2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Günaydııııın minnak prensler prensesler ve anneleri, hayırlı cumalar dilerim...

Kendimizi sakinleştirmeye başladıysak olmuş bu iş :).

kizlar el parmakalrinda sismesi olan var mi?

Ben 5. aydan beri yüzük takmıyorum. Eğer hala takan varsa uyarayım bir sabah uyandığınızda yüzüğü çıkaramayabilirsiniz. Bir tanıdığımıza öyle oldu yüzüğü keserek çıkardılar.

korse kullansak daha mantıklı gibi dogum sonrası takılanlarlardan toparlayıcı dıe gecıyordu sanırım??
İsteyen korse de takabilir tabi, ama ben korse takmayı hiç sevmiyorum, hem de o kadar uzun korseyi bulmak zor.
Bu arada çarşafı sarma işine göğüs altından başlıyoruz. Sara sara kalçalara kadar geliyoruz. Dün eksik anlatmışım.

ne güzel bi cuma duası oldu böyle.ağzına sağlık canım amin.

bayanlar eksıkler aklıma geldıkce delircek gbı oluyorum.. sankı bıseyler eksık kalıcak son an aklıma gelıcek gıbı..sizede oluyomu cok ayrıntıyı düşünmekden oluyo sanırım..
daha hiçbişey alamadım zaten onun yüküde var üstümdee

aramızda 1 gün varmış.. benımde sata gore 28.11 ama ultrason kagıtlarında bazen 29.11 bazen 30.11 gösterıyor..
ben ümranıye atlas hastanesinde pelin koca ya gıdıyorum.. en son gecen hafta salı gunu gittim yani 10 gun once 29+5 haftalıkken..
kız bebek beklıyoruz bebegım 1300 grmdı cok ıyı dedi bebegım dogum pozısyonunda(başı aşağıda) oldugu ıcın normal dogum olabılcegını soyledı ılk kızımda da normal dogum oldugu ıcın doguma musaıt oldugumuda bıldıgı ıcın soylemıs olabılır.. senın bebişinın kg durumu nasıl canım.. haftasına gore onde olduguna gore iyi olmalı

Kızlar isme karar verdik gibi Selen koyalım diyoruz. Yağmur ve Deniz den vazgeçtik gibi. Benim de eşimin de ismi S harfiyle başlıyor. Güzel isim demi. Söylenişi falan da hoşuma gidiyor.

Biz de oda takımını daha geçen hafta aldık. Eksikler sonradan da tamamlanır. Bebeğin ilk bir iki günü için gerekli olanlarında eksiğimiz olmasın. Bir de internet ne güne duruyor. İnternetten alışverişim 500-600 tlyi geçti. Evden sipariş güzel oluyor. Her gün farklı farklı kargo elemanları geliyor. Artık apartman görevlimiz şaşırmıyor. :) Hiç stres yapma. Herşey yapılır. Plan yap kendine. Şunları kesin alayım diye.

aynen benimde öyle.. zaten cok fazla bişey almadım bide oglusum için aldıklarım hep mevsimlik söyle kalın tulum falan bulamadım sanki üşücek gibi geliyor incecik penyelerle.. bayramdan sonra tekrar çıkıp alıcam artık kalın bişeyler.

dün gece öyle güzel bi rüya gördüm ki uyanmayasım geldi.. mhmet basrim dünyaya gelmiş kucagıma veriyorlar tıpkı bana benziyor. aslında ben hep babasına benzesin istiyorum. karnı açıkmış mememi çıkartıyorum sütüm geldimi acaba diye düşünürken biraz sıkıveriyorum benbeyaz süt oglumun yüzüne akıyor. cabur cubur bi emiyor Allahım o anın gerçegini hepimize nasip etsin rüyası bile bu kadar güzelse düşünemiyorum gerçeğini :)

Kızlar mevlüt için bebişe kıyafet ve battaniye takımı aldınız mı? dogumdan sonra çıkıp alamayız diye düşünüyorum. birde ben kısmet olursa 40 gün beklemek istemiyorum evim çok fazla ısınmıyor mevlütü 20. günde yapıp odaları değiştiricem küçük odayı hazırlıcam oglusuma üşüyüp hastalanmasın balım diye. illa 40 gün beklemek gerekmiyormus sizin bilginiz var mı bu konuda?

