Tesekkurler guzelim, gercekten faydali olacaktir herkeseherkese günaydin kizlar.....
Biliyorsunuz ben haftada bir kere ebe"ye gidiyorum. Ondan ögrendiklerimi aktarayim..Yurt disinda zorunda kalmadikca, ölümcül bir durum olmadikca sezeryan yapilmiyor. Yani secme lüksü yok, hos secme lüksü olsa bile secmezdim. Cünkü normal dogum kadin vücudu icin en ideali. Evet cok zormus gibi görünüyor ama ebemi dinleseniz hicde öyle düsünmezsiniz..
Dünkü dersimizde yine yarim saat nefes calismalari yaptik. Nefes calismasi sadece ve sadece agriyi beyinden uzaklatirmak icin. Igne vururken bile hemsireler derinnn bir nefes cek derler ve bisi hissetmezsin, dogumda aynen öyle. Esler ile katiliyoruz cünkü dogumda nefes almayi unutacagiz, eslerin tek görevi nefes almayi bize animsatmak. Herhangi bir kursa gidemeyenler icin ;
Burnunuzdan derinnn bir nefes aliyorsunuz ama cigerlerinizi degil karninizi sisiriyorsunuz, ve geri veriyorsunuz. Icinizde hava kalmayacak sekilde geri verin, icerdeki bayat hava tamamen ciksin. bunu beskere yavasca tekrarlayip 4 saniye ara verin ve tekrar beskere tekrarlayin. Bebebgimiz bu durumdan cok memnun kalicak cünkü karni sisirip aldigimiz nefesler rahime direkt gidiyor ve bebek harika bir duygu hissediyor.
Ikinci adim burnumuzdan yine derin bir nefes alalim v etutalim 4 e kadar skaince sayip geri verelim. Nefes almadan önce 4 e kadar sayalim ve yeniden deva, edelim. Bunu da bes kere yapip, 4 saniye mola yine bes kere yapalim...
bu nefes sayesinde normal dogumda agriyi en az hissedecegiz ve bebegimizi icerda kasmayacagiz.
Ayrica herksedin dogumu farkli olurmus, okudugumiuz, dinledigimiz dogum hikayeleri basklarinin. Bizim hikayelerimiz bambaska olucak. Agri bile farkli olurmus her kadinda...
Aynen, nefes verirken cikan horultuma uyandim ben de 2-3 kereyaa kızlar siz söyleyince aklıma geldi. benim eşim de geçen gün bana ''gece horluyordun'' dedi şok oldum ben hiç horlamazdım halbu ki
Gogus kalkanini kastediyorsan kizimda almistim ama O da ben de kullanamamistik :)merhaba arkadaşlar hastane çantama koyduklarımı bende yazayım
kendim için 1 gecelik 1pijama takımı ,3 atlet ,5 külot ,1südyen ,2 çift çorap ,yelek ,hasta bezi ,gece boyu ped,ıslak mendil ,kğıt havlu ,eşofman altı ve uzun kollu badi çıkarken giymek için ,plastik bardak çatal kaşık,terlik ,göğüs pedi
bebek için
2 takım zıbın takımı içli dışlı koydum ben hastane çıkışı almadım
bir tulum
bir tane penye battaniye bir tane kalın battaniye
alt açma örtüsü
ağız mendili
çorap eldiven
ıslak mendil bez
biberon ve iki değişik emzik
kızlar göğüs koruyucu aldınız mı ben alıpm almamak arasında kaldım .
canım devlet hastanesi de olsa özel de olsa onların nevresimleri dezanfekte edilmiş oluyor, birde sermene izin verirler mi bilmiyorum ama bebek için götürmene gerek yok çünkü onu koyabileceğin bir yatak yokki. yanına getirdiklerinde kutu gibi birşeye koyuyorlar. ben alt açma bezi gibi ama süngerden bir şey gördüm. bebeklerin altına koyuyorlar. o kutunun içine tam oluyor. ondan alıp pike türü birşeyler koycam. battaniye de alıcam. yani nevresimi sereceğin geçireceğin birşeyler yokki bebişine.
aa evet göğüs kalkanıTesekkurler guzelim, gercekten faydali olacaktir herkese
Aynen, nefes verirken cikan horultuma uyandim ben de 2-3 kere
Gogus kalkanini kastediyorsan kizimda almistim ama O da ben de kullanamamistik :)
kizlar hani bir yag demistim oraya sürülecek ve elastikiyet saglayacak ve kesilmesine gerek kalmicak diye. Kneipp ismi.. Burada arkdasim ebe ye sormus, gercek zeytin yagida olur demis.. aklinizda bulunsun
Gittiğimde sorarım tabi ankarada yok mu hiç mağazası? Stoklara göre değişiyormuş sürekli takip etmek lazımmış hafta hafta güncelleniyormuş canım.
