Cok haklisin,insan kasinirken dunyadan kopuyor,herseyden nefret ediyor,isyan ediyor resmen..allah dusmanimin basina vermesin.insanin biyeri agrisa ne biliyim midesi bulansa hepsine herseye care var ama kasintinin yok,insanin sinir sistemini etkiliyor resmen..senin karaciger testlerin safra testlerin filan yapildi mi? Tahlil yapilcak diyodun nasil cikti sonuclarin?
Buarada kortizonlu hap mi kullaniyosun? Bende kullandim ve cok endiseliydik bebegime zarar verecek diye ama doktorum bana kar zarar hesabi yapiyoruz,suanda bu hapin yarari zrarindan daha fazla diyordu,mecbur kullandim napim.ama ben hapi biraktiktan yani bittikten sonra daha da siddetlenmisti kasintilarim tekrardan doktora gitmistim,senin gibi 3 farkli docente gittim.bu arada nerede ikamet ediyosun bilmiyorum ama istanbulda nisantasinda kolsuz agop diye bilinen cok meshur bir profesor var,cerrahpasadan emekli ermeni bir prof ve dermotolojinin allahi diyolar bu adam icin,yani aklinda bulunsun diye yaziyorum ben en son ona gittim,bu tur alerjilerin psikolojik yani da cok fazla,benim psikolojimde bozulmustu hic gecmicek saniyodum,adam hep cok iyi ilaclar vermisti ayni zamanda cok da iyi anlatip beni rahatlatmisti neden bilmiyorum ama o adama cok guvenmistim ben..umarim gecer ve bi daha tekrarlamaz canim ya..
benim doktorumda çok kalabalık oluyor bende ondan şikayetçiyim ya bakalım belki değiştirebilirim. kafamda soru işaretleri oluo bazen. eşimde dio köprü geçerken at deiştirilmez die.
evde durumlar iyi gibi yada bilmiyorum sanırım bende umursamaz oldum gibi. çok takmıyorum takmayınca söylenip durmuyorum söylenmeyincede tepki almıyorum :) ben sustuğum sürece herşey süper yada öle gibi :) dediğim gibi takıp kendime dert edinmiyorum. beterin beteri var die halime şükrediyorum çok bunalınca şakayla karışık söylüyorum eşimde gülüp geçio alışmak bu olsa gerek :)
bu arada doğumdada herşey nasip benim annem ablama hamile kaldığında çok zayıfmış özel doktora gidiomuş tam doğurcağı sırada adam kızının mezuniyetine gitmiş annem ebeyle evde doğurmuş hemde 4,5 kiloo yüzden sende çok takılma ben mesela gece sancılanırsam mecbur devlet hastanesine gidicem. doktorum özel hastanede ve gece acil doğum almıyolarmış. hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah. kuzucuklar sağlıcakla doğsunda doktorda hastanede farketmez çok oldu ama bi örnek daha var :) halamın gelini özel hastanede genel anesteziyle sezeryan oldu. baygınken sedyeden sedyeye geçirirken kandıncaızı düşürmüşler sağ tarafı resmen çürüktü baygınken vücut ağır ve kendinde değil ve betonun üzerine düşüyor allah göstermesin ölebilirdi bile en güzeli hayırlısı diyip dua etmek
Kızlar canım sıkkın dün dr ile randevum vardı. Bebişimin kilosu 2 hafta önden gidiyormuş.30+4 üm kilosu 1779 gr. Çok korkuyorum şeker çıktı mı diye sordu ki şeker sonuçlarım normaldi.Sizce ne yapmalıyım canım cok sıkkın
benim doktorumda çok kalabalık oluyor bende ondan şikayetçiyim ya bakalım belki değiştirebilirim. kafamda soru işaretleri oluo bazen. eşimde dio köprü geçerken at deiştirilmez die.
