2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Aynı ben Tek fark ben 63 ten 73 e çıktım. Yapacak birşey yok gibi...

Ekmek yemeyi falan kestim kaç gündür ekmek yemiyorum sabahları süt ve yumurtayla kahvaltı yapıyorum. Hasret kaldımm doya doya ekmek yemeyeee :):) Allah yardımcımız olsuun

Ve de aynı ben.Ben de 27.haftası içindeyim ve 62 den 72 ye çıktım.İlk üç ay hiç kilo almadım,son 15 gündür kilo almıyorum,yani 10 kiloyu 2,5 ayda aldım. Sonra şekerim yüksek çıktı;tatlıyı,makarna ve pilavı çok azalttım,ekmeği tam buğday ekmeği yemeye başladım ve son iki haftada kilo almadım.

İşin kötüsü ben hergün pilav, makarna, hamurişi yiyen biri değilim. Eşim isterse ayda yılda bir yaparım. Yine de çok kilo alıyorum.
Benim açlık şekerim düşük çıktı(60) ama tokluk sınırda(130) Hem aç kalmıcam (ara öğünler olacak) hem de meyve, ıvır zıvır yiyip şekeri yükseltmicem
Peki ben ne yicem:)))

yaa böyle bi kursa katılabilmiş olman harika!! ne kadar çok bilirsen için o kadar rahatlar, ben doğumun nasıl birşey olduğunu yaşayıp göreceğim sanırım çümkü doktorum bu konuyu ben her açtığımda bunları düşünmen ve konuşmamız için erkn rahat ol diyor...

bu kilo konusu şimdiye kadar canımı sıkan tek konu oldu Allaha şükür. ben de bebekte iyiyiz şeker tansiyon herşey güzel ama ben hamileliğin başından 24. haftaya kadar çok hızlı kilo aldım.son bir aydır ancak kontrol altında kilom o da kendimi genel olarak aç hisseden bir duyguyla yaşayarak... takviye ilaçlarımı alıyorum ve tabiki bebeğe faydalı olan şeyleri ve yemek yiyorum ama doyma hissine ulaşmadan bırakmak zorundayım yemeği. bu da insanı çok geren bir duygu, Allah kolaylık versin hepimize...

bende aynı durumdayım canım allahtan senin kilon az ben evlendikten sonra 60 dan 68 e çıktım onu veriim derken 68 le hamile kaldım ilk 3 ay kusmaktan bişey yiyemedim anca 3 kilo vermişim ki normalde boğazım iidir hani :) 5. ayımda birden 8 kilo aldım hemde 1 hafta içinde şu andada aman aman bişey yemiorum yani canım istemio mesela tatlıdan tiksindim. bide yesem ne hale gelicem bilmiorum. şu an 78 kiloyum ve çevremde benden 3 hafta önde olupta sadece 3 kilo alan hamile var onunla beni kıyaslayınca uyuz oluyorum. insanlarda çok patavatsız. eşim iisin dio ama iş yerimde bazı kendini bilmezler 9 aylık gibi olmuşsun nasıl bi anda böle şiştin çok yiyosun falan diolar.

Son düzenleme:

Merhaba herkeze ben bugun gwldim güya alaçatı eser diye gittik sadece 2 gün güzeldi orası da kavruluyor. İstanbul da çok beter. Kilo konusunaartık ben takılmıyorum, tatildeyken bir hatfada 2 kilo almışım zaten 3. Aydan itibaren toplam 11 kilo aldım bir şekilde alınıyor ben çok da yemıyorum ekmek kültürüm hiçbir zaman yoktu yine aynı kesin en az bir 7 kilo daha alırım doğuma kadar benim şansım çok zayıf hamile kalkım 11 kilo aldım deyşnce kimse inanmıyor bir karnım var o kadar sağlık olsun hiç umrumda da değil zaten!

Bu arada bebek şekerlerimi yaptım sizinle de paylaşmak istedim.2 çeşit yaptım , yanlız bu konuda bilgisi olan arkadaşlar arkalarına ufak magnet aldım bu plastik olan kokulardan koydum magnetide oraya slıkonla yapıştırdım ama dolapta deniyim dedim ama magnetten ayrılıyor magnet dolapta kalıyor güçlü yapıştırıcı denedim o da olmadı acaba o kara büyük olan magnetlemi yapsam ftecrübesi olan varsa bilgierini paylaşırsa sevinirim.

Selamlar annecikler ve minik minik kuslari ...

