2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Aşının bebeğine koruyucu etkisi dışında bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Belki de tesadüftür. Benim bebeğimde sürekli değişik tepkiler veriyor. bazen vuruyor bazen dönüp duruyor hatta dün elim karnımdayken sanki elimin altından sivri bişey geçti şaştım kaldım. sonuçta hareketliyse takılma sen yine doktoruna danış için rahatlar tabi.

tamam canım sakin ol. bende çok öfkeleniyorum ama yapabilecek bir şey yok. Her anne verilen cana emanet olmak zorunda tabi. Ama öncelikleri bebekleri değil de başka yöndeyse buna yapabilecek bişeyimiz yok.

düzgün cümleler kurulsa daha iyi olur. kırılan kalbin kazası yok malesef. ben ilk günden bu yana tutuyorum ayrıca ilahiyat okuyorum sizin bahsettiğiniz
"Hamile veya emzikli kadın, zayıf olursa oruç tutmayıp, iyi olunca kaza eder." ki ben bünyem kuvvetli dr izim verdi . bu konu kişilerle alakalıdır sizin gibi düşünmeyenler kalın kafalı demek ise çokta hoş değil.

slm kızlar hayırlı cumalar keyifler nasıl bugün bakalım ...

emtucumm sakin ol kuzum bebişini germe herkes kendine yapar ne yaparsa iyi de kötüde kendi tercihi kendi fikri biz elimizdn geleni üzerimize düşeni yapıp uyarıyoruz... ama illa tutmak istiyorlarsa buna engel olamayız ... rabbim yinede o minik kuzulara acısın onları korusun...

açkcası ben ne susuzluğa ne açlığa tahammül edebiliyorum. doktor bana çok kilo almışssın diyor ama benim umrumda değil yeterki bebişim gelişin büyüsün diyorum takmıyorum. maalesef hepimiz aynı düşünceye sahip olamıyoruz.

bir insanın hamileliği yolunda gidiyorsa bebeğin gelişimi suyu olması gerektiği gibiyse oruç tutmasında nasıl bir mahsur var arkadaşım ben anlayamadım öfkeni agresifliğini...annelerimiz bütün ramazanlarda oruç tutmuşta engellimi olmuşuz düşükmü yapmış oruçtan ötürü şükürler olsun rabbime hepimizin sağlığı yerinde bende denedim bünyemi bir tgün tuttum sağlığım elvermedi tutmuyorum keşke sağlığım elverseydi ve bebeğimin gelişiminde bir sorun olmasaydıda tutabilseydim tabiki bu can bir emanet onu göz ardı edipte hiç bir anne adayının oruç oruç diye tutturacağını sanmıyorum ama bebek demekte her ama herşey değildir birde kulluk görevinde olduğumuz rabbimiz var ve o bizi biizden çok sevip bizi bizden çok düşünür verdiği kolaylıklarıda kendi şahsında değerlendirirsin kimseye saygısızlık yapmadan...

''ama bebek demekte her ama herşey değildir'' diyorsun ya, Seni ayakta alkışlıyorum arkadaşım...

Bana göre bebeğim benim her şeyimdir. Bir hayattan, bir candan daha önemli hiçbir vasıf yoktur benim için. Bir cana kıyacağıma cehennemin dibine de girerim. Zaten o vicdan azabı cehennemden beterdir eminim.
Allah size ve bana da o vicdan azaplarını yaşatmasın inşallah... Sizin için en büyük ve en içtem duam budur.

arkadaşım anlatmak istediğimi yanlış anladın ya o can apayrı birşey anne rahmine düştüğü an zaten her adımında onu düşünüyorsun rabbinin emaneti ondan ötesi yok her ama herşey değil derken ona zarar vermeyecekse onun canına bir sıkıntısı olmayacaksa rabbine kulluğunu aksatmayacaksın o anlamda kullandım hepimiz senle aynıyız benim canım gitsede yavruma birşey olmasa hepimiz deriz anlatmak istediğim başka birşeydi yanlış anlaşılmasın...şu var söylemek istediğim hiç bir sevgi allah sevgisinin önüne geçmemeli çünkü kul sevdiğiyle sınanır ...

selam kasım anneleri ve tatlı bebekleri hepinize hayırlı günler cumanız mübarek olsun rabbim yapmış olduğunuz duaları kabul eylesin

selam havın.. evet bugun seker yuklemem vardı ailede seker oldugu ıcın bıraz erkenden yapıldı..allaha sukur normal cıktı şekerim.darısı sızlerın basına sukur bunuda atlattık

filiz canım sen erkenden atlattın ne güzel sorunda çıkmamış bundan sonrada sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inş

benim şeker yüklemem 25 temmuzda nasipse inş bende sorunsuz atlatıım

asyaeren boşver canım ya biz bebeklerimize bakalım insanlar kendi iyiliğini düşünmüyor biz kendimizi anlatmak için daaha çok çabalıyoruz ne gerek var hakkeetten Allah'a havale ediyorum bu insanları, bebeğine zararı olmadığını nasıl düşünür anlamıyorum bazı insanlar diplomasız doktor, doktordan daha doktor, cevremde de var dokturum böyle dedi diyorum aaa öyle değil diyor he canım sen daha iyi biliyosun doktor boşuna okuyor 7 sene tıbbı uzmanlığı boşuna profesör oluyor %1 bile tehlike olsa yavrum için bu yeterlidir benim için ki bi çok arkadaşımız örnekler vermiş böyle böyle oldu diye, hangi din bir bebeğin hayatını tehlikeye atmayı önerir mantığım almıyor bunu savunanları da aklım almıyor saygıda duymuyorum sadece susup izliyorm insanların kafalarını değiştiremezsin yapacak bişey yok bazı arkadaşlar saygılı ol falan demiş tutumumu yumuşak bile buluyorum nasıl konuşacağımı bilirim derse ihtiyacım yok teşekkürler teşekkürler...

