2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

hapım kortizon içermiyor kategorisi de B o sebepten sorun yokmuş. verdikleri krem kortizonlu onu da çok az kullanıyorum. hap uyku yaptığı için uyuyabiliyorum sinir sistemim biraz daha düzeldi çok şükür. ben malesef diyarbakırdayım burada da ulaşabileceğim en iyi yerlere gitmeye çalışıyorum. karaciğer enzimlerinde safra yollarında sorun çıkmadı şekerde de sorun yok herhalde kendi kendime nazar değdirdim. neyse saolasın ıyı dıleklerin için bayağ iyiyim şimdi. ayaklarım kasınınca peceteti soğuk suyla ıstatıp kasınan yerin üstüne yapıştırıyorum :) komik oluyor ama ıyı geliyor.

valla bendede cok ornek var bu iş kısmet işi hakkaten hayırlısı demek lazım ama genede a b ve c planlarımın olması benı rahatlatıyor
ayrıca evde herşeyin yolunda olmasına da cok sevindim. boş vermek lazım takmamak lazım kafaya oyy kuzucuklar hısseder üzülürler yoksa

benimkilerde 2 hafta önden gidiyor dert değil dedi doktor sıkma canını sen canını sıkarsan kuzucuk daha bı strese girer. sana da yazık ona da

bir hafta arayla bebeğimi gördüm.bir haftada 150 gram almış miniğim.1750 gr,44 cm olmuş.üç boyutlu da yüzünü gördüm ilk defa.artık kızımın nasıl olduğunu biliorum, çok başka bir duyguymuş.onunla ilk defa tanıştım gibi,bütün gün ayaklarım yere basmadı doğrusu.ama akşam olup da 6 kişilik bir misafir gurubum gelince çok ii bastı ayaklarım yere.çok dikkat edip, kendimi yormamaya çalıştım ama olmadı.tüm gece farklı ağrılar yaşadım kasıklarımda,bebeğim çıkacakmış gibi hissetttim.uyuyamadım,uyuduğum kısa anlarda da kötü rüyalar gördüm.bugün okula gitmedim güzelce dinlendim,umarım atlatmışımdır.

Son düzenleme:

ayy canımm yazılarında kendimi okudum sanki bende sustugum zaman herşey çok güzel kafama takıp cenemide tutamadıgım zaman gercekten herşey çok kötü oluyo tartışıyoruz eşimle bende aglıyorum tabi takıyorum kafama artık serbest bıraktım benden önemli degilyaa

maşşallahhhhh bebegine ve annesine. üç boyutlular gercekten çok güzel bişey gecen bende gittim tarifimi imkansız bişey onu öyle görmek sanırsam bende o kontrolden sonra bebegimi daha çok benimsedim hele o parmaklarını eline götürme anı hareketlerini görmek müthiş bişeydi.canım fazla yorma kendini bende ayakda biraz fazla durayım bebegim resmen çıkmak için zorluyo kendini ve aşagıya baskı yapınca keskin agrılarım oluyo dinlenmek iyi geliyo iyi yapmışsın okula gitmemekle dinlen akşama kadar yat bol bol

az önce izmir ana şubelerini aradım.ankarada başka bi yer adı verdi.keçiörendeymiş galiba adresini nosunu aldım aradım.ellerinde varmış her rengi hemde:)))) eşim gidince artık bakıcak.chicco ile arasında karar vercek kullanım kolaylığına göre.model olarak kesinlikle wollex diyorum ama işte kullanışlımı bagaja sığarmı ağırmı chiccoya göre daha ağırmış galiba.fiyatıda 670tl dedi.hadi bakalım hayırlısı haftaya arabamız alınmış olcak:)

senin iri bebeğini yerimm ben =) merak etme miamoremm sağlıklı olsun yeter.. erken doğum diye korkutma kendini hiç Rabbim büyük........ sağlıkla gelsin güzel bebeğin inşallahh

Ye teyzesi senden mi sakincamm... Hayirlisiyla bi gelsin isteyen herkese yiyebilir:))) Zuhalim doktor benim döllenme tarihini yanlis hesapladi aslinda ben 35. haftada olmam lazim. Aslina bakarsan erken dogum olmuyor pek...Ama adam inat ediyo iste. Baska doktor ne dicek görelimm...

yok artik sikmiyorumm.... Hersey olacagina varir... Kuzum saglikli olsun hayirlisiyla dogsunda er gec önemli degil. Magnezyum verdi onu icicem ama kas gecsetici icmicemm. Olsun bebegim acitsin canimi bisi olmaz, ama kas gevsetici aklima yatmadi...

