amnnn dert etme, sese alisir fena mi:))) ben de ilk bir kac gün gecsin sesli uyutcam yoksa evde cit ciksa uyanir. Buralar cok sessiz araba bile cok zor gecer buradan. o yüzden sese alistirayim ki rahat rahat sesli konusabileleim...
Annemmmmmm cok özledim geliverse biii... Rüyalarim kabuslarla dolmaya balsladi, her gece degisik dogum yapiyorum...Hayirlisi
kiyammammmmm..Hic üzülünürmü böyle seye, üzülmee sakinnn....Bebeisin saglikli olsun insalllah gerisi bos. Biz aldik da ne oldu temizleyip icini yerlestiremiyorum bile, hic kimsem yok yanimda. Yetisemiyorum ev de insat vardi, artik kac günde temizlerim Allah bilir. Burada temizlikci bile yok..
sakin moralini bozma Rabbim beterinden sakinsin
dün kızımız bizi çok korkuttu sancıdan ağrıdan duramayınca eşim geldi özel hastaneye acile gittik erken doğum olabilir bizde küvez yok deyip bağcılar devlete gönderdiler orasıda bebek daha çok küçük deyip başka bi devlet hastanesine gönderdiler orada alttan muayene edildi ultrasona aldılar nstye bağladılar Allahtan durumumuz iyi çıktı eve yolladılar yorgunluktan stresten olmuş ama dünkü korku yetti bize ömrümüzden ömür gitti bir ay daha dayanabilirsek ne mutlu bize
iyiyiz canım bebişimle tepikleşme oynuyoruz bol bol
bizim alışveriş işleri bitti sayılır bir kaç eksik kaldı onları da yarın çıkıp eşimle halledicez inşallah. son haftalara iş kalsın istemiyorum dinlenmek istiyorum son günlerde :) karyola falan da aldık, almadıysam tavsiyem erken al mobilya kokusu çok oluyor anla sile sile havalandıra havalandıra çıkıyor... pazartesi iş başı yaptım, okulda da bir sorun yok çok şükür ekimin 3. haftasına kadar gidip gelicem kısmetse... sen nasılsın?
geçmiş olsun canım yaaa... sıkma kendini bence şuan sağlam kafa ve moral herşeyden önemli bizim için... inan bu yıkama işleri falan hepsi bi günde bitiyor...benim ev temizliği, halıları yıkamaya yollama,perde yıkatma falan öyle şeyler duruyor daha...bide biraz eksiklerim var pijama falan onları da halledicez inşallah yavaş yavaş...selam canım,
valla bizim aynı oda geldiği gibi duruyor, kıyafetler yıkanacak yerleşecek daha çanta hazırlamadık. çok hastayım yatıyorumsen neler yaptın?
bu yağın Türkçe adı ne ki? bileydik araştırırdık....öğrenebilirmisin bizim için?ayrica normal dogum yapacak olan arkadaslar!!! bir yag var netten yada aktardan bulunabilir. sabah aksam alt tarafa sürülecek, elastikiyeti artiriyor ve normal dogumda kesme dikme islemi olmuyor.. Ben aldim ama Tr de var mi bilmiyorum Kneipp Bio Hautöl adinda..
canım alışverişi internetten de yaparsın sıkma canını yada beğendiğin türdeki şeyleri eşine gösterirsin o alır...sen yeterki sağlık için dua et...benimde akıntım oluyor özellikle yürüyüşten döndüğümde görüyorum ama sıkıntılı birşey olacagı aklıma gelmemişti...Kızlar, 3 hafta önce çok sıvı açık renkli akıntım olduğu için doktora gittim. Bebeğin amnion sıvısıymış gelen. Amnion sıvı değerleri alt sınırda gidiyor. Moralim bozuk. Yatak istirahati dedi doktor. Tuvalete bile destekle gideceksin dedi. Zaten raporluyum artık çalışmıyorum. Bebeğim erken doğmasın diye yatıyorum.
