herkes bir facedir tutturdu canım o yüzden in cin top oynuyor anlıycan kasım anneleri topiği diye bir şey kalmadı başka bir topiğe aynısı oldu boşaldı diye uyarıldığı halde herkes faceyi tercih etti yapcak birşey yok artık böyle sohbetler daha az
mesajını okuyunca yazmak istedim ben doktoruma oruç tutayımmı diye sorduğumda bana döndü ve şöyle dedi eğer günahı varsada benim olsun bebeğin tam gelişeceği kilo almaya başlıyacağı haftalarda sen oruç tutup bunalmasan bile bebeğini aç bırakmaya hakkın yok dedi bizler kendimiz için düşünmeyeceğiz her şeyin telafisi var ama canın telefasi yok bebeğimize bunu yapmaya hakkımızda yok bu haftalarda az ama sık yemek gerekiyo bence bir daha düşünün rabbim bebeklerimize sağlık versin hayırlısıyla kucağımıza alalım inş
kusura bakmayın ama bu konu o kadar basit olacak bir konu değil ne yazıkki.fıkıh kitaplarından araştırırsanız tutmama gibi bi durumun hastalık olduğunda,ve imanlı bi doktorun 'tutmaman gerek' sözüyle farzı üstünüzden kalkar.bu durum hamileliktede aynıdır.bazı kitaplar tutmamaya ruhsat vermiştir,ancak bir hadisle sabit değildir.Rabbim herşeyin bir yolunu göstermiş,oruç ile kimse aç kalmaz,nefis terbiye olur.
o bebeği veren Allah,bana ne emrettiyse ben onu yerine getiririm...
Allah evladına merhamet ettiğinden daha çok ona merhamet eder...
HAMİLELİK VE ORUÇ
Yeni doğan 13.351 bebeğin doğum ağırlıklarına bakıldığında, annelerinin ramazan da hamile iken oruç tutmalarının , bebeklerinde hiçbir zarara yol açmadığı anlaşılmıştır. Doğan bebeklerin doğum ağırlığına te’siri olmadığı ortaya çıkmıştır. Hamile iken ve bebeklerini emzirirken oruç tutan Müslüman kadınlarla, hamile olmayıp da oruç tutan kadınlar incelenmiştir, kan kimyaları mukayese edilmiş iki grup arasında önemli bir fark olmadığı anlaşılmıştır.( Cross J H, Eminson J and Wharton B A : Ramadan and birth weight ar full term in asian moslem pregnat women in Birmingham. Arch Dis Child,65 : 1053-6,1990 - Prentice A M, et al : Metabolic consequences of fasting during ramadan in pregnat and lactating women. Hum nutr clin Nutr, 37 (4) : 283-94, 1983.)
Oruçlarını tutmakta iken ve ramazandan iki hafta sonra aynı bayanlardan oruçsuz iken alınan sütün terkipleri arasında önemli seviyelerde fark olmadığı anlaşılmıştır.( Bener A, et al: Fasting during the holy month of Ramadan does not change the composition of breast milk. Nutrition Research, 21 (6): 859-64 )
Esansiyel Hipertansiyonlu hastalar , kan basıncı ciddi problem olmadan , sahur ve iftarda da ölçülü ve ilaçlarını kullanarak oruç tutabilirler.Ramazan ayında kalp krizi sayısının diğer aylara göre önemli seviyede düşük olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. ( Temizhas A. et al :Int Cardiolo ,70,2:149-53,1999 )
Bevliye hastaları üzerindeki çalışmalar ise iftar ve sahurda bol su alınması şartı ile orucun bu hastalar faydalı geldiğini ispat etmiştir (Abderrahim F :Effect of ramadan fasting on urological patients.p.218-31,1994 )
* Din ve Bilimin Işığında ORUÇ VE SAĞLIKr.Dr. Alparslan Özyazıcı ( HÜTF Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi)
Selam tekrardan anneciklrr ..
Rabbime sukurler olsun bebegimin herseyi iyi cikti ,
Ama beni daha dogrusu bizi sinir ettiler bugun ..
1 de olan randevudan 5 de cikabildik ..
Once iki bucuk saat bekletip sabir tasimi catlattilar , bakacak olan doktor yogunlugundan dolayi bakamayinca baska bir doktor bakmak icin odaya aldi .. Okadar gerilmistimki saftirik bir hal aldim .. Olcumu yarida kesti o doktorda vardiye degisimimi ne varmis , saka gibi.. Bekleyin biradan kalbine falan bakacagiz simdilik gersey normal gozukuyor dedi
Sonra 1 saat daha bekledik .. Dusunun halimi kizlar ..
