2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Kızlar günaydın herkese.kaç kişinin benim gibi bugün doktor randevusu var.benim bugün saat5te.akşama güzel haberlerle görüşmek dileğiyle.

Size bişey sorsam bebişlerimiz kış bebeği olacak ya ben hep aldıklarımı netten aldım hiçte normalde aklıma gelmemişti hep kısa çorap almıştım hiç külotlu çorap aldınız mı çok küçük olacakları için emin olamadım alıp almam konusunda nette de kolay kolay yok galiba yenidoğan için bir kaç yerde gördüm onlarda bitmişti bitmese yinede alacaktım

günaydın hanımlar ...
annemler 3 tane külotlu çorap almışlar kızıma bizimde beşik hala alınmadı stres yapıyorum eşimle baktım kayınvaldem ne acele ediyorsunuz dedi doguncada alınırmış nolcakmışş...ayy beni deli ediyo

herkese günaydın en kocamanından
bu hafta da calışıyorum ve kaşınıyorum
Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
hafta sonu kuzuları gordum maşallah ıyılermiş
herkesin keyfi yerinde

sevimli kuzucukların anneleri umarım sizlerinde keyfi yerindedir.

sorunsuz dertsiz mutlu haberlerle dolu bır hafta dılıyorum hepinize

merhaba arkadaşlar...
umarım bu yazımı görüp cevap verirsiniz...

benim erken doğum belirtileri vardı 1 ay önce... ama uzanarsk iş yapmayarak geçti o belirtiler tabi bi takım ilaçların yarsımıyla... aynı zamanda idrar yollarımda iltihapta vardı...
neyse uzun zamandır bi problemim yoktu... çok yorulduğumda bel ağrım dışında...

dün akşam yatağa yatınca şiddetli olmamakla beraber hafifte olmayan bir karın ağrım (belkide kasık ağrım) oluştu .. beni çok korkuttu..
üç dört saat sürdü.. doktorum yurt dışındaymış... bir hafta yok... başka doktora görüneyim mi... şuan da da var ama çok hafif...

sen kimseyi takma cnm getirsinler yerleştir...doğumdan sonra yapman falan zor olur annemler genç odası şeklinde alıcak benim oda alınınca yaptığı herşeyide getirecek yerleştirecek...kaynanana da takma bunların hepsi aynı anlaşılan benimkide bişey yapmadı daha da ne acele ediyorsunuz diyo beşiğ falan..

Erken dogum riskin varmis, bence evine yakin bir tip merkezine, saglik ocagina fln gorun

ilk doğdugu zaman için mi almışlar çorapları , ben kimseye bişey sormadım acil olarak alınacak her şeyi aldım bir tek yorgan türü kaldı onuda annem yaptırıyo ama ben bitince göndersin istiycem çünkü doğum öncesi gelmeyebilir doğumda gelebilir annem erken gelme şansı yok herşey hazır olsun istiyorum , ne demek doğduktan sonra alınır birincisi aceleyle araştırmadan bir günde mi alınacak yok araştıracaksanız çocuk kanepede mi yatacak senle yatakta mı ne saçma bir düşünce yahu

merhaba bende çok beğendim bu arabayı ankarada nerde birebir görme şansınız oldu acaba yeri nerdeydi hatırlıyor musunuz

canım sitesinde satış yerleri var ordan buldum ulus konya sokakta bi bebek mağzasıydı arayıp gittik hatta. ama burdan bi arkadaşta aramış artık satmıyoruz demişler. oda sanırım izmir şubesiyle görüşürken yanlış hatırlamıyorsam keçiörende bir mağza söylemişler. geçmişi okuyup o arkadaşla bağlantıya geçebilirsin canım. o arkadaşta ankarada diildi ama eşi ankaraya gelip bakıcaktı. bakmışlardır belki.

Günaydın hanımlar
Cts 30+3te 1600 grdı kızım dr herşey yolunda haftasıyla uyumlu dedi bide başı aşağıda ama normal dedi doğum kanalına girmiş filan demedi bu ikisi aynı şey değil dimi? Doğum tarihi konusunda ekim sonundan itibaren hazır olup bekliycez dedi tahmini tarih 20 kasım halbuki. İyice kprktum öyle deyince bide burda erken doğum yapanları görünce başının aşağıda olması düşündürdü beni.. inşallah hepsi vaktinde sağlıkla gelirler.

Kv. Konusunda bende aynı dertten muzdaribim sanırım hepsi aynı bunların. Daha 1 kere bile arayıp nasıl gidiyo hamilelik demedi. Alınacak bişey var mı biz de bişeyler alalım demedi ve bir çöp dahi almadı henüz ama kendi annem aynı şehirde olmadığımız halde en az benim kadar heyecanlı. Şunu şöyle yapalim bunu böyle yapaşım diye planlar yapıyo ve benim aldıklarımdan daha fazla kıyafet ıvır zıvır almış gelirken getirecek. Ben düşünmemiştim hiç aklıma gelmemişti mont bile almış.. kv umrunda değil eşimle telde konuşuyolar ama beni sormuyo bile bi sıkıntı var mı nasıl diye. Olsun ama devam etsin böyle ben de ona göre davranırım artık herkese..

Bi ara da benim bulantılarımın tavan yaptığı dönem temizliğim yağılacak ne zaman gelebilirsin dedi bana küfreder gibi. Kızım yapılacak işin varsa geleyim yardım edeyim demesi gerekirken. Allaha havale ediyorum ama o görüyo..

canım Rabbim yardımcın olsun inşallah sağlıcakla evine gelir bebişin.

canım dualarımız sizlerle. en kısa zamanda bebişlerinize kavuşursunuz

canım kasım bebişleri yaramaz biraz. inşallah biraz daha durur bebişin. dikkat et kendine.

