2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

çok sağol canım enes ismi bence güzel oğluşunada yakışacağını hissettim birden... nisa ismi güzel berra var komşumuzun kızı bizde derin-asya-ırmak ceylin isimleri arasındayız çok kararsızım minik kızıma hangisi yakışıcak bilmiyorum.. zaman yaklaşıyor sanki karar veremicem en sonunda:44:

slm kızlar
bn bebek arabasını almayı dusunuyorum ama ne alcagıma bı turlu karar veremedım sız aldınızmı veya bı arastrma yaptınzmı

merhaba kasım anneleri bende yarın 20. haftalık oluyorum. yarın doktora gidicem ama sizede danışmak istedim içim içimi yedi sabahtan beri. 2 gundur aniden ellerim ve ayaklarım şişti.yüzüğüm ayakkabılarım olmuyor. dün işten eve gidince bacaklarım dikip yattım ama değişiklik olmadı. sabah işe gelınce işyeri hekımının yanına gittim tansiyonumu ölçtüler normaldi. ama benı korkuttu bu şişlikler iyi değil daha erken falan hemen tahlillerini yaptır dedi. sanırım preeklampsiden şüphelendi bu arada dahiliye doktoru kendisi. çok endişelendim. bende biliyorum daha erken ödem olması için siz benden hafta olarak öndesiniz sizede sormak istedim varmı böyle erkenden ödem sorunu yaşayan ama tansiyonu normal seyreden. ne yapmalıyım en azından yarına kadar içim rahatlasın.

Ben de 17-18 haftalıkken aşırı şişmiştim.Özellikle ayak bileklerim balon gibi oluyordu ve tansiyonumda normaldi.20.haftamda rapor almam gerekti ve evdeyken hiç şişmedim.Sanırım sürekli sandalye tepesinde oturmaktan kaynaklanıyor.Rapordan döndüğümden beri de eskisi gibi şişmiyorum. Dr. normal yaz geldi biz de şişiyoruz dedi zaten :)

geçmiş olsun sağol cevap için haklısın ben de masa başı çalışıyorum yaz aylarında olmamızın da etkisi olabilir.burdakı doktor benı korkuttu. bir de hala bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum bir terslik olduğunu düşünmeye başlamıştım

Merhaba kızlar bende tuzu biraz fazlalaştırıyım hemen ayakşar şişiyor. Ya birde kalp çarpıntım var iki gündür yerinden çıkacak gibi oluyor sizde olan varmı bu arada haftaya cmrtesi kontrolum var şeker yüklemesi yapılacak ee ondan sonra bir tahlıl kalmıyormuş bayramda tatil sonrası iyice gün saymaya başlıyacağım aramızda kalsın hafşften başladı nasıl doğacak korkusu !

gecmıs olsn
bnde aynı sıkıntıyı 1 haftadr yasıyorum doktorum normal dedı sıcaklardan kaynaklanabılır dedı, bnde masa bası ısındeyım onunda tetıkledıgını dusunuyorum tabı, ama eve gıdıp dınlenınce sısılıkler gozle gorulur sekılde azalıyo

Bazı dr.lar çok tedbirli oluyorlar,bazıları da işi ticarete döktüğü için tedbirliymiş gibi yapıyorlar :) bazıları da benim dr. gibi çok relaxlar.Ben de 19-20.haftalarımda ancak hissetmiştim hareketlerini.Çok araştırmıştım ve 24.haftaya kadar hissedilmeyebileceğini okumuştum.
Tuzu ben de kesmiştim ama dr.fazla kesmenin de sakıncası olabileceğini söyledi.Kontrolünde dr.sor istersen.
Normal doğum mu düşünüyorsun ?

teşekkürler sizede geçmiş olsun ben akşam dinlendim sürekli ama değişmedi hatta daha da çok oldu ayaklarım hadi sarkıtmaktan oluyor desem ellerimde çok şişti bakalım yarın tahlillkeri bir yaptırayım ben tedbir olsun.

