kızlar hepinize merhaba, güzel haberler bekliyordum sizden ama ivanka canım durumuna çok üzüldüm, tatlım öncelikle çevrende söylenenlere sakın kulak asma, boşver konuşsun onlar sen bol bol dua et kuzuna annesi
başka dr a muakkak git bakalım o ne dicek, hemen olumsuz düşünmek yok, sende güzel haberler bekliyoruz canım
vahsihatun;31035051]Bugün dr a gittik; 2 damar değil 3 damar var dedi bize de gösterdi , ama iki damar arasında ince bir zar varmış ilerde yırtılabilir belki dedi. Çok şükür gelişimi iyiymiş, Ama ben nedense sevinemedim. Doktorumuz hep kötü bişey olsa nolcak sanki bu aya gelmiş müdahale mi edicez sanki deyip durdu, birçok hastam vardı böyle çok azında sorun olabiliyor dedi, yani sanki kesin bi netlik kazanmadı durumumuz .
vashi hatun cnm bişey olsa derdi doktorlar hiç merak etme çat çat söylüyorlar valla
bak çok şükür rsikli bi durum yokmuş sen gönlünü ferah tut bol bol dua et
emtu cnm maşallah size
ay benimde 24 te tekrar ayrıntılım var direç ve bağırsaklardaki parlaklık
inş geçmiş olur
canım üzülme artık bak dr 3 damar görmüş ,
sevinmelisin bol bol dua et sadece yavruna ilerde de sorun çıkarmasın o zar diye
Bugün dr a gittik; 2 damar değil 3 damar var dedi bize de gösterdi , ama iki damar arasında ince bir zar varmış ilerde yırtılabilir belki dedi. Çok şükür gelişimi iyiymiş, Ama ben nedense sevinemedim. Doktorumuz hep kötü bişey olsa nolcak sanki bu aya gelmiş müdahale mi edicez sanki deyip durdu, birçok hastam vardı böyle çok azında sorun olabiliyor dedi, yani sanki kesin bi netlik kazanmadı durumumuz .
Kızlar merhaba Gebelik okulundan geldim şimdi. Bu haftaki konumuz anne sütü ve emzirmeydi. Özellikle bi bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum çok ilgimi çekti.
Annede üretilen gündüz sütü ile gece sütünün bileşimi farklıymış. Gündüz laktoz bakımından zenginmiş ve bebeklerimizin daha canlı olmalarını sağlıyormuş. Gece ise protein ve yağ bakımından zenginmiş ve bebeklerimizin daha derin uyku uyumalarını sağlıyormuş. Bilimsel olarak şöyle bir deneylede kanıtlanmış. Anneden sağılan gündüz sütü gece bebeğe verildiğinde bebeklerin uyumadığı görülmüş. Gece sağılıp gündüz bebeğe içirilen sütte ise bebeklerin gündüz uyudukları gözlemlenmiş. Nedense beni çok etkiledi bu bilgi. Sizlerinde aklında bulunsun.
Diğer bir konu ise sütün saklanmasıydı. 3-3-3 kuralı varmış. Annenin sağdığı süt;
Oda sıcaklığında 3 GÜN
Buzdolabında 3 HAFTA
Dondurucuda 3 AY saklanabilirmiş.
Birde biberon ve emzikten bahsetti hocamız. Biz gerekmedikçe bebeklere biberon ve emzik verdirmiyoruz dedi. Hatta kendinizi şartlandırıp hastane çantasına bile koymayın çünkü daha şimdiden beyninize aşılıyorsunuz sütüm gelmezse yanımda bulunsun diye dedi. ve siz böyle düşününce haliyle gelmeyebiliyor sütünüz dedi. biz zaten bir şekilde bebeğin anne göğsünü tutmasını sağlıyoruz önemli olan sizin emzirmeye ne kadar istekli olduğunuz dedi.
Ve aklıma gelen bir başka şeyde eğer normal doğum yapmışsanız yarım saat içerisinde bebeğinizi isteyin ve emzirin dedi. Normalde daha doğum anında anneye bebeği veriyoruzki aralarındaki bağ oluşsun ve bebek anneyi uyarıp hormanlar sütü salgılasın diye dedi. Ama o anda değilse bile ilk yarım saat içersinde anneyle bebeği buluşturuyoruz dedi. Olurda doğum yaptığınız yerde buna dikkat etmezlerse bebeğinizi istediğinizi belirtin emzirmek için dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)
kızlar selam güzel allahım tüm bebişlerimizi korusun herkes hayırlı haberlerle gelsin inşallah..ya kızlarrr bişey sorucam benim erken kaılmalrım bşladı sizde de oluyor mu karnınızda sertleşmelr falan ..
paylaşımın için çok teşekkürler canım çok etkilendim rabbimin işine bak herşeyin en doğrusunu güzelini bilen ve bizlere yaşatan o şükürler olsun.....Kızlar merhaba Gebelik okulundan geldim şimdi. Bu haftaki konumuz anne sütü ve emzirmeydi. Özellikle bi bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum çok ilgimi çekti.
