Herkese günaydinnnnn. Ben yine bizim saatle beste uyandimmm. Yatakta dönerken dönerken sol belimde basladi ilk sonra sol kasigima gecti bir sanci. Gözlerimden yas geldi, nefessiz kaldim, ne yapacagimi sasirdim. Esim yeni cikmisti evden, bilemedim onu cagirsam mi annem ile ablami mi uyandirsam. Sag tarafima döndüm agri gecti cok sükür. Sonra animsadim, pozisyon degistirince gecmiyor dogum sancisi, icim rahatladi
kizlar el parmakalrinda sismesi olan var mi?
olmazz mi benim 5, ayimdan beri inanilmaz cokk sisiyor. Cok bakarsam dikkat edersem ayaklarim cok sismior ama gece sabah uyandigimda ellerim balon gibi oluyor, bir süre hicbirsey tutamiyorum. Ebe normal dedi, su topluyorsun dedi. Eger ayakta cok durup az su icersem, ayaklarimin üzerine basamiyorum canim cok yaniyor...
İsteyen korse de takabilir tabi, ama ben korse takmayı hiç sevmiyorum, hem de o kadar uzun korseyi bulmak zor.korse kullansak daha mantıklı gibi dogum sonrası takılanlarlardan toparlayıcı dıe gecıyordu sanırım??
Herkese hayırlı cumalar dilerim.. Gönlünüzden geçen her ne varsa en kısa zamanda gerçekleşmesi dileklerimle... Allahım bütün yavrularımıza bize eşlerimize ve sevdiklerimize sağlık huzur nasip etsin.. evlerimiz bereketlensin evlatlarımız bollukla büyüsün insaallah...
merhaba bende 31.haftamdayım. benimde sistemde 3 aralık gözüksede ultrason kağıtlarında hep 29.11 olarak gözüküyor doğum tarihim.. bende inanılmaz heyecanlıyım. siz hangi hastaneye gidiyosunuz. en son nezaman doktora gittiniz?bebiş kaç kilo dedi. normal doğum olacağını neye göre söledi. benim doktorum daha o konulara girmek için erken dedi. güzel dualarınız içinde teşekkürler.
bayanlar eksıkler aklıma geldıkce delircek gbı oluyorum.. sankı bıseyler eksık kalıcak son an aklıma gelıcek gıbı..sizede oluyomu cok ayrıntıyı düşünmekden oluyo sanırım..
daha hiçbişey alamadım zaten onun yüküde var üstümdee
bayanlar eksıkler aklıma geldıkce delircek gbı oluyorum.. sankı bıseyler eksık kalıcak son an aklıma gelıcek gıbı..sizede oluyomu cok ayrıntıyı düşünmekden oluyo sanırım..
daha hiçbişey alamadım zaten onun yüküde var üstümdee
arkadaşlar ben magnezyum ve kalsiyum kullanmaya başladığımdan beri yaklaşık bir aydır her gece ishal şeklinde tuvaletimi yapıyorum gerçi hep gece 1 civarlarında oluyo yani kan ilacını içtikten sonra ferrum fort içiyorum kan ilacı acaba omu yapıyoda onu içtikten sonra oluyorum gerçi ben 9 aydır kullanıyorum kan ilacını neden son 1 aydır yapsın anlamadım.kalsiyum ve magnezyumdan sonra başladı bu durum ama onlarıda gündüz içiyorum ben gece ishal oluyorum.gün içinde herhangi bişey yok ama akşam 1 civarlarında yani günde 1 kere ishal neden oluyo anlamış değilim.başına böyle bişey gelen varmı yardım lütfennn...
bende ayrı oda hiç istemiyorum nedense... etrafımda sancı çeken başkalarını görürsem hem dikkatim dağılır acım azalır hem de kendimi ve çektiğim acıyı dünyada çeken bir ben değilmişim duygusuyla kendimi daha iyi ve güçlü hissederim diye düşünüyorum...Off ya ben de öyle isterdim ama bir sürü kadınla aynı odada çekeceğim sancıları. Aman ne yapalım bize en uygunu bu. Allah normal doğum nasip etsin inşallah...
