canım benimde uzun süredir seninki gibi alt bölgeye baskı yapıyor ve taş gibi oluyor.dolayısıyla o bölgede ağrı oluyor.özellikle ayağa kalktığımda doktorum erken doğum riski demişti.bide dün işte hafif kan geldi.yarın istersen bi doktoruna görün.sadece karın sertleşmesinden alttan muayene edeceklerini sanmıyorum rahat ol.ama genede doktoruna bi sor yada telefonla ulaşabiliyosan bence.
kizlar dün söylemeyi unuttumm. Bende toksoplazma cikti. Epey teklikeli bir efeksiyonmus. Kedilerden ve cig etten geciyor. Birde sebzeleri, meyveleri iyi yikamamaktan olusuyormus. bu sene salata malzemelerinin hepsini bahceye ekmistim ben , iyide yikadim diye düsünüyorum ama demekki daha fazla özen göstermeliymisim. Bio olunca bütün kurt böcek vardi sebzelerde.. Sirkede beklettim ama iste demekki iyi dikkat edememisim. Birde caniniz cekmesin bir iki kere dayanamayip pastirma yemistim ekmek arasi.. Iste sonuclari...
aman dikkat edin..
canım açıklık olup olmadığına direk elle bakıyolar ama canım hiç bu kadar acımamıştı.
hepsi de güzel Haktan Eser'i biraz daha fazla begendimkıslarr bişey soracağım ben oğluma Haktan ismini düşünüyorum sizce nasıl?? 5 senelik evliliğimin ilk meyvesi 2 düşük 1 dış gebelikden sonrahem benim adım hem eşimin adı H ile başlıyo uysun diye hem ismin anlamından dolayı benim çok hoşuma gidiyor Haktan ismi... yanına bir isim daha olsun dedik ama karar veremedik.. Haktan Emir, Haktan Emin, Haktan Eser ve Haktan Armağan. sizce hangisi daha yakışır. yada sizinde önerileriniz varsa alabirim
ay ciddi misin canım zaten bebegimin kafası hep aşagıda ve ayaga kalkınca bütün bedenini aşaya topluyo ve çok sert oluyo akşam yatarken ne tarafıma dönersem döneyim karnım taş gibiydi hiç uyuyamadım. eşim hastaneyi aramış dr yok ama yarın hallederiz çrşamba günü olan randevuyu yarına alırız demişler.
belki ne alaka dersiniz ama benim içime hep erken dogum yapacakmışım gibi doguyo. off korkuyorum yaaa hayırlısıyla bi alaydım yavrumu kucagıma.
canım hiç korkma bak ben en başından beri hep korktum ve en başından beri başıma gelmeyen kalmadı ilk ay kasık ağrımdan okula gidemedim hep rapor aldım sonra 3ay boyunca migren ataklarım tuttu sonrasındada erken doğum riski yerimden kalkamadım,sonrasında 4lü taramam düşük çıktı bide onu taktım uzun süre kafaya e dünde kanamam oldu gene korkuyorum:))) biraz psikolojik olduğunu düşünüyorum ne kadar rahat anneler olursak hamileliğimizde o kadar rahat geçiyo.ama işte elde değil maalesef ben normaldede pimpirikli bi insanımdır.e hamileliğimde hep evhamlarla geçti.sen sadece kötü şey getirme aklına ama doktorunada yarın git ve şikayetlerini hiç atlamadan tek tek söyle.ben magnezyun kullandım bi ara onun etkisini gerçekten gördüm fakat onu kullanınca ishal olduğum için bıraktım.eğer seni etkilemiyosa iç.miden kötü oluyosada artık yapcak bişey yok onun içinde rennie şurup vermişti doktor.dengelersin böylece.
yaa bana kimse bundan bahsetmemeisti.. Simdi ben bagisiklik kazanmis mi oluyorum...Üc gün antibiyotik kullandim gecmismisidir?? en bir ay önce oldum yani 30 haftaliken
kızlar gece eve geldim.böyle stresli bi gece yaşamadım.kan çokdeğildi ve bi damla falandı.rengide çok koyu değildi.ama panik yaptım doğummu diye.nst ye soktular en yüksek sancı 32 çıktı genelde20 ve altı oldu.doktor yoktu ama telle bilgilendirdiler önemli bişey olursa gelcekti.hemşire elle muayene etti.miamorecum en korktuğum şey dünde sana söylemiştim.aletlerle muayene bu kadar acıtmamıştı.nasıl bağırdım ağlıcaktım nerdeyse.parmak ucu kadar açılma var dedi cm bile değilmiş.doktorum eve git ama dinlen dedi.hapşırdınmı hiç dedi gün içinde evet dedim.gerçektende 2 sefer biraz şiddetli hapşırmıştım.kızlar bu nişan olabilirmi.doğum habercisimi ki daha çok erken yavrum minicik 2kg bile değil.bu arada biz artık burda bi aile olmuşuz.dün onuda farkettim hemen size yazmak istedim şimdide hemen iyi olduğumu yaziim dedim.birbirimizi tanımıyoruz ama dertlerimizi dinliyoruz.iyiki varsınız kızlar.dualarınız için teşekkürler.şimdilik iyiyim Allaha şükür.inşallah bş sıkıntı olmaz.öpüyorum hepinizi.
