2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
şu hıçkırık durumunu öğrenmem iyi oldu:)bende bu çocuk düzenli birşekilde nasıl vuruyor die merak ediyordum.nasipse bende cuma günü 32.hafta çalışamaz raporumu alıcam.iş hayatımı burada noktalıyorum.:)bundan sonra herşey bebeğim için ona layık bir anne olurum inşallah.rabbim sen çocuklarımızı bize bağışla sağ sağlim onlara kavuşmamıızı nasip et yarabbim.aminn

selamlarr benimde oğluşuma nerdeyse hergün en az 3 kez hıçkırık tutuyor kesilene kadar dinliyorum drum baş aşağı pozisyonda demişdi gerçekden hıçkırırken tam aşağısı sıçrıyo oyyy kurban olurum ben onaaa. bende arabaya takılan puset alacakdım ama ben evde kullanmak anakucağı işlevi için alacakdım çünki şu an arabamız yok. bir yerde uygun fiyata bulmuşdum ama eşim pahalılarını beğendi bende madem o kadara para vereceksin hem anakucağı hem anadizi olandan alalım dedim hem fiyatıda indirimdeydi aldık bence bu evde kullanım için çok iyi olacak benim için

ha birde kıslar hastane çantanızı hazırladınız mı ben fazlamı dolduruyorum acaba iki çanta oldu ya kendiminkileri ayrı çanta yaptım bi çantaya sığımıyo ki

Biz de sana teşekkür ederiz. Bizim arabanın ön koltuğunda ana kucağını ön koltuğa koyarsınız airbagi devre dışı bırakın yazıyor.

dualarınız için Allah razı olsun kızlar..az önce süt götürdüm görüş zamanımızdı yine..bebeğim uyandı gözlerini açtı rabbim nasıl güzel bir duygu..çok korktum yine o boruları ağzında göreceğim diye ama çok şükür burundan devam ediyorlar..

hasta bezi olayını konuşmuşsunuz benim doğum yaptığım hastane hasta bezini kendi verdi..ben spinal anestezi ile sezeryan oldum eve geldiğimde 2 gün kafamın üstüne düşmüşüm gibi boynum ağrıdı ..hala ara ara tutuluyor..bebeği görmek açısından harika bir olay ama boyun ağrısı mahvetti beni..tek çaresi bol su ve sert kahve..ama kahve süte geçtiğinden hiç içmedim ..bebeğim o haldeyken içim almıyor..dikiş ağrım çok şükür hiç yok ..kanama da öyle çok yoğun olmadı ama yatağa seni ilk alırken çarşaflar kan oluyor zaten onu da hastanem hemen değiştirdi ben ayağa kalktığım gibi..hastane konusunda çok şanslıyım..aslında başka bir yere gittim 7.aya kadar ama tansiyon korkumdan yeni doğan yoğun bakım olan bir hastaneye gideyim ne olur ne olmaz dedim iyi ki de öyle yapmışım..doktorunuz iyi olsa bile ne olur ne olmaz yoğun bakımı olan bir hastane hakkında da bilgi sahibi olun kızlar.

hepinize sağlıklı doğumlar inşallah

O uzun süren ritmik sey hickirik. Amniyo sovisindan cok yutunca hickirik tutuyor. Bir zarari yok diyorlar ama uzun sürünce cok üzülüyorum ben:))

ben ilk defa duydum bunu demek bizim kız hıçkırıyormuş:)o zaman kafası aşağı dönmüş bizimkinin karnımla kasığımın arasında bi yerde hissediyordum...ben yatarken falan çok korkuyorum ya bişi olursa diye yan yatmaya çalışıyorum ama genede tam olmuyo

bisi olmaz Allahin izniyle korkma. Sadece her hareketini cok yavas yap. Bebeklerimizin tirnaklari gelisiyor ve artik elleri hep yüzlerinde. Ani hareket yaprsan irkiliyor ve yüzünü ciziyormus. Yavas yavas hareket et kalkarken dönerken.

ha birde kıslar hastane çantanızı hazırladınız mı ben fazlamı dolduruyorum acaba iki çanta oldu ya kendiminkileri ayrı çanta yaptım bi çantaya sığımıyo ki

bavul yapmak lazım sanırım, ben de daha hazırlamadım, eksikler var hala ama pek birşey kalmadı.

