2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Eminecim ben daha önce de duymuştum internettede okumuştum, rahim kendini doğuma hazırlıyormuş yavaş yavaş, benimde içi ağrıyo resmen adet sancısı gibi hergün oluyo git gide sanki süresi uzuyor gibi. benim doktora gitmeme daha var ama gittiğimde soracağım. doğumda kasılıp gevşeyeceği için ıkınacağımız zaman devreye girecek herhalde, öyle tahmin ediyorum :s

GERÇEK VE YALANCI DOĞUM SANCILARI
Yalancı doğum sancılarına "Braxton Hicks kontraksiyonları" denir. Bunlar gebellikle son trimesterde (6. aydan sonra) başlar ama daha önce de (4. aydan sonra) görülebilir. Bu yalancı ağrılar rahimde açılmaya ve doğuma sebep olmazlar, fakat gerçek ağrılardan ayırt edilmesi gerekir.

- Yalancı ağrılar düzensizdir, sabit aralıklarla gelmezler, önceden geleceğini tahmin edemezsiniz. Gerçek doğum sancıları ise hep aynı aralıklarla düzenli gelir ve kaybolurlar.
- Yalancı doğum sancılarının sıklıkları ve şidddeti giderek artmaz. Gerçek doğum sancıları giderek sıklaşır ve şiddeti artar.
- Yalancı ağrılar pozisyonunuzu değiştirmekle yada hareket etmekle geçer fakat gerçek ağrılar geçmez.
- Gerçek ağrılar 30 - 60 saniye arasında sürer. Yalancı ağrıların süresi her seferinde çok değişiklik gösterir, genellikle daha kısa (15 - 20 saniye) sürer.
- Yalancı ağrılar ağrı vermekten çok rahatsızlık verir tarzdadır.

Bu tür yalancı sancılar hissettiğinizde uzanıp dinlenin yada zaten yatıyorsanız kalkıp biraz yürüyün hareket edin. Bol su için çünkü vücutta su azalması da bu kasılmalara neden olabilir. Bunlara rağmen bu sancılar geçmiyorsa doktora başvurmalısınız.

canım paylaşımın için tşk.ler ama ben iyice korkmaya başladım. tarife göre gerçek sancılara benziyor benimkisi... umarım kontrollere kadar sıkıntı olmaz.

canım paylaşımın için tşk.ler ama ben iyice korkmaya başladım. tarife göre gerçek sancılara benziyor benimkisi... umarım kontrollere kadar sıkıntı olmaz.

aslinda her hamilede ayri olurmus sanci sekli.. Hani bu cok yaniltmasin. Bence kendini dinle en güzeli bu, sen fark edersin bence:)))

gözün aydınnn canımm :) ne güzel haber bu böyleee Rabbim kucağına almayıda nasip edecek :)))))) hiç bir haber beni bu kadar sevindiremezdi bugün :)

kızlar felaketim 4 gündür ağır grip geçiriyorum üstüne bir de ilaçlarımı değiştirmişti yeni doktorum çok kötü kabızlık çekiyorum .daha fazla işe gidemedim zaten bugün çıkışımı istedim verdiler sağolsunlar artık evde bebişimi bekleyeceğim ama doğum korkusu da sardı hiç korkacağım aklıma gelmezdi
kabızlık yaşayıp çözen var mı

geçmiş olsun canım iyi dinlen kendine dikkat et. kabızlık bendede sıksık olurdu eskiden gece yatmadan başucuma 3 tane gün kurusu kayısı alıyorum yanına da 1 bardak ılık su sabah uyandığım an yataktan çıkmadan kayısıları yiyip üstüne suyu içiyorum. kahvaltıyı en erken yarım saat sonra yap. ben çok faydasını gördüm inşallah işine yarar.

günaydın kızlar

kabızlık için küçük pakette kabak çekirdekleri oluyo ya onlardan yiyebilirsin akşam ye ertesi gün rahatsın keşke kivi zamanı olsa ilk zamanlar kivi kurtarıcımdı benim ....