evde durumlar iyi gibi yada bilmiyorum sanırım bende umursamaz oldum gibi. çok takmıyorum takmayınca söylenip durmuyorum söylenmeyincede tepki almıyorum :) ben sustuğum sürece herşey süper yada öle gibi :) dediğim gibi takıp kendime dert edinmiyorum. beterin beteri var die halime şükrediyorum çok bunalınca şakayla karışık söylüyorum eşimde gülüp geçio alışmak bu olsa gerek :)
bu arada doğumdada herşey nasip benim annem ablama hamile kaldığında çok zayıfmış özel doktora gidiomuş tam doğurcağı sırada adam kızının mezuniyetine gitmiş annem ebeyle evde doğurmuş hemde 4,5 kiloo yüzden sende çok takılma ben mesela gece sancılanırsam mecbur devlet hastanesine gidicem. doktorum özel hastanede ve gece acil doğum almıyolarmış. hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun inşallah. kuzucuklar sağlıcakla doğsunda doktorda hastanede farketmez çok oldu ama bi örnek daha var :) halamın gelini özel hastanede genel anesteziyle sezeryan oldu. baygınken sedyeden sedyeye geçirirken kandıncaızı düşürmüşler sağ tarafı resmen çürüktü baygınken vücut ağır ve kendinde değil ve betonun üzerine düşüyor allah göstermesin ölebilirdi bile en güzeli hayırlısı diyip dua etmek
bir hafta arayla bebeğimi gördüm.bir haftada 150 gram almış miniğim.1750 gr,44 cm olmuş.üç boyutlu da yüzünü gördüm ilk defa.artık kızımın nasıl olduğunu biliorum, çok başka bir duyguymuş.onunla ilk defa tanıştım gibi,bütün gün ayaklarım yere basmadı doğrusu.ama akşam olup da 6 kişilik bir misafir gurubum gelince çok ii bastı ayaklarım yere.çok dikkat edip, kendimi yormamaya çalıştım ama olmadı.tüm gece farklı ağrılar yaşadım kasıklarımda,bebeğim çıkacakmış gibi hissetttim.uyuyamadım,uyuduğum kısa anlarda da kötü rüyalar gördüm.bugün okula gitmedim güzelce dinlendim,umarım atlatmışımdır.
aaaa bizde alalı çok olmadı ama anlaşmalarımı bittiki acaba bizde arayıp gitmiştik. hatta yokmuş ellerindede yeni gelmişti bizde beyenince yapıştık hemen :) hatta ben internetten alalım dedikçe eşim yok burda muhattap var falan dedi :) hayırlısı canım. senin bebişede nasipse döner dolaşır o olur. bende ilk wollexi görmüştüm netten üzerine bir dünya araba baktık kaç kere karar deişti ama en son nasip onaymış demekki yine o oldu
senin iri bebeğini yerimm ben =) merak etme miamoremm sağlıklı olsun yeter.. erken doğum diye korkutma kendini hiç Rabbim büyük........ sağlıkla gelsin güzel bebeğin inşallahh
canım kilo olayını artık hiç takmıyorum sende hiç takılma bence doktorum herkesin bünyesi farklıdır sen ne yaparsan yap alıyorsun umursama kimsenin ne dediğini dedi, ikimiz de sağlıklıyız Allaha şükür gerisi önemli değil...
sen zaten diyodun ki erken döllenme oldu diye ondan dolayı erken gibi olabilir bence doğumun, canını sıkıp moralini bozma nolur...
evet kilo konusunda eksper oldumhemen cevaplıyorum...hepsi çok normal hepsi bende de var... hatta doğum öncesinde zayıf olanların daha çok kilo aldığı söyleniyor hamileliklerinde... ama tuzu ya bırak ya da çok azalt bide çok su iç canım...
