kızlar kabus gibi bir günün sonuna geldim yarın sabahın köründen hastanede olurum artık. herşey bir an önce olsun istiyorum bi an önce sonuçlar çıksın..kime sorsam gebeliğinde doktorlar illaki kafalarına bişeyler sokuşturmuş..yahu bi tane bile normal bişey diyen yok muçevreme karşı kulaklarımı tıkadım artık gerizekalıca konuşanlardan gına geldi..doktor apaçık kalbinde problem var dedi..ne bekliyolar ki benden zil takıp oynamamı heralde...nefret ediyorum.her geçen dakika eziyet oluyor bana...gülmüyo işte yüzüm sonuçlanana kadarda gülmeyecek.doktorlarda hastanın aklına soru işaretini çakıp sonra evlerine gönderiyorlar...ne tbişey söyleyen yok. herşeyi geçtim kahrıma ölücem artık. kızlar aranızda çocuk kardiyoloğuna sevkedilen var mı? yada daha önce giden
allah razı olsun tatlım söylediklerini yapmaya çalışim o çömeldiğimizde son aylarda bebekte fırlar bakarsın
Tabi canım aklıma geldikçe yazarım. Mesela doğumun başladığını nasıl anlayacağız hastaneye ne zaman gelmeliyiz diye sorduk. Eğer sadece sancılarınız başladıysa dk. olarak kontrol etmeliymişiz. Ne zamanki sancılar 2 dk. aralıklarla gelmeye başladı o zaman hastaneye gelebilirsiniz dedi. Zaten bu süre zarfında ortalama 7-8 cm. açıklığa ulaşılmış oluyormuş ve hastaneye gittikten sonra 1-2 saat içersinde doğumunuz gerçekleşir dedi. Hatta daha yeni hastanenin psikologu doğum yapmış. O da gebelik okuluna gittiği için bilinçliydi dedi ve geldiğinde 7 cm açıklığa ulaşılmış 1,5 saat sonrada doğum gerçekleşmiş. ama sancıyla birlikte kanama ya da suyumuz gelirse anında hastaneye gitmeliymişiz. Yani sadece sancımız olursa ne kadarını evde atlatırsak o kadar iyimiş bizim için. Hastanede hem siz hem de yakınlarınız daha çok geriliyor dedi.
Hareketlere gelince nefes egzersizleri yapıyoruz önce. Mesela burundan derin nefes alırken başımızı geriye doğru yaslıyoruz ağzımızdan mum üfler gibi nefesi verirken başımızı göğsümüze doğru geri indiriyoruz. Aynı hareketi başımızı sağa ve sola çevirerek yapıyoruz.
Bebeği rahme yerleştirip doğumu kolaylaştırcak hareketlerden biri de şu Hülya Avşarın şarkısında varya Sen benim canım sen kara sevdalım diyepoposunu sallıyor işte o hareketi yapabilirmişiz hamileliğin son dönemlerinde. En önemliside ayaklar hiç kalkmayacak şekilde topuklar tam yere basacak vaziyette hiç bir yerden destek almadan bacaklar aaçık çömelip kalkıyoruz. Şimdilik anlatabileceklerim bunlar :)
Tatlim kursun cok faydali olmus cok hosuma gitti anlattigin bilgiler hakan çokerin istanbul doğum akademisi diye bir yer var oraya gitmek istedim bende hem ist değilim hem ücret 450 civari idi esle gidince muhtemel iki kstina cikar bu kadar ucret yerine bebise burseyler alirim dedim. Senin kurs ne guzel devletinmis sen neredesin bu kurs nerde
Tabi canım aklıma geldikçe yazarım. Mesela doğumun başladığını nasıl anlayacağız hastaneye ne zaman gelmeliyiz diye sorduk. Eğer sadece sancılarınız başladıysa dk. olarak kontrol etmeliymişiz. Ne zamanki sancılar 2 dk. aralıklarla gelmeye başladı o zaman hastaneye gelebilirsiniz dedi. Zaten bu süre zarfında ortalama 7-8 cm. açıklığa ulaşılmış oluyormuş ve hastaneye gittikten sonra 1-2 saat içersinde doğumunuz gerçekleşir dedi. Hatta daha yeni hastanenin psikologu doğum yapmış. O da gebelik okuluna gittiği için bilinçliydi dedi ve geldiğinde 7 cm açıklığa ulaşılmış 1,5 saat sonrada doğum gerçekleşmiş. ama sancıyla birlikte kanama ya da suyumuz gelirse anında hastaneye gitmeliymişiz. Yani sadece sancımız olursa ne kadarını evde atlatırsak o kadar iyimiş bizim için. Hastanede hem siz hem de yakınlarınız daha çok geriliyor dedi.