Sıkıntılarımdan biri de şu. Biraz kıyafet dışında bebeğime hiçbirşey almadık. Şu sıralar alacaktık. Çok üzgünüm. Ne beşik. Ne yatak ne dolap hiçbirşeyi yok. Ayrıca kızıma isim de seçemedik. Anlayacağınız halim içler acısı. Önerisi olan var mı?
nasıl kasım başı olur dedi canım.nasıl anladı.? takviminde 14ü gözükğyor ondan merak ettim...slm kızlar bugün çoook mutluyum bebeğim 2 hafta geriden geliyodu ve kilosuda düşüktü
bugün kontrolum vardı dr haftasıyla uyumlu dedi kilosuda çok iyiymiş 1.800gr olmuş ağzım kulaklarımda geziyorum valla
doğum kasım başında olurmuş oğluşum zaten hazırlanmış baş aşağı duruyodu inş. normal olur
Allah hepinizin yüzünüde güldürsün sağlıklıa bebelerinize kavuşun inş.
merhaba arkadaşlar bende kasım annesi olacam inşallah.siteye yeni üye oldum.bütün mesajları okudum.inşallah bundan sonra sizinle bende varım.
merhaba kızlar günaydın;
sabahın köründe yazıyorum gece uyku tutmadı hastanedeyim 3 gündür....herşey üst üste geliyor bugünlerde...yaşadığımız kazadan sonraki gün doktor bebekte bişey yok demesine rağmen 2 hafta önceden bebeğimin kafası aşağı dönmüştü...doktor erken belki yine yukarı döner dedi ama dönmedi...babam geçen hafta hastaneye yattı..annem babamın başında babamın ciğerinde yıllardır problem var...ağırlaştı biraz rahatsızlığı annemler ankaraya gidecekler ameliyat için ve tehlikeli bi ameliyat, sürekli koşturulması gerek bilmediğimiz b şehir...doktor vücudu kaldırmaz demişti bana önceden yeni bi ameliyatı( yine geçen hafta babam hastaneye yattı diye ağlayıp sızlarken 3 gün önce işyerinde karnıma ağrı girdi...moralim gerçekten bozuktu..işyerindede sevkiyata yardım ettim yine güç bela...bide her sabah yürüyerek işe gitmem..akşam dönerken dolmuşa binmek için yarım saat yürümem falan...bunların hepsi üst üste birikti sanırım...ağrı belimden başlayıp karnımın geneline yayılan bir ağrıydı...bi kaç aşam nst ye bağlandım..nst de sancı çıkmadı...fakat yine aşağıdan kontrol ettiklerinde rahim ağzında yumuşama tespit etti doktor...erken doğuma karşı iğne vuruldum 3 tane, biri ciğer geliştirici diğeride kalp içinmiş...bi kaç gündür serum takkılıyor..her 3 saatte bir nst ye giriyorum...doğumu önleyici ilaç veriliyor..ama kasılmalarım yok iste ağrlarım var bugün taburcu olacağım...geçenlerde komşumuz demişti ivanka maşallah arı gibisin sürekli çalışıyorsun..gene iyi dayanıyorsun dedi...bi çok kişi öyle diyordu(sabah akşam işe gelip giderken görenler)..insanlara karşıdan kolay geliyor tabikide..şimdi doktor bana 34 haftaya kadar yatak istirahati verdi ...rahim ağzı yumuşadığından her an bir kasılmada doğumda olabilir miş....anneamlerde ankaraya gidecek..annem yanımda olmayabilir doğumdayken...psikolojim çok bozuldu..babamımı kendimimi düşüneceğimi şaşırdım..annemden başka babamın yanında kalacak kimsede yok..amcamlar halamlar yurt dışında ben tek çocuğum şimdiye kadar hep ben koşturdum babam için...dua edin bana kızlar....
