kızlar şimdi siz bebiş kiloları konuşunca son kontroldeki ultrason kağıdına baktım SAT'a göre 25+3 haftalıkken 974gr mış. ama kafa ölçümleri ve diğer vücut ölçümleri değişik haftalar vermiş anlamadım. yani haftasına göre daha büyük çıkmış hep. 27+1 - 26+1 27+4 falan yazıyor diğer ölçümlerde. Hangisine göre ayarlayacağımı şaşırdım.
Sen sat a gore düşün cnmonlarda bebeğin normalinden onde gittigini gösteriyor bendede onlar 33+2 33+1 yazıyor sordum doktora gelisimi haftasina gore ilerde o yuzden dedi
32+1 iz normalde ama 33+0 gorunuyormus
Hemen hemen ayniyiz seninle. Ben de 3 gun donra 32+1 oluyorum. SAT 29 ocak, senin ki ?
evet sağmanın sütü azalttığını ve bu nedenle zorunlu kalınmadıkça veya fazlasını almak için olmadıkça sağanmaması gerektiğini biliyorum bende. sütü çoğaltan sağmak değil bebeğin emmesidir çünkü tüm hormonlar harekete geçer ve vücut yeni süt üretimi için tetiklenir.aynı hormonların sağmada açığa çıkmadığı, sadece depo olan sütü boşalttığı bilimsel bir gerçektir.
canım net hatırlamıyorum ama benimde ya 4 ya 5. ayda ilişki sonrası kanama olmuştu bende biraz leke şeklinde. doktora gittik hemen tabi. eşi aşağıda olduğu içinmiş. çok korkmuştuk, şimdi yukarı çıktı eşi yerine geldi şükür düzeldi yani. ama eşi aşağıda kalırsa sezeryan demişti. yani bebeğin doğumuna engel olduğu için. ne yersek bebek kilo alır bende bilmiyorum. Kontrol salı günü bakalım bizimki kaç kilo olmuş.
bu benim ikinci hamileliğim 5 yaşında bir kızım var oda sezaryendi yine sezaryen olacak zaten ama vaktinde gelse bari çok üzülüyorum 2 gündür inşallah seninkinin sağlığı ve kilosu iyidir
Hemen hemen ayniyiz seninle. Ben de 3 gun donra 32+1 oluyorum. SAT 29 ocak, senin ki ?
Benimde 26 0cak cnm
ozaman benim sat 15 şubat olduğundan 22 kasım da doğum yapacağım çıkıyor, neden doktor 5 kasım dedi ki? :S
oooffff...
Doktorlar 37 hafta ve sonrasini erken dogum saymiyorlar bence ondan olanilir cunku benimde 30 ekim dogum zamanim ama doktorumuz 15 inden sonra heran bekleyecegiz gelebilir diyor
öyledir o halde. saol canım. sanada hayırlısı.
Evett sonunda bu da oldu, sabah kahvaltıda bir dişim çattt kırıldı. Zaten dişlerim kendimi bildim bileli zayıftı, bebişim de kalan kalsiyumun hepsini bolca kullandı sanırım. Sizler nasılsınız kızlar?
Annecikler ve minicik minicik yavruslari hepinize güzel bir haftasonu diliyorum..
O kadar cok isim oluyorki eskisi gibi sIKLikta bakamiyorum..
Arada begenip yazilari cikiyorum...
Trnaysgl ve hilal iyi haberlerinizi okudukca cok seviniyorum kizlar.. Rabbim güc ve bol bol süt versin :)
bebisleriz ve sizede saglik... Insallah en yakin zamanda bebeklerinizi kucaginiza alacaksiniz..
Zor dönemi atlatiyorsunuz ikinizde insallah
Kizlar allaha cok sükür bizde hersey yolunda gözüküyor.Sadece aksamlari cok yorgun oluyorum topuklarim agriyor yorgunluktan
Haftaya kontrolum var ...
Insallah artik dogum pozisyonunu alir bebegim..
Isim konusunda kararsizligimiz hala sürmekte iken birden EMRE ismine karar verdik :)))
telafuz u kolay bir isim ariyorduk zorlanmasin minigim büyüdügünde buralarda diye..
esim cok kisa isim istemiyordu bense aksine kisa isim istiyordum soyismimiz 8 harfli oldugu icin :))
benim Emre istedigim onunda kulagina hos geldi..
cift isim koymayi düsünseydim YUNUS Emre olurdu ama ben teki tercih ettim ....
Insallah saglikla gelir Emrecigimiz ..
artik degistirmem heralde bu isimde kaliriz :))
Neharcim yazina denk geldim güzelim insallah hersey istedginiz gibi olmustur ve cok gecmis olsun..
Miniklerini gören kontrole giden annelerin gözleri aydin olsun ,
gidecek annelerede insallah saglikli bir sekilde görürler bebeklerini..
Evett sonunda bu da oldu, sabah kahvaltıda bir dişim çattt kırıldı. Zaten dişlerim kendimi bildim bileli zayıftı, bebişim de kalan kalsiyumun hepsini bolca kullandı sanırım. Sizler nasılsınız kızlar?
yaa normal dogumun kilolu olmakla ya da zayif olmak ile ilgisi yok. Bebegin ters gelmesi, bebegin kordona dolanmasi, kronik rahatsizliklar ( kalp, tansiyon, seker) gibi rahatsizliklarda anneyi zorlamiyorlar ve sezeryana aliyorlar. Eskiden zayif sisman diyemi ayriliyormus herkes normal dogum yapiyormus....[/QUO
gelde benim kayınvalidem ve göürümcelerine anlat anlamıyolarki hepsi aynı kafa dr nomal olur dedi diyorum.sen drun dediğine bakma doğuramazsın diyolar hele görümcenin biri dudaklarını ısıra ısıra doğum zorluklarını anlatıyo bana nasıl doğurcan çok zor ben ölümden döndüm fln diyo valla hepsini bi kaşık suda boğasım geliyo bazen bana moral verip destek olmaları gereken yerde canımı sıkıyorlar
Sikma caniniiii... Hayirlisi hangisi ise o olsun...Normal olmazsa sezeryan olunda siz, önemli olan o..
Allah razı olsun cevabın için iki gündür o kadar kötüyüm ki ..idrarda proteine baktı doktor çok şükür kan ve idrar testim iyi çıktı..dün bütün gün ölçtüm hep yüksek çıktı tansiyonum en sonunda gece yine 16/10 çıkınca hastaneye gittik eşimle orada 13/10 a düşmüş gözüktü eğer çıkarsa yine gelmemi söylediler oradan eczaneye gidip ölçtürdük 10/6 çıktı meğer bizim bebek gezmek istiyormuş dedik hatta ama bugün yine yüksek hiçbir iş yapamadan öylece yatıyorum
Kizlar mrb 31. Haftadayim dun cok az kahverengi kanamam oldu doktora gittim acilma sanci cikmadi. Sabah baska hastaneye gittim sukur yok bisey. Ama iki hastanede mantıklı bi aciklama yapmadi olursa gene gel dediler. Boyle bi durum yasayan var mi? Cok huzursuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?