evt canım mesela benim ablamda kalca çıkıklıgı olmuş annem fark etmiş tabi babamgil k.v desigil falan hiç inanmamış hatta babam annesigilin dolduruşuna gelmiş anneme vurmuş sen durduk yere nerden çıkarttıyosun bunu diye 23 sene önce tabi kimse bu kadar bilinçli degil.sonra ankaradan halamgil geliyo halam diyo gelinin gönlü olsun bi götürelim baktıralım. sonra ankarada dr a bi gidiyolar bilmem kaç derece çıkıklıgı oldugu anlaşılıyo yazık annem neler cekmiş küçüçük bi bebegin belinden aşagısının alçılarda olması ve üstelik bez baglanması tabi o zamanki bezler bizim zamanımızın bezleri degil bilen bilr ahh ahh neyseki gecdi o günler.yani kızlar gercekden bu kalca çıkıklıgı çok önemli çoook
ahhh canim bebimmmm neler cekmisler.. Cahillik cok ama cok zor ve yipratici bir sey iste... Ama napcan... simdi nasil bir ariza kaldi mi yoksa hersey normal mi?
ayrica ceryan diye tabir ettigimiz iki esinti arasinda kalmasindan da cok büyük hastaliklar oluyor.. Kuzularimiza dikkat edelimm
Herkesee selamlar gününüz güzel geçsin hayırlı haberler alın inşallah.....
Arkadaşlar ben yürümede oturmada kalkmada çok zorlanmaya başladım çatı kemikleri mi ne onlar genişliyormuş galiba acı vermeye başladı sizinde aynı durum var mı?
Selam herkese.bu saat oldu hala uyuyamadim.bugun bel agrim vardi aksama dogru dahada artti ve asiri duygusallik..agla agla bir hal oldum.bu son haftalarda cok duygusalim,esimde yurt disinda..
bu gece bel agrisi kasik agrisi bacak agrisi aglama krizine girdim. Huzursuz bacak sendromu tuttu 3-4gecedir fena bisey.
Allah yardim etsin hepimize.
Kızlar günaydın herkese.kaç kişinin benim gibi bugün doktor randevusu var.benim bugün saat5te.akşama güzel haberlerle görüşmek dileğiyle.
ya kimse doğum izni ile ilgili bana bişey yazmıyo 32.haftayı dolduran ve rapor alan bayanlar cevap bekliyorummm
sen kimseyi takma cnm getirsinler yerleştir...doğumdan sonra yapman falan zor olur annemler genç odası şeklinde alıcak benim oda alınınca yaptığı herşeyide getirecek yerleştirecek...kaynanana da takma bunların hepsi aynı anlaşılan benimkide bişey yapmadı daha da ne acele ediyorsunuz diyo beşiğ falan..
çok gecmıs olsun kuzuna canım benım dualarımız sızınle ınsallahh saglıkla kavusurusunuz..Kızlar dua istiycem sizlerden ben adetli oldugumdan okuyamiyorum bebegin midesinde problem çıkmış gece bugün cok fena oldum yavrum nasıl halsizdi tedavi ediyorlar ama beslenmeyi durdurdular. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun çok zormuş insanin yavrusunu hasta görmek
Tünaydin güzel analar , güzel yavrucuklar ..
Öncelikle problemli olan arkadaslarimizi rabbim kurtarsin , sprunsiz saglikli bir dogum nasip etsin ...
Iyi dileklerde bulunan arkadaslarima cok tesekkür ederim ...
Fliz86 canim cok sagol iyiyiz sükür sipaciklarimla ben :))
Sen nasilsin yavrusun nasil ??
Isim buldunuzmu ??? Bizim yavrucak Emre olacak nasipse ?
Bu bahsettigim yag organik yag , miamore arkadasimiz bahsetmisti , asagi bölgey sürüyormusun esneklik yapsin , dogumda asagi kesilmesin diye ... Hemde catlaklara vs iyi geliyor kneipp bio öl yurtdisinda sanirim sadece ..
Sagolsun miamore önerince bende aldim onu vuciduma sürdüm bir kere .. Kokusuda cok hos ...turincgiller kokuyorsun :))
Selamlar arkadaslar ..