düşündükçe delireceğim nerdeyse
gecmış olsun canıım inş. bebegın bekler her hastane bebegı kabul etmıyo bızımde öle oldu kendı doktorumun oldugu hastane özel oldugu halde 2 kılodan altına uygun kuvez yokmuş sagolsun doktorum buluverdı bıze hastaneyı ilgilenmemış olsaydı hastane ararken dogururdum
dün kızımız bizi çok korkuttu sancıdan ağrıdan duramayınca eşim geldi özel hastaneye acile gittik erken doğum olabilir bizde küvez yok deyip bağcılar devlete gönderdiler orasıda bebek daha çok küçük deyip başka bi devlet hastanesine gönderdiler orada alttan muayene edildi ultrasona aldılar nstye bağladılar Allahtan durumumuz iyi çıktı eve yolladılar yorgunluktan stresten olmuş ama dünkü korku yetti bize ömrümüzden ömür gitti bir ay daha dayanabilirsek ne mutlu bize
ohhh maşşalllahhhh herşeyi halletmiş sayılırsın kuzum gözün aydın daha benim birsürü işim var canım malesef bebegime oda olarak alamıyorum evim küçük bizde park yatak aldık. canım okulda fazla yorma kendinibenim kızımda maşşallah hareketli hele idrar keseme bastıgı zamanlarda hopluyorum resmen böyle afedersin kacırdım falan sanıyorum ama benim kızım enson gittigimdi terstti dr döner demişti inşallah dönerde normal dogum olur tabi dönmezsede sezeryana razıyım kızım iyi olsunda annesi onun için herşeyi yapar bu arada canım cantanı hazırladınmı ben daha hazırlamadım eşimde erken deyip aldıgım şeylere falan çok karışıyo yani anlayacagın bende pek heves falan bırakmadı
ayyy canım bende de uyku düzeni bozukluğu başladı... gece erken uykum geliyo ama saat bası uyanmaya başlıyorum gece, sağım solum uyuşuyo falan bi sıkıntılı geçiyo geceleer...sanki dinlenmiyorum da dayak yiyorum bütüm gece
benimde rüyalarıma giriyo ama kabus gibi değil sanki gerçekmiş gibi
Allah hepimizin yardımcısı olsun, olacak da inanıyorummmm
Bir ay icinde 2 sefer yasadim o sanciyi ilkinde afedersiniz kabiz oldum ondan sanci çekiyorum sandim, sonradan öğrendim ki ben resmen alistirma sancisi cekmisim.2. De ilkinden tecrübe ile sürekli yattim kalkmadim bol su ictim. Kizlarimiz bize fena oyun oynuyorlar, hayirlisi ile vaktinde gelirler inşallah
olur olur hepsi sıkma canını. pijamalarım hariç doğum çantam hazır.sen eşine bakma erkek kafasıyla düşünüyo o.sen nasıl geçiyosa içinden öyle yap... eşim de bana çok sıkıştırıyosun kendini ne gerek var bu koşuşturmaya demişti de; dedim erken doğum olursa bu işleri sen tek başına yapabilir misin? yok yapamam sen yavaş yavaş yormadan yap o zaman dedi
geçmiş olsun canım yaa şimdi iyi olmanıza sevindim..hangi özel hastaneyegitmiştin merak ettim?
