Hemen panık yapma canım benim de 50 gr. Yüklemem 158 di 100 gr. Da değerler normal çıktı hatta 2. Saatte hipoglisemi oldu yanı sende de şeker çıkıcağını zannetmiyorum bır tek 4 saat hastanede kalmak falan aç karnını çok zor oluyor sakın yanlız gitme yanında biri olsun.
Bende toplam 13 kilo aldım. Doktor diyet verdi. Bebeğin suyu da biraz fazla. Yarın kontrolüm var bakalım inşallah normale dönmüştür suyumuzda. Ayaklarımda ödem oluyor ama geçenlerde misafirlikte uzun oturmuşuz 4 saat kadar. Sağ elim hep aşağıdaydı ve kalkmadan eliminde şiştiğini gördüm. Ertesi güne anca geçti egzersiz yapa yapa. Çok pasif kalmamak lazım...
canım çok sağol içim rahatladı şimdi.. inşallah benimde normal çıkar.. eşimle gitmeyi düşünüyoruz, annem de geldi bugün memleketten belki o da gelir..
kadıköylünün dediği gibi aynen bendede 50lik yüksek çıkdı 100lük yapıldı normal dedi dr hiç telaş yapma ama o 4 saat aç kalmak gerçekden kötü yanlız gitme sakın
cnm ben korunmayı bırakmadan başlattı dr um omegaya..tam 1 yılolmuş..seven seas pulse içiyorum ben de.kullanmanda fayda var tabiki..
Formulü
Bir yumuşak kapsül’ün bileşiminde;
600 mg Triomega balık yağı, 300 mg Omega 3 yağ asidi (260 mg EPA ve DHA) ve 2 mg E
vitamini (dl-alfa tokoferil asetat) bulunur.
Enerji, protein, karbonhidrat ve yağ içeriği önemsizdir.
Seven Seas Pulse Triomega Kapsüller, yapay renklendirici ve koruyucu madde içermez
balığın hangi bölgesinden üretildiği yazmıyor
çok sağ olsun kızlar... capsül olarak carlson marka aldım balık yağını. şifa olsun fayda olsun kuzularımıza inşallah :)
kan hapımı gece uyandığımda içiyorum, bu arada geceleri en az 3 kere uyanıyorum ter basmalarımdan
omega3 ü de öğlen yemeğile birlikte :)
18 kilo aldim( Daha cok var Allah yardim etsin...
Mehaba kızlar bizde. Doktordaydık bugun 1 ay boyunca bekle bekle vesonuç hüsran bizimki dönmüş araksını yatıyor yüzünü göstermedi bir türlü bu arada pozızyonu değişmiş başı aşağıdaydı şimdi yukarda 1500 gr olmuş ve bende 12 kilo aldım doktor dikkat et ve yürü dedi ayak şişmeleri malesef bendede oluyor artık normal herhalde bu arada doktorumu değiştıimiştim ilk kontrolumuzdü çok doğru bir karar vermişim acayıp memnun kaldım daha şimdiden daha ben sormadan normal doğumu teşvik etmeye başladı Allah hepimizi bır avazda kurtarsın...
kızlar bugün 50 mg şeker yüklemesi sonucunu aldım 158 çıktıkan ve idrar değerlerim iyide şeker kötü işte.. halbuki yememe çok dikkat ediyorum, 4,5-5 kg aldım.. hamilelik boyunca yediğim tatlı sayılıdır.. tatlı olarak sadece meyve yiyorum desem yeridir, onu da abartmadan.. neden böyle oldu anlamadım.. doktorum pazartesi günü 100 mglık test istedi, sonuca göre diyet başlıcaz dedi.. bir de zaten 50 mglık testi yaptırırken çok kötü olmuştum, 1 saat zor dayanmıştım çıkarmamak için.. şimdi nasıl olcak bilmiyorum, 3 saat çok zor.. çok üzüldüm, gebelikte yüksek şeker erken doğuma fln sebep olabilir yazıyor nette oğluma bir zarar gelcek diye çok korkuyorum.. zaten gebeliğimin başlarında sıkıntılar atlatmıştım, kanamam olmuştu, düşük tehtidim vardı 2 ay yattım, sonra enfeksiyon kaptım hastanede yatarak tedavi gördüm falan.. inşallah şeker konusunda da sıkıntı yaşamam..
