2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

canım benim 3.aydan itibaren karnım çok kaşınmaya başladı.14 kilo aldım şimdiye kadar.biraz fazla yani.ama henüz çatlak olmadı.ben 2.aydan beri günde birkez saf zeytin yağı ve bir kezde bio oil kullandım.bio oil i baya araştırma yaptıktan sonra aldım.ama bu ay kaşıntılarım çok arttı.bende hiç istemiyorum çatlak olmasını çünkü sonrasında geçmyen tek şey çatlaklar.umarım hiçbirimizin olmaz.

canım doğru söylüyorsun aslında genetik galiba çatlayacaksa çatlıyor. ama en azından azaltma şansımız var bence.. benim şimdiye kadar olmadı ama biraz çatlayacak gibi(

umarım olmaz canım.. ben de 12 kilo aldım:))) bio oil almayı düşünüyorum..

Yorulmadan ayakta durabilsem cok şey yapasim vardaaa malesef çabuk yorumluyorum. Pastayi aldim üzerine guzel bir not yazdirdim yemeği de et türü karar verdim veeeeee Vişne suyuuu :-D meyve kokteyli :-D mum aradim bulamadim bütün enerjimi disarda tukettim 1 saattir yatiyorum 5.5 gibi eti Marinelemis olmam gerekiyor, artik Allah Allah nidalari ile başlarım yemeğe.
Rabbim kimsenin ağzının tadini bozmasin icinde benimkinide :-D

Malesef senin doktorunun o yoğunluğu çok nezaman gitsem onun hastalari bekliyor hep ameliyatta gelincede çabuk çabuk bakiyor farkettim onu.
Ben illa normal doğum diye diretmiyorum ama bu şansım varken nedemek minyonsun sana sezaryen diyor buna csnim sikildi. Ztb dada zorunlu galde yapiliyor sezaryen ama duam inşallah bir aksilik sikinti olmaz normal doğum olur. Normal doğumdan korktuğum halde istiyorum hayirlisi ile. Hastane tam teşekküllü oda isinide halledersem int.de yazildigi gibi on oniki kişi ile girmiyorsun doğuma, yaninda refakatcinle giriyorsun, dogumdan sonra tek kaliyorsun buda özel gibi oluyor işte. Bilgisini alinca yazarim yine canim.iyi bak kendine ve kizina öpüyorum

Merhaba canım sende ankaradasın sanırım. bende çağ hast. doğum yapıcam. hayırlı doğumlar olsun. sende hoş geldin.

Evet ankaradayim canim, Rabbim yar ve yardimcimiz olsun inşallah hayurkisi ile kurtulalim hepimiz.hosbulduk canim Ben çok sik giremiyorum ama ilklerdenim burda :-D

Güldürdün beni Allah da seni guldursun inşallah

kuzummmmmm06 ben ıyıyım canımmmm sen nasılsınnn canım gelıyorum okuyorum ama eskısı gıbı olmuyor burası artık senın yokmuydu hesabın? gel sende gruba kaldın burdaaa gelıom bazen yazıyorum ama kımse kalmadı cevap veren olmuo bıle
senın durum nasıl cnm bebısın nasıllll ben mıgde yanmalarımla dertteyımmmmm ne yaptıysam gecmıyor cok fazlaaa yanıyor.

hilalcim gozun aydın canımmm saglıkla sıhhatle dogurmussun ya cok sukur umarım bebısımızde cıkar kuvezden rabbım guc kuvvet versın sanada bebısınede

Son düzenleme:
merhaba kızlar
doktordan geliyorum ve erken doğum riskim var malesef .aramızda böle bi durumu olan var mı .doktoru nasıl bi tedavi uyguluyo .rahimde açılmam yada düzenli kasılmalarım yok fakat bebek çok aşağı inmiş neredeyse doğum pozisyonunda .geçen gün sancılandım biraz kasılmam oldu fakat hala riskim varmış .ve doktorum sadece yatak istirahat ve bol su iç dedi .ilaç vermedi kafam karıştı .başka bi doktora mı gitmeliyim .bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen .
bide dua istiyorum lütfen dua edin

Bak bu ilk yil yastik kullanilmamasi ilginc geldi bana, halbuki İkea'dan bebek yastigi almistim ben incecik birsey.
Uyutma teknikleriyle ve oda ayirmayla ilgili birseyler ogrenirsen yazar misin?

benim annemde özel yastik yaptirmisti:)))

ilk 5 ay yatak odasinda besikte uyuycak... her dakka kontrol edicez kusmasini uyumasini falan. 6. aydan sonra odasini ayiriyoruz ve her aksam belli satte yatagina yatirip birakiyoruz. ilk zaman biraz huysuzluk edebilirmis hemen kucaga almiyoruz. Alisacakmis kendisi uyumaya...

canım aynı riski ben 1 ay önce yaşadım.aynen rahimde açılma yok fakat çok fazla gün içinde ani sertleşme ve kasılma oluyodu.çok fazla baskı yapıyodu.aslında hala yapıyo.doktorum progestan iğne verdi.10 gün hergün kullandım.antibiyotik verdi ve fitil verdi doktorum.onları kullandım bide ailmin yanına gittim iyice dinlendim.kendimi biraz toparlayınca iğneleri bıraktım.fakat hala doktorum iş yapmak yürüyüş yapmak yok dedi.dikkat etmeye çalışıyorum.ama benimde hislerime göre bebişim biraz erken gelcek.dikkat etmeye çalışıyorum.tek yolu yatıp dinlenmek canım.dikkat et hiç iş yapma.ben 10 gün yemek bile yapmadım yanımda kimse yok aşlemde sağolsun arkadaşım komşum yemek verdi bi süre.

