2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

ahhh canim bebimmmm neler cekmisler.. Cahillik cok ama cok zor ve yipratici bir sey iste... Ama napcan... simdi nasil bir ariza kaldi mi yoksa hersey normal mi?

ayrica ceryan diye tabir ettigimiz iki esinti arasinda kalmasindan da cok büyük hastaliklar oluyor.. Kuzularimiza dikkat edelimm

cnım şimdi allaha şükür bi sorunu yok amaa yürürken ayagını içe dogru atıyo o da sadece bilenler fark eder şekilde.öyle valla canım cahillih çok kötü annem de çok küçükmüş ama anne işte bebeginin nasıl oldugunu bilmezmi rabbim anneme bildirmiş işte..
evet cnım annemde hep dikkat edermiş ceryana valla küçücük bebegin dilinden anlamak çok zor ama rabbim öyle bi annelik duuygusu veriyoki o küçücük canın ne istedigini neyi oldugunu anlıyo

selam kızlar...

Arkadaşlar ben yürümede oturmada kalkmada çok zorlanmaya başladım çatı kemikleri mi ne onlar genişliyormuş galiba acı vermeye başladı sizinde aynı durum var mı?

canım ben oturduğum yerden kalkarken ilk anda oluyo resmen o bölgede kemiklerim sızlıyo...doktora sormak hiç aklıma gelmemiş, iyi bişey mi bu kötü bişey mi?

benim de gecelerim çok zor geçiyo Allah yardımcımız olsun inşallah...huzursuz bacak sendromu ne ki acaba? bende de mi var ki böyle kötü gece uykularım falan..

Kızlar günaydın herkese.kaç kişinin benim gibi bugün doktor randevusu var.benim bugün saat5te.akşama güzel haberlerle görüşmek dileğiyle.

evet canım bende kontrole gittim maşallah kuzuma büyümüş iki kilo olmuş. baş aşağıda. çalışabilir raporu aldım, durmak yok yola devam....

ya kimse doğum izni ile ilgili bana bişey yazmıyo 32.haftayı dolduran ve rapor alan bayanlar cevap bekliyorummm

ya kimse doğum izni ile ilgili bana bişey yazmıyo 32.haftayı dolduran ve rapor alan bayanlar cevap bekliyorummm

neyv merhaba ,

ben gecen hafta 32 . hafta çalışabilir raporumu aldım kısaca bilgi vermek gerekirse ,

benim doğum yapacağım ve kontrollere gittiğim özel hastanenin sgk ile anlaşması yok devlet 4 aylık annelik hakkı paramı sadece sgk ile anlaşmalı hastanede doğum yaparsam veriyor bende bu yüzden kendi hastanemden değil de evimin yakınında bulunan Göztepe merdivenköy polikliniğinden aldım , hastaneye gittim ve 32 hafta çalışabilir raporu almak isteğimi belirttim muayene bile olmadan raporumu aldım başhekime imzalattım ve bitti sonrada 37 de çalışamaz raporu alacağım

herkese hayırlı doğumlar dilerim

Son düzenleme:

aynen saolun kızlar karar vermem netleşti haftasonuna getittirecgm...

Selamlar arkadaslar ..
Bugun son is günümdü , bundan sonra bebegimn hazirliklarini hizlandiracagim ..
Nasipse 3 haftaya kadar herseyi tamamlamak istiyorum ...

35. haftadan sonra bebek her an gelecekmis gibi beklemek istiyorum ..
Oglum gec dogmustu 10 gün , insallah bu oglum cok bekletmez annesini ..

Bu bahsettiginiz kalca kemigi agrisi 18 haftada basladi bende , ama sürekli olmuyor , cok yoruldugum ayakta kaldigim günlerde , oturdugum yerden kalkarken veya yattigim yerden , kalca ve bacak kemiginin birlestigi yere bicak saplarmis gbi bir sey .. O pozisyonda kalkamyorum yan dönüp falan deniyorum ...
Hastanede fizik tedaviyi yapan kadin , tam o hattan bir sinirin gectigini ve rahim ve bebegin o sinire baski yaptiginda bu agrilarin oldugunu söylemisti ...

