Aynen doğruymuş. 23 gün yıllık iznim vardı, bayrama kadar yetiyordu çalışabilir raporuyla iznimi alsam. Sonraya aktarılacaktı. Bayram tatili 9 gün olacak ya. Ama sağolsun devlet vermiyormuş 32. haftadan sonra yıllık izni. Ben sana doğum izni hakkı veriyorum, onu kullan kullanacaksan diyormuş. Neyse fazla kurcalamayayım bu konuyu fazla en iyisi. Maaşım da baya azalıyor çalışmayınca ama yapacak birşey yok. Bebişim için yatmaya devam...
Ne kadar benziyoruz. Benim de 12 kasım tarih. Ben de ideal kilonun üstünde hamile kaldım. Ben de 14-15 kilo aldım. Doğumdan sonra grup kurarız. Fazlaların hepsini veririz. Ayrıca çok haklısın kasmayacağım. Çok çok canım isterse az birşey yerim. Sonuçta benim stresli halim de zarar verir çocuğa. Evimin önünde park alanı var. Doğum sonrası yürüyüş yaparım artık.
ya ben hıçkırığı ayırt edemiyorum(
Oto koltuğu dediğin arabaya takılan ana kucağı mı yoksa 1 yaş sonrası için olanlar mı??
Eki Görüntüle 806665
Canim bu. Dün satici da dedi. Bebegin kemik gelisimini etkiliyormus. Zorda kalmadikca araba disinda kullanmayin dedi. Doktor ve ebe de söylemisti. Bende bebek arabadina takilacak adaptörünü falan almistim bisa gitti
Biz de aldık, bebek arabasına takılabiliyor, dönüyor falan. Ohh ne güzel gezeriz alışveriş merkezlerinde falan demiştim. Bebeğime zarar verecekse bindirmem. Ama biraz araştırdım. Kendi arabamızda kısa mesafe bile olsa arabaya ana kucağını ters sabitleyin diyor. Bir yakınım gündüz evde bile çocuğu ana kucağında tutuyor.
Eki Görüntüle 806665
Canim bu. Dün satici da dedi. Bebegin kemik gelisimini etkiliyormus. Zorda kalmadikca araba disinda kullanmayin dedi. Doktor ve ebe de söylemisti. Bende bebek arabadina takilacak adaptörünü falan almistim bisa gitti
Ritmik kücük vuruslar gibi. Elinke daha cok hissedersin. Kasiklarina dogruysa bas asagi pozisyon almis demektir
canım günaydın.ya benim kafam karışık çok.ben dün çalışabilir raporu aldım.aynı zamanda sağlık ocağındanda 5 gün rapor aldım.ama bi arkadaş hem çalışabilir raporu alıp hemde normal rapor almak yasak sıkıntı yaşayabilirsin dedi.ama ben şöyleki hamilelikle ilgili rapor almadım.başka bi rahatsızlıktan dolayı aldım.şimdi bilmiyorum napsam.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım ve bilgi istiyorum.
Bu anakucağı ile ilgili o kadar çok yorum var ki hangisine inansam bilemedim bende. Kimi senin dediğin gibi kemik gelişimini olumsuz etkiliyor diyor kimiyse tam tersi anne karnındaki pozisyonu verdiği için bebeğin daha rahat ettiğini falan söylüyor. Yine de uzun süre içinde bırakmamak gerek diye düşünüyorum
Kizlar son zamanda moda oldu bebek arabalarina oto koltugunu takip dolastiriyorlar. Doktorlar kesinlikle yasakliyor hatta saticilar bile tembihliyor. Oto koltugunda bebegin uzun süre kalmadi cok sakincaliymis. Kemik gelisimini engelliyormus. Sadece arabada kullanin diyorlar. Bende takilabilir adaptör almistim güya elimde kaldi
aaa evet daha dün oldu.noluyo dedim hatta.ama uzun aralıklarla değil saniyede bir hık hık atıyo o zaman paşam:))yazık yavruma o kadar çok olduki dün.
hadi ya bende öyle kullanmayı düşünmüştüm.neyse artık o parçalar evdede çok işe yarıyomuş.evde kullanırız artıkın.
al benden de o kadar. Disari cikiyorum herkes cocuk arabasina monte etmis, bunlarin doktoru yok mu onlari uyarmadi mi diye düsünmeden edemiyorum. Cok da pratik bisi, cocugu egip bükmüyorsun ordan oraya tasirken.. Ama ebe,doktor satici ayni seyi söyleyince kulak arkasida edemiyorum acikcasi. Söyle bir mantik kurabilirim. Doktora yada kisa süreli alisveris icin kullanayim, uzun gezmeler icin normal yatakli arabasini alayim diyorum...uzun zaman kalmamis olur, hemde azicik hayat kolaylasmis olur...
evet yaa bende heveslenmistim, koca arabayi arabaya kaldir bindir, bir yil rahat ederim hayali kuruyordum. iskeletini bagaja atarim koltugu monte ederim basitce diye. Ama gelinimiz doktor onada sordum aksam, sakin haaa dedi. ilerde bel sorunu yasiyorlar dedi. Artik napalim vijdanim elvermez artik(
araba icin zaten bu koltuk. Mecburi yasal zorunlu. Bebegi kucakta yada baska biseyle tasiyamazsin arabada. Emniyetli bir sekilde baglamalisin. bide ben arka koltuga koyamam ki, araba kullanirken arkaya bakmaktan araba kullanamam. sanirim yanima monte edicem koltugu...
Bende aynını düşünüyorum. Uzun süre kalmadıkça sorun olmaz heralde. Bebek arabasınında trio olması iyi oldu portbebesinde yatırırım başka bir yere gittiğimde yada uzun yolculukta falan diyorum. O da anakucağı gibi arabaya takılıp çıkarıldığı için rahat ederim diye düşünüyorum.
merhaba. ben bu topikten değilim, ocak anneleri topiğindenim. ama bizden ilerde olduğunuz için sizlerden bilgi almak adına konunuzu ara sıra takip ediyorum :) müsaade ederseniz ben de birşey paylaşmak istiyorum. arabanızda airbag varsa sakın ana kucağını ön koltuğa koymayın. ana kucaklarının kataloğunda da yazıyor zaten, airbag kaza anında bebeğe zarar verebilir. bu arada ben de bahsettiğiniz travel system arabalardan almıştım, mümkün olduğunca yolculuk ve doktora götüreceğim zamanlar hariç kullanmamaya gayret edeceğim. bilgi için teşekkürler :)
Hamilelik dışı raporu bilmem de 32. haftadan sonra yıllık izin kullanılamıyormuş. Personel işlerine sordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?