canım ishalin bebeğe kilo kaybettirdiğini duymuştum, ama seninki belki de tam ishal değildir doktoruna bir sor istersen...arkadaşlar ben magnezyum ve kalsiyum kullanmaya başladığımdan beri yaklaşık bir aydır her gece ishal şeklinde tuvaletimi yapıyorum gerçi hep gece 1 civarlarında oluyo yani kan ilacını içtikten sonra ferrum fort içiyorum kan ilacı acaba omu yapıyoda onu içtikten sonra oluyorum gerçi ben 9 aydır kullanıyorum kan ilacını neden son 1 aydır yapsın anlamadım.kalsiyum ve magnezyumdan sonra başladı bu durum ama onlarıda gündüz içiyorum ben gece ishal oluyorum.gün içinde herhangi bişey yok ama akşam 1 civarlarında yani günde 1 kere ishal neden oluyo anlamış değilim.başına böyle bişey gelen varmı yardım lütfennn...
bana magnezyum hiç verilmedi şimdiye kadar? mecburi bişey mi kullanılması???canim benim doktoruna sor.. Magnezyum önemli, bebegin ahreketleri icinde. Karin kaslarin kasilmasin bebek ve sen rahat et diye veriliyor magnezyum...
hayır olsun canım rüyan cuma gecesi ne de güzel bir rüya olmuş bu, bu motivasyonla süper bi hafta sonu geçir kendin ve bebeğin için...aynen benimde öyle.. zaten cok fazla bişey almadım bide oglusum için aldıklarım hep mevsimlik söyle kalın tulum falan bulamadım sanki üşücek gibi geliyor incecik penyelerle.. bayramdan sonra tekrar çıkıp alıcam artık kalın bişeyler.
dün gece öyle güzel bi rüya gördüm ki uyanmayasım geldi.. mhmet basrim dünyaya gelmiş kucagıma veriyorlar tıpkı bana benziyor. aslında ben hep babasına benzesin istiyorum. karnı açıkmış mememi çıkartıyorum sütüm geldimi acaba diye düşünürken biraz sıkıveriyorum benbeyaz süt oglumun yüzüne akıyor. cabur cubur bi emiyor Allahım o anın gerçegini hepimize nasip etsin rüyası bile bu kadar güzelse düşünemiyorum gerçeğini :)
yok 40 ı çıkacak diye bi kural yok hatta 20si bile çıkacak diye bi kural yok da... anne bebek yorgunluğunu atar toparlanır, kanaması belli oaranda azalır diye o süreyi bekliyorlar. senin canın ne zaman istiyorsa o zaman yap... sadece bebişi diğer insanlardan biraz sakın malum grip mevsimi ve herkes çok da düşünceli olmuyor bu konuda.Kızlar mevlüt için bebişe kıyafet ve battaniye takımı aldınız mı? dogumdan sonra çıkıp alamayız diye düşünüyorum. birde ben kısmet olursa 40 gün beklemek istemiyorum evim çok fazla ısınmıyor mevlütü 20. günde yapıp odaları değiştiricem küçük odayı hazırlıcam oglusuma üşüyüp hastalanmasın balım diye. illa 40 gün beklemek gerekmiyormus sizin bilginiz var mı bu konuda?
bende ayrı oda hiç istemiyorum nedense... etrafımda sancı çeken başkalarını görürsem hem dikkatim dağılır acım azalır hem de kendimi ve çektiğim acıyı dünyada çeken bir ben değilmişim duygusuyla kendimi daha iyi ve güçlü hissederim diye düşünüyorum...
annem ya da eşim yanımda olsa ben sancı çekerken hemen naz yapıp salarım kendimi iyice biliyorum
bana magnezyum hiç verilmedi şimdiye kadar? mecburi bişey mi kullanılması???