Takmayin kizlar kilolara bu kadar herkes ayni almiyor , her hamilelik farkli oluyor ..
Bebekler saglikli olsunda verirsiniz ...
Caniniz ne cekiyorsa onu yeyin fazla abartili olmadigi sürece ..
Benim cok sicaklarda istahim kapanmisti .. Simdi yeni yeni kendine geliyor ..

Iremneva cok gecmis olsun babannene canim , rabbim sifa versin ..

Asagi yukari son 3 ayimiz kaldi kizlar insallah güzel sekilde geciririz ..ve saglikli bir sekilde dogururuz
Yarin benimde kontrolum var 36 gün oldu bebisimi görmeyeli , cok özledim .. Insallah ultrasonla bakar doktorum..

Bilgecubuk insallah ayarlamisindir sende randevunu canim görebilmisinizdir minnoslari ..
Isim buldunmu ??

Skorpion seninde gözün aydin canim masallah manken bacakli kizina :)))

Cok güzel olmus bunlar ellerine saglik canim , masallah ne kadar beceriklisin ..

evet bu ebeyi buluncaya kadar canim cikti. Köy de oldugumuz icin yakinlkarda bulamiyoruz, bulduklarimizda bize uymuyor. Burada ebelerin olayi cok farkli; ebelere basvurdugun anadan itibaren ebelerin sorumlulugundasin. Hafta bir gün seninle bulusup dogum icin hazirliyorlar, dogumdan sonrada haftanin 3 günü evine gelip bebek icin yardim ediyorlar. Emzirme, hastalik, yikama gibi...Ilk cocuk olunca insan kenidni cok tecrübesiz hissediyor. Normal dogum icin ebeler iyi ama sezeryan olursa o baska tabii, en yakin hastane bize 2o km:)))

günaydın canım çok güzel şekerlerin bende kendim yapmak istiorum keçeden ama keçeyi nasıl alıcam kalıbı nerden bulucam hiçbir fikrim yok sen nerden buldun kalıpları bide kaç mm lik keçe aldın. içlerinde elyaf var mı bide gözleri falan dikerek mi yaptın yoksa özel yapıştırıcalrımı var. çok soru sordum dimi kusura bakma

günaydın kızlar :)
şimdi kontrolden geliyorum Allaha şükür iyi geçti herşey yolunda dedi doktor
paşam 1100 gr olmuş :)) günden güne büyüyorlar :))
doktor gene kiloma vurgu yaptı "tombişlik yakıştı sana" dedi, ama artık takmıyorum sinirlenmiyorummm yeterki sağlık olsun ikimizde de napim...

canım ne güzel uygulamalar varmış sizin orda... sanırım doğumlar azki bu kadar yoğun ilgi gösterebiliyolar. Türkiye de bu uygulamayı düşünemiyorum milyarlarca ebe gerekir herhelde, çalışkan milletiz bizzzz

20km yi de hiç kafana takma... benim hastanem aslen 5 km mesafede ama trafikten ve ışıklardan en az 25-30 dakikada ancak varılabiliyor

günaydın kızlar ve minnak davşancıklar ....

iremcim çok çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin...

Gurbetgüzeli inşallah en kısa zamanda sağlıkla sıhatle bebişini kucağına alıcaksın. dualarımız her daim seninle rabbim isteyen bütün herkese tattırsın bu duyguyu.

nergiscim bende senden sonra wollex almaya karar verdim ancak tekerleklerinin arasındaki genişlik kafamı çok karıştırıyor aracımız wosvagen polo acaba bagaca sığarmı bide aldırıpta arabaya sığmazsa vay geldi halime eşimin dırdırından kurtulamam sen aldırdın bu arabayı diye. ama çok güzel bir araba istanbulda nerde satılıyor bir türlü yerini bulamadım gidip görüp alamak daha iyi tabiki. gittiğimiz mağzalarda hiç denk gelmedim wollex marka arabayı.

kızlar bir de size danışayım dedim:

yaz günü malum balık mevsimi de degil ben balık tüketemiyorum diye doktordan omega3 kapsül ismi önermesini istedim. ocean plus cap yazmış...
şimdi internetten araştırdım bir sürü marka bir sürü çeşit var. kullanan var mı içinizde? ne dersiniz?
son üç ay beyin gelişiminin en hızlı olduğu dönem bebişi desteklemek istiyorum...
omega 3 kullananların tavsiyelerini duymak isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…