şifa olsun kuzuna tatlım..
bende kahvaltı sonrası magnezyum..öğlen yemeği sonrası elevit..akşam yemegi sonrası gyno ferro sanol..yatmadan da omega
ayyy yazarken yoruluyo insannnama herşey bebiş içinnnn..
valla ben sıcaktan uyuyamaz oldum..odaya vantilatör koyduk kafasını da havaya çevirdik az da olsa fayda ediyo işte
kaç kiloyla hamile kalmıştın? ben de 12 kilo aldım ve hayatım çok zorlaştı nefes nefese kalmalar, gece kan ter içinde uyanmalar Allah sağlık sıhat versin tabiki yavrularımız için her şeye katlanılır ama doğumdan sonra kasım anneleri zayıflamaya çalışıyor diye bi topik bulursak orada toplanalımmm
yürüyüş işine ben başladım günde 1 saat yürüyorum ama eve geldiğimde hem çok terlemiş elleri şişmiş ve kurt gibi acıkmış oluyorum.. ama herkes yürüyüşün normal doğum için iyi bir hazırlık olduğunu söylüyor.
inşallah hiç bir sıkıntı çıkmaz 100 lükte. nerede yaptırıcaksın bilmiyorum ama özel hastanedeyse ben iyi değilim uzanmak istiyroum de sana bir sedye tahsis ederler. yatar pozisyonda bulantı daha az oluyor...
ve inan sana çok özendim 4,5- 5 kilo dediğin nedir ki yaaa
bebeklerimizin kemikleri olgunlaşdıkça olurmuş ödem ama aniden olursa yüksek tansiyon olabilir diye yazıyo nette aman dikkat edelimde.. nasıl geçdi kontrolün bebeğin suyu neden fazla olurmuş merak ettim benim karınım fazla iri kimse 28 haftalık olduğuma inanmıyor çarşamba bende dr gidecem bakalım soracağım dra inşallah suyum fazla felan değildir
Kontrolümüz pek iyi geçmedi maalesef. Bugün hep ağladım sinirimden çok moralim bozuk. Suyu 220 çıktı ama çok aşırı bir polihidroamniyos değil çok şükür. Ama maalesef bu yeterli değilmiş. İnsülin direncim varmış ve bebek bundan etkilendiği için suyum fazlaymış. Yani diyabete yatkınım. 50 lik testim 146 çıkmıştı; 100 lük testi iki kere yaptırdım ikisi de normal çıkmıştı. Bunlarda önemli değilmiş ve ben bir diyabetli gibi diyet yapmak zorundaymışım. Çünkü hem bebeğimin suyu fazla hem ilk defa haftasından iki hafta önde çıktı ki bu güne kadar hep haftasında çıkardı hiç şaşmazdı hem de kilosu 1500 gram çıktı. Yani şekerden ötürü çok kilo almış yavrum makrozomik olmuş haftasına göre. Daha 3 hafta önce 940 gramdı. Eğer böyle giderse erken doğum riskim varmış hem de sezeryan olmak zorunda kalırmışım hem de bebeği yoğun bakıma almak zorunda kalırlarmış şekerden ötürü; buna da ayrı canım sıkıldı zaten( Ben sezeryandan daha çok korkuyorum normale göre. İnşallah senin suyun fazla değildir. Zaten öyle birşey olsa doktorlar bunu atlamazlar canım...