erken döllenme dice bgirdim adama resmen ama duymuyorr...Tatile gidecektim seninki erken gelicek dedi manyaakkk yaaa:))

ben pijamamı şifaya giderken yol üstünde doremi den aldım.aslında pek lohusa pijaması değil.evde giymek için aldım zaten.ama kalın ve güzel.valla geceliğide pazardan bile alabilirim.eğer uzun kollu bulamazsam üzerine kalın polar tarzı sabahlıklardan almayı düşünüyorum artık hastane için.beğendiğimiz arabayı araştırdım netten genel olarak herkes çok memnun.ankarada fiyatlar daha uygun.2 marka var kafamda artık eşim bakıp ankaradan alçak.burası biraz pahalı.bu arada evet doktorun tutumu gerçekten çok önemli ben hamileliğim boyunca neredeyse hep ilaç kullandım ya ağrı kesici ya antibiyotik,iğne fitil vs.sıkıntılı geçti.doktorunda anneyi biraz rahatlatması gerekiyor.ben zaten çok evhamlıyım e bide doktorumda evhamlı olunca rüyalarıma girer oldu.4lü taramam düşük çıkmıştı Oğuzhan bey tıptaki okan beye yönlendirdi.burda baya meşhur bi doktor duymuşsundur mutlaka ona gittim.amniyosentez önerdi kabul etmedim geri geldim.başka da bişey demedi zaten.sonra erzurumda gittim başka doktora.sonuçlarımı başka doktora faxladım falan gösterdim.öyle rahatlatmaya çalıştım kendimi.rüyalarıma girer olmuştu artık o derece.ama Allaha dua ediyoruz sağlıklı sıhhatli olsun diye çocuklarımız.bakalım hayırlısı inş.e şimdide erken doğum riskim var.karnımda baskılar oluyo .dikkat etmeye çalışıyorum.hepimiz sağlıklı ve hayırlı bi şekilde kucağımıza alırız inş.kuzularımızı.

herkeslere Selam...
nasilsiniz annecikler ??? miniklerinizde insallah iyidir..
Dogumlar konusulmus :)
Bizim burda secme olayi yok... herhangi bir zor durum olmadigi sürece normal dogum oluyor...
Insallah bu oglusumuda da normal dogum olur..

Miamore canim benim ilk oglum iri bir bebekti ama normal oldu dogumu hatta gec bile kaldi 10 gün suni sanci ile dogurdum tosuncugumu :) hem artik korkma bence yavastan islerini yap 2 hafta sonra 35. haftanda olacaksin 35 haftadan sonrasina erken dogum demiyorlar bütün organlari gelismis oluyor ..
Kneipp yagi kullanmaya basladinmi ?? Catlaklara da cok iyi geldigini okudum kneipp in blog sayfasinda yani catlamaya karsi :)

Erken doguma giden anne ve bebegine insallah rabbim kurtarsin.....Innsallah hersey iyi sekilde sonuclanir..

Rabbim hepimize saglikli dogumlar bebekler nasip etsin..
BEnimde cuma günü kontrolum var insallah hersey yolundadir..

Birde daha önce dogum yapmis bebek büyütmüs bir anne olarak bir tavsiyem olacak arkadaslar size , bebekleriniz kilolari cok asiri düsük veya asiri yüksek olmadigi sürece sorun olmuyor..
3 kilo dogan bebekte büyüyor
4 kilo dagan bebekte
o yüzden bunlarla kendinizi SIKMAYIN dert etmeyin... su anda bizim icin sakinlik relax olmamiz cok cok önemli...
Bende beslenmeme cok dikkat edemiyorum , süt icmeye gayret ediyorum yogurt ,meyve sebze tüketmeye calisiyorum..
onun disinda aklima geldikce findik ceviz yiyorum..
artik yavastan hurma yemeyede basladim 34 haftadan sonra hurma olayina gaz verecegim :))bu aralar günde 2 tana falan yiyorum...
kurani kerimdede hz meryemin dogum aninda hurmadan yardim aldigi anlatiliyor meryem suresinde ...

birde 35 haftadan sonra dogumu kolaylastirmak icin burdaki ebeler keten tohumu nu öneriyorlar 35. haftadan sonra bende basliyacagim kullanmaya insallah.. Aldim evde bekletiyorum susamin esmeri cöreketunun acik tonlusu :))

Emtucugum sende yazmisin ismimize yorum ... Benimde cok hosuma gidiyordu EMRE ismi ve o kadar sansliyimki cevremizde birtane bile emre diye tanidigimiz yok :))

aferim arkadasım boyle devam et

hiç mi okumadın buradan senden ve bebeğinden kıymetli değil hiç bir sey
ya bısey olsa nasıl kaldırabıleceksın düşün bakalım