çok gecmıs olsun kuzuna canım benım dualarımız sızınle ınsallahh saglıkla kavusurusunuz..

canımm bende ıyı sayılırım ara ara agrılarım oluyor kasılmam oluyor ıste..
isim bulamadık ya cok kararsızız canımm nehir ıstıyor eşim ama bılemıyorummmm bı ısımde ben bulucam sanırım 2 ısım olucak anlasamıyoruz cunku eşimle bio oil burda var ama o deıldır sanırım beyaz turuncu bısey ??

canım selam,
iznin hayırlı olsun. umarım vakitlice tamamlarsın hazırlıklarını. bu arada bu konuda bilgi verdiğin iyi oldu çok saol çünkü bende sancımı diye merak ediyordum.

canım ben sgk la anlaşmalı özel hastaneden aldım 32 hafta raporumu 32 haftamın dolmasına 1 gün vardı sorun yapmadı drum. sen 32 hafta çalışamaz raporumu almak istiyorsan sgk ile anlaşmalı yada devlet hastanesine gidip son adet tarihini söylüyosun onlarda hesaplayıp ultrasyonla karşılaştırıp hazırlayıp eline veriyolar raporu bu kadar basit. raporu aldıkdan sonra işyerine fotokopisini veriyosun aslı sende kalıyo. unutma bu rapor AÇIK RAPOR işyeri muhasebende sana söyleyecekdir doğum yaptığın gün doğum öncesi raporunu kapatırıp yeni bir doğum sonrası rapor açdırman gerekmiş. doğum öncesi raporunu kapatmayı unutursan sorun olur ve biraz hastaneyle uğraşırsın bana öyle dediler. hadi hayırlısı olsunnn

okulun ilk günü haliyle biraz yoğun oluyor.bayrama kadar çalışmam gerekiyor,herhangi bir sorun olmazsa tabii.mide yanması en büyük şikayetimdi bugün.bebeğimde sürekli hareketliydi.umarım dayanabilirim bayrama kadar.

canım maşallah ne güzel başlamışsın, hayırlı olsun yeni eğitim öğretim yılın, umarım bir sorun olmaz Allahın izniyle.. imrenerek bakıyorum 5 haftayı sona aktaranlara.. bende çok istemiştim 37ye kadar çalışmayı ama korkuyorum erken doğum falan olursa diye, risk almak istemedim.. ben 31. haftamdayım, 32 de hemen ayrılıcağım için müdürüm bu hafta için hiç gelme rapor al dedi.. sınıf öğretmeni olduğum için bana sınıf vermek istemedi, ayrıldığında yerine ücretli öğretmen bulamam dedi.. bende bugün 1 haftalık rapor aldım, haftayada doğum öncesi izne ayrılacağım Allah'ın izniyle....

erken gelen kasım bebişleri de beni korkutmuyor değil ama en azından zorlanana kadar gideyim dedim.evde de sıkıldım iyice.bakalım hepimiz için en iyisi olsun.

Biz de bilemiyoruz ya. Yağmur ve Deniz isimleri var elimizde kızımız için. Ama net birşey diyemiyorum. İsim koymak ne zor ya. :44:

merhaba kızlar bugün doktor kontrol günümdü öldüm resmen...oraya git buraya git.....babama ilaç lazım oldu onu aradım...sabah 9 da çıkmıştım 7 y di eve geldiğimde...başbakandan sonra size tavsiyem dovurun dovurabildiğiniz kadar:) tek çocuk olmak zor...Birde babam için dua edermisiniz kızlar rica etsem...

burda merak edilen sorulardan oluşturduğum kağıtla doktora gittim sırayla hepsini sordum;

1) bebeğin illaki 12 kez mi hareket etmesi lazım?(en çok merak ettiğim buydu benim çocuk hareket emiyordu; belki günde bir kere)

cvp: her bebeğin doğum karakteri farklıdır. eğer bebeğiniz hareketliyse...doğuma kadar hareketli olmalı...eğer seninki gibiyse(yani günde bir kere hareket ediyorsa) doğum sonuna kadar sakin olmalı..yani davranışları nasılsa sonuna kadar öyle olmalı dedi..(biraz olsun içime su serpti)

2)göbeğin aşağıda ve yukarıda olması bişeyi değiştirr mi?

cvp: oda yapısal ama belirgin bi şekilde kasıkların üzerine düşmüş gibiyse kontrol edilmeli

3) çatı muayenesi ne zaman olur?

cvp: ağrılar başladığı zaman muayene yapılır..herkes kafasına göre bakamaz.

