2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Merhabalar herkes kilolardan bahsetmiş bende 18. haftadayım 4 kilo almışım :) doktorun verdiği eleviti kullanamıyorum , kullandığım kan ilacında folit asit var onu kullanıyorum, meyve yemeye çalışıyorum, balık yiyemiyorum ne yapacağım bilmiyorum..

balik yiyemiyorsan ceviz ve omega 3 katkili yumurtalardan alip yemeye calis canim :)

canım omega3 çok çok önemliymiş. doktorun izin verirse takviye al derim. ceviz ve semiz otunda da var omega3 ama bitkisel ve hayvansal olarak farklıymış.

kızlar en son 22 şubatta regli oldum 18 haftalık hamile olmam gerekmiyor mu ? Ama nete baktığımda 19 haftalık gösteriyor neden ?

Face ye gerek varmiydi ne guzel burdan yaziyoruz işte. Neyse biz burdan yazmaya devam ederiz ozaman. Bende diyorum nerde bu millet

slm kızlar nasılsınız giremiyorum kaç gündür
kızlar sizlerin doktoru oruç konusunda ne düsünüyo benimki tutma dedi ben aslında dayanırım ama bebegime zarar vermekten korkuyorum sizin fikrinizi almak isterim

Slm kizlar nasilsiniz ?? Bende bugün seker testi sonucumu aldim 164 cikmis biraz riskli cikti yarin sabah tekrardan test yapilacak , bizim icinde bu mübarek günlerde duanizi eksik etmeyin

Slm kizlar nasilsiniz ?? Bende bugün seker testi sonucumu aldim 164 cikmis biraz riskli cikti yarin sabah tekrardan test yapilacak , bizim icinde bu mübarek günlerde duanizi eksik etmeyin

Hayirli ramazanlar canim benimm. Rabbim yrdim etsin.. Belki bugünlük biseydir, üzme sakin kendini...Bana daja seker testi falna yapmadi doktor..

az geçmişe baktım..oruç mevzusu geçmiş..
kızlar bunun doktora danışmakla alakası yok bence..zaten Allah bize kolay yolu göstermiş hamile lohusa ve emzikli olduğumuz sürece tutmayıp kaza edebiliriz ilerde..bu kadar ısrarcı olup bebişlere Allah korusun bir zarar vermeye hakkımız yok..bu yaz ayında yaklaşık 16-17 saat aç susuz kalmaya onay veren doktorun da aklına şaşmak gerek..biz içimizde can taşıyoruz.Allahtan bize emanet bebelerimiz şu an..biz onlara en iyi şekilde bakmakla sorumluyuz..bunun da yolu kendimize iyi bakmak..yemeğimiz suyumuz meyvemiz vitaminimiz aksamamalı..
bende yemeğe düşkün biri değilim suya da öyle..zorla içiyorum suyu..hamileliğimin başından beri de kılo almadım hala -1 kiloyla gidiyorum..ama söz konusu bebişimken açlığa susuzluğa ben dayansam da o yavrum içerde ne yapar bin kere düşünürüm..
size de oluyordur bençok acıkınca bebişim içerde kıpraşmaya başlıyor..bir de karnımdoyduğunda hareketleniyor..
herkesin fikrine saygılıyım ama bence iyi düşünün..şu an öncelik bebişlerimizin..
herkese hayırlı ramazanlar olsun inşallah...

aynen canım bende sen gibi düşünenlerdenim rabbim ömür verirse seneye hepsinin kaza orucunu tutucam inş.zaten adetliyken bozduğumuz oruçlarımızın kazalarını tutuyoruz.biraz fazla olucak bu sene ama olsun rabbim ömür verirse tutarız inş.

RAMAZAN ayımız cumleten mubarek olsun.. kalbimizii O'nun yoluna koymaya... Ellerimizi O'nun dergahina acmaya... Ruhumuzuu doyurmaya... Kalbinin gercek vuslati bulmamıza vesile olsun inşALLAH

Şahsen ben hamile iken oruç tutanlara şaşkınlıkla bakıyorum. Nasıl oluyor da içindeki canı düşünmezler diyorum. Gereksiz tartışma konusu olmasın diye burada hiç yorum yapmak istemedim. Bu konuda her insanın düşünce yapısı farklı ama, ben dinimizde böyle bir zorunluluk yokken ve kaza olarak tutma hakkı o hamile insana tanınmışken yine inatla oruç tutan annelere diyecek bir şey bulamıyorum. Sadece içindeki cana eziyet ettikleri için Allah affetsin diyebilirim.
Buraya yazmadan önce yine fetva siteleri de hocaların yazdıklarına baktım da yazıyorum.
Bu konuda gerçekten çok şaşkınlık ve üzüntü duyduğum için böyle yazdım Salihacım, lütfen sana verdiğim bir tepki gibi algılama konu olunca boşalttım içimi

Hay ağzına sağlık arkadaşım sen karnım doyduğunda hareketleniyor dedin ya aklıma geldi de yazayım;
Bir gün ben doktorumuzu biraz fazla bekledim ve inanılmaz acıktım. Her an çağırırlar diye ne tuvalete gidebildim ne yemek yiyebildim. Sonunda doktor ultrasona aldı bizi. Daha karnıma dokunur dokunmaz bebeğim irkildi. doktor bebeğin şuan çok huzursuz fazla rahatsız etmeyelim dediğinde açlıktan gerilmiş olduğumu söyledim. Yani o bebek belki bizden her türlü besleniyordur ama bizim her anımızdan etkilendiğini de unutmamak lazım.

Günaydın annişler ve melekleri :) ramazanınız mübarek olsun ...

bende biraz yorum katayım okuduğum kadarıyla yorumlar düşündüğüm gibi bebişlerimize eziyet etmeyelim ilerde allah nasip ederse oruçlarımızı kazalarız...meleklerimiz herşeyimiz annişler...

detaylı ultrasyona girecekler vardı nasıl geçti iyidir inşallah

Benimde miyomlarim oldugu icin het gittigimde servikal uzunluga bakiyorlarkisalmis olsa bile 4ayini yatarak gecirirsin en kotusu.bisey cikmaz insallah.hep korkutuyo bu doktorlar insani

herkese öncelikle hayırlı ramazanlar ....hayırlı günler ...ilginiz içinde çok teşekkürler...dün ayrıntılı ultrasona girdim servikal uzunluğu sorunca o ne demekmiş gibi bi tavır sergiledi hiç bişi anlamadım onu kadın doğum uzmanları daha iyi anlar dedi neden doktorlar böyle insanı gerer tarzı laflar etti ama ne yalan söyliim içimi tam anlamıyla rahatlatmadı ve servikal uzunluğa bakmadı ayrıntılı ultrasonun amacı o değil dedi kontrol hastanemde baktıracam ona sanırım onun dışında bebeğin gelişimi iyiydi kendini tam göstermedi 1 ay sonra yine gel dedi fakat sizde duydunuzmu bilmiyorum 2 arkadaşımla görüştüm ikiside ayrıntılı ultrasonun bebeğe aşırı zararı olduğunu kendilerinin baktırtmadığını söylediler içimede kurt düşürdüler bu konuyu araştıran soran var mı aranızda ???

bebişinin ve senin iyi olmana sevindim

ben duymadım canım hiç öyle birşey ama doğrudur detaylı diğerine göre daha fazla ışın gönderiyordur sanırım ama kötü düşünme sonuçta sık sık gitmiyorsun 1ay sonraya çağırmış canım kötü düşünme derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…