slm kızlar
kızlar benim bi kaçgündür ayaga kalktıgımda falan karnımın alt kısmı agrıyodu. bu gün gece hiç uyuyamadım hangi tarafa döndüysem karnım taş kesildi kalkdım dolandım balkonda oturdum ama karnım çok kötüydü bugün yine devam ediyo ayaga kalktıgımda karnımın alt kısmı çok agrıyo ne yapacam bilmiyorum bu günde pazar burda kadın dogumcular calışmıyo gitsem kim bakacak bide alttan muayeneden çok korkuyorum benim ilişkide bile çok canım acıyo ne yapacam şaşırdım eşim sabah geldi işden kahvaltı hazırladı bulaşıklarımı falan yıkadı saolsun.
kızlar yarına kadarda bekleyim mi yoksa bu agrı iyi bişey degil mi
ayşegülcüm senin ve bebğinin durumu nasılllll
cok şükür iyi canım az önce yanından geldım 1500 olmuş kılosu artık gözlerını acıyo bıze gülümsüyo tırnakları bıle uzamış kızımın yakında cıkarcaz artık dedı doktorumuz inş.kızım hep böyle iyi olur
oyy maşallah maşallahh koca kız olmuş gülümsermişdeee inşallah tez zamanda alırsın kucağına bizede resimlerini atarsın bolbol. inşallah hep sağlıklı hayırlı bir evlat olur anne babasına emir_bebek:
amin canım inşallah yakında alabılırım kucagıma böyle cok zor oluyo dokunamadan 5 dk görup ayrılmak yanından strestennmıdır bılmıyorum sutum azaldı bıraz napcam bılmıyorum rezeneyle humana stıll tee içiyorum bı işe yaramıyo galıba:44:
canım stres yapma bebeğin için sütün için neler var neler sen yine iyisin züzlme alacaksın yakında demiş zaten drlar. bebeğini alınca onun emmesiyle çoğalır sütün sen hiç ara verme hep sağ bence sütünü.
ara vermeden sagıyorum ama az oldugunu gördukce ıyıce strese gırıyorum belkı kızım emmeye baslayınca tekrardan coğalır
ara vermeden sagıyorum ama az oldugunu gördukce ıyıce strese gırıyorum belkı kızım emmeye baslayınca tekrardan coğalır
yetmezse öle yapacagız artık canım valla hılal ve dıger dogum yapan arkadası ve bebeklerı bende cok merak edıyorum inş. iyilerdırçoğalacak inşallah yetmezse mama verirsin üzülme. bu arada hilal19 arkadaşımızdan hiç haber gelmedi ben görmedim yani.:44: inşallah o ve bebğide iyidirr
canım süt için en önemli 3 şey huzur, uyku ve su.. biliyorum yaşadıkların hiç kolay değil.. sana, stres yapma demek ne kadar mantıklı bilmiyorum ama bebeğin için bunu yapmalısın.. damlacık emmeye başlayınca inşallah çoğalacak sütün sen hiç merak etme.. kendini de üzmemeye çalış elinden geldiğince..
cnm bebişin hangi pozisyonda yatıyor.eğer kafası yada poposu aşağıdaysa baskı çok oluyo..benimkide bazen fazla kıpraşınca poposunu aşağı dayıyo o zaman ağrım oluyo..yine de çok devam ederse gidip üstten ultrasonla baktırırsın bebeğin pozisyonuna..hemen alttan muayeneye girme..arkadaşımın dru 37. haftası olmasına rağmen alttan bakmıyo doğumu tetikler belki di,ye..acil bişey olmazsa bakmazlar sanırım
haklısın canım insan korktugu şeyi sanki özellikle kendine cekiyo yarın drumala bi görişeyimde içim rahat edecek nede olsa insan bi uzmandan güzel söz duydugu zaman rahatlıyo. benimde ilk günlerim baya sıkıntılı gecti allaha şükür şu son bi kaç güne kadar herşey güzeldi ama cuma gününden bu yana karnımdaki bu agrı korkuttu beni neyse kötü düşmemeye calışacam.
senin iyi olmanada sevindim canım erken dogum riskin devam ediyomu hala drun ne yapman gerektigini falan söyledi mi
cnm çok geçmiş olsun..sen yinede dinlen sakın iş falan yapma..hafifte olsa bi zorlanma olmuş demekki hapsırmak bile etkiliyo..ben de çok hapşırıyorum alerjik valla her seferinde korkuyorum zaten kramp giriyo hemen..