Benim gecen hafta olmustu iki gün ara ara oluyordu hastaneye bile gittim. Doktor normal yat dinlen hic bir sey yapma dedi bana. Simdi iyi cok sükür. Ama benim bide seker var günde 4 kere insülin ignesi yapiyorum. Hergün
Dua ediyorum günler cabuk gecsinde bebegimi saglicakla kucagima alayim.

selam arkadaslar.ben de bi şey sorcam.oruç tutuyor musunuz?ben ilk gün tuttum bugün de tutuyorum.cok kararsızım aslında.sizlerin düşünceleri nelerdir?

selam arkadaslar.ben de bi şey sorcam.oruç tutuyor musunuz?ben ilk gün tuttum bugün de tutuyorum.cok kararsızım aslında.sizlerin düşünceleri nelerdir?

bende ilk gün tutmadım eşim kızınca ama sonra ikna ettim.gebelikte ruhsat verilmiş isteyen tutmaz ama ben bebeğimin böyle bereketli bi aydan faydalanmasını istedim.benim düşüncem bu günlük su ihtiyacını ihmal etmezsen sahur ve iftarda heralde sıkıntı olmaz :)

Bende ilk gün tuttum canım. Hatta eşimde sağolsun baya yardımcı oldu. Hiç zorlanmadım desem yeridir ama daha sonra tedirgin oldum su konusunda bebeğim sıkıntı çekerse diye içim rahat etmedi o yüzden 2 gündür tutmuyorum.

bnde tutum ılk uc gunu hatta ck rahat tuttum gecen senelere gore açlık veya susuzluk yasamadım ama temkınlı olmak adına hafta sonu doktora gıdıp yenıden bı muayne olcam bebekte bı gerıleme veya suyunda azalma olmusmu dıye...

oruç tutan bayanlar, içinizdeki canlıyı aç susuz bırakarak daha büyük günah işliyorsunuz. bu sıcakta, günler bu kadar uzunken sizlerin sık sık beslenmesi gerekirken yaptığınız gerçekten saçma(((

mesajını okuyunca yazmak istedim ben doktoruma oruç tutayımmı diye sorduğumda bana döndü ve şöyle dedi eğer günahı varsada benim olsun bebeğin tam gelişeceği kilo almaya başlıyacağı haftalarda sen oruç tutup bunalmasan bile bebeğini aç bırakmaya hakkın yok dedi bizler kendimiz için düşünmeyeceğiz her şeyin telafisi var ama canın telefasi yok bebeğimize bunu yapmaya hakkımızda yok bu haftalarda az ama sık yemek gerekiyo bence bir daha düşünün rabbim bebeklerimize sağlık versin hayırlısıyla kucağımıza alalım inş

yorumuna aynen katılıyorum doktorumda bana aynını dedi çünkü

sevgili arkadaşım sana sadece şunu söyleyeyim benim bir arkadaşım orucumu borç yapmayım diye geçen yıl ramazanda oruç tuttu normalde bir sıkıntı yaşamadı ama bebeği tam 500 gr zayıfladı doktoru sen ne yaptın dedi bebeğin 4 kilo doğacakken sen bebeği zayıflatmışsın dedi oda ramazanda oruç tuttum dedi doktoru tek dövmediği kaldı onu bizler etkilenmiyo olabiliriz ama içimizdeki canları bu riske atmaya hakkımız yok

selam kasım anneleri bu topiğe noldu böyle hergün düzenli takip ettiğim arada da selam yazdığım topikte in cin top oynuyo nerdesiniz kasım anneleri inş hepiniz iyisinizdir bebişlerinizle birlikte

selam kasım anneleri bu topiğe noldu böyle hergün düzenli takip ettiğim arada da selam yazdığım topikte in cin top oynuyo nerdesiniz kasım anneleri inş hepiniz iyisinizdir bebişlerinizle birlikte
herkes bir facedir tutturdu canım o yüzden in cin top oynuyor anlıycan kasım anneleri topiği diye bir şey kalmadı başka bir topiğe aynısı oldu boşaldı diye uyarıldığı halde herkes faceyi tercih etti yapcak birşey yok artık böyle sohbetler daha az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…