2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

aslında burda paylaşımları herkesin çok güzeldi sonuçta ordada yazılıyo burda da ha burası ha face ne fark ederdi bence burayı bırakmasalardı iyiydi ama herkesin kendi tercihi tabiki

Son düzenleme:

kusura bakmayın ama bu konu o kadar basit olacak bir konu değil ne yazıkki.fıkıh kitaplarından araştırırsanız tutmama gibi bi durumun hastalık olduğunda,ve imanlı bi doktorun 'tutmaman gerek' sözüyle farzı üstünüzden kalkar.bu durum hamileliktede aynıdır.bazı kitaplar tutmamaya ruhsat vermiştir,ancak bir hadisle sabit değildir.Rabbim herşeyin bir yolunu göstermiş,oruç ile kimse aç kalmaz,nefis terbiye olur.
o bebeği veren Allah,bana ne emrettiyse ben onu yerine getiririm...

herkesin görüşüne saygı duyarım bunun kolaylığını rabbim veriyo rabbimin müsadesi olmaza insanlar şartları zorlardı bu büyük günlerde bebeğine bence fazla yüklenme ayatte emzirene gebeye rabbim mühleti tanıdıktan sonra bunun üzerine ben söz söylemem rabbimki gebeleri emzirenleri düşünüp ayat indirmiş ve ben tutmak istediğim halde benim amlamda hoca fıkıhcı o bile sen kendini düşünüp bebeğinin günahınamı gireceksin bunun rabbim önünü açmış kesinlikle tutamazsın dedi tutup tumamak herkesin kendi fikri saygı duyarım ama içimizdekinede şimdiden saygı duyalım bence onuda düşünelim

Allah evladına merhamet ettiğinden daha çok ona merhamet eder...

HAMİLELİK VE ORUÇ
Yeni doğan 13.351 bebeğin doğum ağırlıklarına bakıldığında, annelerinin ramazan da hamile iken oruç tutmalarının , bebeklerinde hiçbir zarara yol açmadığı anlaşılmıştır. Doğan bebeklerin doğum ağırlığına te’siri olmadığı ortaya çıkmıştır. Hamile iken ve bebeklerini emzirirken oruç tutan Müslüman kadınlarla, hamile olmayıp da oruç tutan kadınlar incelenmiştir, kan kimyaları mukayese edilmiş iki grup arasında önemli bir fark olmadığı anlaşılmıştır.( Cross J H, Eminson J and Wharton B A : Ramadan and birth weight ar full term in asian moslem pregnat women in Birmingham. Arch Dis Child,65 : 1053-6,1990 - Prentice A M, et al : Metabolic consequences of fasting during ramadan in pregnat and lactating women. Hum nutr clin Nutr, 37 (4) : 283-94, 1983.)
Oruçlarını tutmakta iken ve ramazandan iki hafta sonra aynı bayanlardan oruçsuz iken alınan sütün terkipleri arasında önemli seviyelerde fark olmadığı anlaşılmıştır.( Bener A, et al: Fasting during the holy month of Ramadan does not change the composition of breast milk. Nutrition Research, 21 (6): 859-64 )
Esansiyel Hipertansiyonlu hastalar , kan basıncı ciddi problem olmadan , sahur ve iftarda da ölçülü ve ilaçlarını kullanarak oruç tutabilirler.Ramazan ayında kalp krizi sayısının diğer aylara göre önemli seviyede düşük olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. ( Temizhas A. et al :Int Cardiolo ,70,2:149-53,1999 )
Bevliye hastaları üzerindeki çalışmalar ise iftar ve sahurda bol su alınması şartı ile orucun bu hastalar faydalı geldiğini ispat etmiştir (Abderrahim F :Effect of ramadan fasting on urological patients.p.218-31,1994 )
* Din ve Bilimin Işığında ORUÇ VE SAĞLIK r.Dr. Alparslan Özyazıcı ( HÜTF Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi)