Kızlar doğum odasına ne götürülüyo bebeğin giysileri götürülüyo mu

günaydın canım. ben iim çok şükür kızımda iyi gerçi doktorum 200 gr daha almış olabilirdi dedi de ben kiloya çok takılmıyorum:) sen nasılsın kızın nasıl yaramazlıklara devammı :) kasım bebişleri hem yaramaz hem aceleci korkuyorum her an doğurabilirim diye. bilgiye devam ediorum. 5 hafta çalışabilir raporu aldım p.tesi günü. 32. haftamdaydım ama nst ye almadı gerek görmedi sanırım. bide 3 hafta sonra gel dedi bende ta 11 ekime aldım randevumu 3 haftadan 3 gün fazla oluo bu sürede bişey olmaz umarım :) doğumla ilgilide hiçbişey sölemedi doktor. bakalım acil olursa zekai tahire giderim heralde. o gerilmeleri bende hareket edio içerde gerinio die yorumluyodumda dün biyerde okudum rahmin asılmasından oluomuş. magnezyumu 2 tane alıyorum günde. bende zaten eksiklik vardı hamilelikte arttı sanırım. balık yağı hapı verdi onu içmeye başladım. sende durumlar nasıl?

Keşke bizim personel şubeye seni koysalar canım ya. Çok güzel tarif etmişsin. Çok sağol, iyi ki sormuşum burdan :))

bizim burdakilerde bilgisiz olunca mecbur araştırmak zorunda kaldım canım :) yoksa bişey bildiime diil yani. onuda en güzel yaşayanlardan öğrenirim diye şirkette doğum yapanlarla konuştum. erken yapanıda var normal olanıda tecrübelilerden edindiim bilgiler yani

Kızlar merhabalar nasılsınız bebisler nasıl :) benim bu 1 haftadır sabah uyandıgımda kasık bölgemde yoğun bi ağrım oluyo. Sancı değilde ağrı şeklinde. Yürüyüp hareket etmekte zorlanıyorum. daha sonra geçiyor ama. Bebeğin baskısı gibi bişeyde değil neyle ilgili anlayamadım :) Karnımı yamultup duruyor bebeğim. Bazen elini yada ayağını falan bastırıyor sanırım top gibi böyle elime geliyor korkuyorum bazen irkiliyorumm :):) heycan sardı artık doğuma cok az kaldı hergün rüyamda görüyorum kucağıma almışım kokluyorum öpüyorum :)

benim arkadaşımda epidural sezeryan oldu . epidural sezeryan sonrası en büyük sıkıntı baş ağrısıymış.Arkadaşım günclerce kafasını kaldıramamıştı ağrıdan bebeğiyle bile ilgilenememişti.Birinden en büyük ilacı sert kahve diye duymuştuk.Kahve içtiğinde rahatlıyordu .
yakınınızda başka epidural sezeryan olan varmı ??

evet cnaım aynısı bende de oluyor.özellikle yataktan kalktığımda sabahları kasıklarımda çok ağrı oluyor.ayaklarımın üzerine basamıyorum yürüyemiyorum bi süre sonra geçiyor.yatakta sola sağa dönerkende aynı acı oluyor.
sanırım baskıdan oluyor

kızlar selam;
bir şey soracağım.
son günlerde bebeğim sağ kasığıma baskı uyguluyor hareketleri böle sert oluyor birde hemen sağ kasığın orada böle olan varmı .önceden daha yukarıdaki gibiydi sanki hareketleri umarım anlatabilmişimdir.

Çook sevindim,daha da sağlıklı olacak bebeğin, dualarımız sizinle.

ben epidural değilde spinal anestezinin öyle bir etkisi var diye duymuştum ama karıştırıyoda olabilirim :44::44::44:

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

Iyi olmaniza çok sevindim canim. Bizde kavga ediyoruz kizimla, birazcik ayakta dursak hemen taş gibi oluyor illa yatacam, tembel olacak sanirim benim kuzum ama maşallah içerde çalışmaları yoğun, sabahlari babamiz gittikten sonra beraber uyuyor beraber uyaniyoruz, babamizi çok seviyoruz, babayi hisser hissetmez resmen kuduruyor :-D
Ben geçen hafta gittim ztb a çok kalabalik ama çabuk ilerliyor, kan idrar tahlili yapildi, tek sikinti çok konusmuyir doktor :-( haftasi ile uyumlu sikinti yok dedii, kiloyu sordugum halde söyledmedi, kiloya bakmiyorum ben dedi çıktı. En son 29 haftalikken ki kilosu var simdi nekadar oldu bilmiyorum. 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi, haftaya çarşamba yine gideceğim, her seferinde farkli doktor dek geliyormuş zaten belki haftaya öğrenirim kilosunu kuzumun.
Doğum Öncesi özel odayi kaldirmislar onkoloji hastalarina kaydirmislar o hakki. Doğuma girdiğinde esin oda ister doğumdan sonra refakatcin ile ayri tek kisilikodaya çıkarsın dediler, onunda geceligi 90 lira, refakatciya ayri bir ücret odenmiyormus aklinda olsun seninde canim. Bizden havadisler böyle, hafta sonu kizimin beşiğinide alirsak geriye cantamizi hazirlayip beklemek kalacak inşallah.
Seni ve güzel kizini öpüyorum iyi bak kendine ve küçük kuzuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…