herkese selam:)))nasılsınız??
Herkese mrb.. Kizlar ben sizden bisey rica edecektim merve diye arkadasim var ve uzun suredir tedavi goruyor ama bebegi olmadi. Hamislerden Ayetel kursi istiyor.. Okumak isteyen olursa bana yazabilirmi.. Simdiden sagolun kizlar..
slm kıslarrr nasılsınız benim ayaklarım çok fena şişiyo oturarak çalışıyorum bütün gün balon gibiler eve gelincede hala öyle sabah kalkıyorum gene bi öğlene doğru iniyo sonra gene şişlersizlerdede başladımı ödem
Kizlar bebekler dogum pozisyonuna gecmismi sizde ?? Yani kafa asagidami ..
Benim bugun baktiginda yani 27 . Haftada henüz kafa yukardaydi .. Doktor 33-34 . Haftaya kadar dönerler dedi ..
Insallah normal pozisyona gecer daha , sanirim büyük oglumdada 28 haftada kafa yukardaydi henüz, 34 de kontrolde normale dönmüstü :)
kızlar bugün 50 mg şeker yüklemesi sonucunu aldım 158 çıktıkan ve idrar değerlerim iyide şeker kötü işte.. halbuki yememe çok dikkat ediyorum, 4,5-5 kg aldım.. hamilelik boyunca yediğim tatlı sayılıdır.. tatlı olarak sadece meyve yiyorum desem yeridir, onu da abartmadan.. neden böyle oldu anlamadım.. doktorum pazartesi günü 100 mglık test istedi, sonuca göre diyet başlıcaz dedi.. bir de zaten 50 mglık testi yaptırırken çok kötü olmuştum, 1 saat zor dayanmıştım çıkarmamak için.. şimdi nasıl olcak bilmiyorum, 3 saat çok zor.. çok üzüldüm, gebelikte yüksek şeker erken doğuma fln sebep olabilir yazıyor nette oğluma bir zarar gelcek diye çok korkuyorum.. zaten gebeliğimin başlarında sıkıntılar atlatmıştım, kanamam olmuştu, düşük tehtidim vardı 2 ay yattım, sonra enfeksiyon kaptım hastanede yatarak tedavi gördüm falan.. inşallah şeker konusunda da sıkıntı yaşamam..
Yorucu bi haftasonunun ardindan dustum yollara.kizimla işe gidiyoruz teyzelerii.masallah alarm da hizli artikk kendisitekmeleriyl uyandiriyo beni alarmdan once
Ctesi annemle eminonu turu yaptik.7 saat surdu tabi yavas yavas otura dinleneama bebek icn cikmadik aslinda.abimin 4. Senesi doluyor.mevlitte dagitmak icin hediyelik almaya ciktik.neyse guzel şallar bulduk.bu senede de degisik olsun dedik.bu ara yine zor gunlerdeyim anlayacaginuz.bebegimi heyecanla beklerken abimi dr deli gibi ozluyor olmak hamile psikolojime cok agiir geliyo.kader diyorum ama kizimin dayisini hic taniyamamis olmasi da canimi yakiyoe abimin yegen sevgisi asayamamis olmasi.oysa ne hayalleri vardi konusurduk..off neysr sabah sabah sizi de uzuyorum.kusura bakmayinn
Ayrica bebek sekeri arastirmasi yaptim biraz.hep ayni seyler var degisik istiyom dusunucem azcik.
Dun de kizcemin odasini hallettik.cilekten aldik.flower serisi.topige attim fotosunu.1ay sonra gelecek.zaman cabuk geciyor agirlasmadan halledelim diyorum.bu ara dugunler var kiyafet alayim dedim.abiiye tarzi da olmasin pek.gebe indirime girmis yari yariya.50 tl ye aldim siyah iici penye elbise uzeri §ifon.inciden de lame sandalet aldim oda 40 tlye dusmustu.ucuza geldi kiyafet isi.