Bugun son is günümdü , bundan sonra bebegimn hazirliklarini hizlandiracagim ..
Nasipse 3 haftaya kadar herseyi tamamlamak istiyorum ...
35. haftadan sonra bebek her an gelecekmis gibi beklemek istiyorum ..
Oglum gec dogmustu 10 gün , insallah bu oglum cok bekletmez annesini ..
Bu bahsettiginiz kalca kemigi agrisi 18 haftada basladi bende , ama sürekli olmuyor , cok yoruldugum ayakta kaldigim günlerde , oturdugum yerden kalkarken veya yattigim yerden , kalca ve bacak kemiginin birlestigi yere bicak saplarmis gbi bir sey .. O pozisyonda kalkamyorum yan dönüp falan deniyorum ...
Hastanede fizik tedaviyi yapan kadin , tam o hattan bir sinirin gectigini ve rahim ve bebegin o sinire baski yaptiginda bu agrilarin oldugunu söylemisti ...
ya kimse doğum izni ile ilgili bana bişey yazmıyo 32.haftayı dolduran ve rapor alan bayanlar cevap bekliyorummm
okulun ilk günü haliyle biraz yoğun oluyor.bayrama kadar çalışmam gerekiyor,herhangi bir sorun olmazsa tabii.mide yanması en büyük şikayetimdi bugün.bebeğimde sürekli hareketliydi.umarım dayanabilirim bayrama kadar.
canım maşallah ne güzel başlamışsın, hayırlı olsun yeni eğitim öğretim yılın, umarım bir sorun olmaz Allahın izniyle.. imrenerek bakıyorum 5 haftayı sona aktaranlara.. bende çok istemiştim 37ye kadar çalışmayı ama korkuyorum erken doğum falan olursa diye, risk almak istemedim.. ben 31. haftamdayım, 32 de hemen ayrılıcağım için müdürüm bu hafta için hiç gelme rapor al dedi.. sınıf öğretmeni olduğum için bana sınıf vermek istemedi, ayrıldığında yerine ücretli öğretmen bulamam dedi.. bende bugün 1 haftalık rapor aldım, haftayada doğum öncesi izne ayrılacağım Allah'ın izniyle....
çok gecmıs olsun kuzuna canım benım dualarımız sızınle ınsallahh saglıkla kavusurusunuz..
canımm bende ıyı sayılırım ara ara agrılarım oluyorkasılmam oluyor ıste..
isim bulamadık ya cok kararsızız canımm nehir ıstıyor eşim ama bılemıyorummmm bı ısımde ben bulucam sanırım 2 ısım olucak anlasamıyoruz cunku eşimlebio oil burda var ama o deıldır sanırım beyaz turuncu bısey ??
merhaba kızlar bugün doktor kontrol günümdü öldüm resmen...oraya git buraya git.....babama ilaç lazım oldu onu aradım...sabah 9 da çıkmıştım 7 y di eve geldiğimde...başbakandan sonra size tavsiyem dovurun dovurabildiğiniz kadar:) tek çocuk olmak zor...Birde babam için dua edermisiniz kızlar rica etsem...
burda merak edilen sorulardan oluşturduğum kağıtla doktora gittim sırayla hepsini sordum;
1) bebeğin illaki 12 kez mi hareket etmesi lazım?(en çok merak ettiğim buydu benim çocuk hareket emiyordu; belki günde bir kere)
cvp: her bebeğin doğum karakteri farklıdır. eğer bebeğiniz hareketliyse...doğuma kadar hareketli olmalı...eğer seninki gibiyse(yani günde bir kere hareket ediyorsa) doğum sonuna kadar sakin olmalı..yani davranışları nasılsa sonuna kadar öyle olmalı dedi..(biraz olsun içime su serpti)
2)göbeğin aşağıda ve yukarıda olması bişeyi değiştirr mi?
cvp: oda yapısal ama belirgin bi şekilde kasıkların üzerine düşmüş gibiyse kontrol edilmeli
3) çatı muayenesi ne zaman olur?
cvp: ağrılar başladığı zaman muayene yapılır..herkes kafasına göre bakamaz.