eğer erken doğum riskin olsa yatırırlardı hemen..ciğer geliştirici iğne falan yapıyolarmış..sen içini ferah tut..minnakın seni korkutmak istemiş annesi dinlensin artık diye..Allah bidaha göstermesin cnm
ahahahahah... oyna valla bende kizimla dans ediyorum klasik müzikle. :)) Burada Türk yok, bir ben bir kardesim..Dügün falan mümkün degil görebilelim. Güneye abimlere gidersek belki orada cok Türk var:))
canim bir ay önce cikmis toksoplazma bende, benim arap doktor bana hic bisi dememis ondan vermis üc günlük antibiyotigi. Gecen kakn aldilar bakicaklar demekki yine. Dün baska doktora gittim, o söyledi. Bende haberim yok doktorum bize bisi aciklamiyor dedim. Netten okudum ne oldugunuda...Artik dikkat ederimde zaten bir kere aldinmi bagisiklik olusuyormus bir daha gelmiyormus sana..
sen bebisin iki hafta önden gitmesine ne diyorsun???? bu ne anlama geliyor sordum bu doktora bisi diyemem izleyip görücez dedi...
Allahimmmm ne doktormuss yaa saat 11 de gittik 16:30 da ancak cikabildik...Önce ebe kontrol etti. nst ye bagladi bir kere 60 in üzerinde sancim cikti. normal dedi. Idrarda protein baktilar. Sonra doktor ön görüsme salonuna aldi, yarim saat hamilelik haikayemizi dinledi bin tane soru sordu. sonra yine bekleme salonu. Sonra ultrason ilr muayene etti. Önce alttan aletlerle bakti ben böyle aci görmedim...Nasil dogurucam ben diy ebagirdim, doktor da gayet normal dogurcaksin bisi olmaz dedi:)) Sonra alttan ultrason ile bakti, rahim agri hersey normal cikti. Sonra yataga yattim karnimdan ultrason ile bebegin kafasini kemislerini falan herseyi ölctü.
34+1 im ama ultrason ölcümünde 37. haftadayim. Bunun ne demek oldugunu tam anlayamadim. Melegim 2960 gr. Tombis bir kiz dedi...Dogum icin rahim simsiki kapali erken dogum görünmüyor ama belli olmaz artik her an beklenebilirde iki hafta sonrada olabilir dedi... eski doktorum israr ile seker ölcümü yapmamisti, bu doktor hemen ölcelim dedi. Icirdiler tatli suyu bir satte onun icin bekledik. sonuc pazartesi cikicak. Hersey normal görünüyor dei cok sükür. Kilom cok ama dedim her bünye farklidir dedi, olabilir dedi...
kıslarr bişey soracağım ben oğluma Haktan ismini düşünüyorum sizce nasıl?? 5 senelik evliliğimin ilk meyvesi 2 düşük 1 dış gebelikden sonrahem benim adım hem eşimin adı H ile başlıyo uysun diye hem ismin anlamından dolayı benim çok hoşuma gidiyor Haktan ismi... yanına bir isim daha olsun dedik ama karar veremedik.. Haktan Emir, Haktan Emin, Haktan Eser ve Haktan Armağan. sizce hangisi daha yakışır. yada sizinde önerileriniz varsa alabirim
slm kızlar
kızlar benim bi kaçgündür ayaga kalktıgımda falan karnımın alt kısmı agrıyodu. bu gün gece hiç uyuyamadım hangi tarafa döndüysem karnım taş kesildi kalkdım dolandım balkonda oturdum ama karnım çok kötüydü bugün yine devam ediyo ayaga kalktıgımda karnımın alt kısmı çok agrıyo ne yapacam bilmiyorum bu günde pazar burda kadın dogumcular calışmıyo gitsem kim bakacak bide alttan muayeneden çok korkuyorum benim ilişkide bile çok canım acıyo ne yapacam şaşırdım eşim sabah geldi işden kahvaltı hazırladı bulaşıklarımı falan yıkadı saolsun.
kızlar yarına kadarda bekleyim mi yoksa bu agrı iyi bişey degil mi
ay ciddi misin canım zaten bebegimin kafası hep aşagıda ve ayaga kalkınca bütün bedenini aşaya topluyo ve çok sert oluyo akşam yatarken ne tarafıma dönersem döneyim karnım taş gibiydi hiç uyuyamadım. eşim hastaneyi aramış dr yok ama yarın hallederiz çrşamba günü olan randevuyu yarına alırız demişler.
belki ne alaka dersiniz ama benim içime hep erken dogum yapacakmışım gibi doguyo. off korkuyorum yaaa hayırlısıyla bi alaydım yavrumu kucagıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?