İste boyle canlarim iyi kotu,mutlu hüzünlü geciyor gunler.
Opuyorum hepiniziuu
sagolun yanıtınız için . ilacın adı ne? alayım hemen.
kapsül dediğiniz gyno ferro sanol dimi? benim midemi mahfetti
slm kızlar hepinize günaydın benım bonuklar kafa kafaya vermısler cuma gunu yuzlerını gostemedıler
sağlıkları ıyıymıs bende ıdrar yolu enfeksıyonu cıktı antıbıyotık basladık demır ılacını ıkıye cıkardı bıde progesteron verdı erken dogumu onlaemek ıcın
scorpıon Allah rahmet eylesın cok uzuldum senın yazdıklarını okuyunca ıcım fena oldu sen nasıl dayanıyorsun bılemedım
bu hamılelık ıcı fena yaptı bızlerı bende hafta sonu kocama doğumda falan bana bısı olursa bebişleri ayırma sakın bırını anneme bırını annene gonderme dıye agladım
bılıyorum sonrasında belkı komık gelecek ama napıyım aklıma bır suru sey gelıyor
off sabah sabah bunalım oldum
tamam içelimde ilaç olarak başka seçim varsa onu içelim midemizi mahfetmeyelim. dogumdan sonrasıda var çünkü
evet canım bi dünya ilaç içiyoruz. içmek yine neysede ben hergün göbekten igne yapıyorum ve gittikçe dayanılmaz oluyor acısı
mecbur dogurana kadar çekeceğiz
aklına öyle şeyler getirip bebişlerini üzme annesi sen onlara lazımsın öyle yağma yok.... hayıırlısıyla doığumunu yapıp sağ salim bebişlerini kucağına alıp büyütüceksin. çok güzel anlarınız anılarınız olucak.
canım benim kullandığım ilacı bir sor doktoruna istersen eğer kullanabilirsin derse ondan kullanırsın bu zamana kadar çok rahat kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım.
3gundur sag kaburga altinda agrim var.yatinca geciyor gece o tarafa yatinca agriyor.ayaga kalkincada agriyor.arti dayanamadim 3gun yattigim halde gecmeyince hastaneye gittim.kadin dogimcu bebekle bir ilgi goremedi.radyolog bobrek safra kesesi sikinti yok dedi.ortapediye gittim. sag kaburga kikirdagi iltahabi gibi dedi ve kaburgama igne yapti.40dakika durdu sonra yine basladi.dolgit krem verdi.su an yatiyorum.dr hareketsiz kal dedi. darbe aldin mi dedi .cok sasirdim sizde benzer durum yasayan oldumu
sagolun yanıtınız için . ilacın adı ne? alayım hemen.
kapsül dediğiniz gyno ferro sanol dimi? benim midemi mahfetti
benimkininde kafa yukarida ama ben 26 haftaligim dr agriyan yer daha yukarida dedi çocukla ilgisi yokmus.uyku yok hep agri.sadece yatinca geçiyorCanım mrb aynı sorun bendede var uzun zamandır ama benim doktorum bebeğin duruş pozisyonu ile alakalı dedi birde idrar yollarında enfeksiyon çıktı bende.Bebek o tarafa baskı yaptığı için kaburgada ve böbreklerde ağrı oluşuyor.Hatta ben bu sorundan dolayı cuma günü akşam acile gittim sancı varmı diye bile baktılar bişey çıkmadı bebek hala kafası yukarıda duruyor.
