selam kızlar...
canım ben oturduğum yerden kalkarken ilk anda oluyo resmen o bölgede kemiklerim sızlıyo...doktora sormak hiç aklıma gelmemiş, iyi bişey mi bu kötü bişey mi?
benim de gecelerim çok zor geçiyo Allah yardımcımız olsun inşallah...huzursuz bacak sendromu ne ki acaba? bende de mi var ki böyle kötü gece uykularım falan..
evet canım bende kontrole gittim maşallah kuzuma büyümüş iki kilo olmuş. baş aşağıda. çalışabilir raporu aldım, durmak yok yola devam....
ya kimse doğum izni ile ilgili bana bişey yazmıyo 32.haftayı dolduran ve rapor alan bayanlar cevap bekliyorummm
aynen aynen cok zormus erkek bızım hazırdı ama kız ısmı bulamıyoruzzzzzzzzBiz de bilemiyoruz ya. Yağmur ve Deniz isimleri var elimizde kızımız için. Ama net birşey diyemiyorum. İsim koymak ne zor ya. :44:
cok guzel sorular sormusssun canım bızımle paylastıgın ıcınde saolmerhaba kızlar bugün doktor kontrol günümdü öldüm resmen...oraya git buraya git.....babama ilaç lazım oldu onu aradım...sabah 9 da çıkmıştım 7 y di eve geldiğimde...başbakandan sonra size tavsiyem dovurun dovurabildiğiniz kadar:) tek çocuk olmak zor...Birde babam için dua edermisiniz kızlar rica etsem...
burda merak edilen sorulardan oluşturduğum kağıtla doktora gittim sırayla hepsini sordum;
1) bebeğin illaki 12 kez mi hareket etmesi lazım?(en çok merak ettiğim buydu benim çocuk hareket emiyordu; belki günde bir kere)
cvp: her bebeğin doğum karakteri farklıdır. eğer bebeğiniz hareketliyse...doğuma kadar hareketli olmalı...eğer seninki gibiyse(yani günde bir kere hareket ediyorsa) doğum sonuna kadar sakin olmalı..yani davranışları nasılsa sonuna kadar öyle olmalı dedi..(biraz olsun içime su serpti)
2)göbeğin aşağıda ve yukarıda olması bişeyi değiştirr mi?
cvp: oda yapısal ama belirgin bi şekilde kasıkların üzerine düşmüş gibiyse kontrol edilmeli
3) çatı muayenesi ne zaman olur?
cvp: ağrılar başladığı zaman muayene yapılır..herkes kafasına göre bakamaz.
4)bebek ne zaman baş aşağı döner..bunun normali nedir?
cvp: son zamanlarda bekliyoruz ama 30. haftadan sonra dönenlerde var...pozisyon değiştirebilir.normaldir..önmli olan doğum haftası başı aşaığa gelecek şekilde konumlanması
5)bazen idrar torbamda baskı hissediyorum normal mi ? bebek mi baskı yapıyor?
cvp:idrarını yaptıktan sonra hala baskı hissediyorsan ve azda olsa ağrı varsa enfeksiyon var demektir..sürekli idrar torbasına baskı normal bir durum değil..(bende enfeksiyon çıktı kızlar(( )
6) nasıl ağrılardan korkmam lazım?
idrar torbası dolduğunda kasık ağrın varsa..idrar yolları iltihabıdır. eğer belinden kasıklarına yayılan ağrı varsa...karın bölgesinin tümüne yayılan sancı varsa....kasıklarının her iki tarafından gelen ve orta noktada toplanan sancı varsa dikkate alamk lazım dedi.
