kızlar çatlağı olan var mı? benim henüz yok ama göbeğim hafif kaşınmaya başladı, çatlamasından korkuyorum çünkü internette kaşınmanın onun belirtisi olduğu yazıyordu.. Pregnacare kullandım ama o da bir hafta önce bitti ben de şimdilik bebe yağı, masaj yağı evde ne varsa sürüyorum.. bio oil diye bir yağ buldum onu spariş vereceğim.. siz ne kullanıyorsunuz?
Aslında daha çok çatladıktan sonra kaşınıyor canım.... Bide biraz ırsi sanrıım.benim cildim çok hassas ve çok beyaz..5. ayda çatlamaya başladı.Ve şuanda çok kötü durumda hiç bi krem yada yağda engellemiyor.sadece rahatlatıyor göbeği nemli tutuyor.
Umudum doğumdan sonra sporla düzelmesi :18:
selam kızlar :)
NAsıl gidiyor bakalım hazırlıklar?
canım benim 3.aydan itibaren karnım çok kaşınmaya başladı.14 kilo aldım şimdiye kadar.biraz fazla yani.ama henüz çatlak olmadı.ben 2.aydan beri günde birkez saf zeytin yağı ve bir kezde bio oil kullandım.bio oil i baya araştırma yaptıktan sonra aldım.ama bu ay kaşıntılarım çok arttı.bende hiç istemiyorum çatlak olmasını çünkü sonrasında geçmyen tek şey çatlaklar.umarım hiçbirimizin olmaz.
canım arkadaşlar zaten yazmışlar bunlara ek olarak ısırgan otununda da süt yaptığını duymuştum ancak onu söyleyebilirim.
gurbet güzelimmm çok geçmiş olsun bugünlerini bebişinle unuttursun mükafatlandırsın rabbim. hiç bir zaman isyan edenlerden olma. rabbim senide feraha çıkaracak inşallah. en kısa sürede kucağını doldurup yüzünü güldürecek.
canımmm negüzel anlatmışsın öyle....rabbim mutluluğunuzu daim etsin. kendini yormadan basit birşeyler hazırla meyveli bir pasta yapabilirsin mesela yanınada vişne suyu :)
günaydın canım iyi olmana çok sevindim :) bende iyiyim çok şükür kızımda iyi salı günü kontrolüm vardı her gidişimizde doktor amcası uzun bacaklı dio inşallah teyzesine benzicek :) ben biraz fazla kilo aldım aslında şu aralar almıyorum ama zaten kilolu hamile kalmıştım ilk aylar almadım 5. ayımda birden 8 kilo aldım sonra durdu 7. ayımdada 3 kilo aldım şu an 11 kilo almış durumdayım 79 kiloyumbiraz sıkıntı yapıyor bundan sonra almam umarım öyle aman amanda yemiyorum ama sanırım vitaminler aldırıyor. şimdi bide balık yağı hapı verdi iyce şişerim diye korkuyorum. benim bir sonraki kontrolümde 16 eylülde 32. haftam dolmuş oluo 5 hafta çalışabilir raporu alıcam oda bayramdan sonraki haftaya denk gelio. bayramı izne katmamış olucam inşallah :) doğum konusunda bende kararsızım aslında. normal doğum istiyorum ama illada normal olsun diye ısrar etmem. bi arkadaşımın ablası öle diretti ve doğumda kaybettik o yüzden fikrim değişti allah korusun sende direnme hayırlısı olsun de. bende acil sancılanırsam zekai tahire giderim diorum. ama zamanında gelmezse mecbur sezeryan onuda bilgide olurum heralde. bide son iki muayenedir acayip sıra bekliyorum çok yığılma oluyor buda canımı sıkıyor bi düşündüm doktorumu deiştirsemmi diye ama sonuna geldim artık. mesela benden hiç kan tahlili falan istemedi. ki bende hamilelik öncesi bi sürü eksiklik vardı bunu sölemiştim başında ama büyük ihtimal unuttu. yani 4 te gidiyorum 6 da anca muayene oluyorum devlet hastanesinden beter oldu bu ara. bide çok uzun kalmıyorum muayenede. bida böle olursa gitmem belki. yani şu an buna karar veremedim. hakkımızda hayırlısı hangisiyse o olsun inşallah böle konularda plan yapmaktan korkarım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Merhaba canım sende ankaradasın sanırım. bende çağ hast. doğum yapıcam. hayırlı doğumlar olsun. sende hoş geldin.
nice nice mutlu yıllara canımverebilecein en güxel hediyeyi vermişsin zaten bizde evde kutlamıştık. ama eşim benden önce eve gidip yemek hazırlamıştı ben biraz odunum sanırım o yüzden pek fikir veremicem. ama eşim yemek yapıp masayı süslemişti. heryerde şu ufak mumlardan vardı. yatak odasınıda çiçeklerle süslemişti. ordada mumlar vardı ben pek romantik olmadığımdan yancaz diye endişelenmiştim
Bak bu ilk yil yastik kullanilmamasi ilginc geldi bana, halbuki İkea'dan bebek yastigi almistim ben incecik birsey.
