2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Merhaba kasim 2013 anneleri.. Ben de sizin gibi bir kasim annesiyim. Kuzeyi 2012 Kasım'da kucağımıza aldık. Kapi susunu teyzemiz yaptı. Özgün bir seyler istiyorsanız kardeşimin islerine bir Goz atmanızı tavsiye etmek isterim. Ben gördüğümde cok mutlu olmuştum..umarım daha baska annelerin de kapi susu acisindan mutluluğuna sebep oluruz! Anne olmayı beklerken bunlar ne kadar önemlidir iyi bilirim. Hepiniz saglikla kucağınıza alın bebislerinizi insallah!
Blog adresi: El emeği, göz nuru...Eki Görüntüle 806440 Eki Görüntüle 806441 Eki Görüntüle 806442 Eki Görüntüle 806443 Eki Görüntüle 806446

nergiscim günaydın.ya sayfanın sonunda bi soru sormuştum bilgin varsa b bakarmısın.çok kafam karıştı biraz canım sıkıldı açıkçası napacağımı bilemedim.teşekkür ederim şimdiden.

hem çalışabilir raporu alıp hem sağlık ocağından aldığın raporun sorusu dimi canım :) yanlış cevap vermiyimde. o bence biraz kurumun tutumuna göre değişir bence. ama çalışabilir raporu aldıktan sonra hamilelikle ilgili bi sıkıntıdan dolayı rapor alırsan mantıken saymazlar. ama raporun başka bir rahatsızlık içinse onu kabul etmeleri lazım. aslında sağlık ocağındakiler bunu bilmeleri lazım. yada direk çalıştığın yerle görüş en doğru cevap onlardadır. nerde çalışıyorsun bilmiyorum ama mesela bizim şirket kurumsal olmasına rağmen iş kanunundaki bazı maddeleri kazımıyo :) o yüzden ben direk onlarla konuşup hareket ediyorum :)

gunaydın kıslar...

dun aksam gene karnım cok sertleştı gerıldı ıkı gundur olyor canımda yanıyor sızde bole kasılma olyor mu budurmda ne yapyorsunuz?

canım son haftada mecbur ayrılmak zorundasın izine. ama hemen doğum yaparsan yanmıyo o hakkın ve ekleniyo. yani erken doğması bizim suçumuz diil dimi :) önceden yanıyormuş ama şu an aktarılıyor.

bilmiş bir müdür sanırım ama yanlış bilmiş müdür. sen doğum iznindeyken yasa çıkarsa direk faydalanabiliosun canım için rahat olsun.

artı bide 6 ay ücretsiz izin hakkın var olmadı onu kullanırsın

Son düzenleme:
Kızlar ya bu doğum izni konusunda kafam çok karışık benim de. Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Ben 32 haftayı bitirdim ve dün çalışabilir raporu aldım personel şubeye götürdüm. Onlarda ayrılacağın zaman gel o zaman ki raporunla beraber verirsin dediler. Şimdi benim 5 hafta daha çalışma hakkım var. Eğer bu 5 hafta içinde doğum olursa ne kadarı aktarılıyo ne kadarı yanıyor o konuda kafam karışık. Çünkü erken doğum tehdidim var. Bu konuyu bir türlü çözemedim ((

günaydın canım. benimkide aynen öyle yapıo bende dün biyerde okudum o dayanmalar aslında kasılmaymış yazıyı okuyunca baya korktum şu andada baya gergin karnım. allah sonumuzu hayır etsin :) kızlar zilli

Kizlar bi sorum olacak.cok afedersiniz de dogumdan sonra ne kullanmayi dusunuyorsunuz yani ben orkidin uzun kanatli olanini dusunuyordum bazilari hasta bezi gotur falan dedi.karatsiz kaldim.o kadar mi kanama oluyor ilkgebeligim tecrubesizlik iste.utandim

canımçalışabilir raporun varken allah göstermesin doğum yaptın diyelim. direk 16 haftan o günden başlıyor. öyle yanma falan durumu yok. merak etme