kızlar bende aşırı derecede enfeksiyon olmuş böbreklere kadar...çok kızdı doktor ama napayım...su içiyorum..olmuyor...doktor günde 20 bardak ılık su içeceksin dedi...20 çok değil mi dedim 4 litreye denk geliyor yarım saatte 1 bir bardak iç dedi...kızlar su dan tiksiniyorum o zaman ya..4 litre su içilir mi? bi süre sonra yürüyen damacana gibi oluyorum...karnımdan luk luk su sesi geliyor
bebekimin rahatı iyiymiş..doğum pozisyonundaymış...bazen hareket etmeyince karnımı dürtüklüyordum sallıyordum..doktor öyle yapma..şekerli şeyler ye..abartmadan 1 küçük çikolata mesela dedi..sonra sola yat,kıpırdar zaten ama..uyuyan bebeği öyle sürekli rahatsız etme o uyuyordur yada rahattır öyle ..sarsma gereksiz yere dedi
bugün mantar için fitil krem, 2 antibiyotik bi tanede suda çözülen ilaç yazdı onları kullanacağım..o kadar çok ilaç kuşllanıyorum ki kızlar...inşallah zararı olmaz..sonuçta kullanmazsam daha kötü olacak...bu gün beşiğimizde geldi köşe takımlı odama koydum evimiz 2+1 olduğundan çok komik oldu odanın bi köşesinde beşik ama napayım artık idare edicem:)
Ben herşeye çare buldum da bi tek şu uykusuzluğa çare bulamıyorum.
bu kadar uykum varken neden uyuyamıyorum? :44:
Bebeğin hareketli mi canım beni bazen bebek uyutmuyor bazen de sebepsiz uykum gelmiyor hamileliktendir hormonlar farklı calısıyor ah bu hormonlarr
canım ben 32.haftamı doldurdum ve bugün çalışabilir raporu aldımki bebeğime daha çok vakit ayırayım.yaklaşık bi 20 günlük raporhakkım var şu an onu alıyorum.gene gitmiyorum işe çünkü köye gitmem gerek ve son haftalarda bunu göze alamıyorum.bide şimdi doğumiznine ayrılırsam dönemi kapatmıyor o yüzden bayrama kadar bu şekilde normal raporlrla idare etmeye çalışcam.
kızlar iyi geceler herkese doktora gittik bugün biraz gezelim dedik sonrasında canım kumpir istemiştiara tara bi kumpirci bulamadım( yorulduğumda cabası.kendim yapcam artık:) oğluşumuda bidaha bukadar yormucam hala bacaklarım ve ayaklarım çok ağrtıyo.bu arada bebişim 1858 gr ve 43cm olmuş.sanki az gibi geldi bana.ama sağlıklı olsunda.benim 3 haftadır kilo alımım durdu kaygılıydım biraz gelişimi gerimi die.ama doktor haftasına göre gayet normal dedi Allaha ükürler olsun.çalışabilir raporumuda aldım.
kızlar gece kuşları belli oldu
bende onlardanım da cok üşendiğimden açmadım bilgisayarı
bizim program söyle işliyor
12.30 yatış
02.00 kalkış yarım saat dolaşma
02.30 tekrar yatış
04.30 tekrar kalkış ılık bir duş alıp kremlenme
06.00 tekrar yatış
07.30 kalkış giyinip işe geliş
15 gündür böyle gözlerim artık çizgi sekline geldi
akşama kadar bilgisayar karsısında ara ara kalkıp dolaşıyorum
ama ev gibisi var mı ohh yat ne güzel bebeklerle konuş istediğini ye içi mis gibi
Allah kısmet ederse 30 dan sonra bırakıcam
eee 33+2 olucak kuzucuklar
Kızlar buarada internette gezinirken buldum, bebek şekeri ve lohusa tacı sipariş etmiştim hatta yarın teslim alıyorum.
Serranın Dünyası-Bebek Şekeri-Gemi-03 | Serranın Dünyası
Serranın Dünyası - Lohusa Tacı -Krem - Mavi - S005 | Serranın Dünyası
canım sen 8 haftalık raporunu aldınmı doğum önvcesi olanı alldıysan tam 32. haftadamı aldınn
ya bende çalışab,lir raporu almak istiyorum.inşallah alabiliriz.
Günaydın kızlar sabah 6 dan beri ayaktayım bu hamilelik boyunca geç kalktığımı bilmiyorum ya bir de kızlar sabah öğürmeleri yaşıyan varmı benim hiç bitmedi de tam anlamıyla bir ara ayda 2 kere flan dı şu son ay haftada 1-2 oluyor doğuma kadar böyle devam edecek herhlde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?