Tesekkurler cnm

canim benimde bir ay önce bebek dogum pozisyonu aldi, ama rahimde hic acilma yok. O yüzden erken dogum falan demedi, sadece dinlen cok yorma kendini dedi... Bence baskasina bir git derim, rahimde acilma yoksa erken dogum falan demiyorlar. Sanci bende de var cünkü bebegin kafasi kasiklarimda baski yapiyor. Rahim acilmadiktan sonra sorun yokk...Zaten sancilarindan anlarsinn

ayrica normal dogum yapacak olan arkadaslar!!! bir yag var netten yada aktardan bulunabilir. sabah aksam alt tarafa sürülecek, elastikiyeti artiriyor ve normal dogumda kesme dikme islemi olmuyor.. Ben aldim ama Tr de var mi bilmiyorum Kneipp Bio Hautöl adinda..

çok teşekkür ederim canım .sanada geçmiş olsun inşallah bi daha yaşamazsın aynı sıkıntıları .
bana hiç ilaç vermedi aslında kafam da karıştı yani madem risk var hiç mi tedavisi yok bunun .dediği ilaçların yan etkisi çok fazla şu an ilaç vermicem .başka bi doktora daha gitmeyi düşünüyorum içim hiç rahat değil.
benim ailem yakın ,evde büyük kızım var 17 yaşında saolsun çok yardımcı oluyo .inşallah benimde riskim geçer yatınca .
allah sana kolaylık versin yalnızlık zor .komşuların iyiymiş bari ne güzel

benimde rahimde açılma yok şu an .sadece iki gün sancılandım ve kasılmam oldu epey .yattım dinlendim azaldı .ama eğer devam ederse erken doğum olabilir diyince korktum açıkçası .bugün nst de 40 larda sancı da çıktı ama ben hissetmedim hiç .
banada yat dinlen kalkmak yok dedi .bide bol bol su iç dedi .
aynen benimde bebeğin kafası afedersin sanki vajide hissediyorum o kadar aşadğıdaki
şimdi nasılsın peki bebiş yukarı çıktımı .tansiyonun vardı sanırsam düzenlimi .
allah razı olsun canım siz yazdıkça rahatladım .sanki bu gece doğurcakmış gibi hissettim bir an panik oldum

canım doktorun ilaç vermediyse eğer çok gerek görmemiştir ama biz anneler biraz pimpirikliyiz.ben kaç doktora gittim.göründüm başka sıkıntılarımda oldu benim stresli bi süreç geçirdim.yanlız her doktor farklı bişey söylüyor.kafan karışıyo.ilaç mümkün olduğunca kullanmak istemedim ama hamileliğimin neredeyse her ayında mutlaka bi ilaç kullandım.kendimi iyi hissedincede doktoruma sormadan bıraktım:) istersen içinin biraz daha rahat etmesi açısından bi doktora daha görün şikayetlerini söyle.bende enfeksiyonda vardı.o ilaçları ondanda vermiş olabilir çünkü enfeksiyon zaten tedavi edilmezse erken doğuma direk sebep olan bişey.sürekli gelen koyu renkli akıntın varsa enfeksiyon riski olabilir.

Kızlar, 3 hafta önce çok sıvı açık renkli akıntım olduğu için doktora gittim. Bebeğin amnion sıvısıymış gelen. Amnion sıvı değerleri alt sınırda gidiyor. Moralim bozuk. Yatak istirahati dedi doktor. Tuvalete bile destekle gideceksin dedi. Zaten raporluyum artık çalışmıyorum. Bebeğim erken doğmasın diye yatıyorum.

Sıkıntılarımdan biri de şu. Biraz kıyafet dışında bebeğime hiçbirşey almadık. Şu sıralar alacaktık. Çok üzgünüm. Ne beşik. Ne yatak ne dolap hiçbirşeyi yok. Ayrıca kızıma isim de seçemedik. Anlayacağınız halim içler acısı. Önerisi olan var mı?

haklısın aslında belkide dediğin gibi gerekli değil ilaç ama işte kafam şu an çok karışık .bide başka bi doktora gideyim bakalım o ne dicek .enfeksiyonum yok benim o yönden rahatım .aman sende dikkat et canım .bu kasım bebişleri aceleciler biraz .en iyisi dinlenmek galiba .
allahım hepimize vaktinde sağlıklı doğumlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…