Kızlar günaydın herkese.kaç kişinin benim gibi bugün doktor randevusu var.benim bugün saat5te.akşama güzel haberlerle görüşmek dileğiyle.

günaydın canım. benimde bugün randevum var 3 te. bakalım nasıl durumlar. bu kontrolümde 5 hafta çalışabilir raporu alıcam. inşallah bi sıkıntı yokturda verir raporu :) sende güzel haberlerle gelirsin inşallah

herkese günaydinn. bu bilgiyi yeni okudumm...

“Anneliğin keyfini ve heyecanını doyasıya yaşarken, yeni doğan bebeğinizle karşılaşacağınız durumlarda sakin olmalısınız” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. R. Süha Ünüvar annelerin hayatını kolaylaştıracak önerilerini sıraladı.
* Doğumevi veya hastaneden çıkmadan, anne kendine gelir gelmez bebekle direk teması sağlanmalıdır. Bunun anne sütünün gelişine katkısı çok fazladır. Sezaryen ile doğumda sütün gelmesi, normal doğuma göre biraz geç olabilmektedir. Stres yapmadan, sabırla bebeğin anne sütünü alması sağlanmalıdır.
* Olanak varsa ilk kontrolün mutlaka bebek hastaneden çıkmadan önce yapılmasını sağlamak gerekir. Yeni doğmuş bir bebeğin, muayene edilmeden doktor gözetiminden çıkarılması ciddi bir eksikliktir.
* Hastaneden çıkmadan önce “Hepatit B“ aşısının yapılmasını gerekir. Ayrıca göbek pansumanının nasıl yapılacağını mutlaka öğrenmelisiniz.
* Artık hastanelerde bütün yeni doğan bebeklere kalça ultrasonu yapılmaktadır. Bunun ihmal edilmemesi gerekir. Ayrıca yeni doğan bebeğe mutlaka işitme testi, tiroid fonksiyon testleri, fenilketonüri hastalığının testlerinin hastanedeyken yapılması gerekir.
* İlk gün muayenesinden sonra bebeğin (eğer hala hastanede kalma durumu devam ediyorsa) 3. gün de mutlaka doktor kontrolü yapılması gerekir. Fizyolojik denen sarılıklar doğumun 3. gününden sonra netleşir. Olası kalp hastalıkları 0-10 gün içinde netleşir. Anneler “benim çocuğuma olmaz” dememeli, bütün ihtimalleri düşünerek kontrolleri yaptırmalılar.
* Yeni doğan bebeğin ev ortamındaki bakımı için bulunduğu odanın nemli olması sağlanmalıdır. Yeni doğan bebeğin, misafirlerin kucağına verilmemesini, bebeğin üşür endişesiyle sıkı sıkı giydirilmemesini, pişik oluşumunun önlenmesi için cilt bakımına dikkat edilmesini özellikle öneriyorum.
* Yeni doğan bebek anne sütü ile doyuyorsa, ekstra mama veya şekerli su verilmemelidir. Bebekte ilk aylarda haftada ortalama 200-300 gram ağırlık artışı oluyorsa bu yeterlidir. Gaz olmaması için emzirirken her 5-6 dakika memeden ayırarak, ağızdan yuttuğu havanın çıkmasını sağlayın.
* Göbek bakımını hastane görevlilerinin gösterdiği biçimde, düzenli olarak yapılmasını öneriyorum. Her ne kadar bazı hastanelerde göbek bakımı yapmanın gerekli olmadığı söylense de, göbek bir kere enfeksiyon alınca tedavinin zor olması nedeni ile en azından alkol uygulayarak günde 2 kere pansuman yapılmalı. Alkol göbeği kurutarak zamanında düşmesini sağlar. Göbek bağı 7-10 gün içinde düşmezse, kanama veya akıntı varsa mutlaka doktorunuza danışarak müdahale edilmesini sağlamalısınız.

canim artik bu haftalarda tik olsa doktora görünmenin yarari büyük. Önemli olup olmadigini biz bilemiyoruz. Üsütme olabilir, farkli bisi olabilir.. En iyisi asla sansa birakmam benim görüsüm bu...

canım sen 8 haftalık raporunu aldınmı doğum önvcesi olanı alldıysan tam 32. haftadamı aldınn

kayinvalideler konusunda sikmayin artik caninizi... Zaten son dönemler zor geciyor bir de bunlara takarsak ooo..

Simdi isin gercegi var, kendi annelerimizle kayinvalideleri kiyaslamamaliyiz...Cok istisna kayinvalideler var kendi annelerimiz gibi. Ama genelde kayinvalideler cok kiskanc olurlar ve bu kiskancliklarindan garip davranirlar...

Benim kayinvalidem yabanci olmasina ragmen durum ayni. Yani bana karsi kadinin biseyi yok simdi Allah var, ama iste adi üstünden kaynanan....annem kadar hassas olmadigi icin kadin bana batiyor. Birde cok bencildir benim kayinvalidem, bir tek onun dedikleri dogrudur. Biseyler alsam neden aliyorusun ihtiyacin yok ki der.. Bende nerden biliyorsun ki benim ihtiyaclarimi derim. Gayet normal bir konusma olarak görür bunu ve devam eder:))) yani kadin kasti bisi yapmiyor, normali bu:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…