herkese hayırlı cumalar
kontrolü olanlar güzel haberlerle dönsün inş.
bizimde haftaya tekrar ayrıntılımız var sonrada şeker yüklemesi
sonra tetanoz 2.doz sonrasında önemli bişey kalmıyor dedi dr
dogum dışında

yanlış olan kişilerin tutması yada tutmaması değil zaten yanlış olan üslup keşke midemize oruç tuturamıyorsak bile dilimize oruç tuturabilsek en azından. ben prof. gitttim ve oruç tutmamda eğerki kendimi iyi hissediyorsam sakınca olmadığını söyledi.yani kalın kafalılık değil. zaten bi sıkıntı olsa yada hissetsem tutmam o kolaylığın farkındayım . evet çocuklarımız çok kıymetli ama Alalhım bana öyle bi kuvvet verdiki hamilleliğim boyunca bir defa midem bulanmadı bir defa ağrım falan olmadı şimdi ben hiç bi şikayetim yokken tutmasam kendi adıma nankörlük etmiş olurum.

Canim tartsma konusu olms bnde bikac kelam etmek istedim.. bende diyanet mensubuyum.. ve Rabbimizin ruhsat verdigi seylerde de hayir ben illede tutcam demek bencilliktir bence .. ilk 4 aya denk gelse bebeginizn size cok ihtyci yoktu belki ama su an var.. su an bizle besleniyolar.. yoruldugumuzda dinlenip cikolata yedigmzde mutlu oluyolar.. hamileyken ve emzirrken tutamadklarmi kisin gunler kisayken arkaarkaya tutacagm ins.. bnce szde oyle yapin.. yolcu namazini seferi kilar.. yok ben uzun uzun kilcam demek gerekszdir.. Rabbimiz kolayligini vermis , itaat edelim biz... bize emnet olan yavrarimizi cok iyi besleyelim lutfen.. :)))

canım cok gusel anlatmıssın ağzına sağlık....

ınsallahhh musmutluuu gelırsın canımmmmmmm hayırlı haberlerleeeeeee bol bol ızle bebıslerını

canımm hareketler hep aynı olcak dıye bır kural yk bazen donuyor bazen vuruyor bebılsrrımız korkma kotu dusunme..bende cok asagıda hıssedıyorummmm buarada dr olması gerek yerde dedi allaha emanet bebeklerımız

nolmuşş topıge yahu şaşırdım sımdı gecmısı okuyunca ne gerek varkı herkezın bır '''BEYNİ''' var zaten ısteyen oruc tutsun ısteyen tutmasın kımseyı ılgılendırmez bu bence bosuna gunaha gırmeyelım..elbette bende ısterdım tutmayı ama ıctıgım suyun sınırı yok ıctıgım haplarda 7 tane...ALLAH AFFETSIN 17 saat gıbı bır sure aç kalamıyorumda yapıcak bişey yok

canım benim ben zaten şuan tutamıyorum ilk günü tutmak istedim midem çok kötüydü allah bize bir emanet vermiş ona zarar veremem benimde bulantılarımı reflümü orıç azdırdı tutamadım ama tutmasam bilemeyecektim zaten hep söylediğim bir iki gün tutarım bünyem kaldırıyorsa ve bebeğin gelişimi ve suyunda problem olmazsa tutarım diyordum yapamadım tabiki allah kolaylık vermişse kullanırsın ama ben seneye emzikli olacam şafii mezhebindeyim ve kazalarımı sonraki ramazan ayına kadar tutmam gerekiyor hanefi mezhebinde bir kaç yıl sonraya bile bırakabiliyorsun bunlar düşünmek bir müslüman olarak benim kulluk görevimdir...ben bünyeme bebeğime işkence ederek oruçta ısrarlı değilim ama oruçta sıkıntı yaşamayan doktoruyla istişare edip onay almış bir insanın orucunu tutmasında nasıl bir sakınca olabilir ki ben düşüncelere saygısızlığa gelemiyorum tutmayan kişiye neden tutmuyorsun demediğim gibi tutanada demem ha tutana diyeceğim tek şey sağlığına dikkat et bebeğin gelişimi suyunu takip ettir olur gerisi allahtan can verende alanda allah derdin dermanıda allahtan herşey dua ile...

Bana geçen gün bi teyze oruçmusun dedi. Şaşırdım bunu sormasına bile ,valla ben eskiden tutamıyodum şimdimi tutucam dedim :) Bozuldu teyzem yazık; sanki herkes tutmak zorunda gibi,bide hamileyken sorması bile abes geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…