1 saat sonunda sukur muayeneye baska doktor devam etti..
Birde sabrimiz icin tesekkur ediyorlar .. Acil vakalar cikmis ..
Sevincimi bile yasatmadilar sinirden ..
Birde 4.5 yasinda oglum yanimda .. Yavrum sikintidan patladi ..
Bu arada kardesinin omuriligine bakilirken nesli tukenmis dinazorlara benzetti :)))))
Kaburga ve kemikleri gorunce :))hep birlikte gulustuk :))
Sukur rabbime bu kontrolude atlattim cok rahatladim ..
Elleri ayaklari izlemek ne guzel oluyor minnak insanciklari ..
Rabbim isteyen herkese versin ..
Guzel annecikler kontrolu olanlar sukur iyi haberlerle gelmisler ..
Rabbim hepimizin yuzunu guldursun insallah ..
canim ben de cok yorgun hissediyorum kendimi oysa ki enerjiniz cok yukselecek falan yaziyordu. canim ne bulasiklara dokunmak istiyor ne yemek yapmak hep yatayim istiyorum valla..
günaydın anneciklerrr :) sabahları cok mutlu uyanıyorum artık bebeğimin tekmeleri bitmek bilmiyor bütün gün, öyle netki elimi koyuyorum biryerde toplanıyor şişiyor şişiyor pat diye vuruyor ;DD babasıda hissediyo artık günde en az bir kere avucuna vuruyor onunda hiihh cok tatlııı))))
evet canım bende öyle biliyorum çünkü aile hekimim beni uyardı doktorun atlarsa sen hatırlatırsın demişti demekki doktorumuz yapıyor
hadi bakalım hayırlısı evlilik yıldönümünde çok güzel bir hediye olur canım
canım tekerlik manevrasının iyi olması, çift yönlü olmasına dikkat etmek gerekiyor. ben aldım, 260 TL istediğim özelliklerde buldum indirimdeydi.slm kızlar
bn bebek arabasını almayı dusunuyorum ama ne alcagıma bı turlu karar veremedım sız aldınızmı veya bı arastrma yaptınzmı
selam arkadaslar.ben de bi şey sorcam.oruç tutuyor musunuz?ben ilk gün tuttum bugün de tutuyorum.cok kararsızım aslında.sizlerin düşünceleri nelerdir?
sevgili arkadaşım sana sadece şunu söyleyeyim benim bir arkadaşım orucumu borç yapmayım diye geçen yıl ramazanda oruç tuttu normalde bir sıkıntı yaşamadı ama bebeği tam 500 gr zayıfladı doktoru sen ne yaptın dedi bebeğin 4 kilo doğacakken sen bebeği zayıflatmışsın dedi oda ramazanda oruç tuttum dedi doktoru tek dövmediği kaldı onu bizler etkilenmiyo olabiliriz ama içimizdeki canları bu riske atmaya hakkımız yok
canım tekerlik manevrasının iyi olması, çift yönlü olmasına dikkat etmek gerekiyor. ben aldım, 260 TL istediğim özelliklerde buldum indirimdeydi.
Ben şu oruç konusu geçtiğinde çok sinirleniyorum. yani tutan arkadaşları kırmak istemiyorum ama daha kendini koruyamayan ve onlara emanet bir cana eziyet ettikleri için çok ama çok öfkeleniyorum. Geçen yaz oruç tuttuğumda 2 gün içinde 5 kilo verdim ve bunun hepsi su kaybıydı. Allah aşkına bir mantık kurun? bebeğinizin hayat kaynağı su!!!!
Arkadaşlar sevap kazanmak için çok seçeneğiniz ve zamanınız var. Günah kazanmak için çabalamayın.
Karnınızdaki bebeğinize bir şey olursa ki Allah korusun, çok merak ediyorum ne yapacaksınız???
O vicdanla nasıl yaşayacaksınız acaba???
Tüm annelerden bu tarzım için özür dilerim ama bazı anneler durup bir düşünsün artık diye yazdım.