Annede üretilen gündüz sütü ile gece sütünün bileşimi farklıymış. Gündüz laktoz bakımından zenginmiş ve bebeklerimizin daha canlı olmalarını sağlıyormuş. Gece ise protein ve yağ bakımından zenginmiş ve bebeklerimizin daha derin uyku uyumalarını sağlıyormuş. Bilimsel olarak şöyle bir deneylede kanıtlanmış. Anneden sağılan gündüz sütü gece bebeğe verildiğinde bebeklerin uyumadığı görülmüş. Gece sağılıp gündüz bebeğe içirilen sütte ise bebeklerin gündüz uyudukları gözlemlenmiş. Nedense beni çok etkiledi bu bilgi. Sizlerinde aklında bulunsun.
Diğer bir konu ise sütün saklanmasıydı. 3-3-3 kuralı varmış. Annenin sağdığı süt;
Oda sıcaklığında 3 GÜN
Buzdolabında 3 HAFTA
Dondurucuda 3 AY saklanabilirmiş.
Birde biberon ve emzikten bahsetti hocamız. Biz gerekmedikçe bebeklere biberon ve emzik verdirmiyoruz dedi. Hatta kendinizi şartlandırıp hastane çantasına bile koymayın çünkü daha şimdiden beyninize aşılıyorsunuz sütüm gelmezse yanımda bulunsun diye dedi. ve siz böyle düşününce haliyle gelmeyebiliyor sütünüz dedi. biz zaten bir şekilde bebeğin anne göğsünü tutmasını sağlıyoruz önemli olan sizin emzirmeye ne kadar istekli olduğunuz dedi.
Ve aklıma gelen bir başka şeyde eğer normal doğum yapmışsanız yarım saat içerisinde bebeğinizi isteyin ve emzirin dedi. Normalde daha doğum anında anneye bebeği veriyoruzki aralarındaki bağ oluşsun ve bebek anneyi uyarıp hormanlar sütü salgılasın diye dedi. Ama o anda değilse bile ilk yarım saat içersinde anneyle bebeği buluşturuyoruz dedi. Olurda doğum yaptığınız yerde buna dikkat etmezlerse bebeğinizi istediğinizi belirtin emzirmek için dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)
allahü teala razı olsun canım verdiğin bilgilerden dolayı. kursa nereye gidiyorsun aceba?
Halk eğtimlerde falanda oluyor mu sanki hatırlıyor gibiyim?
Bulunduğum ilçedeki devlet hastanesi açmış canım kursu. Bende şans eseri 18. haftamda bide devlet hastanesine muayene olıyım diye gitmiştim orda gördüm. İlk kez geçen hafta başladım. Çokta faydalı olduğunu düşünüyorum. Hem güzel bilgiler veriyorlar hem de spor yapmış oluyorum. Doğumu kolaylaştıracak egzersizleri nefes hareketlerini falan gösteriyorlar. Normal doğuma olan sempatim daha da arttı anlattıkları güzel şeylerle. İnşallah hepimiz sağlıklı rahat güzel bir doğum geçiririz.
Ayrıca oyuncak bebek üzerinde bebeği nasıl tutmamız gerektiğini nasıl emzireceğimizi falan gösterdiler tek tek uygulamalı. Çok eğlenceliydi. Emzireceğiniz zaman bebeğinizle baş başa kalmaya çalışın sakin sessiz bir ortama geçin ve gözlerinin içine bakıp bebeğinizle konuşun dedi eğitimcimiz. Hayal edince çok hoşuma gitti. İyice sabırsızlandım bebeğimin mis kokusunu içime çekebilmek için :)
etmem mi kızlar nasıl dualar ediyorum bir bilseniz, hepimize ediyorum Rabbim kabul etsin inşallah. Hilal tekrar mı ayrıntılı ultrason olcaksınız, hadi bakalım inş güzel sonuçlar çıkar
gözün aydın canım..çok şükür yokmuş bi sorun sıkma artık kendini..
Dr.lar tüm olumsuzlukları sayıyolar görev gibi bakma sen..
Allahım tüm bebekleri sağlıklı bi şekilde annelerine nasip etsin ..hepimizinkini..
evt cnm benimde rahmi besleyen damarlardan birinde direnç gördü doktor
bide bagırsaklarda parlaklık zamanla geçebilcek bişey dedi işte 24 te onun tekrarı var
cuma çocuk kardiyologu var
Benim odam çok küçük, malum 3 senede bir tayinci olunca daha ufak boyutlarda bir oda almayı planlıyoruz. Ben de beyaz düşünüyorum takımını. Duvarı bebek mavisine boyayıp uyku seti, halısı gibi dekoratif şeylerle renklendirmeyi düşünüyorum. Zaten o damızda kahve tonlarında bi kanepemiz var ona da yine odasıyla uyumlu bi pike alır örterim ohh misss
Bugün dr a gittik; 2 damar değil 3 damar var dedi bize de gösterdi , ama iki damar arasında ince bir zar varmış ilerde yırtılabilir belki dedi. Çok şükür gelişimi iyiymiş, Ama ben nedense sevinemedim. Doktorumuz hep kötü bişey olsa nolcak sanki bu aya gelmiş müdahale mi edicez sanki deyip durdu, birçok hastam vardı böyle çok azında sorun olabiliyor dedi, yani sanki kesin bi netlik kazanmadı durumumuz .
böyle faydalı bilgileri bizimle paylaşmaya devam et hemi birde normal doğumla alakalı motive edici şeyleri özellikle paylaşırsan sevinirim korkularım var ve nasıl hareketler yaptığınızı merak ettim evde bende yapabilirsem yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?