27 haftalık hamileyimm 53 kiloyla hamile kaldım şuan 63 kiloyum hazirana kadar 2 kilo almıştım yanlızca. ama haziran temmuz ağustos aylarında cok aşırı kilo aldım ilk başlarda daha cok yiyodum halbuki. Nası bu kadar hızlı alabildiğimi anlamıyorum. Daha 13 haftam var ve son aylarda daha cok alırsın diyolar. Napcam bilmiyorum
Aynı benTek fark ben 63 ten 73 e çıktım. Yapacak birşey yok gibi...
Ekmek yemeyi falan kestim kaç gündür ekmek yemiyorum sabahları süt ve yumurtayla kahvaltı yapıyorum. Hasret kaldımm doya doya ekmek yemeyeee :):) Allah yardımcımız olsuun
herkese günaydin,
dün sonunda ebemiz ile tanistik. Kendisi hastanede dogum yaptirmiyormus, sadece evde ve kendi kliniginde. Karar sizin dedi, bende bilemedim. 2000 nin üzerinde bebek dogurtmus ve dün iki saat ders yaptik. Konuya cok hakim, kendinden cok emin gibiydi. Bilemedim....
dün toplu ders vardi benden baska 4 hamile ve esleri. Dersler esler ile bilrikte yapiliyor, ilk ders nefes alip verme..Ebe nefes alip vermeyi becerebilirseniz cok rahat bir dogum gecirirsiniz dedi. 5 degisik dogum pozisyonu varmis, dogum zamani hepsi denebilirmis. 16- ila 18 saat sürermis bir normal dogum. Ama istisna olupda 24 saat sürenide görmüs. Dogumda bizden daha cok calisan ve caba harcayan kisi bebegimizmis, 9 cm lik yerden cikabilmek icin en büyük cabayi ve en dogru pozisyonu buluncaya kadar ugrasirmis. Bizim dogum sancisi dedigimiz sey, bebegimizin en uygun pozisyonu bulma cabasi...
Dogum secenekleride sundu, yatakta normal dogum, küvette suda dogum, acaip bir sandalye de dogum, tavandan uzanan halat gibi bisi var ona tutunarak ayakta dogum gibi. Bizim bulundugumuz köy en yakin hastaneye yada dogum evine 20 km uzaklikta. Eger bebek hemen gelirse evde dogum yapariz dedi. Esimin ilk tepkisi " ayy ev cok batar, nasil yapariz" oldu:)))
27 haftalık hamileyimm 53 kiloyla hamile kaldım şuan 63 kiloyum hazirana kadar 2 kilo almıştım yanlızca. ama haziran temmuz ağustos aylarında cok aşırı kilo aldım ilk başlarda daha cok yiyodum halbuki. Nası bu kadar hızlı alabildiğimi anlamıyorum. Daha 13 haftam var ve son aylarda daha cok alırsın diyolar. Napcam bilmiyorum
bende aynı durumdayım canım allahtan senin kilon az ben evlendikten sonra 60 dan 68 e çıktım onu veriim derken 68 le hamile kaldım ilk 3 ay kusmaktan bişey yiyemedim anca 3 kilo vermişim ki normalde boğazım iidir hani :) 5. ayımda birden 8 kilo aldım hemde 1 hafta içindeşu andada aman aman bişey yemiorum yani canım istemio mesela tatlıdan tiksindim. bide yesem ne hale gelicem bilmiorum. şu an 78 kiloyum ve çevremde benden 3 hafta önde olupta sadece 3 kilo alan hamile var onunla beni kıyaslayınca uyuz oluyorum. insanlarda çok patavatsız. eşim iisin dio ama iş yerimde bazı kendini bilmezler 9 aylık gibi olmuşsun nasıl bi anda böle şiştin çok yiyosun falan diolar.
Bu arada bebek şekerlerimi yaptım sizinle de paylaşmak istedim.2 çeşit yaptım , yanlız bu konuda bilgisi olan arkadaşlar arkalarına ufak magnet aldım bu plastik olan kokulardan koydum magnetide oraya slıkonla yapıştırdım ama dolapta deniyim dedim ama magnetten ayrılıyor magnet dolapta kalıyor güçlü yapıştırıcı denedim o da olmadı acaba o kara büyük olan magnetlemi yapsam ftecrübesi olan varsa bilgierini paylaşırsa sevinirim.