4)bebek ne zaman baş aşağı döner..bunun normali nedir?
cvp: son zamanlarda bekliyoruz ama 30. haftadan sonra dönenlerde var...pozisyon değiştirebilir.normaldir..önmli olan doğum haftası başı aşaığa gelecek şekilde konumlanması
5)bazen idrar torbamda baskı hissediyorum normal mi ? bebek mi baskı yapıyor?
cvp:idrarını yaptıktan sonra hala baskı hissediyorsan ve azda olsa ağrı varsa enfeksiyon var demektir..sürekli idrar torbasına baskı normal bir durum değil..(bende enfeksiyon çıktı kızlar(( )
6) nasıl ağrılardan korkmam lazım?
idrar torbası dolduğunda kasık ağrın varsa..idrar yolları iltihabıdır. eğer belinden kasıklarına yayılan ağrı varsa...karın bölgesinin tümüne yayılan sancı varsa....kasıklarının her iki tarafından gelen ve orta noktada toplanan sancı varsa dikkate alamk lazım dedi.
kızlar bende aşırı derecede enfeksiyon olmuş böbreklere kadar...çok kızdı doktor ama napayım...su içiyorum..olmuyor...doktor günde 20 bardak ılık su içeceksin dedi...20 çok değil mi dedim 4 litreye denk geliyor yarım saatte 1 bir bardak iç dedi...kızlar su dan tiksiniyorum o zaman ya..4 litre su içilir mi? bi süre sonra yürüyen damacana gibi oluyorum...karnımdan luk luk su sesi geliyor
bebekimin rahatı iyiymiş..doğum pozisyonundaymış...bazen hareket etmeyince karnımı dürtüklüyordum sallıyordum..doktor öyle yapma..şekerli şeyler ye..abartmadan 1 küçük çikolata mesela dedi..sonra sola yat,kıpırdar zaten ama..uyuyan bebeği öyle sürekli rahatsız etme o uyuyordur yada rahattır öyle ..sarsma gereksiz yere dedi
bugün mantar için fitil krem, 2 antibiyotik bi tanede suda çözülen ilaç yazdı onları kullanacağım..o kadar çok ilaç kuşllanıyorum ki kızlar...inşallah zararı olmaz..sonuçta kullanmazsam daha kötü olacak...bu gün beşiğimizde geldi köşe takımlı odama koydum evimiz 2+1 olduğundan çok komik oldu odanın bi köşesinde beşik ama napayım artık idare edicem:)
Günaydınn güzel anne adayları annecikler ve melekleri
Merhabalar.ben de bugun aldim calisabilir raporumu okul cikisi.bu kadar yorulacagimi tahmin etmemistim.öluyorum yorgunluktan.bayrama kadar nasil dayanirim bilmiyorum.ders programim da pek ic acici degil zaten.hayirlisi olsun.Rabbim guc kuvvet versin herkeseokulun ilk günü haliyle biraz yoğun oluyor.bayrama kadar çalışmam gerekiyor,herhangi bir sorun olmazsa tabii.mide yanması en büyük şikayetimdi bugün.bebeğimde sürekli hareketliydi.umarım dayanabilirim bayrama kadar.
32. haftayı doldurduğum gün yani bu gün doktora kontrole gittim, ultrasonla kontrol etti çalışabilirsin dedi ve rapor verdi. 27. hafta da gel çalışamaz raporu al dedi bu kadar benim rapor hikayemya kimse doğum izni ile ilgili bana bişey yazmıyo 32.haftayı dolduran ve rapor alan bayanlar cevap bekliyorummm
Merhabalar.ben de bugun aldim calisabilir raporumu okul cikisi.bu kadar yorulacagimi tahmin etmemistim.öluyorum yorgunluktan.bayrama kadar nasil dayanirim bilmiyorum.ders programim da pek ic acici degil zaten.hayirlisi olsun.Rabbim guc kuvvet versin herkese
okulun ilk günü haliyle biraz yoğun oluyor.bayrama kadar çalışmam gerekiyor,herhangi bir sorun olmazsa tabii.mide yanması en büyük şikayetimdi bugün.bebeğimde sürekli hareketliydi.umarım dayanabilirim bayrama kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?