Uyutma teknikleriyle ve oda ayirmayla ilgili birseyler ogrenirsen yazar misin?
merhaba kızlar
doktordan geliyorum ve erken doğum riskim var malesef .aramızda böle bi durumu olan var mı .doktoru nasıl bi tedavi uyguluyo .rahimde açılmam yada düzenli kasılmalarım yok fakat bebek çok aşağı inmiş neredeyse doğum pozisyonunda .geçen gün sancılandım biraz kasılmam oldu fakat hala riskim varmış .ve doktorum sadece yatak istirahat ve bol su iç dedi .ilaç vermedi kafam karıştı .başka bi doktora mı gitmeliyim .bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen .
bide dua istiyorum lütfen dua edin
benim annemde özel yastik yaptirmisti:)))
ilk 5 ay yatak odasinda besikte uyuycak... her dakka kontrol edicez kusmasini uyumasini falan. 6. aydan sonra odasini ayiriyoruz ve her aksam belli satte yatagina yatirip birakiyoruz. ilk zaman biraz huysuzluk edebilirmis hemen kucaga almiyoruz. Alisacakmis kendisi uyumaya...
merhaba kızlar
doktordan geliyorum ve erken doğum riskim var malesef .aramızda böle bi durumu olan var mı .doktoru nasıl bi tedavi uyguluyo .rahimde açılmam yada düzenli kasılmalarım yok fakat bebek çok aşağı inmiş neredeyse doğum pozisyonunda .geçen gün sancılandım biraz kasılmam oldu fakat hala riskim varmış .ve doktorum sadece yatak istirahat ve bol su iç dedi .ilaç vermedi kafam karıştı .başka bi doktora mı gitmeliyim .bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen .
bide dua istiyorum lütfen dua edin
Tesekkurler cnm
canım aynı riski ben 1 ay önce yaşadım.aynen rahimde açılma yok fakat çok fazla gün içinde ani sertleşme ve kasılma oluyodu.çok fazla baskı yapıyodu.aslında hala yapıyo.doktorum progestan iğne verdi.10 gün hergün kullandım.antibiyotik verdi ve fitil verdi doktorum.onları kullandım bide ailmin yanına gittim iyice dinlendim.kendimi biraz toparlayınca iğneleri bıraktım.fakat hala doktorum iş yapmak yürüyüş yapmak yok dedi.dikkat etmeye çalışıyorum.ama benimde hislerime göre bebişim biraz erken gelcek.dikkat etmeye çalışıyorum.tek yolu yatıp dinlenmek canım.dikkat et hiç iş yapma.ben 10 gün yemek bile yapmadım yanımda kimse yok aşlemde sağolsun arkadaşım komşum yemek verdi bi süre.
canim benimde bir ay önce bebek dogum pozisyonu aldi, ama rahimde hic acilma yok. O yüzden erken dogum falan demedi, sadece dinlen cok yorma kendini dedi... Bence baskasina bir git derim, rahimde acilma yoksa erken dogum falan demiyorlar. Sanci bende de var cünkü bebegin kafasi kasiklarimda baski yapiyor. Rahim acilmadiktan sonra sorun yokk...Zaten sancilarindan anlarsinn
çok teşekkür ederim canım .sanada geçmiş olsun inşallah bi daha yaşamazsın aynı sıkıntıları .
bana hiç ilaç vermedi aslında kafam da karıştı yani madem risk var hiç mi tedavisi yok bunun .dediği ilaçların yan etkisi çok fazla şu an ilaç vermicem .başka bi doktora daha gitmeyi düşünüyorum içim hiç rahat değil.
benim ailem yakın ,evde büyük kızım var 17 yaşında saolsun çok yardımcı oluyo .inşallah benimde riskim geçer yatınca .
allah sana kolaylık versin yalnızlık zor .komşuların iyiymiş bari ne güzel
canım doktorun ilaç vermediyse eğer çok gerek görmemiştir ama biz anneler biraz pimpirikliyiz.ben kaç doktora gittim.göründüm başka sıkıntılarımda oldu benim stresli bi süreç geçirdim.yanlız her doktor farklı bişey söylüyor.kafan karışıyo.ilaç mümkün olduğunca kullanmak istemedim ama hamileliğimin neredeyse her ayında mutlaka bi ilaç kullandım.kendimi iyi hissedincede doktoruma sormadan bıraktım:) istersen içinin biraz daha rahat etmesi açısından bi doktora daha görün şikayetlerini söyle.bende enfeksiyonda vardı.o ilaçları ondanda vermiş olabilir çünkü enfeksiyon zaten tedavi edilmezse erken doğuma direk sebep olan bişey.sürekli gelen koyu renkli akıntın varsa enfeksiyon riski olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?