Kızlar az önce kamu personeli genel tebliğini okudum. Orda diyor ki;
Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde doğum öncesi analık iznine ayrılmayarak, sağlık durumunun uygun olduğuna dair tabip raporu almak suretiyle kurumunda fiilen çalışmaya devam eden kadın memurun, bu süre içerisinde erken doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi ile kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.
Yani ben çalışabilir raporu götürdüğüm bu 5 hafta içerisinde doğum yaparsam, hiç doğum izni kullanmadığım için doğum iznimin tamamını kullanabiliyorum değil mi? Yanan göçen olmuyor?? Yoksa atıyorum 5 haftanın 3 haftası çalıştım ve doğum oldu. O zaman 16 haftalık doğum iznim başlıyor mu yoksa kullanamadığım 2 hafta yanıp sadece 3 haftasını mı veriyorlar ki o zaman doğum sonrası iznim 14 hafta mı oluyor? Esas kafamı karıştıran bu ((( Arkadaşlar bilen biri varsa yardım etsin yoksa kafayı yicem ( Şu an işyerinde de değilim o yüzden soramıyorum ordakilere de......

valla canım ben ikisindende aldım kimi orkid dedi kimi hasta bezi. kanamada kişiden kişiye değişiyor herlade. hasta bezide minimum 10 lu satılıo gerisini napcam bilmiorum ama aldım. hastanede veriolar dediler ama riske atmak istemedim. ne olur ne olmaz bulunsun diye aldım. ilk zaman o kullanılır sonrada orkid heralde çünkü kanama baya devam ediomuş. bende tecrübesizim yaşayıp görücez bakalım :)

canımçalışabilir raporun varken allah göstermesin doğum yaptın diyelim. direk 16 haftan o günden başlıyor. öyle yanma falan durumu yok. merak etme

Ohhh rahatladım ya inşallah bir sorun olmaz. Senin cevabını ben yazdıktan sonra gördüm canım. Dün personel şubede kafamı çok karıştırdılar ondan böyle oldum. Teşekkür ederim canım cevabın için:))

bişi diil tatlım. benimde kafam çok karışmıştı. erken doğum yapan arkadaşlarımla falan konuştum. 3 sene öncesine kadar yanıyormuş o son 3 haftan ama artık direk devredio. sonuçta bebişlerin erken gelmesi bizim elimizde olan bişi diil. yanması çok saçmaymış. hatta bana 5 hafta çalışabilirden sonra izne ayrıldıında doğuma 3haftan kalıyıor ya o 3 haftadan önce doğarsa bile yanıyo demişlerdi. yani her kafadan bir ses çıkıyo. ama dediğim gibi 5 hafta çalışabilir süresi içinde doğum yapsan bile doğum raporunu götürüyormuşsun o günden itibaren 16 hafta izinli sayılıyormuşsun canım

günaydın hanımlarrr..
ablam hasta bezi varmış verdi bana ama aklıma ii getirdiniz ben çantama orkid de hazırlıyım blki az olur rahat edemem..

alın benden de o kadar hiç durmuyo babası elini atınca karnıma zıplıyo içerde sonrada durmak bilmiyo ewt kwsin kızlarda var bişey arkadaşlar dans ediyo şu an bile gece tekmelerine uyanıp duruyorum...

demekki kızlara da var bişeyler üst üste aynı 10 15 kere ritmik vuruyo bazen korkuyorum.. ..dün sanki kalp atışı gibi yarım saat hiç durmadı bide kasık kısmına doğru yaptı korkuttu...

canım çok teşekkür ederim cevabın için.baya araştırdım.milli eğitimdeyim ben.hamilelik dışı raporlar dediğin gibi kabul edilmesi gerekirmiş:))) rahatladım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…