AAaaAAAaaa.. :) canım varmış şimdi baktım adreslere. ama çok ters bana yeri. bak senin için bulduklarımı atıyorum aşağıda.
Ben en çok bunu beğendim :) ilk attığım.
PUNKY 70X110 PARK BEŞİK YATAK HAMAK ŞOK FİYAT GittiGidiyor'da 91065159
Acr Ciciko Tüllü Lüx Oyun Parkı Kırmızı/Lacivert GittiGidiyor'da 93477586
En Ucuz Park Yatak--Dönence Hediyeli GittiGidiyor'da 93315685
yine bulduklarımı atarım canım.
Hosgelmis benefon benimde erken dogum tehlikem var yatiyorumcanımmm gozun aydın rabbm saglık versın bebegıne bıran once bırbırınıze kavusunnn 1 ay serum ve mama ıle beslenır sıkma canını 1 ay sonra emzırırsın bol bol rabbım yardımcınız olsunnnn ınsallahhhhh
aynen valla. Sitesinde olmayabilir ama mağzalarında var 129 olanlar maslakta marmara forumda vardı mesela nerede oturuyorsun bilmiyorum ama mağzalarına bakmak lazımmış dün satıcı öyle dedi mesela bana dedi ki haftaya gelicek renkleri ve modelleri haftaya tekrar gidicem bakalım.
merhaba arkadaşlar hastane çantama koyduklarımı bende yazayım
kendim için 1 gecelik 1pijama takımı ,3 atlet ,5 külot ,1südyen ,2 çift çorap ,yelek ,hasta bezi ,gece boyu ped,ıslak mendil ,kğıt havlu ,eşofman altı ve uzun kollu badi çıkarken giymek için ,plastik bardak çatal kaşık,terlik ,göğüs pedi
bebek için
2 takım zıbın takımı içli dışlı koydum ben hastane çıkışı almadım
bir tulum
bir tane penye battaniye bir tane kalın battaniye
alt açma örtüsü
ağız mendili
çorap eldiven
ıslak mendil bez
biberon ve iki değişik emzik
kızlar göğüs koruyucu aldınız mı ben alıpm almamak arasında kaldım .
aa evet göğüs kalkanıbende kullanamayacağım bişey almak istiyorum teşekkür ederim o zaman doğumdan sonra ihtiyaç olursa alınması daha mantıklı galiba .
miamore bugün yazdığın nefes egzersizini yptım ve kızımdan sağlam bi tepik yedimsanırım sevdi oda.
yazdıkların çok faydalı bizim için teşekkür ederiz .benim ilk doğumum da kesmişlerdi hafif bi kesiydi çok azdı heralde bu doğumumda normal olusa oradan yırtık olabilirmiş .zeytinyağı mucize gibi zaten denemekte fayda var .bende 34 hafta itibariyle memelerime sürücem çatlak olmasın diye .arada sırada göbüşüme de sürüyorum çok rahatlatıyo
kizlar hani bir yag demistim oraya sürülecek ve elastikiyet saglayacak ve kesilmesine gerek kalmicak diye. Kneipp ismi.. Burada arkdasim ebe ye sormus, gercek zeytin yagida olur demis.. aklinizda bulunsun
canım hakiki zeytinyağını hangi sıklıkla ne zaman sürmeye başlayacağız? birde bebe yağı olur mu?
canım günaydın, dediğin gibi oturunca kalkamıyorum yada yatınca kalkmak zor oluyor, birde dediğin gibi bende horlamaya başladım çok komik. eşim uyandırdı geçen koltukta uyuya kalmışım "kalk horluyorsun" dedi :) sanki kendi horlamıyor gibi :)
ne hallere geldik yaa.. :)
neyse üzme kendini, senolani yazdin uydurmadin ya.... Rabbim hayilrisini versin. Ebe randevum vardi bugün bebek hicde iri degil dedi. Elle muayene etti. Bence baska doktora daha görün ve ikinci fikir alalim dedi. Bende gelirim o randevuya birlikta sorariz dedi. Karnimin sert olmasinida bebegin hareketli olmasindan dolayi kaslarimin sertlestigini söyledi. Bisey olmaz dedi..
wallla hayilrisi olsun gayri ben anlamiyorum bisi. Bebek 33. haftada tam yerlesmis rahim agzina erken dogum olabilir dedi:)
Ben değil melegimolsun tazmiş doğum tecrubesini benim ilk doğumum sezeryandi.buda sezeryan kısmetse .
kızlar merhaba nasılsınız?
ben herzaman yazamıyorum ama takip ediyorum sizi,
bir süredir çok akıntım vardı, mantar enfeksiyonu dedi doktor fitil verdi , baya azalmıştı, iki gecedir az kanla
karışık akıntı geldi, çok değil ama korktum baya, tahriştendir diye gitmedim ama başına böyle bişey gelen
varmı? şimdi gitsem gece niye gelmedin dicek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?