Hareketlere gelince nefes egzersizleri yapıyoruz önce. Mesela burundan derin nefes alırken başımızı geriye doğru yaslıyoruz ağzımızdan mum üfler gibi nefesi verirken başımızı göğsümüze doğru geri indiriyoruz. Aynı hareketi başımızı sağa ve sola çevirerek yapıyoruz.
Bebeği rahme yerleştirip doğumu kolaylaştırcak hareketlerden biri de şu Hülya Avşarın şarkısında varya Sen benim canım sen kara sevdalım diyepoposunu sallıyor işte o hareketi yapabilirmişiz hamileliğin son dönemlerinde. En önemliside ayaklar hiç kalkmayacak şekilde topuklar tam yere basacak vaziyette hiç bir yerden destek almadan bacaklar aaçık çömelip kalkıyoruz. Şimdilik anlatabileceklerim bunlar :)
kızlar kabus gibi bir günün sonuna geldim yarın sabahın köründen hastanede olurum artık. herşey bir an önce olsun istiyorum bi an önce sonuçlar çıksın..kime sorsam gebeliğinde doktorlar illaki kafalarına bişeyler sokuşturmuş..yahu bi tane bile normal bişey diyen yok muçevreme karşı kulaklarımı tıkadım artık gerizekalıca konuşanlardan gına geldi..doktor apaçık kalbinde problem var dedi..ne bekliyolar ki benden zil takıp oynamamı heralde...nefret ediyorum.her geçen dakika eziyet oluyor bana...gülmüyo işte yüzüm sonuçlanana kadarda gülmeyecek.doktorlarda hastanın aklına soru işaretini çakıp sonra evlerine gönderiyorlar...ne tbişey söyleyen yok. herşeyi geçtim kahrıma ölücem artık. kızlar aranızda çocuk kardiyoloğuna sevkedilen var mı? yada daha önce giden
kızlar günaydın çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için...yazdıklarınızı okumak bana umut verdi. dünden beri çevremde kimseyi görmek istemiyorumbabam bile babaannen 11 tane çocuk toprağa göndermiş, tek bu durumda olan sen değilsin falan dedi..o kdar sinir oldum ki..bende; sizde 6 kardeşsiniz babaannem 11 i de ilave edince bakıyorumda hiç boş durmamış dedim ...bazılarıda belki o çocuk senin için hayırlı değildir diyo....doğmamış bi çocuk için denilenleri duydukça nefret ediyorum...zaten bu durum ortaya çıkmadan öncede...yok su içmiyorsun ölecek, yok çok uyuma çocuk şöyle olur(ki uyuduğum falan da yok haftanın 6 günü / 13 saat çalışıyorum köle gibi; pazar günü şöyle bi sırtımı yaslayıp uzanmam çok geliyo) şunu yeme öyle olur bunu yeme böyle olur...zaten kafayı yedirmişlerdi bana....daha bu neki...gelecek aylarda yürüyemiceksin, yok böyle bacak çelip oturamıcaksın uyuyamıcaksın çok kilo alcaksın nefes almıcaksın, yüzünde lekeler olacak, karnın boydan boya çatlayacak....daha bir sürü şey..dedilerde durdular..bi tek öleceksin demedikleri kalmıştı...bende diyodum öleceksin de deyin bari tam olsun diyodum..insanlar yemin ederim artık felaket tellalı olmuş...hayırlısı olsun deyip dua edeceklerine....tün bunlar gece kafamda döndü durdu....acayip sinirliyim şuan...forumu açıp yazdıklarınızı okuyunca çok mutlu oldum Allah sizden razı olsun...yarın sabahtan doktora gideceğim. heberdar ederim tüm geelişmeleredn inşallah yarın fetal eko çekilirde ...bi kaç gün sonraya gün vermezler.....çok stresliyim hiç uyumadım....