sevgili arkadaşım az öncede yazdım tuta bilirsin ama uzun günlerde bu bıraz risk gözümün önünde yaşadığım olay var yukarda yazdım sen kendini rahat hissetsende sende sıkıntı olmasada bebeğin acıkır onun dili yokki sana ordan derdini anlatsın ben önce doktoruma dedim tutayım doktorum hayır dedi çünkü benim çok ilacım var ben normal yolla gebe kalmadım tedaviyle gebe kaldım dokuz ay kesintisiz kullanmam gereken ilaçlar var ve bu ilaçları gün içine saatleri olarak sığdıramıyorum zatenm buna rağmen ben orucumu bırakmayı düşünmedim ama dediğim gibi benim ablam hoca ilahıyatcı ve öncesindede kuran kursu dönemi var yani tevsir fıkıh yönünden bilgisi tam o bile bana kızdı buna rabbim müsade ediyo dedi şimdi sen kalk bebeğini riske at olmaz dedi bende mecburiyetten bırazda tutamıyom işte rabbim nasip eylerse kazası var sonuçta o zaman fazlasıyla tutacağım zaten herkesin fikrinede saygılıyım ben sadece doktorumun bana dediğini burda paylaştım sadece

canım geçmiş olsun. Resmen sabrını sınamışlar yani. ben olsam bu kadar sabırlı olamazdım..

canim ben de cok yorgun hissediyorum kendimi oysa ki enerjiniz cok yukselecek falan yaziyordu. canim ne bulasiklara dokunmak istiyor ne yemek yapmak hep yatayim istiyorum valla..

Al benden de o kadar. Kv geldi de bulaşıklarımı yıkadı... dün hiç halim kalmamıştı. hangi arada pilim bitmiş bilmiyorum bünyem sinyalde vermiyor ki direk kapanıyorum

maşallah canım benim kuzum da öyle sabah karşı başlıyor tekmeler. daha doğurmadan sabahlamaya başladım yaniii

aslında her ikisi de yapıyor doktorumun olduğu hastane de yapıyordu ama ben aile hekimliğinden bana şeker için randevu verdiler deyince o zaman orada yaptırıp sonucu getir dedi.
Bazı aile hekimlikleri çok ilgili sürekli arıyorlar ama bazıları pek ilgilenmiyor sanırım. Çoğunluk arıyor çünkü onlar gebelik takibinden prim alıyorlarmış. Bu bilgiyi aile hekimliğinde çalışan hemşire bir yakınımdan aldım. sizin yapmanız gereken tek şey aile hekimliğine hamile olduğunuzu bildirmek.

slm kızlar
bn bebek arabasını almayı dusunuyorum ama ne alcagıma bı turlu karar veremedım sız aldınızmı veya bı arastrma yaptınzmı
canım tekerlik manevrasının iyi olması, çift yönlü olmasına dikkat etmek gerekiyor. ben aldım, 260 TL istediğim özelliklerde buldum indirimdeydi.

selam arkadaslar.ben de bi şey sorcam.oruç tutuyor musunuz?ben ilk gün tuttum bugün de tutuyorum.cok kararsızım aslında.sizlerin düşünceleri nelerdir?

Ben şu oruç konusu geçtiğinde çok sinirleniyorum. yani tutan arkadaşları kırmak istemiyorum ama daha kendini koruyamayan ve onlara emanet bir cana eziyet ettikleri için çok ama çok öfkeleniyorum. Geçen yaz oruç tuttuğumda 2 gün içinde 5 kilo verdim ve bunun hepsi su kaybıydı. Allah aşkına bir mantık kurun? bebeğinizin hayat kaynağı su!!!!

Arkadaşlar sevap kazanmak için çok seçeneğiniz ve zamanınız var. Günah kazanmak için çabalamayın.
Karnınızdaki bebeğinize bir şey olursa ki Allah korusun, çok merak ediyorum ne yapacaksınız???

O vicdanla nasıl yaşayacaksınız acaba???

Tüm annelerden bu tarzım için özür dilerim ama bazı anneler durup bir düşünsün artık diye yazdım.
''Can''ları acımasın diye böyle yazdım...