Ne guzel eksikler bitmis sayilir benim daha nerdeyse hersey duruyor.genellikle kisakollu pijamalar var baktigim yerlerde uzun kollular henuz gelmemis. bende telefondan giriyorum nete.yazmak biraz zor oluyor.yanlis yazarsm kusura bakmayin.benimde hamileligim biraz priblemli oldu.okadar cok doktora gittimki sadece oguzhan beye gitmedim sanirim:)simdi ebru hanim var dogum evinde ona gidiyorum.sogukkanli bi doktor .benim hamileligimdede boyle bi tutum gerekiodu.digerleri cok korkuttu daha kotu oldu benim icin.bu arada dediginiz arabayi chicconun arkadas kullaniyor.gorunumu cok guzel ama o birkac poset koyunca geri yikildigindan bahsetti.bir deneyin arabayi gorunce derim.belki arkadas agir seyler koymustur gerci.artik konusuruz bol bol:).
bir hafta arayla bebeğimi gördüm.bir haftada 150 gram almış miniğim.1750 gr,44 cm olmuş.üç boyutlu da yüzünü gördüm ilk defa.artık kızımın nasıl olduğunu biliorum, çok başka bir duyguymuş.onunla ilk defa tanıştım gibi,bütün gün ayaklarım yere basmadı doğrusu.ama akşam olup da 6 kişilik bir misafir gurubum gelince çok ii bastı ayaklarım yere.çok dikkat edip, kendimi yormamaya çalıştım ama olmadı.tüm gece farklı ağrılar yaşadım kasıklarımda,bebeğim çıkacakmış gibi hissetttim.uyuyamadım,uyuduğum kısa anlarda da kötü rüyalar gördüm.bugün okula gitmedim güzelce dinlendim,umarım atlatmışımdır.
Ye teyzesi senden mi sakincamm... Hayirlisiyla bi gelsin isteyen herkese yiyebilir:))) Zuhalim doktor benim döllenme tarihini yanlis hesapladi aslinda ben 35. haftada olmam lazim. Aslina bakarsan erken dogum olmuyor pek...Ama adam inat ediyo iste. Baska doktor ne dicek görelimm...
ayy canımm yazılarında kendimi okudum sanki bende sustugum zaman herşey çok güzel kafama takıp cenemide tutamadıgım zaman gercekten herşey çok kötü oluyo tartışıyoruz eşimle bende aglıyorum tabi takıyorum kafama artık serbest bıraktım benden önemli degilyaa
az önce izmir ana şubelerini aradım.ankarada başka bi yer adı verdi.keçiörendeymiş galiba adresini nosunu aldım aradım.ellerinde varmış her rengi hemde:)))) eşim gidince artık bakıcak.chicco ile arasında karar vercek kullanım kolaylığına göre.model olarak kesinlikle wollex diyorum ama işte kullanışlımı bagaja sığarmı ağırmı chiccoya göre daha ağırmış galiba.fiyatıda 670tl dedi.hadi bakalım hayırlısı haftaya arabamız alınmış olcak:)
herkeslere Selam...
nasilsiniz annecikler ??? miniklerinizde insallah iyidir..
Dogumlar konusulmus :)
Bizim burda secme olayi yok... herhangi bir zor durum olmadigi sürece normal dogum oluyor...
Insallah bu oglusumuda da normal dogum olur..
Miamore canim benim ilk oglum iri bir bebekti ama normal oldu dogumu hatta gec bile kaldi 10 gün suni sanci ile dogurdum tosuncugumu :) hem artik korkma bence yavastan islerini yap 2 hafta sonra 35. haftanda olacaksin 35 haftadan sonrasina erken dogum demiyorlar bütün organlari gelismis oluyor ..
Kneipp yagi kullanmaya basladinmi ?? Catlaklara da cok iyi geldigini okudum kneipp in blog sayfasinda yani catlamaya karsi :)
Erken doguma giden anne ve bebegine insallah rabbim kurtarsin.....Innsallah hersey iyi sekilde sonuclanir..
Rabbim hepimize saglikli dogumlar bebekler nasip etsin..
BEnimde cuma günü kontrolum var insallah hersey yolundadir..
Birde daha önce dogum yapmis bebek büyütmüs bir anne olarak bir tavsiyem olacak arkadaslar size , bebekleriniz kilolari cok asiri düsük veya asiri yüksek olmadigi sürece sorun olmuyor..
