2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

canım ne güzel annenin önceden ebe olması senin için çok büyük avantaj.benimde ebe bi arkadaşım var bugün onunla konuştum artık onunlairtibata geçiccem kafam karıştığında.genede annenden öğrendiğin bilgileri burdan paylaşırsan çook güzel olur.

Kizlar ya karnim o kadar agirlasti ki bebegin kafasi da o kadar asagida cikacak diye korkuyorum.
Sizlerde durumlar nasil.
3 hafta daha beklese bari

Bu arada annem 10 yıl değil 18 yıl aktif olarak doğumlara girmiş şimdi hesapladım bi daha :). Annem 37 yaşından beri doğumlara girmiyor (şimdi 59 yaşında). Uzun zaman oldu Ama doğum aynı doğum, bilgiler pek eksilmiyor. Doğuma hep annem girer diye düşünmüştüm, ama Ege Üniversitesinde kimsenin içeri girmesine izin verilmiyormuş. Neyse yapacak birşey yok. Bu arada biz 3 kardeşiz. Ablam 3.5 kg, ben 4,5 kg kız kardeşim de 5 kg normal doğumla doğmuşuz. Ablam dışında suni sancı, ağrı kesici falan verilmemiş. En zor doğum ablamınkiymiş, iki gün ağrı çekmiş, bir de her an sezeryana alabiliriz diye yemek yedirilmemiş, nöbet değişimleri olmuş serum falan da bağlanmamış, aç aç doğum yaptım diyor. Sen çok kolay doğdun diyor. Bu arada 42 haftalık doğmuş kardeşim. Annemin kendi doğum hikayeleri de ilginç yani. Bu arada doğumdan sonra seni saracağım diyor. İlk gebelikte yapmış, karnı iyi toparlanmış, sonrakilerde yapmayınca göbek kalmış. Anneme teslim ediyorum kendimi bu konuda.

Neyse hep dediği birşey var annemin doğumla ilgili ezelden beri kadınlar doğum yapıyor sen de yaparsın, güzel gaz veriyor bana :) büyütme kafanda, sancı ağrı oluyor olacak tabi ama dayanırsın diyor.

Son düzenleme:

bizde iyiyz kızlar cok şükür kızım iyi haftada bır kez göz muaynesı yapıyolarmış bı sorun yokmuş bugun 36.gunumuz kızmı cok özledım bızımde 34.haftada bıberonla beslemeye baslıcaaklaarmış sonra ben bı gun hastanede kalıp aanneyle alıştırma yapacaklarmış hem benı emecekmış kızm ertesı gun cıkacakmışız hastaneden ama sutum ıyıce azaldı inş kesılmez ozamana kadar sizlerin sütünüz nasıl inş. bayrama kızım evımızde olacak

teşekkürler canım...
kızlar bunlarda annemin kızıma hazırladığı bohça paylaşmak istedim...
güle güle sağlıklı günlerde kullanın inşallah hepsi çok güzeller...

annen tam benim kafada yaa

Canim bende kilo alimi 10 gundur yok. Odem nasil anlasilior yani benim el parmaklarim sis ellerim cocuk gibiydi simdi biraz daha dolgun:)

canimmmm annene cok selam, öpüyorum ellerinden. Ne güzel söylemis öyleee, kadinalr hep dogum yapiyor sende yaparsin. Bayildim.

Annen den benim icin bisi ögrenebilirmisin acaba, karnini nasil saricak acaba? Annemler carsaf getirdiler yanlarinda. Bende normal olursa sarmayi cok istiyorumm

aslında hepsi teferruat. zaten bizimkiler şimdiden bebek odasını ve hastaneyi süslemek için malzeme aldılar.
kayınvalidem çok hevesli ve de becerikli çok güzel bebek şekeri lohusa tacı yaptı. hazır alsam bu kadar güzel ve orijinal bulamazdım.
ablam ankarada vıp doğum yaptı herşey in en kötüsünü kullanmışlardı.
önemli olan sancıyı çekerken kişiye özel oda olması ki diğer sancı çekenleri görüpte korkmayalım.
böyle bir uygulama olsa çok memnun olurum.
genelde özel odayı doğumdan sora veriyolar. önce verselerde odamızda beklesek doğumu bu arda duşa girebiliriz eşimiz masaj yapabilir......
ya işte bakalım.
doktorumu değiştirmiycem galiba.
kadın çok iyi ya.

ay ne güzel söylemiş annen valla bize de gaz oldu.
canım şu doğumdan sonra sarma işini bize de öğretin. lüfleeeeeeeeeeeeen.

Sordum canım, çok rahatsız etmeyecek şekilde sarılabildiği kadar sıkı sarılacakmış. Kalçanın hemen üstünden başlayıp göğüs altına kadar sarmak gerekiyormuş. Bakalım canım, inşallah işe yarar.

Oglumu gordum bugun.ayagini alnina dayamis.yuzuyle bacaginin arasindan kolunu gecirmis yuzunun yarisini gorebildik cok net.kucuk bir adam. Allah bebeklerimizi korusun insallah.

Off ya ben de öyle isterdim ama bir sürü kadınla aynı odada çekeceğim sancıları . Aman ne yapalım bize en uygunu bu. Allah normal doğum nasip etsin inşallah...

Son düzenleme:
Oglumu gordum bugun.ayagini alnina dayamis.yuzuyle bacaginin arasindan kolunu gecirmis yuzunun yarisini gorebildik cok net.kucuk bir adam. Allah bebeklerimizi korusun insallah.

Bende bugün oğluşumu gördüm aynı seninkinin pozisyonundaydı:)doktor o kadar uğraştı dürtükledi inat etti ama minnak :)bu arada kızlar oğluş 2.670 gr olmuş 49 cm boyu 34+5 deyiz Allah'ın izniyle ., yalancı sancılar aşağı baskı sık idrara çıkma normalmiş .. Ritmik sancı olmaması gerekiyormuş ona dikkat belden kasıklara yayılan ritmik sancılara dikkat dedi doktor amcamız

üff hayatta okadar vermem doguma sancıdan vs ne süsü ne püsü umrumda olur hiç bişi bni sakınleştıremez :)) kimseler duymadan dogumum olsun bıtsın istiyorum hemende geleyım evıme :))

Aynen, ben de oyle cok sus pus teferruat istemiyorum. Zaten kimsemiz de yok burada dogru duzgun, toplasan 15 kisi etmez hastaneye gelecek kisi. O nedenle ben de oyle vip-mip birsey istemiyorum. Kendim alir bir kapi susu, 5 mt tul, 5-6 balon, al sana süs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…