ohhh maşşalllahhhh herşeyi halletmiş sayılırsın kuzum gözün aydın daha benim birsürü işim var canım malesef bebegime oda olarak alamıyorum evim küçük bizde park yatak aldık. canım okulda fazla yorma kendinibenim kızımda maşşallah hareketli hele idrar keseme bastıgı zamanlarda hopluyorum resmen böyle afedersin kacırdım falan sanıyorum ama benim kızım enson gittigimdi terstti dr döner demişti inşallah dönerde normal dogum olur tabi dönmezsede sezeryana razıyım kızım iyi olsunda annesi onun için herşeyi yapar bu arada canım cantanı hazırladınmı ben daha hazırlamadım eşimde erken deyip aldıgım şeylere falan çok karışıyo yani anlayacagın bende pek heves falan bırakmadı
olur olur hepsi sıkma canını. pijamalarım hariç doğum çantam hazır.sen eşine bakma erkek kafasıyla düşünüyo o.sen nasıl geçiyosa içinden öyle yap... eşim de bana çok sıkıştırıyosun kendini ne gerek var bu koşuşturmaya demişti de; dedim erken doğum olursa bu işleri sen tek başına yapabilir misin? yok yapamam sen yavaş yavaş yormadan yap o zaman dedi
geçmiş olsun canım yaa şimdi iyi olmanıza sevindim..hangi özel hastaneyegitmiştin merak ettim?
Yazını okuyunca gözlerim doldu bebişin hareket etmemiş yaa benımde gecen gün aynısı olsu 2 saat kadar hareket etmedi nasıl telaşlandım Rabbim yawrularımızı bize bağışlasın sağlıcaklar kıcağımıza almayı nasıp eylesin innşallah( hamilelik duygusallığıda var herşeye gözü doluyo insanın )
geçmiş olsun canım yaaa... sıkma kendini bence şuan sağlam kafa ve moral herşeyden önemli bizim için... inan bu yıkama işleri falan hepsi bi günde bitiyor...benim ev temizliği, halıları yıkamaya yollama,perde yıkatma falan öyle şeyler duruyor daha...bide biraz eksiklerim var pijama falan onları da halledicez inşallah yavaş yavaş...
bu yağın Türkçe adı ne ki? bileydik araştırırdık....öğrenebilirmisin bizim için?
canım alışverişi internetten de yaparsın sıkma canını yada beğendiğin türdeki şeyleri eşine gösterirsin o alır...sen yeterki sağlık için dua et...benimde akıntım oluyor özellikle yürüyüşten döndüğümde görüyorum ama sıkıntılı birşey olacagı aklıma gelmemişti...
nasıl kasım başı olur dedi canım.nasıl anladı.? takviminde 14ü gözükğyor ondan merak ettim...
geçmiş olsun canım inşallah herşey yoluna girer hen senin hem baban için... kendine iki kat dikkat etmek zorundasdın malesef...rabbim yardımcınız olsun inşallah
merhaba kızlar günaydın;
sabahın köründe yazıyorum gece uyku tutmadı hastanedeyim 3 gündür....herşey üst üste geliyor bugünlerde...yaşadığımız kazadan sonraki gün doktor bebekte bişey yok demesine rağmen 2 hafta önceden bebeğimin kafası aşağı dönmüştü...doktor erken belki yine yukarı döner dedi ama dönmedi...babam geçen hafta hastaneye yattı..annem babamın başında babamın ciğerinde yıllardır problem var...ağırlaştı biraz rahatsızlığı annemler ankaraya gidecekler ameliyat için ve tehlikeli bi ameliyat, sürekli koşturulması gerek bilmediğimiz b şehir...doktor vücudu kaldırmaz demişti bana önceden yeni bi ameliyatı( yine geçen hafta babam hastaneye yattı diye ağlayıp sızlarken 3 gün önce işyerinde karnıma ağrı girdi...moralim gerçekten bozuktu..işyerindede sevkiyata yardım ettim yine güç bela...bide her sabah yürüyerek işe gitmem..akşam dönerken dolmuşa binmek için yarım saat yürümem falan...bunların hepsi üst üste birikti sanırım...ağrı belimden başlayıp karnımın geneline yayılan bir ağrıydı...bi kaç aşam nst ye bağlandım..nst de sancı çıkmadı...fakat yine aşağıdan kontrol ettiklerinde rahim ağzında yumuşama tespit etti doktor...erken doğuma karşı iğne vuruldum 3 tane, biri ciğer geliştirici diğeride kalp içinmiş...bi kaç gündür serum takkılıyor..her 3 saatte bir nst ye giriyorum...doğumu önleyici ilaç veriliyor..ama kasılmalarım yok iste ağrlarım var bugün taburcu olacağım...geçenlerde komşumuz demişti ivanka maşallah arı gibisin sürekli çalışıyorsun..gene iyi dayanıyorsun dedi...bi çok kişi öyle diyordu(sabah akşam işe gelip giderken görenler)..insanlara karşıdan kolay geliyor tabikide..şimdi doktor bana 34 haftaya kadar yatak istirahati verdi ...rahim ağzı yumuşadığından her an bir kasılmada doğumda olabilir miş....anneamlerde ankaraya gidecek..annem yanımda olmayabilir doğumdayken...psikolojim çok bozuldu..babamımı kendimimi düşüneceğimi şaşırdım..annemden başka babamın yanında kalacak kimsede yok..amcamlar halamlar yurt dışında ben tek çocuğum şimdiye kadar hep ben koşturdum babam için...dua edin bana kızlar....