3 kilo dogan bebekte büyüyor
4 kilo dagan bebekte
o yüzden bunlarla kendinizi SIKMAYIN dert etmeyin... su anda bizim icin sakinlik relax olmamiz cok cok önemli...
Bende beslenmeme cok dikkat edemiyorum , süt icmeye gayret ediyorum yogurt ,meyve sebze tüketmeye calisiyorum..
onun disinda aklima geldikce findik ceviz yiyorum..
artik yavastan hurma yemeyede basladim 34 haftadan sonra hurma olayina gaz verecegim :))bu aralar günde 2 tana falan yiyorum...
kurani kerimdede hz meryemin dogum aninda hurmadan yardim aldigi anlatiliyor meryem suresinde ...
birde 35 haftadan sonra dogumu kolaylastirmak icin burdaki ebeler keten tohumu nu öneriyorlar 35. haftadan sonra bende basliyacagim kullanmaya insallah.. Aldim evde bekletiyorum susamin esmeri cöreketunun acik tonlusu :))
Emtucugum sende yazmisin ismimize yorum ... Benimde cok hosuma gidiyordu EMRE ismi ve o kadar sansliyimki cevremizde birtane bile emre diye tanidigimiz yok :))
herkeslere Selam...
nasilsiniz annecikler ??? miniklerinizde insallah iyidir..
Dogumlar konusulmus :)
Bizim burda secme olayi yok... herhangi bir zor durum olmadigi sürece normal dogum oluyor...
Insallah bu oglusumuda da normal dogum olur..
Miamore canim benim ilk oglum iri bir bebekti ama normal oldu dogumu hatta gec bile kaldi 10 gün suni sanci ile dogurdum tosuncugumu :) hem artik korkma bence yavastan islerini yap 2 hafta sonra 35. haftanda olacaksin 35 haftadan sonrasina erken dogum demiyorlar bütün organlari gelismis oluyor ..
Kneipp yagi kullanmaya basladinmi ?? Catlaklara da cok iyi geldigini okudum kneipp in blog sayfasinda yani catlamaya karsi :)
Erken doguma giden anne ve bebegine insallah rabbim kurtarsin.....Innsallah hersey iyi sekilde sonuclanir..
Rabbim hepimize saglikli dogumlar bebekler nasip etsin..
BEnimde cuma günü kontrolum var insallah hersey yolundadir..
Birde daha önce dogum yapmis bebek büyütmüs bir anne olarak bir tavsiyem olacak arkadaslar size , bebekleriniz kilolari cok asiri düsük veya asiri yüksek olmadigi sürece sorun olmuyor..
3 kilo dogan bebekte büyüyor
4 kilo dagan bebekte
o yüzden bunlarla kendinizi SIKMAYIN dert etmeyin... su anda bizim icin sakinlik relax olmamiz cok cok önemli...
Bende beslenmeme cok dikkat edemiyorum , süt icmeye gayret ediyorum yogurt ,meyve sebze tüketmeye calisiyorum..
onun disinda aklima geldikce findik ceviz yiyorum..
artik yavastan hurma yemeyede basladim 34 haftadan sonra hurma olayina gaz verecegim :))bu aralar günde 2 tana falan yiyorum...
kurani kerimdede hz meryemin dogum aninda hurmadan yardim aldigi anlatiliyor meryem suresinde ...