bende akşamdan ılık suya 2-3 tane kuru incir koyuyorum parçalayarak
sabah kalkar kalkmaz o suyu içiyorum üzerine de incirleri yiyorum
ben cok gordum faydasını

taze ıncır yemenı tavsıye ederım ınan bana cok buyuk faydasını goreceksın

Allahim cokkk sükür bugünüde gördükk..... Kizlar ben cikiyorum hastanden cok sükür...Tansiyonum normale döndü 3 gün yatip dinlenince. Stres ve yorgunluk kaynakliymis cok sükür, hamillelik tansiyonu degil ilaca gerek yok dedi. Seker ölcümümde iyi cikti yalniz sadece aclik ölctü. Tokluga bakmadi..

Arkadaslar aman sinirlerinizi bozmayin, agir is yapmayin. Gercekten hastanede kalmak zaten zor birde ayri üzüntü yasiyorsunuz. Bebegime bisi olacak hepsi benim sucum diye... Mümkün oldugunca morallerinizi yüksek tutun yüzdük yüzdük kuyruguna geldik insaallah, azicik daha sabredelimmmmm

haklısın valla zoru yasayamayınca kıymetını bilmiyoruz herhalde
Allah sana da bebişine de sağlık sıhat versin
Rabbim kuzularımızı bıze bağışlasın
derdı tasası hastalığı olanlarada şifa dertlerine deva versin inşallah

neymişşşşşş yavrularımızdan önemli değilmiş hiç birşey

günaydın kızlar

kabızlığın en güzel çözümü üç incir yiyip üzerine iki bardak ılık su içmek

geçmiş olsun canım çok sevindim çıkıyor olmana.bundan sonra dikkat et kendine nolur... bende buradakileri okudukça heyecan yapıyorum dün itibariyle yavrucuğumun eşyalarını, malzemelerini yıkamaya başladım...eşim erken daha resmen çocuğu gaza getirceksin erkenden doğuverecek diye beni korkutuyor ama ben dinlemiyorum vallahi... gerçekten acil bi durum olsa perişan oluruz eşim pek anlamaz ki, tam benim istediğim gibi yapamaz hiç bişeyi....

günaydın kızlar...

mimore çok sevindim tatlım şükür atlattın hayırlısıyla bebeğinden başka hiç bir şeyi düşünme şuan ondan daha önemli hiçbişey yok çünki

ayşegül ohh maşallah en kısa sürede hastaneden de çıkıcak inşallah annesi bebişin çok güçlü kuvetli bir kızçe olacak dualarımız sizinle.

kızlar bizde dün kontrole gittik doktor amcamız durumumuzun çok iyi olduğunu söyledi şuanda kilosu 1,650 boyunu hatırlayamıyorum 31 hafta 3 günlük gözüküyormuş 2 hafta sonra tekrar çağardı. ayın 12 sine randevumuz var. ayaklarımdaki şişlikler içinde idrar tahlili yaptırdık çok şükür ondada hiç birşey çıkmadı. bizden haberler böyle.

Caok saol pazartesicimmmmmm, nasil memnun anlatamam...Allah sifa bekleyen herkese yardim etsin insalllahh. Yanimda 33 haftalik bir bayan yatiyor, rahmi bir cm acilmis. Benden az sancisi cikti valla:))) sanci olayi herkese göre degisiyor bunu bir kez daha anladim. ayrica 33 haftalik ama sadece 8 kilo almis, bebegi 1600 gr. normalde iki kiloadan fazla olmasi lazimdi, sanirim serum ile bebegi besliyorlar. "7 kilo aldim hergün söylendimdi ama artik aldigim kilolari dert etmicemm. Cok sükür halime bebegim en azindan kilosunda normal.. benim kilolar gider nasil olsa birgün:))

aclik sekeri ölctü 100 cikti iyi dediler ama ben hic anlamam bu degerleden. Tokluk ölcmediler neden bilmiyorum. Doktorum haftaya randevu verdi, hersey yolunda dedi. Eger dikkat etmezsen yine gelirsin hastaneye diye beni korkuttu...

Esimi bekliyorum erkenden uyandirdim yazik onuda....Gelsin ve ckalim artik:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…