Heee hee biz kk sayesinde doktorlardan daha eminiz bildiklerimizden zaten =)) 37. hafta dolduktan sonra hiç bir sakıncası yok erken doğmasının bu demektir ki 2 hafta kalmışş aman Allahımm yaa çok aazzz belki 40. haftayı tamamlar belli olmaz

seninde sıkıntılarını az çok okudum canım. benide belki bilmezsin ilk başlarda çok sıkıntılar yaşadım. baya badireler atlattım sağolsun burdaki arkadaşlar hep destek oldular. bildikleri için soruyorlar :) kv kp derken baya yıprandık. çok kırdılar sesimi çıkartamadım eşime söledim oda bana patladı her seferinde. şimdi yapmıyolarmı yine yapıolar ama artık takıpta kendimi üzmeye değmiyceini düşünüyorum. benim için değersiz insanlar beni üzemez die düşünüyorum ve kafamda kurmuyorum. kurmayıncada fazla patlamıyorum :) maşallah kv yılan gibi hala sokuo ama gülüp geçiyorum. yüzlerine zaten bişey demem sonuçta kötüde olsalar eşimin ailesi saygı duyuyorum. bendeki sevgilerini yitirdiler orasıda ayrı bir konu. artık birşey olursada o gün söylemiyorum eşime biraz sindiriyorum içimde bazen yutup geçiyorum bazende bi kaç gün sonra şakayla karışık söyleyip geçiyorum. evliliğe alışmak böyle bişeymiş demekki. eşimde anlamaya başladı artık oda eskisi gibi tepki vermiyor. bi şekilde birbirimizi idare ediyoruz. bebiş için denedik değişmeyi Rabbim yüzümüzü kara çıkarmasın :) seninde yardımcın olsun. bebişler doğunca herşey çok çok daha güzel olur inşallah

bak demekki nasibinde var dönüp dolaşıp olcaktır :) ben ankarada tek bir yer diye biliyordum başkada varmış sevindim :) bebişinin kısmetinde hangisi varsa o olur :)

Kneipp e basladim, cok yogun bir yag. Ama catlaklara kullanmadim, alt tarfa sürüyorum normal dogum olursa kesilmeye gerek kalamsin diye. Benim bir yengem hemsire diegeri doktor. Hep kullanmislar sorun olmamaiiis. Zaten bio diyor yagin üzerinde...
Cok sikmadim canimida, normal dogum olsun istiyorum. Bebek iri deyiince doktor biraz üzüldüm. Ne bileyim canim yaa millet bebek kilo almamis diye üzülüyor, benimki tombis diye ..Rabbim hayilrisiyla kavusmayi nasip etsinde, böyle icerde göremeyince iyice endiseliniyor insan:)))

keten tohumunu ne ile tüketeceksin...Ben salataya atardim hamile kalmadan önce yada beyaz peynir ile. Sen nasil tüketeceksin 35. haftadan sonra??

dün bende öyleee dedimmmm, amaninnnnnn doguracammmm dedimm:)))) düne kadar korkum falan yoktu cengaverler gibi dogururum diyordum..Doktorun o igrenc sandalyesine oturup bacaklari o kaldiraca koyunca icim cekildi resmen... Baygin geciriyordum, adam muayene bile edemedi:))

Bu yazini okuyunca girip yazmak istedim.
Böyle düşünüyor ve hareket ediyor olmana çok sevindim. Hep sormak istedim durumlar nasıl diye ama cekindim artik konuşmak istemiyor bu konuyu burda heralde diye düşünüyordum, okuyunca çok sevindim mutlu ol hep çok mutlu ol

Ahhh miamore ahh okurken o halin gözümün önüne geldi yazindaki dalgayida hissedince gülmekten göğüs kafesim acidi zaten gulemiyorum artik :-D

miamore bende çok çekiniyorum şu muayene işinden.bide doğuma yakın kontrol ediyolrmış ya ne kadar açıldı açılmadı diye sürekli.o sandalyeye zaten her oturduğumda kadın olmak ne zormuş diyorum. öfff keşke öyle şeylere gerek kalmasa pırt diye çıkıverseler:)))))

ay canımmm bende k.v k.p den çok cektim bide hamileligimin ilk zamanlarıydı benim midem çok kötü oldugu için eşim annesigile bırakmıştı onlar sana i bakar diye ama nerdeeeeee k.p saolsun hiç oturtmadı beni köy yerinde olunca yok ahıra git yok annene yardım et yok yemek yap yok sofra kur kaldır neler neleeerrrr dahaa bide sözde yatıp dinlenecektim tabi bende durmadım 2 hafta anca dayanabildim sonra annemgilde kalmak istedidim onlarda aynı köyde yaşıyo ama bana demediklerini bırakmadılar aglaya aglaya gittim annemgilde 2 3 gün anca kaldım sonra antalyaya geri geldim. tabi ben yine çok agır geciriyorum eşimde ha deyince gelemiyo yemek yiyemiyorum evimden tiksindim istifar istifarr off offf:18:sonra eşim dedi böyle olmayacak ben seni direk annnengile gönderim orda kal 1 2 ay dedi saolsun gittim annem babam çook ii baktılar bana amaaaaaa diger tarafın cenesi hiç durmadı sürekli köyde neler demişler ama saolsun eşim beni hiç üzmedi çünkü çünkü benim halimi biliyodu sonra orda 1 ay 10 gün kaldım arada k.vdegile gidiyodum ama suratları aynen şöylee nefret ettim onlardan resmen şimdide kırk yılda bi konuşuyoruz insan hiçmi torunu sormaz hiç sormuyolar nasıl diye bende hiç takmıyorum ne halleri varsa görsünlerrbebeklerimiz inşallah evimize daha çok huzur mutluluk getirirlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…