canım moralini bozma bu sorunlar diyet ve yürüyüşle kontrol altına alınıyor.benim gebelik öncesindede insülin direncim yüksek olduğu için 7 haftalık hamileyken şeker yüklememe bakıldı 50 gramlık yüksek çıktı 100 gramlık yüklemem bile çok yüksek çıkmıştı.endokrin uzmanına gittim diyet artı yürüş önerdi şeker ölçüm cihazıda verdi ev de sürekli takip ediyorum dikkat edince allaha şükür iyi çıkıyor.biraz yüksek çıkmaya başlayınca yürüyüşü arttırıyorum hemen düzeliyor bak bu haftaya kadar insüline başlamaya gerek kalmadan getirdik kilosuda iyi haftasıyla uyumlu çıkıyor. sen bu durumu stres yapma inşallah seninde hemen düzelir sana söylenen şeyler dikkat etmeyip şekerin kontrol altına alınmazsa olabilecek tehlikeler allahın izniyle dikkat ettiğin sürece ve kontrol altında olunca hiçbir sorunun olmaz .kuzucuklarımızda bizlerde allaha emanet olalım.
kızlar bugün 50 mg şeker yüklemesi sonucunu aldım 158 çıktıkan ve idrar değerlerim iyide şeker kötü işte.. halbuki yememe çok dikkat ediyorum, 4,5-5 kg aldım.. hamilelik boyunca yediğim tatlı sayılıdır.. tatlı olarak sadece meyve yiyorum desem yeridir, onu da abartmadan.. neden böyle oldu anlamadım.. doktorum pazartesi günü 100 mglık test istedi, sonuca göre diyet başlıcaz dedi.. bir de zaten 50 mglık testi yaptırırken çok kötü olmuştum, 1 saat zor dayanmıştım çıkarmamak için.. şimdi nasıl olcak bilmiyorum, 3 saat çok zor.. çok üzüldüm, gebelikte yüksek şeker erken doğuma fln sebep olabilir yazıyor nette oğluma bir zarar gelcek diye çok korkuyorum.. zaten gebeliğimin başlarında sıkıntılar atlatmıştım, kanamam olmuştu, düşük tehtidim vardı 2 ay yattım, sonra enfeksiyon kaptım hastanede yatarak tedavi gördüm falan.. inşallah şeker konusunda da sıkıntı yaşamam..
İyi pazarlar , şimdi siz yazınca endişelendim benimde 2 ay öncesine kadar normaldi kilosu 2 ay dır hep önde 850 idi 1 ay önce şimdi 1500 doktor banada önde gidiyor dedi ama risklı hiçbir şey söylemedi
canım moralini bozma bu sorunlar diyet ve yürüyüşle kontrol altına alınıyor.benim gebelik öncesindede insülin direncim yüksek olduğu için 7 haftalık hamileyken şeker yüklememe bakıldı 50 gramlık yüksek çıktı 100 gramlık yüklemem bile çok yüksek çıkmıştı.endokrin uzmanına gittim diyet artı yürüş önerdi şeker ölçüm cihazıda verdi ev de sürekli takip ediyorum dikkat edince allaha şükür iyi çıkıyor.biraz yüksek çıkmaya başlayınca yürüyüşü arttırıyorum hemen düzeliyor bak bu haftaya kadar insüline başlamaya gerek kalmadan getirdik kilosuda iyi haftasıyla uyumlu çıkıyor. sen bu durumu stres yapma inşallah seninde hemen düzelir sana söylenen şeyler dikkat etmeyip şekerin kontrol altına alınmazsa olabilecek tehlikeler allahın izniyle dikkat ettiğin sürece ve kontrol altında olunca hiçbir sorunun olmaz .kuzucuklarımızda bizlerde allaha emanet olalım.
ben daha almadım beşiğini 3 hafta sonra izne çıkınca almayı düşünüyorum sen nasıl bişey aldın ben bi model beğendim geçen gün dolabıyla beraber eşimle bakıcaz ikeada fiyatlar ve modeller nasıldı
Kizlar bebekler dogum pozisyonuna gecmismi sizde ?? Yani kafa asagidami ..
Benim bugun baktiginda yani 27 . Haftada henüz kafa yukardaydi .. Doktor 33-34 . Haftaya kadar dönerler dedi ..
Insallah normal pozisyona gecer daha , sanirim büyük oglumdada 28 haftada kafa yukardaydi henüz, 34 de kontrolde normale dönmüstü :)
canım çok geçmiş olsun inş. 100 lük sonucun normal çıkar ,
benimde çarşamba günü şeker testin hep aklımda bakalım nasıl çıkıcak :18: :18: :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?