''Can''ları acımasın diye böyle yazdım...
herşey bir yana ama artık ne kadar bol su içmemiz gerektiğini de anlatmaya gerek yok sanırım..artık bebişimizin amnıyotik sıvısı her 3 saaattte bir yenileniyormuş ve bu sıvının büyük kısmını biz karşılıyoruz..ve 16-17 saat bu sıcakta susuz kalmamız ve terleyerek te vucuttan attığımız sıvıyı da hesaba katarsak bebeğin amniyotik sıvısı azaldığında oluşacak kötü şeylerden burada bahsetmek bile istemiyorum..
bu komplikasyonları bile bile tutmak isteyen tutar tabi saygım var ama içindeki cana zarar verirse yaşayacağı acıyı da düşünmeli bir anne..
ayrıca ben en fazla 3 saatte bir acıkıyorum ve bir bisküvi yada sütte olsa içiyorum..ve ben acıkınca bebişim acayip hareket ediyor..
şu an bana biri çıkıp tutmak zorundasın bile dese tutmam arkadaş..kazası var bu orucun sonuçta..kaza edemeden ölürsem de hesabım Allaha..zevkten tutmuyor değiliz sonuçta..
neyse bu konu fazla uzadı..en güzeli isteyen tutar isteyen tutmaz..sonuçta burası bir anne topiğ..islami topik değil..ve herkes aynı düşünmek zorunda değil..kimseyi kırmak istemem..sevgiler annecikler...
asya eren ve 8scorpions sevgili arkadaşlar bende sizler gibi düşünüyorum yukardaki yazılarımda da yazmıştım herkesin fikrine saygılıyım ama bu uzun günlerde kendimizden çok bebeklerimizi düşünerek hareket etmemiz lazım onlarda bize rabbimin emaneti ve bizden besleniyorlar
bu aşı aç karına tok karnına yapılıyo diye bişey varmıııı.
sabah gidicem sağlıkocağına ama kahvaltı yapıp çıksam diyorummm:44:
bu aşı aç karına tok karnına yapılıyo diye bişey varmıııı.
8scorpions dediği gibi canım, herkesin günahı sevabı kendine tabi... ama inşallah vicdan azabı duyacak duruma gelmez kimse. Ben o minik güzelliklere kıyamadığım için bu kadar öfke duyuyorum. Kıyamıyorum çünkü. Her seferinde oruç konusuna bir daha yorum yapmayacağım diyorum ama yapıyorum, kendimi tutamıyorum.
aynen cnm yazmayayım diyorum bende..sonuçta bir de dini mevzular bunlar..herkesin kişisel görüşü de eklenince huzursuzluk ta olsun istemiyorum..inşallah oruç tutanlaar da sorunsuz atlatırlar bu 1 ayı..8scorpions dediği gibi canım, herkesin günahı sevabı kendine tabi... ama inşallah vicdan azabı duyacak duruma gelmez kimse. Ben o minik güzelliklere kıyamadığım için bu kadar öfke duyuyorum. Kıyamıyorum çünkü. Her seferinde oruç konusuna bir daha yorum yapmayacağım diyorum ama yapıyorum, kendimi tutamıyorum.
yok hayatım aç kalmaistediğin zamanda yapabilirsin. en azından bana aksini söylemediler
kızlar düşündüm gitmişken kan tahlili yaptırayım bari..demirde kana azalma varmı bir bakalım..zaten evimin köşesi..gider kanı verip aşıyı olup anneme geçer kahvaltı yaparım diyorumben tok karnına vuruldum hemşirede aç gel falan demedi zaten
aynen cnm yazmayayım diyorum bende..sonuçta bir de dini mevzular bunlar..herkesin kişisel görüşü de eklenince huzursuzluk ta olsun istemiyorum..inşallah oruç tutanlaar da sorunsuz atlatırlar bu 1 ayı..
kızlar düşündüm gitmişken kan tahlili yaptırayım bari..demirde kana azalma varmı bir bakalım..zaten evimin köşesi..gider kanı verip aşıyı olup anneme geçer kahvaltı yaparım diyorum
:44:canım aç veya tok farketmiyor galiba bana öyle birşey söylememişlerdi ben öğle yemekten sonra gitmiştim aşımı oldum tansiyon ölçüldü kilo ve bebeğin kalp atışlarını dinlediler.böyleydi yani yarın bebeğinin kalp atışlarını duyunca herşeyi unutursun çok güzel oluyorbu aşı aç karına tok karnına yapılıyo diye bişey varmıııı.
bugün yalnış aklımda kalmadıysa filizin şeker yüklemesi vardı sonucu nasıl çıktı acaba merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?