herşey bir yana ama artık ne kadar bol su içmemiz gerektiğini de anlatmaya gerek yok sanırım..artık bebişimizin amnıyotik sıvısı her 3 saaattte bir yenileniyormuş ve bu sıvının büyük kısmını biz karşılıyoruz..ve 16-17 saat bu sıcakta susuz kalmamız ve terleyerek te vucuttan attığımız sıvıyı da hesaba katarsak bebeğin amniyotik sıvısı azaldığında oluşacak kötü şeylerden burada bahsetmek bile istemiyorum..
bu komplikasyonları bile bile tutmak isteyen tutar tabi saygım var ama içindeki cana zarar verirse yaşayacağı acıyı da düşünmeli bir anne..
ayrıca ben en fazla 3 saatte bir acıkıyorum ve bir bisküvi yada sütte olsa içiyorum..ve ben acıkınca bebişim acayip hareket ediyor..
şu an bana biri çıkıp tutmak zorundasın bile dese tutmam arkadaş..kazası var bu orucun sonuçta..kaza edemeden ölürsem de hesabım Allaha..zevkten tutmuyor değiliz sonuçta..
neyse bu konu fazla uzadı..en güzeli isteyen tutar isteyen tutmaz..sonuçta burası bir anne topiğ..islami topik değil..ve herkes aynı düşünmek zorunda değil..kimseyi kırmak istemem..sevgiler annecikler...

asya eren ve 8scorpions sevgili arkadaşlar bende sizler gibi düşünüyorum yukardaki yazılarımda da yazmıştım herkesin fikrine saygılıyım ama bu uzun günlerde kendimizden çok bebeklerimizi düşünerek hareket etmemiz lazım onlarda bize rabbimin emaneti ve bizden besleniyorlar

bu aşı aç karına tok karnına yapılıyo diye bişey varmıııı.
sabah gidicem sağlıkocağına ama kahvaltı yapıp çıksam diyorummm:44:

8scorpions dediği gibi canım, herkesin günahı sevabı kendine tabi... ama inşallah vicdan azabı duyacak duruma gelmez kimse. Ben o minik güzelliklere kıyamadığım için bu kadar öfke duyuyorum. Kıyamıyorum çünkü. Her seferinde oruç konusuna bir daha yorum yapmayacağım diyorum ama yapıyorum, kendimi tutamıyorum.

canım bende okuyordum ama yazmadım bu sefer dayanamadım bu saate kadar 3lt su içiyom ve sıcaktan okadarıda vucudumdan çıkıyo bunu gördüğüm halde bana emanet cana ben işkence yapamam birde ramazandan birgün önce başımdan bir olay geçti tam nerderse 18 saat aç kaldım ve bebeğim açlıktan bir tarafa toplandı kaldı ö gün beni cezalandırdı resmen hiç hareket etmedi bunun açlığımın bebeğide aç bıraktığını anladığımda geç oldu ama dersimi aldım bebeğime bu uzun günlerde bu kadar insafsız olamam yani rabbim herkesin bebeğine sağlık versin rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eylesin inş

bugün yalnış aklımda kalmadıysa filizin şeker yüklemesi vardı sonucu nasıl çıktı acaba merak ettim

aynen cnm yazmayayım diyorum bende..sonuçta bir de dini mevzular bunlar..herkesin kişisel görüşü de eklenince huzursuzluk ta olsun istemiyorum..inşallah oruç tutanlaar da sorunsuz atlatırlar bu 1 ayı..
yok hayatım aç kalma istediğin zamanda yapabilirsin. en azından bana aksini söylemediler

ben tok karnına vuruldum hemşirede aç gel falan demedi zaten
kızlar düşündüm gitmişken kan tahlili yaptırayım bari..demirde kana azalma varmı bir bakalım..zaten evimin köşesi..gider kanı verip aşıyı olup anneme geçer kahvaltı yaparım diyorum

o zaman aç git canım, zaten kanı erkenden alıyorlar sanırım saat 10 kadar alıyorlar bilgin olsun.

bu aşı aç karına tok karnına yapılıyo diye bişey varmıııı.
sabah gidicem sağlıkocağına ama kahvaltı yapıp çıksam diyorummm:44:
:44:canım aç veya tok farketmiyor galiba bana öyle birşey söylememişlerdi ben öğle yemekten sonra gitmiştim aşımı oldum tansiyon ölçüldü kilo ve bebeğin kalp atışlarını dinlediler.böyleydi yani yarın bebeğinin kalp atışlarını duyunca herşeyi unutursun çok güzel oluyor

Son düzenleme:
bugün yalnış aklımda kalmadıysa filizin şeker yüklemesi vardı sonucu nasıl çıktı acaba merak ettim

selam havın.. evet bugun seker yuklemem vardı ailede seker oldugu ıcın bıraz erkenden yapıldı..allaha sukur normal cıktı şekerim.darısı sızlerın basına sukur bunuda atlattık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…