Kızlar dün bi cesaretimi toplayıp normal doğum ve epidural doğum ve epidural anestesi 4-5 video izledim netten :) Allahım içim dışıma çıktı. Ama şunu anladımki sezeryanda çok fazla kesip biçiyolar,normal doğumdan çok korkuyodum ama izlediklerime göre diğerinden daha kolay gibi geldi.Miğdesi kaldırmayan izlemesin sakın, ben merakıma yenik düşüp izledim valla,hala etkisindeyim :)
Günaydın herkese güzel günler diliyorum
Bugün de bizim evlilik yıldönümümüz.
cnm çok şükür bak 3 damarmış..stres yapma neolur..bolbol dua et bebişin için..hiç bir sorun olmayacak inan..sağlıkla alacaksın bebişini kucağına
ivanka cnm öncelikle iyi düşünelim iyi olsun..sen başka uzmanlaragit bu konuda dr araştır gerekirse..öyle hemen ümitsizliğe de kapılma neolur..Allahım senin ve hepimizin meleklerini korusun inşallahhhh
ya gerçekten çevrendekilere de şaştım kaldım..bitanecik pozitif düşünceli insan yokmu yahuu.yangına körükle gider gibineden seni üzüyorlarkiiii.valla cnm gerekirse herkesten uzak dur..kimseyle muhatap olma bu konuda..ya insan bi düşünür bu kadın üzülüyo belirsizlik ne kadar zor bişeydir..hiçççbirşeyi kafana takma lütfen..inanıyorum ki herşey temiz çıkacak..bebişimn sağlıkla alacaksın kucağına..dualarım sizinle..
Arkadaslar bugun detayli ultrasonum vardi ve hersey cok sukur normal.Allahima cok sukur ki 3 kizimdan sonra irde oglumun olacagini ogrendim.Allah herkesin yardimcisi olsun ve tamamina erdirsin insallah.
selam kızlar ben geldim...doktorum temmuz sonuna kadar randevu veremediğinden başka bir doktora gittim oğlumu bir göreyim deidim. kocamann 1 ay sonra gördüm yavrumu maşallahtam bir bebek görüntüsü vardı. eliyle ayağını tutmuş öyle uyuyordu. 600 gr civarı ve 28 cm boyuna ulaşmış. gayet sağlıklı ama sol böbreğinde bir genişlik var doktorunuz takipte olsun dedi.
sanırım hamilelik boyunca olumsuz şeyler duymaya hazır olmamız lazım. Ben güzel haberlerinin yanında kötü haberler de alabilirim diye kendimi koşullandırdığımdan pek fazla etkilenmedim. Nitekim ileriye yönelik düzelebilir de diyerek, doktor rahatlattı.
Plasentam aşağıdaydı, hala aşağıdaymış. normalde bu haftalarda yukarı çıkmasını bekliyoruz, 15 gün daha bekle kontrole gel büyük ihtimal doğumun sezeryan olacak dedi.
ha bide cinsel ilişki yasak riske atma kendini dedi... ay ne üzüldüümm, ne üzüldümmmmm
canım üzülme artık bak dr 3 damar görmüş ,
sevinmelisin bol bol dua et sadece yavruna ilerde de sorun çıkarmasın o zar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?