, güle güle kullanın inş
Filizin kontrolü vardı daha gelmedi sanırım...

canım sen nerelerdesın yaaaaa gorunmuyorsun

Benim pazartesi ayrıntılı ultrasyonum,bilgide çektiricem.

saat kaçta canım ben ayrıntılı için 2 yerden randevu aldım normalde bilgide çektirecektim doktorunu araştırdım nette onunla alakalı bir bilgi bulmadım radyoloji uzmanından bahsediyorum sanrıım ayrıntılı ultrasonu o çekecek:S bilgide ki randevum pazartesi sabah 10:20 de bayan bi kadındoğum uzmanı var ondan randevu almıştım

Benim randevum 13.30 da,evet sadece radyoloji uzmanı bakacakmış ben de öyle biliyorum. Benim doktorum izinde zaten. Ama doktorum sadece bu son bir garanti ve iç rahatlatma yoksa bebeğin durumunun iyi olduğunu zaten biliyoruz dedi. Bir problem olmadığı için allaha şükür, çok araştırmadım ben de başka yerde yaptırmayı da düşünmedim.Sonuçta özel hastane zaten ve doktorum da aynı hastane de ciddi ve önemli bi sorun yaşanmadıkça keyfi olarak doktorumu hastaneyi değiştirmeyi düşünmem. Çünkü boşuna insanın kafası karışır. Sen normal kontrollerinde kime gidiyorsun?

ankaradaki arkadaşlar ayrıntılı usg nizi nerede çekindiniz??? ve ilgili davrandılar mı??

canım ben ankaradayım. sürekli bilgi hastanesine gidiyorum. ayrıntılıyıda orda yaptırdım. sonrasında beyenmeseydim meşur bi adam varmış ona gidicektim ama bilgidede gayet güzel ilgilendiler herşeyine baktılar. kalbi midesi kemikleri parmakları. bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. ama istersen o adamın adını ve telefonunu öğrenebilirim giden arkadaşlarım var

CAnım bilgiden cd veya fotoğraf verdiler mi ben de pazartesi gidicem.

kontrollerimde rıdvan ege ye ve lokman hekime gittim memnun kalmadım hem özel hastaneye gidiyorsun nhemde doktor yüzüne bakma tenezzülünde bulunmuyor çook araştırdım tavsiyelere baktım sürekli erkek doğum uzmanları tavsiye ediliyordu eşimde bayan olmasını istiyor sonu sonu evime yakın ve yeni bir hastane diye yenimahalle devlet hastanesine gitmeye başladım şuan oradayım ayrıntılı ultrason yok orda beni atatürk eğitim araştırmada ali ipeğe yönlendirdi bende bilgi hastanesinden birkaç kişi bahsetti diye aradım ordan randevu aldım devlet hastanesinde sıra çok olur ileri tarihe atarlar die araştırdıkça kafam bulandı ali ipek meğer özeldede çalışıyormuş şuan hem bilgi den hem atatürk eğitim araştırmadan hemde servet ünsaldan randevum var kafam davul gibi

Kizlar selamlar hepinize ....
Bu haftayi cok yogun geciriyorum pazartesi sali i$ yerime gelecek olan bir programin kursuna katilmam gerekti , bir yandanda evde boya badana esim boyuyor ben temizliyorum ..
Koltugumuzu sonunda aldik geldik :)

Berencigim gozun aydin kontrolun iyi gecmis bir daha kendi kendine senaryo uretme annesi bebisin uzulmesin ..

Neharim gozun aydin olsun annesi oglusunun herseyi iyi cikmis darisi bize artik ...
Ismide hos yagiz pasanin :))

Burcagim iki oglan anasinolacagim insallah bilmem mesaj alindimi :))))))
Gozun aydin , masallah guzel kizlarina :)

Nageciim yazini okudum uzuldum insallah guzel bir ev bulursunuz ..

Burcuhayal gozun aydin canim oglusun geliyormus :)
Benim fotomu gormusundur sanirim arkadaslarima ozel eklemistim burda ozel albume :))

Nesleecigim sende semekten rahatsiz olmusun gecmis olsun ..
Gecenlerde bende is arkadaslarimla senege gitmistim aksam gec ve cok yedim butun gece rahatsiz oldum ..
Cok yemek demiyeyimde cok cabuk sisiyorum aksamlari :)

Filizim iyi haberlerle gel insallah ..

Kizlar h&m den aldigim dar paca pantalon cok rahat .. Birtane daha alacagim .. Siyah beyaz citti piti desende vardi :))
Tavsiye ederim :)

ahhh ne güzel yaptıran birine denk gelmek nasıl ilgilendimi herşeyine baktılarmı walla bilgiye gitmek en işime gelen çünkü pazartesi sabah randevum servet ünsalda sonraki cumartesiye randevu verdiler o kadar süre beklemek işkence pazartesiyi 10 gündür bekliyorum zaten memnun kaldıysan cd falan verdilerse hiç kafamı yormiim gidiim oraya..

Kafanı hiç karıştırma,az önce o yüzden ben değiştirmiyorum doktor dedim. Bi tanesini seç ve ona devam et,her doktorun çalışma şekli farklı,kafa karıştırmaktan başka işe yaramaz. BAk nergisyasemin memnun kalmış bilginin ayrıntılısından,ben de erken gitsem sana söylerdim ama aynı güne almışız:) Senin en rahat ulaşabileceğin hastane hangisi ise ve hangi doktordan memnun isen ona git bence ve değiştirme.Benim gittiğim Selçuk Bey'de biraz aksi ve çok çok ilgili değil,ama insan anlıyor ki iyi bir doktor ve sadece işini yapıyor bi de hastası çok vakti az.Ama giden arkadaşlar çok memnun doğumuna girenler de muayene olanlardan da.

sağol canım çok teşekkürler biraz daha netleştim ve rahatladım 3 gündür telefonda aramadığım yer kalmadı her arama sonrası biraz daha kafam karıştı dediğin gibi bilgiye gideyim allahın izniyle bir sorunda olmaz takibimi yaptığım yerdende memnunum evime yakın beklentim özeldeki doktorları gördükten sonra çok yüksek değil ...Abim sırf doğumunu yaptrsın diye ilk günden bir doktorun özel muayenehanesine gitti kamyonla para verdi iki çocuğundada ayrı ayrı ama doğum günü ikiside izinliydi ve hiç bilmedikleri doktorlara doğum yaptırmak durumunda kaldı olacağın önüne geçilmiyor be canım aslında biraz tevekkül sahibi olmamız lazım gelen allahtan ama işte kapılıp gidiyoruz bizde

saol canım benım....
senı tanıyorumm kıssss taaa nezmandır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…