Çok güzel demişsin. Madem başka doğum yapanlarla birlikte, eşimden annemden ayrı olacağım. O şekilde bakmayı seçeyim bende. Bir tek üzüldüğüm eşim belim ağrıdığında masaj yapıyordu onu yapamayacak olması. Onu da suyum gelmezse ya da kanamam olmazsa 5 dk ya inene kadar sancılar evde beklerim. Zaten hastaneye arabayla 10-15 dakikada gidebiliriz çevre yolundan.
Eşim iki gündür eve gece 12'de geliyor, işleri çok yoğunlaştı. 1 hafta yıllık izni vardı. Doğum sonrası kullanmak için saklamıştı. Veremeyiz kışın iznini demişler. 3 gün babalık iznini verirler inşallah. Ne de olsa özel sektör vermem derse vermez. Bir anda işleri çok arttı. Dün gece geç saatte geldi. Direk uyumayalım diye tv falan seyrettik konuştuk, canım o yorgun haliyle belime masaj yaptı. Hayatımda ilk defa ben istemeden masaj yaptı. Eşim masaj yapmayı da yaptırmayı da hiç sevmez normalde. Son günlerde şöyle iyi kocasın, böyle iyi babasın, senin yanında güvende hissediyorum deyip duruyordum (hakikaten hislerim de böyle tabi taktik değil yani) onların nimetini alıyorum şimdi.
Magnezyum kasılma varsa erken doğum tehtidi varsa veriliyor. Bazen bazı doktorlar önlem amaçlı veriyor. Kalsiyum gibi değil yani.
Kizlar ya karnim o kadar agirlasti ki bebegin kafasi da o kadar asagida cikacak diye korkuyorum.
Sizlerde durumlar nasil.
3 hafta daha beklese bari
kızlar bunlarda annemin kızıma hazırladığı bohça paylaşmak istedim...
korse kullansak daha mantıklı gibi dogum sonrası takılanlarlardan toparlayıcı dıe gecıyordu sanırım??
Oglumu gordum bugun.ayagini alnina dayamis.yuzuyle bacaginin arasindan kolunu gecirmis yuzunun yarisini gorebildik cok net.kucuk bir adam. Allah bebeklerimizi korusun insallah.
Bu arada annem 10 yıl değil 18 yıl aktif olarak doğumlara girmiş şimdi hesapladım bi daha :). Annem 37 yaşından beri doğumlara girmiyor (şimdi 59 yaşında). Uzun zaman oldu Ama doğum aynı doğum, bilgiler pek eksilmiyor. Doğuma hep annem girer diye düşünmüştüm, ama Ege Üniversitesinde kimsenin içeri girmesine izin verilmiyormuş. Neyse yapacak birşey yok. Bu arada biz 3 kardeşiz. Ablam 3.5 kg, ben 4,5 kg kız kardeşim de 5 kg normal doğumla doğmuşuz. Ablam dışında suni sancı, ağrı kesici falan verilmemiş. En zor doğum ablamınkiymiş, iki gün ağrı çekmiş, bir de her an sezeryana alabiliriz diye yemek yedirilmemiş, nöbet değişimleri olmuş serum falan da bağlanmamış, aç aç doğum yaptım diyor. Sen çok kolay doğdun diyor. Bu arada 42 haftalık doğmuş kardeşim. Annemin kendi doğum hikayeleri de ilginç yani. Bu arada doğumdan sonra seni saracağım diyor. İlk gebelikte yapmış, karnı iyi toparlanmış, sonrakilerde yapmayınca göbek kalmış. Anneme teslim ediyorum kendimi bu konuda.
Neyse hep dediği birşey var annemin doğumla ilgili ezelden beri kadınlar doğum yapıyor sen de yaparsın, güzel gaz veriyor bana :) büyütme kafanda, sancı ağrı oluyor olacak tabi ama dayanırsın diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?