amin saol canım...
Her kadının doğumu farklı kendini korkutmak hiç işe yaramıyor. Ben kendimi olumlu telkinlerle hazırlıyorum normal doğuma. Şöyle kolay olacak. Güzel olacak diye. Bir de sanki doğum beni olumlu bir şekilde güçlendirecek diye düşünüyorum eşine katılıyorum yani kadının yaşaması gereken bi deneyim bence de...
Normal doğuran birini göreceğiz muhtemelen, hazırlıklı olmalıyız. Kendimize manyak manyak çığıran bağıran kadınlar olacak, her kadın farklıdır falan diye hatırlatmalıyız. Bu arada bağırmak hiç iyi değil bildiğiniz gibi. Enerji kaybı. Ben mp3 çalar falan götürmeyi düşünüyorum sancı aralarında dinleyeceğim bağıran kadınları dinlemek yerine. Gerçi bir süre sonra fırlatıp atarım sancıdan mp3ü de ama olsun dinlediğim kardır. :) :)
Bu arada annem emekli ebe 10 yıl aktif olarak doğumlarda bulundu, köylerde. Sonra sağlık ocağında çalışmaya başladı. Neyse bir doğuma gitmiş. Bebek iriymiş ama ev küçük olduğu ve kış olduğu için öbür odada kayınbaba kaynana tüm aile oturuyormuş. Köy kapılarını bilirsiniz altı açıklardan. Kapı yok gibi birşey. Kadın gık bile demeden o iri çocuğu doğurdu diye anlattı bana geçende, sesi içeri giderse utanırım diye düşünmüş. Hem de çok kolay doğum yapmış.
Aminnn inşallah...
kızlar bunlarda annemin kızıma hazırladığı bohça paylaşmak istedim...
canım ne güzel annenin önceden ebe olması senin için çok büyük avantaj.benimde ebe bi arkadaşım var bugün onunla konuştum artık onunlairtibata geçiccem kafam karıştığında.genede annenden öğrendiğin bilgileri burdan paylaşırsan çook güzel olur.
selam kızlar nasılsınız..bebeğimin 15. günü bugün..bugün gittiğimde uyuyordu doktor yarın yada öbür gün anneyle alıştırma evresine geçeceğimizi söyledi.hastanenin politikası gereği prematüre bebeği hemen taburcu etmiyorlar .1 -3 gün arası anne de hastanede kalıyor anneyle alıştırma yapılıyor ..inşallah herşey yolunda gider 1 günde hallederiz ..sonra rutin göz muayneleri rutin prematüre kontrolleri olacak inşallah..
rabbim herkese sağlık versin dua edin bizim için kızlar miniğim çıkacak inşallah..
Ayşegül ve hilal nasılsınız ?
Herkese merhabalar
Leaf cnm çok sevindim yakinda kuzun yaninda olcak bu yöntemede bayıldım burda emzirme egitimi fln veriyorlar sonra eve gönderiyorlar .bencede biraz izlemek gerek hatta bazi hastaneler günde 6 saate kadar görüşe bile izin veriyorlarmis keske bizde de öyle olsa 10 dk Şipşak geçiyor bunada şükür tabi bizde kilo alıyoruz .Ayşegül nasil bende merak ediyorum?
teşekkürler canım...hoşgeldin canım. o ağrılar hepimizde var sen bide çalışmayı planlıyomuşsun 37e kadar allah yardımcın olsun..
aynen benim oğlanda acıkdımmı kıpır kıpır doyunca hiç hareket yok uyuyo diyorum inşallah doğuncada karnı doyduğunda uyurlar
ben 35. haftalığım 16 kilo aldımama çok zayıfım 47dim.
ben tam 32+0 da aldım ama ben çalışamaz raporu almışdım..
sende iyiki varsın sağlıcakla kal
http://www.kadinlarkulubu.com/ekim-anneleri-f324/ istediğn sayfaya burdan girebilrisin
güle güle sağlıklı günlerde kullanın inşallah hepsi çok güzeller...kızlar bunlarda annemin kızıma hazırladığı bohça paylaşmak istedim...
Bu arada annem 10 yıl değil 18 yıl aktif olarak doğumlara girmiş şimdi hesapladım bi daha :). Annem 37 yaşından beri doğumlara girmiyor (şimdi 59 yaşında). Uzun zaman oldu Ama doğum aynı doğum, bilgiler pek eksilmiyor. Doğuma hep annem girer diye düşünmüştüm, ama Ege Üniversitesinde kimsenin içeri girmesine izin verilmiyormuş. Neyse yapacak birşey yok. Bu arada biz 3 kardeşiz. Ablam 3.5 kg, ben 4,5 kg kız kardeşim de 5 kg normal doğumla doğmuşuz. Ablam dışında suni sancı, ağrı kesici falan verilmemiş. En zor doğum ablamınkiymiş, iki gün ağrı çekmiş, bir de her an sezeryana alabiliriz diye yemek yedirilmemiş, nöbet değişimleri olmuş serum falan da bağlanmamış, aç aç doğum yaptım diyor. Sen çok kolay doğdun diyor. Bu arada 42 haftalık doğmuş kardeşim. Annemin kendi doğum hikayeleri de ilginç yani. Bu arada doğumdan sonra seni saracağım diyor. İlk gebelikte yapmış, karnı iyi toparlanmış, sonrakilerde yapmayınca göbek kalmış. Anneme teslim ediyorum kendimi bu konuda.