4)bebek ne zaman baş aşağı döner..bunun normali nedir?

cvp: son zamanlarda bekliyoruz ama 30. haftadan sonra dönenlerde var...pozisyon değiştirebilir.normaldir..önmli olan doğum haftası başı aşaığa gelecek şekilde konumlanması

5)bazen idrar torbamda baskı hissediyorum normal mi ? bebek mi baskı yapıyor?

cvp:idrarını yaptıktan sonra hala baskı hissediyorsan ve azda olsa ağrı varsa enfeksiyon var demektir..sürekli idrar torbasına baskı normal bir durum değil..(bende enfeksiyon çıktı kızlar(( )

6) nasıl ağrılardan korkmam lazım?

idrar torbası dolduğunda kasık ağrın varsa..idrar yolları iltihabıdır. eğer belinden kasıklarına yayılan ağrı varsa...karın bölgesinin tümüne yayılan sancı varsa....kasıklarının her iki tarafından gelen ve orta noktada toplanan sancı varsa dikkate alamk lazım dedi.

kızlar bende aşırı derecede enfeksiyon olmuş böbreklere kadar...çok kızdı doktor ama napayım...su içiyorum..olmuyor...doktor günde 20 bardak ılık su içeceksin dedi...20 çok değil mi dedim 4 litreye denk geliyor yarım saatte 1 bir bardak iç dedi...kızlar su dan tiksiniyorum o zaman ya..4 litre su içilir mi? bi süre sonra yürüyen damacana gibi oluyorum...karnımdan luk luk su sesi geliyor

bebekimin rahatı iyiymiş..doğum pozisyonundaymış...bazen hareket etmeyince karnımı dürtüklüyordum sallıyordum..doktor öyle yapma..şekerli şeyler ye..abartmadan 1 küçük çikolata mesela dedi..sonra sola yat,kıpırdar zaten ama..uyuyan bebeği öyle sürekli rahatsız etme o uyuyordur yada rahattır öyle ..sarsma gereksiz yere dedi

bugün mantar için fitil krem, 2 antibiyotik bi tanede suda çözülen ilaç yazdı onları kullanacağım..o kadar çok ilaç kuşllanıyorum ki kızlar...inşallah zararı olmaz..sonuçta kullanmazsam daha kötü olacak...bu gün beşiğimizde geldi köşe takımlı odama koydum evimiz 2+1 olduğundan çok komik oldu odanın bi köşesinde beşik ama napayım artık idare edicem:)

canım güzel sorular sormuşsun ve bizede faydası oldu çok tşk. ederim.
Birde su olayına gelince bende öyleyim, hiç su içmiyorum içemiyorum. yani toplasan günde 1 litre ancak içiyorumdur. içmek istiyorum bebişim için ama içim almıyor. midem bulanıyor. üzülüyorum da ne yapacağımı bilemiyorum

Günaydınn güzel anne adayları annecikler ve melekleri

Merhabalar.ben de bugun aldim calisabilir raporumu okul cikisi.bu kadar yorulacagimi tahmin etmemistim.öluyorum yorgunluktan.bayrama kadar nasil dayanirim bilmiyorum.ders programim da pek ic acici degil zaten.hayirlisi olsun.Rabbim guc kuvvet versin herkese

32. haftayı doldurduğum gün yani bu gün doktora kontrole gittim, ultrasonla kontrol etti çalışabilirsin dedi ve rapor verdi. 27. hafta da gel çalışamaz raporu al dedi bu kadar benim rapor hikayem

benim için de bu gün zor geçti vallahi tatile ve rahatlığa alışmışımmmmm

ben henüz 31. haftadayım. çok var daha. 37. haftaya kadar okula gitmeyi düşünüyorum. ders programımı aldım 2 gün çok yoğun vermişler o günlerin programına itiraz ettim sanırım değiştirecekler. bu hafta gitmeyi düşünmüyorum zaten öğrenci ve yoklama yok 1 hafta da bayram tatiline giderse süper olur. hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…