kizlar cok sukur dün sabah 7.30 itibariyle
amaliyata aldilar beni
uyandigimda saat 9.00 du
hem rahim filmi cekildi o esnada septumuda alicaz dediler ve aldilar
cok sükür basarili gecti biraz kanama var agri icinde agri kesici kullaniyorum
Allahim izin verirse insAllah 3 ay sonra calismalara basliycam
Allahim herkesin derdine derman versin insAllah kollarimizi bos birakmasin
dr artik drunla gebelik durumlarini konusabilirsin dediginde cok sevindim
sabrin sonu selamet yasayacaktik görecektik gördük isyan etmedik cok sukur Rabbime
Kizim icin yeniden yeniden insAllah
benimde rahimde açılma yok şu an .sadece iki gün sancılandım ve kasılmam oldu epey .yattım dinlendim azaldı .ama eğer devam ederse erken doğum olabilir diyince korktum açıkçası .bugün nst de 40 larda sancı da çıktı ama ben hissetmedim hiç .
banada yat dinlen kalkmak yok dedi .bide bol bol su iç dedi .
aynen benimde bebeğin kafası afedersin sanki vajide hissediyorum o kadar aşadğıdaki
şimdi nasılsın peki bebiş yukarı çıktımı .tansiyonun vardı sanırsam düzenlimi .
allah razı olsun canım siz yazdıkça rahatladım .sanki bu gece doğurcakmış gibi hissettim bir an panik oldum
Kızlar, 3 hafta önce çok sıvı açık renkli akıntım olduğu için doktora gittim. Bebeğin amnion sıvısıymış gelen. Amnion sıvı değerleri alt sınırda gidiyor. Moralim bozuk. Yatak istirahati dedi doktor. Tuvalete bile destekle gideceksin dedi. Zaten raporluyum artık çalışmıyorum. Bebeğim erken doğmasın diye yatıyorum.
Sıkıntılarımdan biri de şu. Biraz kıyafet dışında bebeğime hiçbirşey almadık. Şu sıralar alacaktık. Çok üzgünüm. Ne beşik. Ne yatak ne dolap hiçbirşeyi yok. Ayrıca kızıma isim de seçemedik. Anlayacağınız halim içler acısı. Önerisi olan var mı?
Hepimizde bir erken doğum tehlikesi var.. Benimde sancılarım 50 40 Allah ne verdiyse çıkıyor 23. Haftadan beri ilaç kullanıyorum ona rağmen kasılmalar devam .. Allah hepimizin yardımcısı olsun .. Bu arada benim de beyaz sıvı akıntı geliyor hamileliğin başından beri ama bu aralar arttı sanki sizdede var mı akıntı. Turnusol kağıdı aldım amniyon sıvısı olabilirmi diye ama turnusol kağıdı maviye dönmedi .. Of çok zor ya sağlıkla kucağımıza alsak ta şu minimları inşallah.. Benim de bebiş kasıklarda korkuyorum çıktı çıkacak valla rahim uzunluğunda 23 mm düştü Allah'a emanet gidiyoruz
ayrica normal dogum yapacak olan arkadaslar!!! bir yag var netten yada aktardan bulunabilir. sabah aksam alt tarafa sürülecek, elastikiyeti artiriyor ve normal dogumda kesme dikme islemi olmuyor.. Ben aldim ama Tr de var mi bilmiyorum Kneipp Bio Hautöl adinda..
Canim bebegin saglikli sihhatli dogsun da dedigin seyler 2-3 gunde de halledilir. Ben tum alisverisimi internetten yaptim, hem daha ucuz hem daha cok cesit.Kızlar, 3 hafta önce çok sıvı açık renkli akıntım olduğu için doktora gittim. Bebeğin amnion sıvısıymış gelen. Amnion sıvı değerleri alt sınırda gidiyor. Moralim bozuk. Yatak istirahati dedi doktor. Tuvalete bile destekle gideceksin dedi. Zaten raporluyum artık çalışmıyorum. Bebeğim erken doğmasın diye yatıyorum.
Sıkıntılarımdan biri de şu. Biraz kıyafet dışında bebeğime hiçbirşey almadık. Şu sıralar alacaktık. Çok üzgünüm. Ne beşik. Ne yatak ne dolap hiçbirşeyi yok. Ayrıca kızıma isim de seçemedik. Anlayacağınız halim içler acısı. Önerisi olan var mı?
Kızlar pazartesi kontrole gittim, bir sorun yoktu. O akşam karnımın alt tarafında ağrı başladı. Nasıl anlatayım adet sancısına benziyor ama sürekli bir ağrım yok, hareket ettikçe acıyor. Sanki çok iş yapmışımda hamlamış gibi. Normal mi acaba, rahim büyüdüğü için.
Kızlar, 3 hafta önce çok sıvı açık renkli akıntım olduğu için doktora gittim. Bebeğin amnion sıvısıymış gelen. Amnion sıvı değerleri alt sınırda gidiyor. Moralim bozuk. Yatak istirahati dedi doktor. Tuvalete bile destekle gideceksin dedi. Zaten raporluyum artık çalışmıyorum. Bebeğim erken doğmasın diye yatıyorum.