Eki Görüntüle 779475
yaa böyle bi kursa katılabilmiş olman harika!! ne kadar çok bilirsen için o kadar rahatlar, ben doğumun nasıl birşey olduğunu yaşayıp göreceğim sanırım çümkü doktorum bu konuyu ben her açtığımda bunları düşünmen ve konuşmamız için erkn rahat ol diyor...
bu kilo konusu şimdiye kadar canımı sıkan tek konu oldu Allaha şükür. ben de bebekte iyiyiz şeker tansiyon herşey güzel ama ben hamileliğin başından 24. haftaya kadar çok hızlı kilo aldım.son bir aydır ancak kontrol altında kilom o da kendimi genel olarak aç hisseden bir duyguyla yaşayarak... takviye ilaçlarımı alıyorum ve tabiki bebeğe faydalı olan şeyleri ve yemek yiyorum ama doyma hissine ulaşmadan bırakmak zorundayım yemeği. bu da insanı çok geren bir duygu, Allah kolaylık versin hepimize...
Bu arada bebek şekerlerimi yaptım sizinle de paylaşmak istedim.2 çeşit yaptım , yanlız bu konuda bilgisi olan arkadaşlar arkalarına ufak magnet aldım bu plastik olan kokulardan koydum magnetide oraya slıkonla yapıştırdım ama dolapta deniyim dedim ama magnetten ayrılıyor magnet dolapta kalıyor güçlü yapıştırıcı denedim o da olmadı acaba o kara büyük olan magnetlemi yapsam ftecrübesi olan varsa bilgierini paylaşırsa sevinirim.
Eki Görüntüle 779475
evet bu ebeyi buluncaya kadar canim cikti. Köy de oldugumuz icin yakinlkarda bulamiyoruz, bulduklarimizda bize uymuyor. Burada ebelerin olayi cok farkli; ebelere basvurdugun anadan itibaren ebelerin sorumlulugundasin. Hafta bir gün seninle bulusup dogum icin hazirliyorlar, dogumdan sonrada haftanin 3 günü evine gelip bebek icin yardim ediyorlar. Emzirme, hastalik, yikama gibi...Ilk cocuk olunca insan kenidni cok tecrübesiz hissediyor. Normal dogum icin ebeler iyi ama sezeryan olursa o baska tabii, en yakin hastane bize 2o km:)))
günaydın kızlar ....
bizim canımız sıkkın salı gün babannemiz beyin kanaması geçirmiş büyük ihtimal tansiyondan dolayı, şuan yoğun bakımda ama bilinci yerinde ama müşahade altında olmalıymış tomografisi var bugün inş. herşey yolunda gider bir an önce evine gelir .....
canım kk da aynı ürünü alan birini buldum ben yeni 45 gün olmuş alalı mesaj atmış , bayram dolayısıyla gümrükteymiş 10 güne elinize geçer demişler haber bekliyorum alınca söyliyecek , birde o kişinin halası ordan alışveriş yapmış ve onun eline geçmiş aldıkları , sizede söylerim sonucu benimkine daha çok var , dediğin şikayetleri bende gördüm ama sayfada da teslim alanın ve mesajla daha önce alıp yeniden sipariş vereceklerin yorumları vardı o yüzden rahat aldım ben açıkçası :44: kısmet artık gidersede gider 260 nelere vermiyoz boşa para 500 verseydim acırdımbabası kombine bilete veriyo 600 kağıt kızınada harcasın bir 260 haybeden
günaydın canım. bende araba işini çok araştırdım. wollexi ta en başında internetten beğenmiştim. dışarda kullanan gördüm ama gidip inceleyemedim :) ankaradada tek bir yerde satılıomuş görüp alalım dedik orayı bulduk gittik ve aldık çokta güzel yapılan alışverişler topiğinde resimlerinide koydum hatta. ordan bakabilirsin puseti maxi cosiden bile hafif. artı sitesinde 1250 tl gözükürken 650 tl ya aldık. internettede 590 a düşmüştü bir ara hepsiburadada belki fiyatta tercih nedenin olabilir. bence bu saydıkların arasında hiç tereddütsüz wollexi tercih et derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?