Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.
ha birde kıslar hastane çantanızı hazırladınız mı ben fazlamı dolduruyorum acaba iki çanta oldu yakendiminkileri ayrı çanta yaptım bi çantaya sığımıyo ki
canım yazıya göre spinal baş ağrısı yapan , ayrıca sipinalde omiriliğin dışına değil iç kısmına kadar giriyo galiba iğne , ayrıca epiduralde ilaç takviyesi devam edebiliyomuş doğum sonrası ağrın olursa bir çeşit ağrı kesici oluyo galiba bana epidural daha iyi gibi geldi tek sıkıntı o belde ki kateter dedikleri galiba bir süre bel ağrısı yapabiliyo galiba o yüzden inş. sancılarımızı az hissederizde normal de bile epidural gibi bişeye gerek kalmazbende karıştırıyo olabilirim canım ... ama bunu okuyunca sanki ikiside aynı gibi.yani hangisini olucağımıza kim karar vericek.
sanki bir fark yokmuş aralarında demi.
kızlar raporunuzu ne zaman aldınız 32 hafta bitince mi alcaksınız sua çalışıyorum ama ekimde rapor alcm iştende kasımda çıkcm başındaa patron kızım burda doğurcan deyip duruyo habire sinir oluyorum en azından bir ay daha çalışsam diyorum işte en azından kışlık yakıt parasını alırım kenarda durur die düşiünyorum
Ödem olanlar hemen doğumdan sonra çok veriyormuş kilo. Ben de ödem de yok.:118:
benim arkadaşımda epidural sezeryan oldu . epidural sezeryan sonrası en büyük sıkıntı baş ağrısıymış.Arkadaşım günclerce kafasını kaldıramamıştı ağrıdan bebeğiyle bile ilgilenememişti.Birinden en büyük ilacı sert kahve diye duymuştuk.Kahve içtiğinde rahatlıyordu .
yakınınızda başka epidural sezeryan olan varmı ??
hamile arkadaşlar bi bakarmısınız allah rızası için
http://www.kadinlarkulubu.com/duyur...den-birer-ayetel-kursi-allah-rizasi-icin.html
Merhaba kızlar ve melekleri, biraz canım sıkkın kan sonuçlarımda t4 düşük çıkmıştı dahiliye gittim başka tahlil istedi ve haşimoto hastalığı çıktı tiroid iltihaplanmasıymış Başlangıç gibi gözüküyomuş ilaç tedavisi uygulanacak, bu hastalığı geçiren varmı merak ettim ve stres kaynaklıymış o yüzden kendimizi hiç sıkmamak lazım .
canım yazıya göre spinal baş ağrısı yapan , ayrıca sipinalde omiriliğin dışına değil iç kısmına kadar giriyo galiba iğne , ayrıca epiduralde ilaç takviyesi devam edebiliyomuş doğum sonrası ağrın olursa bir çeşit ağrı kesici oluyo galiba bana epidural daha iyi gibi geldi tek sıkıntı o belde ki kateter dedikleri galiba bir süre bel ağrısı yapabiliyo galiba o yüzden inş. sancılarımızı az hissederizde normal de bile epidural gibi bişeye gerek kalmaz
selamlarr benimde oğluşuma nerdeyse hergün en az 3 kez hıçkırık tutuyor kesilene kadar dinliyorum drum baş aşağı pozisyonda demişdi gerçekden hıçkırırken tam aşağısı sıçrıyo oyyy kurban olurum ben onaaa.bende arabaya takılan puset alacakdım ama ben evde kullanmak anakucağı işlevi için alacakdım çünki şu an arabamız yok. bir yerde uygun fiyata bulmuşdum ama eşim pahalılarını beğendi bende madem o kadara para vereceksin hem anakucağı hem anadizi olandan alalım dedim hem fiyatıda indirimdeydi aldık bence bu evde kullanım için çok iyi olacak benim için
Biraz garipsizin personel isleri ben bu sene yanacak izinlerim var aldim bayram oncesi kullancam o senin o yil icinde kullanacagin iznin nasil kullanilamaz
aminnnnnnnnnn inşallah canımm aminnnnnnnnnnnnilk başlarda çok cesaretliydim ama şimdi karnım çok büyüdüğü için baya korkar oldum süreklli bu nasıl çıkcak içimden diye aklıma gelip duruyo :18:
Neyse ki benim 20 günü öbür yıla aktarılıyor 3 günü yanacak sadece. Esas 9 günlük bayram tatili gitti gittiiii :)
Aynen bana da arada korku geliyor özellikle geceleri. Ama sıfır teknoloji doktor ebe yardımı olmadan milyarlarca kadın doğum yapmıştır şimdiye kadar. Biz de yaparız. Aslanız biz kaplanız. Böyle gaza getirmek lazım birbirimizi.
nası bayram tatilin yanıyo ya onuda mı saymıyolar yok devenin nalı pes diyorum senle aramızda 4 gün var ben bayram dönüşü pazartesi alcam ki 3-4 günde kakalamış olcam bu durumdaneyse ki benim 20 günü öbür yıla aktarılıyor 3 günü yanacak sadece. Esas 9 günlük bayram tatili gitti gittiiii :)
aynen bana da arada korku geliyor özellikle geceleri. Ama sıfır teknoloji doktor ebe yardımı olmadan milyarlarca kadın doğum yapmıştır şimdiye kadar. Biz de yaparız. Aslanız biz kaplanız. Böyle gaza getirmek lazım birbirimizi.
aminnnnnnnnnn inşallah canımm aminnnnnnnnnnnnilk başlarda çok cesaretliydim ama şimdi karnım çok büyüdüğü için baya korkar oldum süreklli bu nasıl çıkcak içimden diye aklıma gelip duruyo :18:
nası bayram tatilin yanıyo ya onuda mı saymıyolar yok devenin nalı pes diyorum senle aramızda 4 gün var ben bayram dönüşü pazartesi alcam ki 3-4 günde kakalamış olcam bu durumdaSenin zamanında o zamandır :44::44::44:
ben çalışamaz raporu alacağım yarından itibaren 16 haftalık toplam iznim başlayacak yani. 32. Hafta çalışabilir alayım sonra yıllık iznimi alayım dedim olmaz dediler.
sizinkiler kafasına göre iş yapıyo anladığım , benim bu sene kullanmazsam yanacak bir hafta iznim vardı onu bayram öncesinde kullancam bayram sonrasıda zaten çalışamaz almam lazım 37 doluyor bayram haftası aldım izni bişey demediler , üzüldüm canım bebeğimizle geçirceğimiz bir gün bir gün zaten 6 ay çıkmayacak görünüyo keyfimizden çalışmıyoz bizde akşama kadar bir yerde oturmakta zor ama dayanıyoz bu halimizle tekrar konuşsan kesin mi tavırları .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?