Arkadaşlar ben yürümede oturmada kalkmada çok zorlanmaya başladım çatı kemikleri mi ne onlar genişliyormuş galiba acı vermeye başladı sizinde aynı durum var mı?
kayinvalideler konusunda sikmayin artik caninizi... Zaten son dönemler zor geciyor bir de bunlara takarsak ooo..
Simdi isin gercegi var, kendi annelerimizle kayinvalideleri kiyaslamamaliyiz...Cok istisna kayinvalideler var kendi annelerimiz gibi. Ama genelde kayinvalideler cok kiskanc olurlar ve bu kiskancliklarindan garip davranirlar...
Benim kayinvalidem yabanci olmasina ragmen durum ayni. Yani bana karsi kadinin biseyi yok simdi Allah var, ama iste adi üstünden kaynanan....annem kadar hassas olmadigi icin kadin bana batiyor. Birde cok bencildir benim kayinvalidem, bir tek onun dedikleri dogrudur. Biseyler alsam neden aliyorusun ihtiyacin yok ki der.. Bende nerden biliyorsun ki benim ihtiyaclarimi derim. Gayet normal bir konusma olarak görür bunu ve devam eder:))) yani kadin kasti bisi yapmiyor, normali bu:))
Çok şeker güle güle kullanın
merhaba arkadaşlar...
umarım bu yazımı görüp cevap verirsiniz...
benim erken doğum belirtileri vardı 1 ay önce... ama uzanarsk iş yapmayarak geçti o belirtiler tabi bi takım ilaçların yarsımıyla... aynı zamanda idrar yollarımda iltihapta vardı...
neyse uzun zamandır bi problemim yoktu... çok yorulduğumda bel ağrım dışında...
dün akşam yatağa yatınca şiddetli olmamakla beraber hafifte olmayan bir karın ağrım (belkide kasık ağrım) oluştu .. beni çok korkuttu..
üç dört saat sürdü.. doktorum yurt dışındaymış... bir hafta yok... başka doktora görüneyim mi... şuan da da var ama çok hafif...
çok sağolun kızlar destekleriniz için ..
henüz çıkışı için bir şey söylemiyor minik oğlum solunum cihazından kurtulsa daha kolay bir şey söyleyecekler inşallah ..yarın yine bir umut süt götüreceğim dua ediyorum bu sefer çıkmış olsun..
ilk gece doktor benim de oğlum 32 haftalık doğdu biz de 9 gün bekledik dedi o içimi rahatlattı ..çok şükür ki yenidoğan yoğun bakım doktorumuz çok iyi ve doğumumu da yoğun bakım olan bir hastanede yaptım..yavrum oradan oraya gezmemiş oldu..dün yoğun bakıma 5 bebek daha gelmiş 19 bebek olmuşlar hepimiz diziliyoruz kapıya görüş zamanı herkes birbirini tanıyor artık ..Rabbim bütün evlatları anne babasına bağışlasın
Eki Görüntüle 803670 Biraz önce internetten indirdiğim fotoyu koymuştum. Beşiğimizin orijinali...
merhaba bayanlar aramızda erken dogum yapan anneler varmış... bilmıyordum..
allah evlatlarınıza saglık sihhat versin sizede dayanma gücü versın buda bır ımtıhan allah özlemle sınıyor sizleri
başıma gelmedi ama dusununce anlıyor ınsan anneyız hepımız..
benımde idrarda iltihap ve bakterı cıktı kasılmalarım var doktorum erken dogum olabılcegını soyledı suan 29+4 gunluguz allaha emanet yavrularımız.. cok korkuyorum erken dogumdan.. hele bu haftalarda...iş falan yapmamaya calışıyorum ama birde kızım var mumkun olmuyor onu ıhmal edemıyorum evın rutın işlerıde bırakılmıyor.. hergun ayrı stres halsizlik korkuu.. karmakarısık bır ruh hali allah yardımcımız olsun... ınsan kendı ıcın degılde el kadar yavrusu ıcın uzuluyor ve endıselenıyor..ama ınsanlar anlayamıyor işte.. kendınıze cok ıyı bakın hanımlar üzülmeyın hayatta hıcbısey bızden ve bebıslerımızden önemlı değil.. bı anlık stres nelere mal olabılıyor dayanın bacılarr
Size bişey sorsam bebişlerimiz kış bebeği olacak ya ben hep aldıklarımı netten aldım hiçte normalde aklıma gelmemişti hep kısa çorap almıştım hiç külotlu çorap aldınız mı çok küçük olacakları için emin olamadım alıp almam konusunda nette de kolay kolay yok galiba yenidoğan için bir kaç yerde gördüm onlarda bitmişti bitmese yinede alacaktım
annişler cok fazla alıverış yapıyonuz durun artık
günaydın arkadaşlar herkes iyidir inş uzun zamandır giremiyordum foruma.erken doğan bebeklerimiz olmuş rabbim bir an önce sağlıkla annelerinin kucağında hastaneden çıkmayı nasip etsin.bizlerin yavrularıda zamanında sağlıkla doğmayı nasip etsin.:2:arkadaşlar sırt ,bel ,el ve ayak şişmelerinden sonra birde grip oldum her tarafım ağrıyor rabbim yardımcımız olsun:2:
herkese günaydinn. bu bilgiyi yeni okudumm...