Neyse hep dediği birşey var annemin doğumla ilgili ezelden beri kadınlar doğum yapıyor sen de yaparsın, güzel gaz veriyor bana :) büyütme kafanda, sancı ağrı oluyor olacak tabi ama dayanırsın diyor.
canım bende 47 ile başladım 63 olmuşum hatta tartı biraz yanlıyo gibi geldi 65 gibi hissediyorum.
3 haftada 2 kilo aldım kilodan ziyade odem var vücudumda.
bugün kan sayımı için kan verdim ödemden hemşire damarı zor buldu ama işinin ehliymiş bir defada buldu delik deşik edecek diye korktum.:26: sendede ödem varmı
Canim bende kilo alimi 10 gundur yok. Odem nasil anlasilior yani benim el parmaklarim sis ellerim cocuk gibiydi simdi biraz daha dolgun:)
Bu arada annem 10 yıl değil 18 yıl aktif olarak doğumlara girmiş şimdi hesapladım bi daha :). Annem 37 yaşından beri doğumlara girmiyor (şimdi 59 yaşında). Uzun zaman oldu Ama doğum aynı doğum, bilgiler pek eksilmiyor. Doğuma hep annem girer diye düşünmüştüm, ama Ege Üniversitesinde kimsenin içeri girmesine izin verilmiyormuş. Neyse yapacak birşey yok. Bu arada biz 3 kardeşiz. Ablam 3.5 kg, ben 4,5 kg kız kardeşim de 5 kg normal doğumla doğmuşuz. Ablam dışında suni sancı, ağrı kesici falan verilmemiş. En zor doğum ablamınkiymiş, iki gün ağrı çekmiş, bir de her an sezeryana alabiliriz diye yemek yedirilmemiş, nöbet değişimleri olmuş serum falan da bağlanmamış, aç aç doğum yaptım diyor. Sen çok kolay doğdun diyor. Bu arada 42 haftalık doğmuş kardeşim. Annemin kendi doğum hikayeleri de ilginç yani. Bu arada doğumdan sonra seni saracağım diyor. İlk gebelikte yapmış, karnı iyi toparlanmış, sonrakilerde yapmayınca göbek kalmış. Anneme teslim ediyorum kendimi bu konuda.
Neyse hep dediği birşey var annemin doğumla ilgili ezelden beri kadınlar doğum yapıyor sen de yaparsın, güzel gaz veriyor bana :) büyütme kafanda, sancı ağrı oluyor olacak tabi ama dayanırsın diyor.
Canim, esim bugun sormus: benimki spinal sezeryan olacagi icin onun fiyatini almis: 1000 tl, eger suit oda istersen 1200 tl. Vip dogum paketi bu fiyatlara arti 1500 tl ekleyeceksin. Bu fiyata kuafor, oda susleme ve dogum oncesi-sirasi-sonrasi foto albumu dahil. Esime dedim 500 fön, 500 oda susu 500 de album :)))) sacima 500 tlye fön cektiremem valla. Oda susu dedigi sey 5 mt tul, 5-6 balon yani
canimmmm annene cok selam, öpüyorum ellerinden. Ne güzel söylemis öyleee, kadinalr hep dogum yapiyor sende yaparsin. Bayildim.
Annen den benim icin bisi ögrenebilirmisin acaba, karnini nasil saricak acaba? Annemler carsaf getirdiler yanlarinda. Bende normal olursa sarmayi cok istiyorumm
aslında hepsi teferruat. zaten bizimkiler şimdiden bebek odasını ve hastaneyi süslemek için malzeme aldılar.
kayınvalidem çok hevesli ve de becerikli çok güzel bebek şekeri lohusa tacı yaptı. hazır alsam bu kadar güzel ve orijinal bulamazdım.
ablam ankarada vıp doğum yaptı herşey in en kötüsünü kullanmışlardı.
önemli olan sancıyı çekerken kişiye özel oda olması ki diğer sancı çekenleri görüpte korkmayalım.
böyle bir uygulama olsa çok memnun olurum.
genelde özel odayı doğumdan sora veriyolar. önce verselerde odamızda beklesek doğumu bu arda duşa girebiliriz eşimiz masaj yapabilir......
ya işte bakalım.
doktorumu değiştirmiycem galiba.
kadın çok iyi ya.
Oglumu gordum bugun.ayagini alnina dayamis.yuzuyle bacaginin arasindan kolunu gecirmis yuzunun yarisini gorebildik cok net.kucuk bir adam. Allah bebeklerimizi korusun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?