2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Benimde aktarım yapma şansım yok,32 dolar dolmaz yani bu haftadan sonra iznimi başlatmam gerekiyor.Bu yüzden baya takmıştım bu konuya ama devlet hiç açık kapı bırakmamış.Ne yıllık izin,ne normal rapor hiçbir şey yemiyor :) En çok canımı yakan da o bayram tatili zaten.O süreyi sonra bebeğimle geçirmek varken bağıra bağıra gidecek vallahi 9 koca gün.Neyse sonuçta erken izne ayrılmaya da bebeklerimizin sağlığı için razı oluyoruz,yapacak birşey yok.

aaa gerçekten doğum yapacağımız tarihimiz aynıymışşş bakalım ne zaman olucak doğumlarımız...
kiloları da doğumdan sonra veririz hiç merak etmeeeee :))
kurarız gruplarıııı

ya ben hıçkırığı ayırt edemiyorum(

edersin edersin canım, büyük ihtimalle sen hareket halindeken falan hissetmemişsindir :) biraz komik bişey çünkü
ben dün bacaklarımı uzatmış oturuyodum sanki göbek atıyo gibi sistemetik inip kalkıyodu göbeğim bide elimi de koyunca hıçkırık hareketi olduğundan emin oldummm

kızlar selam;
bir şey soracağım.
son günlerde bebeğim sağ kasığıma baskı uyguluyor hareketleri böle sert oluyor birde hemen sağ kasığın orada böle olan varmı .önceden daha yukarıdaki gibiydi sanki hareketleri umarım anlatabilmişimdir.

Oto koltuğu dediğin arabaya takılan ana kucağı mı yoksa 1 yaş sonrası için olanlar mı??

Canim bu. Dün satici da dedi. Bebegin kemik gelisimini etkiliyormus. Zorda kalmadikca araba disinda kullanmayin dedi. Doktor ve ebe de söylemisti. Bende bebek arabadina takilacak adaptörünü falan almistim bisa gitti

Biz de aldık, bebek arabasına takılabiliyor, dönüyor falan. Ohh ne güzel gezeriz alışveriş merkezlerinde falan demiştim. Bebeğime zarar verecekse bindirmem. Ama biraz araştırdım. Kendi arabamızda kısa mesafe bile olsa arabaya ana kucağını ters sabitleyin diyor. Bir yakınım gündüz evde bile çocuğu ana kucağında tutuyor.

evet yaa bende heveslenmistim, koca arabayi arabaya kaldir bindir, bir yil rahat ederim hayali kuruyordum. iskeletini bagaja atarim koltugu monte ederim basitce diye. Ama gelinimiz doktor onada sordum aksam, sakin haaa dedi. ilerde bel sorunu yasiyorlar dedi. Artik napalim vijdanim elvermez artik(

araba icin zaten bu koltuk. Mecburi yasal zorunlu. Bebegi kucakta yada baska biseyle tasiyamazsin arabada. Emniyetli bir sekilde baglamalisin. bide ben arka koltuga koyamam ki, araba kullanirken arkaya bakmaktan araba kullanamam. sanirim yanima monte edicem koltugu...

Son düzenleme:

Bu anakucağı ile ilgili o kadar çok yorum var ki hangisine inansam bilemedim bende. Kimi senin dediğin gibi kemik gelişimini olumsuz etkiliyor diyor kimiyse tam tersi anne karnındaki pozisyonu verdiği için bebeğin daha rahat ettiğini falan söylüyor. Yine de uzun süre içinde bırakmamak gerek diye düşünüyorum

slm çalışabilir raporu aldıktan sonra birfiil çalışman gerekiyor rapor aldığın süre düşülür sadece yıllık iznin varsa onu alabilirsin hayırlı doğumlar

al benden de o kadar. Disari cikiyorum herkes cocuk arabasina monte etmis, bunlarin doktoru yok mu onlari uyarmadi mi diye düsünmeden edemiyorum. Cok da pratik bisi, cocugu egip bükmüyorsun ordan oraya tasirken.. Ama ebe,doktor satici ayni seyi söyleyince kulak arkasida edemiyorum acikcasi. Söyle bir mantik kurabilirim. Doktora yada kisa süreli alisveris icin kullanayim, uzun gezmeler icin normal yatakli arabasini alayim diyorum...uzun zaman kalmamis olur, hemde azicik hayat kolaylasmis olur...

hadi ya bende öyle kullanmayı düşünmüştüm.neyse artık o parçalar evdede çok işe yarıyomuş.evde kullanırız artıkın.

aaa evet daha dün oldu.noluyo dedim hatta.ama uzun aralıklarla değil saniyede bir hık hık atıyo o zaman paşam:))yazık yavruma o kadar çok olduki dün.

aslinda iyi bisi, yutkunma yetisini kazandigini gösteriyor. Yani dogdugunda bebeisin sütünden icin mideye gönderebilecek. doktor zarari yok üzülme dedi. Bazen cok uzun sürüyor dedim, derinnn nefes al kanini sisir, birazcik tut ve bütün nefesini geri ver dedi. yaptim ise yariyor...

hadi ya bende öyle kullanmayı düşünmüştüm.neyse artık o parçalar evdede çok işe yarıyomuş.evde kullanırız artıkın.

ev icin su yuymusak ana kucaklarindan aldim, yemek falan yaparken yanimda dursun diye. icinde belini destekleyen süngeri var, ilk 3 ay onu takip kullanin diyor. sonra zaten biraz daha gelismis olucak insaallahh..

Bende aynını düşünüyorum. Uzun süre kalmadıkça sorun olmaz heralde. Bebek arabasınında trio olması iyi oldu portbebesinde yatırırım başka bir yere gittiğimde yada uzun yolculukta falan diyorum. O da anakucağı gibi arabaya takılıp çıkarıldığı için rahat ederim diye düşünüyorum.

merhaba. ben bu topikten değilim, ocak anneleri topiğindenim. ama bizden ilerde olduğunuz için sizlerden bilgi almak adına konunuzu ara sıra takip ediyorum :) müsaade ederseniz ben de birşey paylaşmak istiyorum. arabanızda airbag varsa sakın ana kucağını ön koltuğa koymayın. ana kucaklarının kataloğunda da yazıyor zaten, airbag kaza anında bebeğe zarar verebilir. bu arada ben de bahsettiğiniz travel system arabalardan almıştım, mümkün olduğunca yolculuk ve doktora götüreceğim zamanlar hariç kullanmamaya gayret edeceğim. bilgi için teşekkürler :)

aynen bende port bebe aldim rahat uyusun diye. Kararinda tasirsak bisi olmaz bencede. Zaten bu sözleri sadece araba koltugunda tasirsak riskli. Yoksa cok yararli bisey araba koltugu, ve arabalar icinde yasal zorunlu...Bebisi koruyor salllanmalardan..

canim merhaba, hosgeldin. Arabanin ön koltuguna ters koymak zorundasin araba koltugunu. Allah korusun kaza aninda airbag nefesssiz kalamasina neden oluyor. Elbette en güvenlisi arka koltuk ama oda memesi falan düstügünde yalnizken cok zor. O yüzden yanima takmak zorundayim.

Hamilelik dışı raporu bilmem de 32. haftadan sonra yıllık izin kullanılamıyormuş. Personel işlerine sordum

Biraz garipsizin personel isleri ben bu sene yanacak izinlerim var aldim bayram oncesi kullancam o senin o yil icinde kullanacagin iznin nasil kullanilamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…