2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

bende ne alacagimi bilemedim, okuyorum bebegi olanlara soruyorum... ama bir dogru anlayamadim:)

bir adet zibin aldim onuda memleketten, burada yok sanirim...annem gelirken getirir madem bu kadar önemli. ben en cok alttan citcitli uzun kollu kisa kollu badiler aldim. ayakli pijama gibi seyler ve tutlumlar. agiz silme bezleri ve önlük aldim. iki tane yelek ve bir tane yün ceket aldim. doktora falan götürüp getiriken diye. Malum burada kis baslamis olacak.. basi üsümesin diye sapka gibi seylerden aldim. henüz biberon yada meme gibi seyleri almadim cumartesi bakicam...sanirim bu kadar daha banyo takimlarinida almadimm

alışveriş konusunda benimde sıkıntılarım oldu ama biraz araştırınca netleştirdim kafamda .kıyafet falan çok almamak gerekiyomuş kızlar .yani bebeğin kilosu boyu ten rengi önemli .ben ilk etapta kullanmak için alt üst takımlardan bide 5 tane falan değişik ebatlarda tulum aldım .hastane takımı almadım kendim parçalardan oluşturdum çok güzel ve ucuza denk geldi .battaniyemizi epey çok aldım .penye ve kalın olanlardan .ıslak mendil ,bez ,ağız mendili ,anakucağı ki ben iik çocuğumda çok rahat etmiştim onda sallanırken çok mutlu olurdu kızım .bibeon emzik aldım .bi kaç parça bizimde eksikler kaldı ay sonu tamamlayıp artık yıkama ütüleme işine girişicem hazır olsun herşeyim
kendim içinde 1 gecelik 2 pijama takımı aldım
bebek arabası ve oto koltuğumuz var alınacak ama ben hala karar veremedim .travel olanlar çok kaba geliyo gözüme .tek başıma arabanın bagajına koyabileceğimmhafif ama kullanışlı bi araba istiyorum daha çok ta araştırmadım

canım ben travel bebek arabası aldım.. Chicco Liteway Plus.. alış veriş topiğine fotoğraflarını yüklemiştim, geçmiş sayfalara bakabilirsin.. bebek arabası baston ve 6,5 kg, katlanınca çok az yer kaplıyor.. üzerine taşıma koltuğunu takarak çift yönlü kullanabiliyorsun, taşıma koltuğu aynı zamanda oto koltuğu olarak kullanılıyor.. fiyatı 689 tl ve 68 tl parapuan yüklüyorlar.. bende çok ağır ve kaba travel sistemleri hiç beğenmiyordum, bu tam istediğim gibi oldu.. hem de bebek biraz büyüyünce arabayı değiştirip baston puset almak zorunda kalmıcam inşallah..

teşekkür ederim hemen bakıyorum alışveriş topiğine .
güle güle kullansın kuzucuuk

Slm teyzoslar , kizcem 1455 gr 40 cm olmus pozisyon olarak carprazdi tansiyonum az yuksek cikti 13/9 3 gun takip et dedi , 3 hafta sonra rapor aktarmami yapcam kismetse diger randevumuz daha erken olacak ve artik nst ye girmeye basliyoruz 32 haftaylsa beraber ,bizden simdilik bu kadar

Benim kontrolümde yarın.bakalım nasıl kuzucum.Arkadaşlar size bi sorum olacak.uzun zamandır kafamı kurcalıyor.bu sayfaya yeni üye oldum sayılır o yüzen o dönem paylaşamadım sizlerle.benim 2li taramam 10.000/1 çıkmıştı.doktor gayet iyi dedi.dörtlü taramam ise 398/1 çıktı.ve beni baya korkuttu.1000 in altında çıkan değerleri yasal olarak tıp fakültesine yönlendirmek zorundayız dedi.bizde tıpa gittik.tabi ağla ağla.moral sıfır.ordada bişey demedi detaylıda bi sorun yok ama zaten down sendromu ultrasonda görünmez dedi.istersen amniyosentez yaparız dedi.onuda ben kabul etmedim.sonuçta kıpırtılarnı hissetmeye başlamıştım.Allahtan gelen kabulüm diyip dua ediyorum sadece.Ama başka doktorlarada gittik.onlar bu değerin son derece normal olduğunu doktorumun abarttığını söyledi.şimdi sadece kalan zamanın çabucak geçip oğlumu sağlıklı bi şekilde kucağıma almak istiyorum.ama arasıra aklımada geliyor ve korkuyorum biraz.sizlerin taramalarınız nasıl çıkmıştı.bu konularda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca sizlerden bi ricam var.Yavrumu sağlıklı bi şekilde kucağıma almak için herkese 1er yasin dağıtıyorum.ne kadar çok kişi okursa o kadar iyi olur.sizlerdende okuyabilen olursa sadece 1 tane yasin çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim hepinize.umarım hepimiz yavrularımızı sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız.