Kontrolümüz pek iyi geçmedi maalesef. Bugün hep ağladım sinirimden çok moralim bozuk. Suyu 220 çıktı ama çok aşırı bir polihidroamniyos değil çok şükür. Ama maalesef bu yeterli değilmiş. İnsülin direncim varmış ve bebek bundan etkilendiği için suyum fazlaymış. Yani diyabete yatkınım. 50 lik testim 146 çıkmıştı; 100 lük testi iki kere yaptırdım ikisi de normal çıkmıştı. Bunlarda önemli değilmiş ve ben bir diyabetli gibi diyet yapmak zorundaymışım. Çünkü hem bebeğimin suyu fazla hem ilk defa haftasından iki hafta önde çıktı ki bu güne kadar hep haftasında çıkardı hiç şaşmazdı hem de kilosu 1500 gram çıktı. Yani şekerden ötürü çok kilo almış yavrum makrozomik olmuş haftasına göre. Daha 3 hafta önce 940 gramdı. Eğer böyle giderse erken doğum riskim varmış hem de sezeryan olmak zorunda kalırmışım hem de bebeği yoğun bakıma almak zorunda kalırlarmış şekerden ötürü; buna da ayrı canım sıkıldı zaten( Ben sezeryandan daha çok korkuyorum normale göre. İnşallah senin suyun fazla değildir. Zaten öyle birşey olsa doktorlar bunu atlamazlar canım...
sağolcnm başa gelen çekiliyor işte zor da olsa..ama sen böyle olmayan şeyleri düşünüp yıpratma kendini cnm bebişlerini düşün..neden sana bişey olsun üzme kendini de böyleslm kızlar hepinize günaydın benım bonuklar kafa kafaya vermısler cuma gunu yuzlerını gostemedıler
sağlıkları ıyıymıs bende ıdrar yolu enfeksıyonu cıktı antıbıyotık basladık demır ılacını ıkıye cıkardı bıde progesteron verdı erken dogumu onlaemek ıcın
scorpıon Allah rahmet eylesın cok uzuldum senın yazdıklarını okuyunca ıcım fena oldu sen nasıl dayanıyorsun bılemedım
bu hamılelık ıcı fena yaptı bızlerı bende hafta sonu kocama doğumda falan bana bısı olursa bebişleri ayırma sakın bırını anneme bırını annene gonderme dıye agladım
bılıyorum sonrasında belkı komık gelecek ama napıyım aklıma bır suru sey gelıyor
off sabah sabah bunalım oldum
amin cnmm..sabır olmasa yaşanmaz zaten çok şükür Allah sabrını veriyor
Allah sevgisi kadar sabır versin arkadaşım .Seni ve yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.Ama ne mümkün elden gelen yok.Kader ...
sağoltatlım amin..evet çoğu zaman oyalıyorum kendimi ama bende bazen çok ağlıyorumdurumumuz cok benzer canım. bende 59,5 le hamile kaldım. 72 yim şuan... kilo gerçekten zorluyor insanı Allah sağlık ve sıhat versin. Doğumdan sonra hallederiz inşallah...
Başınız sağolsun canım. Allah sabır versin abine de rahmet eylesin inşallah... Hamilelikte insanın duyguları karmakarışık oluyor zaten çok derin düşünmemeye gayret et, yoksa ben herşeye ağlıyorum vallahi...
sağol cnm..inşalah bebişim hepimize iyi gelecekslm kızlar keyifler nasıl ben artık ayakta fazla duramıyorum hemen tabanlarım ağrıyor dün biraz dolaşalım dedik bulduğum yere attım kendimi otura otura çokda kilo aldım zaten
bende okudum canım rabbim kardeşimizin kucağını doldursun sağlıklı sıhatli hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah... tüm isteyenlerle birlikte ...
aynı şekilde benimde şişiyor doktora sordum bacaklarında şişlik olmadığı sürece sıkıntı değil dedi. bacaklarda olursa tehlikeli olurmuş bilginiz olsun.
benim kontorlüm önümüzdeki hafta ozaman belli olur ak koyun kara koyun şuan bizimki ne pozisyonda hiç bilmiyorum.:)
canım benim de 50 lik şekerim 183 çıkmıştı 100 lük yüklettim normal çıktı inşallah seninkiside normal çıkar.
