Allahimmmm ne doktormuss yaa saat 11 de gittik 16:30 da ancak cikabildik...Önce ebe kontrol etti. nst ye bagladi bir kere 60 in üzerinde sancim cikti. normal dedi. Idrarda protein baktilar. Sonra doktor ön görüsme salonuna aldi, yarim saat hamilelik haikayemizi dinledi bin tane soru sordu. sonra yine bekleme salonu. Sonra ultrason ilr muayene etti. Önce alttan aletlerle bakti ben böyle aci görmedim...Nasil dogurucam ben diy ebagirdim, doktor da gayet normal dogurcaksin bisi olmaz dedi:)) Sonra alttan ultrason ile bakti, rahim agri hersey normal cikti. Sonra yataga yattim karnimdan ultrason ile bebegin kafasini kemislerini falan herseyi ölctü.
34+1 im ama ultrason ölcümünde 37. haftadayim. Bunun ne demek oldugunu tam anlayamadim. Melegim 2960 gr. Tombis bir kiz dedi...Dogum icin rahim simsiki kapali erken dogum görünmüyor ama belli olmaz artik her an beklenebilirde iki hafta sonrada olabilir dedi... eski doktorum israr ile seker ölcümü yapmamisti, bu doktor hemen ölcelim dedi. Icirdiler tatli suyu bir satte onun icin bekledik. sonuc pazartesi cikicak. Hersey normal görünüyor dei cok sükür. Kilom cok ama dedim her bünye farklidir dedi, olabilir dedi...
evettt doktor dedi tombis kiz bu dedi:)) ama simdi zamani hangisi dogru. ultrason 37. hafta erken döllenme gösteriyor, benim son regl tarihime göre 35. hafta.. bilemedim..
park yatak alanlar anneler içine ne tur bır yatak almayı dusunuyorsunuz yada aldınız?
kızlar gece eve geldim.böyle stresli bi gece yaşamadım.kan çokdeğildi ve bi damla falandı.rengide çok koyu değildi.ama panik yaptım doğummu diye.nst ye soktular en yüksek sancı 32 çıktı genelde20 ve altı oldu.doktor yoktu ama telle bilgilendirdiler önemli bişey olursa gelcekti.hemşire elle muayene etti.miamorecum en korktuğum şey dünde sana söylemiştim.aletlerle muayene bu kadar acıtmamıştı.nasıl bağırdım ağlıcaktım nerdeyse.parmak ucu kadar açılma var dedi cm bile değilmiş.doktorum eve git ama dinlen dedi.hapşırdınmı hiç dedi gün içinde evet dedim.gerçektende 2 sefer biraz şiddetli hapşırmıştım.kızlar bu nişan olabilirmi.doğum habercisimi ki daha çok erken yavrum minicik 2kg bile değil.bu arada biz artık burda bi aile olmuşuz.dün onuda farkettim hemen size yazmak istedim şimdide hemen iyi olduğumu yaziim dedim.birbirimizi tanımıyoruz ama dertlerimizi dinliyoruz.iyiki varsınız kızlar.dualarınız için teşekkürler.şimdilik iyiyim Allaha şükür.inşallah bş sıkıntı olmaz.öpüyorum hepinizi.
tamam onu anladim, o zaman dogum mu 5 hafta sonra mi beklicem yoksa 3 hafta mi?
canım selam,
benimde kasılmalarım artıyor gün geçtikçe. bir yere oturduğumda kalkamıyorum, ayakta çok durursam da oturamıyorum. belim kopuyor sırtım ağrıyor. kasıklarımın içi zonkluyor resmen etlerimi çekiyorlar ve doğurcam gibi geliyo.birde bacağım çekiliyo ve topallıyorum ayağa kalkınca. gün geçtikçe artıyor sıkıntılar. ALlah hepimize kolaylık versin.
canım aynı tarif ettiğin gibi bi ağrı dün öyle bi saplandıki vücuduma Allahtan kısa sürdü nefesimin kesildiğini hissettim önce karnımdan kasıklarıma sonra kalça ve bacağıma yayıldı.şiddetliydi ama dün ilk defa oldu ve bir kez oldu.inşallah olmaz.bide korkuyorum kimle konuşsam alttan muayene olduktan 1 hafta sonra doğum yaptığını söylüyor.bu muayeneler erken doğuma sebep oluyomu gerçekten.inşallah öyle bişey olmaz.