Merhaba hanimlar,

bu ara hic giremiyorum benim esimin is durumlari yeni belli oldu, ev bulma baska sehire tasinma islerimiz var. ve vize islemleri falan. kosturup duruyoruz, ben de bu gobekle yazisma ve arama islerini yapiyorum. doktorum 33. haftadan sonra tasinma yok dedi ondan yetistirmeye calisiyoruz. bu saatten sonra sehir-hastane-doktor degistirecegim, hayirlisi olsun. umarim hepiniz iyisinizdir. bizim glikoz iyi cikti cok sukur, sadece baslangic duzeyi anemim cikti, demir hapi verdiler ona basladim. onun disinda kizim iyi gidiyor cok sukur.

az girebilecegim bu aralar tasinma islerinden beni merak edip arada gelip okumaya calisirim sizi.

ben inşallah okurum 1 yasin rabbim şifa versin Allahtan gelene boynumuz kıldan ince derdi veren şifasınıda verir inşallah dua et dualarımız seninle

kizlar ben iki gün önce fark ettim göbegim asagi dogru indi. Göbek deligimi kafami iyice indirmeden göremiyorum. Esime dedim oda fark var dedi. Bugün ablam ile kamerdan görsütük daha göbegimi görür görmez " aaa göbegin asagi inmis cocuk pozisyon aliyor " dedi. Aklim karisti, dün doktor randevumuz vardi iptal etmek zorunda kladik ustalar vardi evde. Pazartesiye ertelendi. Bebegimi iki bucuk aydir hic görmedim, artik ultrason ile bakmiyor, kalp grafigi aletleri ile sadece kalbimi dinliyor...Ultrason zararli artik duyabiliyor rahatsiz etmeyelim diyor....

Bugün de ebe ile randevumuz vardi bir umut acaba ebe de fark edermi göbegim asagida diye dedim, ama ebemizde acil doguma gitmis randevuyu iptal ett( Göbegin asagi düsmesi durumu olan var mi?? yada bunu anlamini bilen??

canım zıbının kumaşı fark ettiysen tülbent gibi bişey. ilk doğduğunda hassas cildine zarar vermeyecek bir ürün ve göbegi düşene kadar da çok rahat giydiririp çıkartıldığı için tavsiye ediliyor.
hastane çıkışı setlerin içine niyeyse koymuyorlar, bir arkadaşımin doğumundan sonra hemşire kıyafetleri almış bebeği giydirmek için hastane çıkışı tabi. demiş zıbınınız nerde? bilmiyorumki set bu falan diyince burun bükmüş kadın zıbın almak hiç mi gelmedi aklınıza diye... ama sizin orda belkide istenmeyen ya da kullanılmayan bişeydir bilmiyorum canım.

Ooo mevlut kıyafetlerine gelmişiz ben bu tulumu aldım kısmetse mevlutte giydirmek için
Eki Görüntüle 782946

çok güzeeel

çok merak ettim bak şimdi... pozisyon alıyordur muhtemelen çünkü göbeğin aşağıya inmesi için erken diye biliyorum canım ben...

Son düzenleme:

walla bir yeni dogan seti var hediye, ama daha acmaya vaktim olmadi. Hala tadilat devam kizimin odasi daha kurulmadi. Esimin vakti yok, kardesime söyledim onunda vakti olmadi daha..Anneme söyleyeim gelirken getirsin madem. Aslinda ben kundak yapmak istiyorum ilk hafta ama ebemiz izin vermez gibi geliyor:)) burada ebeler dogumdan sonra gün asiri birkac saatligine egitim icin eve geliyorlar. O anlaticak herseyini, süt icmesini, gaz cikarmayi, altini temizlemeyi falan.. O anlattikca bende sizinle paylasirim..

Mesela bebegin alti cok zorda kalinmadikca asla islak mendil ile temizlenmmeliymis. Burada iki gözlü legenler var kücük, iki tanede lifi var. Birisi alti icin birisi yüzü ve vücudu icin. Her alt degistirmede ilik suyla ve havlu lif ile temizliyorsun. Acil olmadikca asla islak mendil önermiyorlar...

çok merak ettim bak şimdi... pozisyon alıyordur muhtemelen çünkü göbeğin aşağıya inmesi için erken diye biliyorum canım ben...

sorma tatlim yaa iki gündür de adet sancisi gibi sancim var ama dayanilmayacak gibi degil. son 3 haftadir günde 50 kere merdiven inip cikiyorum. Okudumda rahim acarmis merdiven inip cikmak...Napcam bilemedim ablam dediginden beri ayaklari diktim uzaniyorum ama hala cok yapicak isim var...(

evet en güzeli öyle de işte ne kadar işlevsel bilmiyorum. yeni doğanlar için satılan ıslak pamuk olan ve başka bir katkısı olmayan ıslak mendiller var onlardan kullanmayı düşünüyorum.

keşke bi doktora görünebilseymişsin, neyse dikkat et kendine yat dinlen bari canım...

öyle yapmaya calisiyorum, basim agridi endiseden....

Ben yikamayi denicem bakalim nasil olcak her seferinde... Ben ebenin söylediklerini paylasiyim, kulagima küpe olsun:))

aaa birde bebeis dogdugunda, emzirmeye basladigimizda dus alirken ilk saclarimizi yikama suyunu gögüslerimize degdirmiyoruz. Yara olmasina neden oluyormus..Basimizi egip ekitiyoruz ilk sampuanli suyu..

Son düzenleme:

canım bebeğin için çok dua edecem hiç üzülme göreceksin çok sağlıklı bi bebeğin olacak inşallah hepimiz hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde alırız canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…