demekki kızlara da var bişeyler üst üste aynı 10 15 kere ritmik vuruyo bazen korkuyorum.. ..dün sanki kalp atışı gibi yarım saat hiç durmadı bide kasık kısmına doğru yaptı korkuttu...
Bebeğimin hıçkırdığını hissediyorummm
demekki kızlara da var bişeyler üst üste aynı 10 15 kere ritmik vuruyo bazen korkuyorum.. ..dün sanki kalp atışı gibi yarım saat hiç durmadı bide kasık kısmına doğru yaptı korkuttu...
selam kızlar .hilal çok sevindim canım darısı benim başıma inşallah...
minik oğlumun ağızdan solunumunu çıkarmışlar şuan sadece burundan makineye bağlı..inşallah onu da atlatıp kendi kendine nefes alacağı günleri de göreceğim..ama çok zorlu ve acılı bir süreç ...onu orada bırakmak beni mahvediyor..dualarla ayaktayım uyuyamıyorum her gün gideceğim zamanı bekliyorum öylece..arada ağlama krizlerim oluyor rabbim bu sınavı sağlıkla atlatmayı nasip eder inşallah..
doğum riski olan arkadaşımız vardı o nasıl takip edemedim...Ayşegül senin bebeğin nasıl..
bir de ben toplam 17 kg almış gözüküyordum son aylar 3 -3 almış gözüküyordum meğer preeklamsiden dolayıymış 7 gün oldu başlangıç kiloma döndüm..uyumamamın ve halsizliğimin de verdiği bir şey olabilir..yine de son aylar yüksek çıkıyorsa kilonuz doktorunuzu uyarın benim eski doktoruma anlatamamıştım bu konuyu ..şişlik var kilo almıyorum bir günde yükseliyor dediğim halde kızıp gönderiyordu ..doktorumu değiştirmiştim iyi ki değiştirmişim
bişi diil tatlım. benimde kafam çok karışmıştı. erken doğum yapan arkadaşlarımla falan konuştum. 3 sene öncesine kadar yanıyormuş o son 3 haftan ama artık direk devredio. sonuçta bebişlerin erken gelmesi bizim elimizde olan bişi diil. yanması çok saçmaymış. hatta bana 5 hafta çalışabilirden sonra izne ayrıldıında doğuma 3haftan kalıyıor ya o 3 haftadan önce doğarsa bile yanıyo demişlerdi. yani her kafadan bir ses çıkıyo. ama dediğim gibi 5 hafta çalışabilir süresi içinde doğum yapsan bile doğum raporunu götürüyormuşsun o günden itibaren 16 hafta izinli sayılıyormuşsun canım
Kızlar az önce kamu personeli genel tebliğini okudum. Orda diyor ki;
Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde doğum öncesi analık iznine ayrılmayarak, sağlık durumunun uygun olduğuna dair tabip raporu almak suretiyle kurumunda fiilen çalışmaya devam eden kadın memurun, bu süre içerisinde erken doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi ile kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.
Yani ben çalışabilir raporu götürdüğüm bu 5 hafta içerisinde doğum yaparsam, hiç doğum izni kullanmadığım için doğum iznimin tamamını kullanabiliyorum değil mi? Yanan göçen olmuyor?? Yoksa atıyorum 5 haftanın 3 haftası çalıştım ve doğum oldu. O zaman 16 haftalık doğum iznim başlıyor mu yoksa kullanamadığım 2 hafta yanıp sadece 3 haftasını mı veriyorlar ki o zaman doğum sonrası iznim 14 hafta mı oluyor? Esas kafamı karıştıran bu((( Arkadaşlar bilen biri varsa yardım etsin yoksa kafayı yicem ( Şu an işyerinde de değilim o yüzden soramıyorum ordakilere de......
ya ben hıçkırığı ayırt edemiyorum(
Benim kanamam cok olmustu, yaklasik 3-4 gun hasta bezi kullandim. Ama kanamanin yogunlugu kisiye gore degisir, bence ikisinden de bulundurmakta fayda varKizlar bi sorum olacak.cok afedersiniz de dogumdan sonra ne kullanmayi dusunuyorsunuz yani ben orkidin uzun kanatli olanini dusunuyordum bazilari hasta bezi gotur falan dedi.karatsiz kaldim.o kadar mi kanama oluyor ilkgebeligim tecrubesizlik iste.utandim
yaww benim doktor ya kafadan kontak yada baska bisey.. Ben 100 kilo oldum gecen hafta, üc cesit vitamin kullaniyorum ve kesinlikle biraktirmiyor. Bastan söylemisti adam, bu vitaminler bebegin icin cok iyi ama sana kilo yapicak. Bende kilo sorun degil bebek icin iyi olsun yeter demistim. Simdi diyorum cok kilo aldim, yokk bisey olmaz cok su toplamis dogumda cogu gitcek diyor:))) ama sizin doktorlar kilo icin diet veriyor.. ben anlamdim bu isi:)
Kizlar bi sorum olacak.cok afedersiniz de dogumdan sonra ne kullanmayi dusunuyorsunuz yani ben orkidin uzun kanatli olanini dusunuyordum bazilari hasta bezi gotur falan dedi.karatsiz kaldim.o kadar mi kanama oluyor ilkgebeligim tecrubesizlik iste.utandim
Olmuyor diye biliyorum.
ilk doğumunmda arkadaşımın tavsiyesi ile hasta bezinin midi boy olanından almıştım iyikide almışım ilk gün kanama oluyor sonra normal uzun kanatlı ped kullanmıştım. ilk gün için hasta bezi almanızı tavsiye ederim arkadaşlar.
canım benim doktorum tartmıyor bile.kilomu dahi sormuyor.ben şimdiye kadar kiloya hiç takılmadım diyor.bizim için bebeğim gelişimi daha önemli falan dedi.e bende kendimce dikkat etmeye çalışıyorum.
ilk doğumunmda arkadaşımın tavsiyesi ile hasta bezinin midi boy olanından almıştım iyikide almışım ilk gün kanama oluyor sonra normal uzun kanatlı ped kullanmıştım. ilk gün için hasta bezi almanızı tavsiye ederim arkadaşlar.
canım bana daha doktor vermedı magnezyum eger bugunde ole olurdam doktoru aramayı dusunuyorumManezyum ve kas gevsetici verdi. Ama kas gevseticiyi almadim, magnezyum ise yariyor.
artık sınırları zorluyor göbüşş bn yaglayıp masaj yapıyorum
gunaydın kıslar...
dun aksam gene karnım cok sertleştı gerıldı ıkı gundur olyor canımda yanıyor sızde bole kasılma olyor mu budurmda ne yapyorsunuz?
canım çok teşekkür ederim cevabın için.baya araştırdım.milli eğitimdeyim ben.hamilelik dışı raporlar dediğin gibi kabul edilmesi gerekirmiş:))) rahatladım:)
Kizlar son zamanda moda oldu bebek arabalarina oto koltugunu takip dolastiriyorlar. Doktorlar kesinlikle yasakliyor hatta saticilar bile tembihliyor. Oto koltugunda bebegin uzun süre kalmadi cok sakincaliymis. Kemik gelisimini engelliyormus. Sadece arabada kullanin diyorlar. Bende takilabilir adaptör almistim güya elimde kaldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?