birde 35 haftadan sonra dogumu kolaylastirmak icin burdaki ebeler keten tohumu nu öneriyorlar 35. haftadan sonra bende basliyacagim kullanmaya insallah.. Aldim evde bekletiyorum susamin esmeri cöreketunun acik tonlusu :))
Emtucugum sende yazmisin ismimize yorum ... Benimde cok hosuma gidiyordu EMRE ismi ve o kadar sansliyimki cevremizde birtane bile emre diye tanidigimiz yok :))
Heee hee biz kk sayesinde doktorlardan daha eminiz bildiklerimizden zaten =)) 37. hafta dolduktan sonra hiç bir sakıncası yok erken doğmasının bu demektir ki 2 hafta kalmışş aman Allahımm yaa çok aazzzbelki 40. haftayı tamamlar belli olmaz
seninde sıkıntılarını az çok okudum canım. benide belki bilmezsin ilk başlarda çok sıkıntılar yaşadım. baya badireler atlattım sağolsun burdaki arkadaşlar hep destek oldular. bildikleri için soruyorlar :) kv kp derken baya yıprandık. çok kırdılar sesimi çıkartamadım eşime söledim oda bana patladı her seferinde. şimdi yapmıyolarmı yine yapıolar ama artık takıpta kendimi üzmeye değmiyceini düşünüyorum. benim için değersiz insanlar beni üzemez die düşünüyorum ve kafamda kurmuyorum. kurmayıncada fazla patlamıyorum :) maşallah kv yılan gibi hala sokuo ama gülüp geçiyorum. yüzlerine zaten bişey demem sonuçta kötüde olsalar eşimin ailesi saygı duyuyorum. bendeki sevgilerini yitirdiler orasıda ayrı bir konu. artık birşey olursada o gün söylemiyorum eşime biraz sindiriyorum içimde bazen yutup geçiyorum bazende bi kaç gün sonra şakayla karışık söyleyip geçiyorum. evliliğe alışmak böyle bişeymiş demekki. eşimde anlamaya başladı artık oda eskisi gibi tepki vermiyor. bi şekilde birbirimizi idare ediyoruz. bebiş için denedik değişmeyi Rabbim yüzümüzü kara çıkarmasın :) seninde yardımcın olsun. bebişler doğunca herşey çok çok daha güzel olur inşallah
dün bende öyleee dedimmmm, amaninnnnnn doguracammmm dedimm:)))) düne kadar korkum falan yoktu cengaverler gibi dogururum diyordum..Doktorun o igrenc sandalyesine oturup bacaklari o kaldiraca koyunca icim cekildi resmen... Baygin geciriyordum, adam muayene bile edemedi:))
dün bende öyleee dedimmmm, amaninnnnnn doguracammmm dedimm:)))) düne kadar korkum falan yoktu cengaverler gibi dogururum diyordum..Doktorun o igrenc sandalyesine oturup bacaklari o kaldiraca koyunca icim cekildi resmen... Baygin geciriyordum, adam muayene bile edemedi:))
seninde sıkıntılarını az çok okudum canım. benide belki bilmezsin ilk başlarda çok sıkıntılar yaşadım. baya badireler atlattım sağolsun burdaki arkadaşlar hep destek oldular. bildikleri için soruyorlar :) kv kp derken baya yıprandık. çok kırdılar sesimi çıkartamadım eşime söledim oda bana patladı her seferinde. şimdi yapmıyolarmı yine yapıolar ama artık takıpta kendimi üzmeye değmiyceini düşünüyorum. benim için değersiz insanlar beni üzemez die düşünüyorum ve kafamda kurmuyorum. kurmayıncada fazla patlamıyorum :) maşallah kv yılan gibi hala sokuo ama gülüp geçiyorum. yüzlerine zaten bişey demem sonuçta kötüde olsalar eşimin ailesi saygı duyuyorum. bendeki sevgilerini yitirdiler orasıda ayrı bir konu. artık birşey olursada o gün söylemiyorum eşime biraz sindiriyorum içimde bazen yutup geçiyorum bazende bi kaç gün sonra şakayla karışık söyleyip geçiyorum. evliliğe alışmak böyle bişeymiş demekki. eşimde anlamaya başladı artık oda eskisi gibi tepki vermiyor. bi şekilde birbirimizi idare ediyoruz. bebiş için denedik değişmeyi Rabbim yüzümüzü kara çıkarmasın :) seninde yardımcın olsun. bebişler doğunca herşey çok çok daha güzel olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?