Anneliğin keyfini ve heyecanını doyasıya yaşarken, yeni doğan bebeğinizle karşılaşacağınız durumlarda sakin olmalısınız diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. R. Süha Ünüvar annelerin hayatını kolaylaştıracak önerilerini sıraladı.
* Doğumevi veya hastaneden çıkmadan, anne kendine gelir gelmez bebekle direk teması sağlanmalıdır. Bunun anne sütünün gelişine katkısı çok fazladır. Sezaryen ile doğumda sütün gelmesi, normal doğuma göre biraz geç olabilmektedir. Stres yapmadan, sabırla bebeğin anne sütünü alması sağlanmalıdır.
* Olanak varsa ilk kontrolün mutlaka bebek hastaneden çıkmadan önce yapılmasını sağlamak gerekir. Yeni doğmuş bir bebeğin, muayene edilmeden doktor gözetiminden çıkarılması ciddi bir eksikliktir.
* Hastaneden çıkmadan önce Hepatit B aşısının yapılmasını gerekir. Ayrıca göbek pansumanının nasıl yapılacağını mutlaka öğrenmelisiniz.
* Artık hastanelerde bütün yeni doğan bebeklere kalça ultrasonu yapılmaktadır. Bunun ihmal edilmemesi gerekir. Ayrıca yeni doğan bebeğe mutlaka işitme testi, tiroid fonksiyon testleri, fenilketonüri hastalığının testlerinin hastanedeyken yapılması gerekir.
* İlk gün muayenesinden sonra bebeğin (eğer hala hastanede kalma durumu devam ediyorsa) 3. gün de mutlaka doktor kontrolü yapılması gerekir. Fizyolojik denen sarılıklar doğumun 3. gününden sonra netleşir. Olası kalp hastalıkları 0-10 gün içinde netleşir. Anneler benim çocuğuma olmaz dememeli, bütün ihtimalleri düşünerek kontrolleri yaptırmalılar.
* Yeni doğan bebeğin ev ortamındaki bakımı için bulunduğu odanın nemli olması sağlanmalıdır. Yeni doğan bebeğin, misafirlerin kucağına verilmemesini, bebeğin üşür endişesiyle sıkı sıkı giydirilmemesini, pişik oluşumunun önlenmesi için cilt bakımına dikkat edilmesini özellikle öneriyorum.
* Yeni doğan bebek anne sütü ile doyuyorsa, ekstra mama veya şekerli su verilmemelidir. Bebekte ilk aylarda haftada ortalama 200-300 gram ağırlık artışı oluyorsa bu yeterlidir. Gaz olmaması için emzirirken her 5-6 dakika memeden ayırarak, ağızdan yuttuğu havanın çıkmasını sağlayın.
* Göbek bakımını hastane görevlilerinin gösterdiği biçimde, düzenli olarak yapılmasını öneriyorum. Her ne kadar bazı hastanelerde göbek bakımı yapmanın gerekli olmadığı söylense de, göbek bir kere enfeksiyon alınca tedavinin zor olması nedeni ile en azından alkol uygulayarak günde 2 kere pansuman yapılmalı. Alkol göbeği kurutarak zamanında düşmesini sağlar. Göbek bağı 7-10 gün içinde düşmezse, kanama veya akıntı varsa mutlaka doktorunuza danışarak müdahale edilmesini sağlamalısınız.
verdiğin bilgiler çok güzel canım ben de çok araştırıyorum liste yapıyorum her kontrolde dkrtuma bunlar olucakmı diye soruyorum şimdi senin yazdıklarınıda listeye ekliycem soralım dktrumuza bu testler yapılacakmı diye.herkese günaydinn. bu bilgiyi yeni okudumm...
Anneliğin keyfini ve heyecanını doyasıya yaşarken, yeni doğan bebeğinizle karşılaşacağınız durumlarda sakin olmalısınız diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. R. Süha Ünüvar annelerin hayatını kolaylaştıracak önerilerini sıraladı.
* Doğumevi veya hastaneden çıkmadan, anne kendine gelir gelmez bebekle direk teması sağlanmalıdır. Bunun anne sütünün gelişine katkısı çok fazladır. Sezaryen ile doğumda sütün gelmesi, normal doğuma göre biraz geç olabilmektedir. Stres yapmadan, sabırla bebeğin anne sütünü alması sağlanmalıdır.
* Olanak varsa ilk kontrolün mutlaka bebek hastaneden çıkmadan önce yapılmasını sağlamak gerekir. Yeni doğmuş bir bebeğin, muayene edilmeden doktor gözetiminden çıkarılması ciddi bir eksikliktir.