bence ultraso doğru çünkü benim de 2 hafta falan önde gidiyor
bide bisi sorcam; benim gün icinde 10 kere falan olmaya basladi, alt kisimdan bir sanci giriyor, kasiklarima geliyor, makat tarafi falan hep sizliyor. Basimi agriyor bazen..Ama sonra geciyor. Bebek kendini gerdiginde de oluyor bu.. sizde de oluyor mu yada sizin sanci tarifleriniz ne?
canım ben göğüs bölgesine lansinoh krem kullanıyorum uç ve kahverengi kısmına.zeytinyağını alt bölgeye sürüyorum yani normal doğum olursa kesme durumu olmasın açılma rahat olsun o bölge yumuşasın diye:)) miamordan çaldım bu fikri:)
cok şükür iyi canım az önce yanından geldım 1500 olmuş kılosu artık gözlerını acıyo bıze gülümsüyo tırnakları bıle uzamış kızımın yakında cıkarcaz artık dedı doktorumuz inş.kızım hep böyle iyi olur
benim bebeğim minik olacak galiba 31+6 da 1600 grbide seker çıktı öle her şeyi yiyemiyorum bebeğimi besleyemiyorum galiba.. sizce haftasına göre ço mu küçük
canım öncelikle geçmiş olsun.. beim de 2 hafta önce yavaş yavaş yanmaya başlamıştı ama ben 2 yastığı üst üste koyup (sanki reflü yastığıymış gibi) öyle yatıyorum artık hiç yanmıyor midem... birde ılık süt içmek iyi geliyor diye biliyorum bu ikisini dene istersen.. iyi geceler:)
ya kızlar gunaydınnnnnn size birşey sorucAm butik bebede kampanya vardı prima bebek bezinde 1 numarayı ordan almıştım fakat kampanya 4 paketi kapsıyodu yani ben 4 paket 1 numara aldım
ve bana dedilerki nerdeyse 10-20 gun sonra 1 numara bebek bezi küçük geliyomuş .. Napcam ben onları((((( :2::18:
çok kötü grip oldumtavsiyeniz varmı kızlar ilaç içimeyince mahvoldum
Slm kızlar nasılsınız bizde 1511 gr olmusuz kilo almaya başladı kizim hastaligi ve antibiyotik tedavisi devam ediyor ama cok şükür kilo almaya başladı gram gram sayıyoruz.bizim kiz bayramda gelirse evimize bizede tam bayram olcak inşallah. Bende bugün ilk defa yalnız kaldim evde gerci hastanede geçiriyorum vaktimi süt sagiyorum sizin yazdıklariniza bakıyorum
Selam kızlar;
Hiç adetim değildi gündüz uyumak, uyumuşum 2 saat hem de.
Bir de rüya gördüm bebeğimi evde doğurmuşum, yanımda da annem eşim falan yok, bir ara ebe gelmiş sanırım, doğurma anını görmedim ama herşey çok kolay olmuş. Sonrasında annem babam geliyor ama ben ayaktayım hoşgeldiniz falan diyorum. Kızımı benim yatağa yatırmışız. Kızıma bakıyorum aynı karnımdaki gibi kıpır kıpır diyorum, içimde de yapıyordu bu deli hareketleri diyorum. Allahım emecek mi acaba diyorum. Emziriyorum ama nasıl emiyor bir de yüzüme bakıyor benim. İçim eridi ya. Çok güzel bir rüyaydı. Rüyası böyle güzelse gerçeği nasıl olacak Allah'ım...
cumartesi gece epey zor geçti,bi sağa bi sola döndüm.ama nafile kasılmalarım çok fazlaydı.tabii ben onu kasılma değilde yok bebeğin poposu, yok sırtı diye sallamıyordum.sabah da vardı aynı sancılar.ama benim sıkıntım bebek hareketlerinin azlığıydı.3 gibi doktora gitmeye karar verdik.ilk nst de sancılar çıktı.80-90 civarı ve 20 dk. 4 kez.doktor yatış verdi.tabii ben inanamadım,eşimle düşündü taşındık.ve doktoru dinlemeye karar verdik.yatar yatmaz kasılmaları önleyici ilaca başladılar ve akabinde ciğer gelişimi için iğnelere başladılar.sabah nst sonucunda 20-30 civarındaydı.hastaneden çıktım şimdi evde yatış başladı.ama kasılmalar devam ediyor.erteleyebildiğimiz kadar ertelicez artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?