Evet ankaradayim canim, Rabbim yar ve yardimcimiz olsun inşallah hayurkisi ile kurtulalim hepimiz.hosbulduk canim Ben çok sik giremiyorum ama ilklerdenim burda :-D
iyidir senden ne Haber? mutfagim geldi kuruldu, cok sükür bir aydir sulu yemek yiyememistim... bebisimin odasi da kuruldu havaliyor, kac gün oldu mobilya kokiusu cikmadi...ben daha esyalari yikamaya baslayamadim annemleri beklerim artik. evin insaat temizligini yapmam lazim gün gün bisiler yapiyorum.
ebe randevumuz her carsamba devam ediyor. Hala nefes teknigi calisiyoruz. Plates toplarina gectik.. Ev ödevi veriyor ha bire. Dogumla ilgili anlatiyor, bebegin gelis sekillerini, dogum sancisini, yalanci sanciyi. Sinem in ebeside eve gelmis bebegin esyalarina bakmis eksikleri siralamis...Yarin yine gelicekmis sirt agrilari icin biseyler yapacakmis.
Benim ebe bebegin uyku düzenine cok dikkat edin dedi, eger ilerde rahat etmek istiyorsak. Dogdugu hafta cok fazla insan bulunmamali, ziyaretciler icin bebek uykusundan uyandirilmammali gibi. Ilk yil asla yastik kullanilmayacak, bebek sicak tutulacak...
aklima geldikce yazarimm
merhaba kızlar
doktordan geliyorum ve erken doğum riskim var malesef .aramızda böle bi durumu olan var mı .doktoru nasıl bi tedavi uyguluyo .rahimde açılmam yada düzenli kasılmalarım yok fakat bebek çok aşağı inmiş neredeyse doğum pozisyonunda .geçen gün sancılandım biraz kasılmam oldu fakat hala riskim varmış .ve doktorum sadece yatak istirahat ve bol su iç dedi .ilaç vermedi kafam karıştı .başka bi doktora mı gitmeliyim .bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen .
bide dua istiyorum lütfen dua edin
Canım ebe randevum var demişsin nefes tekniği falan çalışıyomuşsunuz arkadaşının ebesi eve falan geliyomuş ilk kezduydum ben bunu sağlık ocağındaki ebeden falan mı bahsedıyosunuz hiç bilgim yok bu konuda :26:
hayir canim biz yurt disindayiz. Burada sistem böyle ebeler bakiyor hamilelere. Doktor sadece sezeryan zorunlu ise ilgileniyor.
ama Türkiye dede bir cok ilde dogum kurslari var. Ebeler dogum kurslari veriyor ücretsiz...
bizde burada ögrendiklerimizi paylasiyoruz yardimi olursa diye..
Hosgeldin canim, saglikli bir gebelik, hayirli bir dogum dilerimmerhaba arkadaşlar bende kasım annesi olacam inşallah.siteye yeni üye oldum.bütün mesajları okudum.inşallah bundan sonra sizinle bende varım.
Beyaz akintim benim de var hatta doktoruma söyledim kontrol etti normal hamilelik akintisi demisti. Benimde dün bebek o kadar asagidaydiki sanki dedigin gibi cikti cikacak. Bes dakikada bir wc ye kosturuyordum. Bugün yattim dinlendim sanki biraz daha iyi. Su son iki ayimizi da bi gecirip bebislerimizi saglikli sihhatli kucagimiza alsak. Artik sıkılmaya başladım
Hosgeldin canim, saglikli bir gebelik, hayirli bir dogum dilerim
bebeginin kilosu gayet iyi canim muz ye bol bol bebege kilo yapsinbiz dün raporumuzu alıp 32.hafta iznine ayrıldık şimdi doğumu bekliyoruz yalnız bebeğim 1750 gr acaba az mı ben mi evhamlanıyorum bilemedim beklemekten başka yapacak bişey yok
canım arkadaşlar zaten yazmışlar bunlara ek olarak ısırgan otununda da süt yaptığını duymuştum ancak onu söyleyebilirim.
gurbet güzelimmm çok geçmiş olsun bugünlerini bebişinle unuttursun mükafatlandırsın rabbim. hiç bir zaman isyan edenlerden olma. rabbim senide feraha çıkaracak inşallah. en kısa sürede kucağını doldurup yüzünü güldürecek.
canımmm negüzel anlatmışsın öyle....rabbim mutluluğunuzu daim etsin. kendini yormadan basit birşeyler hazırla meyveli bir pasta yapabilirsin mesela yanınada vişne suyu :)
Selamlar, çok geçmiş olsun sizi gördüğüme çok sevindim topiğin ilk günlerindeki sıcaklığını hatırlattınız bana.
Hayırlısıyla en yakın zamanda güzel haberlerinizi bekliyorum. Ama herşeyin hayırlısı tabiki.
Son iki ay,hayırlısıyla kolay bir şekilde kavusuruz inşallah bebeklerimize.
Görüşmek üzre, Allah a emanet olun...
Allahim sizlere kazasiz dogumlar nasip etsin yavrularinizi sag salim alin kucaginiza siz kucaginiza aldiginizda bende calismalara baslarim artim insAllahcanım Rabbim gönlüne göre versin dualarim seninle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?