düşündükçe delireceğim nerdeyse
ay kayınpederin hele hiç anlamaz konuşma bence hiç bu konuyu onunla...bekar kız kardeşin falan varsa ya da kendi annen müsaitse en iyi onların gelmesi olur bence....ama kimse olmasa bile oluyor yani burda bir arkadaşım o şekilde herşeyi kendi döndürüp toparladı Allah gücünü sabrını veriyor sanırsam. yanına ben gidiyordum günde bir saat yemeğini falan yapıp dönüyordum yani... hiç kendini sıkma, yalnız da asla yapamam diye de şartlama kendini Allah herşeyin bir kolayını verir ben buna inanıyorum....öyke valla canım erkek kafası işte ne anlar annelikten dogumdan falan ona göre bebek dogduktan sonra yapılırmış çok geri kafalı valla bazen canımı çok sıkıyo. bende ona inat yapacam herşeyi o da dır dır konuşsun dursun.gecen k.pederim aradı konuşuyoduk bebekden falan bende dedim doguma k.validem gelsin ben yalnızım kim olacak yanımda falan diye adam durmuş diyo gelemez nasıl gelsin korkma dogumdan falan öyle korkulacak bişey degil annen (k.aliden) dogum yaptıkdan sonra ben onu ota götürdüm bişey olmuyo falan deli etti beni sanki kendi 10 tane dogurmuş ya bunlar ailecek cahil valla
amannn takma kafana, hevesinide kirdirtma kimseye... Benim kayinvalidem de beni esime sikayet ediyor gecen gün " cok fazla kiyafet almamis mi sence? Gerek yok bu kadar cok seye, ne dersin oglum" gibi. Beni sagir falan saniyor galiba ama ben sadece hamileyim sagir degil:))) Esim de " biz memnunuz aldiklarimizdan" dedi sagolsun...
Kayinvalide önüne gelene cok aliyor diyor, esimin dayisi ve yengesi geldiler cocuk odasini görmeye, daha bismillah dolabi görmeden "aaaaa cok sey almissin , gerek yokk" dediler. Kahkaha atasim geldi resmen:)) Kayinvalide icin söylemek zorunda kaldilar. Ben de " dah cokkkk eksigim var, carsiya cikayim daha cok alicam " dedim.. Sonra da amannn neden dedim ki sanki zitlasir gibi diye kendi kendime kizdim:))
canım burada böyle bişey olduğunu sanmıyorum hiç duymadım yani... google da arattığımda da sadece Almanca siteler çıkıyor yani anlayacağın oraya has birşey sanırsam...canim benimmmm yagin ismi "Kneipp Bio Hautöl" ama mutlaka Tr de baskalari vardir. Eczanelerde oluyor bildigim kadariyla..Dogumda elastikiyet olsun, kesilmeye gerek kalmasin diye soracaksin..Keske gönderebilme sansim olsa...
yenibosnada özel gelişim hastanesi daha tövbe önünden geçmemm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?