* Hastaneden çıkmadan önce Hepatit B aşısının yapılmasını gerekir. Ayrıca göbek pansumanının nasıl yapılacağını mutlaka öğrenmelisiniz.
* Artık hastanelerde bütün yeni doğan bebeklere kalça ultrasonu yapılmaktadır. Bunun ihmal edilmemesi gerekir. Ayrıca yeni doğan bebeğe mutlaka işitme testi, tiroid fonksiyon testleri, fenilketonüri hastalığının testlerinin hastanedeyken yapılması gerekir.
* İlk gün muayenesinden sonra bebeğin (eğer hala hastanede kalma durumu devam ediyorsa) 3. gün de mutlaka doktor kontrolü yapılması gerekir. Fizyolojik denen sarılıklar doğumun 3. gününden sonra netleşir. Olası kalp hastalıkları 0-10 gün içinde netleşir. Anneler benim çocuğuma olmaz dememeli, bütün ihtimalleri düşünerek kontrolleri yaptırmalılar.
* Yeni doğan bebeğin ev ortamındaki bakımı için bulunduğu odanın nemli olması sağlanmalıdır. Yeni doğan bebeğin, misafirlerin kucağına verilmemesini, bebeğin üşür endişesiyle sıkı sıkı giydirilmemesini, pişik oluşumunun önlenmesi için cilt bakımına dikkat edilmesini özellikle öneriyorum.
* Yeni doğan bebek anne sütü ile doyuyorsa, ekstra mama veya şekerli su verilmemelidir. Bebekte ilk aylarda haftada ortalama 200-300 gram ağırlık artışı oluyorsa bu yeterlidir. Gaz olmaması için emzirirken her 5-6 dakika memeden ayırarak, ağızdan yuttuğu havanın çıkmasını sağlayın.
* Göbek bakımını hastane görevlilerinin gösterdiği biçimde, düzenli olarak yapılmasını öneriyorum. Her ne kadar bazı hastanelerde göbek bakımı yapmanın gerekli olmadığı söylense de, göbek bir kere enfeksiyon alınca tedavinin zor olması nedeni ile en azından alkol uygulayarak günde 2 kere pansuman yapılmalı. Alkol göbeği kurutarak zamanında düşmesini sağlar. Göbek bağı 7-10 gün içinde düşmezse, kanama veya akıntı varsa mutlaka doktorunuza danışarak müdahale edilmesini sağlamalısınız.
günaydın canım. benimde bugün randevum var 3 te. bakalım nasıl durumlar. bu kontrolümde 5 hafta çalışabilir raporu alıcam. inşallah bi sıkıntı yokturda verir raporu :) sende güzel haberlerle gelirsin inşallah
Yoo takmıyorum ki ;-) başlarda çok takıyodum ama gördüm ki üzülen ben oluyorum onun ruhu bile duymuyo şimdi umrumda değil. Artık beklenti içine de girmiyorum kabullendim ama o benden bu durumdayken bişey isteyince cinlerim tepeme çıkıyo işte ;-) kişiye göre muamele o da ne ektiyse onu biçer bundan sonra ;-)
verdiğin bilgiler çok güzel canım ben de çok araştırıyorum liste yapıyorum her kontrolde dkrtuma bunlar olucakmı diye soruyorum şimdi senin yazdıklarınıda listeye ekliycem soralım dktrumuza bu testler yapılacakmı diye.
çok teşekkürler.
sen kimseyi takma cnm getirsinler yerleştir...doğumdan sonra yapman falan zor olur annemler genç odası şeklinde alıcak benim oda alınınca yaptığı herşeyide getirecek yerleştirecek...kaynanana da takma bunların hepsi aynı anlaşılan benimkide bişey yapmadı daha da ne acele ediyorsunuz diyo beşiğ falan..
Kızlar dualariniz icin allah razi olsun.bizim kız hasta oldu ama iyiye gidiyor hafta sonu cok zor gecti nasil haldizdi kilo da verdi ama toparlancak inşallah bizde burda bütün aileler ile tanistik hatta 2 bebegin taburcu olnasina sahit olduk cok güzeldi. Siz ne güzel süt götürüyorsunuz ben sagip sagip atiyorum ilaçlardan dolayı vermem yasak .bende kendimi hazırlıklara verdim dün annanemiz oda aldi daha gelmedi ama gelcek .bu sürec çok zormuş zmn geçmiyor sanki sizler le ayni zamanda gelcek heralde bnm kizimda
Yoo takmıyorum ki ;-) başlarda çok takıyodum ama gördüm ki üzülen ben oluyorum onun ruhu bile duymuyo şimdi umrumda değil. Artık beklenti içine de girmiyorum kabullendim ama o benden bu durumdayken bişey isteyince cinlerim tepeme çıkıyo işte ;-) kişiye göre muamele o da ne ektiyse onu biçer bundan sonra ;-)
Gerçekten ayıp etmiş. Kafaya takmaman süper. Kv ni gördüğünde içindenbu hareketi yap bundan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?