canım üzme kendini rabbimden gelene razıyız ne yapalım onun karşısında boynumuz kıldan ince bunları düşünme bebiğini kucağına alacağın günü düşün yeni cicilerinide sağlıklı sıhatli dünlerde giy canım
kızlar bende gynoferon kullnıyordum sağlık ocağına gittiğimde ordaki kız bana gyno ferro sanol yazmış eczaneden aldığımda dikkat etmemişim eve gelince fark ettim doktoruma sordum kullanabilirsin dedi. 2 gün miğdemi ağrıttı 3. gün ise yediğim ne varsa çıkardım sonra hemen o ilacı bıraktım gittim eczaneden eski ilacımdan aldım.
kullandığım ilaç gynoferon 30 depo draje kapsül şeklinde değil hani şu renkli bonibonlar varya onlara benziyor öbür ilacı bir daha ağzıma sürmem dokunan varsa doktoruna sorup bu ilaçtan kulllansın
3gundur sag kaburga altinda agrim var.yatinca geciyor gece o tarafa yatinca agriyor.ayaga kalkincada agriyor.arti dayanamadim 3gun yattigim halde gecmeyince hastaneye gittim.kadin dogimcu bebekle bir ilgi goremedi.radyolog bobrek safra kesesi sikinti yok dedi.ortapediye gittim. sag kaburga kikirdagi iltahabi gibi dedi ve kaburgama igne yapti.40dakika durdu sonra yine basladi.dolgit krem verdi.su an yatiyorum.dr hareketsiz kal dedi. darbe aldin mi dedi .cok sasirdim sizde benzer durum yasayan oldumu
herkese selamlar,bayramdı tatildi ancak yazabiliyorum.
tüm annecikler ve tatlı kuzuları iyidir umarım.sıcak yaktı bizi kavurdu bizi.çatlayacağım sanki.geceleride uyuyamaz oldum sıcaktan.doktorum balık yagı kapsulu yazmıştı ama kaybettim reçeteyi.kış hamilesi olsak bol bol yiyecektik,cevizden bıktım artık.
canım üzülme sakın bebek herşeyi hisseder se diyetini yap en önemlisi bebişin iyi olsun sezeryanda olursan hayırlısını dile boşuna ağlayıp kendini yıpratma eğer diyete uyarsan bence herşey yoluna girecek ve sağlıklı bir bebek dünyaya getireceksin dualarım seninle ve bütün hamişlerle.. bende çarşambayı bekliyorum inşallah normal çıkar suyum çünki bendede ilk 50lik yüklememde 149 çıkıdı 100lük yapıldı normal demişdi dr Rabbim bebişlerimizi korusun aminn.
slm kızlar nasılsınız yaw ben çok daralıyorum sıcaklar ve karnımın gerginligi beni çok bunaltıyo ne yapacam böyle rabbim kolaylık versin bizlere.kızlar bu arada sizinde karnınız çok sertmi bazen bebekde tam derime yaslanıyo allahım karnım yarılacak sanıyorum hele gecen akşam kızım içerde tünel kazıyo sandım gece uykumu tatlı tatlı alamıyorum ne yapacam böyle ama şükürler olsun bebegim kış bebegi olacak benim iki arkadşım dogum yaptı ikiside çok cekiyo bebekler yapış yapış giydirselermi acsalarmı bilemiyolar oy cenem düştü
geçmiş olsun canım.... ilk defa duyuyorum kıkırdak iltihabını niye olurmuş bu sordun mu?
ne güzel yaa pek çok kişiye doktoru yazmış omega3 ü ben resmen yazsın diye yalvardım...
doğal yollardan ne yesen yeter bi tek kan ilacını ihmal etme diyodu ama omega3 alıyorum vallahi..
suyunuzu ölçüyo mu ki doktor? benim için hiç böyle bi ölçüm yapılmadı...
nikiyy nerelerdesin sen bakimmm??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?