Diğer arkadaşlar da anlatmış ben de anlatayım :). Kabızlık ilaçlarının içinde Magnezyum var. Düz kasları gevşeterek etki gösteriyor. Rahim kasılmasın diye veriliyor. Bağırsakların içi de düz kas olduğu için gevşiyor, hızlı geçiş olduğu için ishal olunuyor. Bol bol su iç sıvı eksiğin olmasın diye ve bence bırakma ilacı özellikle kasılma ağrı falan hissedersen direk iç.

günaydın kızlar :) hepimizin cuması hayır olsun...
Off ya ben de öyle isterdim ama bir sürü kadınla aynı odada çekeceğim sancıları . Aman ne yapalım bize en uygunu bu. Allah normal doğum nasip etsin inşallah...
bende ayrı oda hiç istemiyorum nedense... etrafımda sancı çeken başkalarını görürsem hem dikkatim dağılır acım azalır hem de kendimi ve çektiğim acıyı dünyada çeken bir ben değilmişim duygusuyla kendimi daha iyi ve güçlü hissederim diye düşünüyorum...
annem ya da eşim yanımda olsa ben sancı çekerken hemen naz yapıp salarım kendimi iyice biliyorum
canım ishalin bebeğe kilo kaybettirdiğini duymuştum, ama seninki belki de tam ishal değildir doktoruna bir sor istersen...
kizlar el parmakalrinda sismesi olan var mi?

canim benim doktoruna sor.. Magnezyum önemli, bebegin ahreketleri icinde. Karin kaslarin kasilmasin bebek ve sen rahat et diye veriliyor magnezyum...
bana magnezyum hiç verilmedi şimdiye kadar? mecburi bişey mi kullanılması???
hayır olsun canım rüyan cuma gecesi ne de güzel bir rüya olmuş bu, bu motivasyonla süper bi hafta sonu geçir kendin ve bebeğin için...
yok 40 ı çıkacak diye bi kural yok hatta 20si bile çıkacak diye bi kural yok da... anne bebek yorgunluğunu atar toparlanır, kanaması belli oaranda azalır diye o süreyi bekliyorlar. senin canın ne zaman istiyorsa o zaman yap... sadece bebişi diğer insanlardan biraz sakın malum grip mevsimi ve herkes çok da düşünceli olmuyor bu konuda.

günaydın kızlar hepimiz için güzel bi gün olsun inş geceler pek ii değil bende ama sırt bel karın kasık agrılar hat safhada ayrıca bebişimin çeyiz dualarınızda çok güzel hepinizden tek tek allah razı olsun...

Çok güzel demişsin. Madem başka doğum yapanlarla birlikte, eşimden annemden ayrı olacağım. O şekilde bakmayı seçeyim bende. Bir tek üzüldüğüm eşim belim ağrıdığında masaj yapıyordu onu yapamayacak olması. Onu da suyum gelmezse ya da kanamam olmazsa 5 dk ya inene kadar sancılar evde beklerim. Zaten hastaneye arabayla 10-15 dakikada gidebiliriz çevre yolundan.
Eşim iki gündür eve gece 12'de geliyor, işleri çok yoğunlaştı. 1 hafta yıllık izni vardı. Doğum sonrası kullanmak için saklamıştı. Veremeyiz kışın iznini demişler. 3 gün babalık iznini verirler inşallah. Ne de olsa özel sektör vermem derse vermez. Bir anda işleri çok arttı. Dün gece geç saatte geldi. Direk uyumayalım diye tv falan seyrettik konuştuk, canım o yorgun haliyle belime masaj yaptı. Hayatımda ilk defa ben istemeden masaj yaptı. Eşim masaj yapmayı da yaptırmayı da hiç sevmez normalde. Son günlerde şöyle iyi kocasın, böyle iyi babasın, senin yanında güvende hissediyorum deyip duruyordum (hakikaten hislerim de böyle tabi taktik değil yani) onların nimetini alıyorum şimdi.

Magnezyum kasılma varsa erken doğum tehtidi varsa veriliyor. Bazen bazı doktorlar önlem amaçlı veriyor. Kalsiyum gibi değil yani.

vallahi benimki bir teselli ya da bahane değil. benim karakterim yapım biraz farklıdır başka insalara çok güzel gelen şey çoğunlukla bana gelmez yada benim çok beğendiğin istediğim şey diğer insanlarınkinden hep farklıdır.
bu sancı odası olayına aynen yukarıda yazdığım gibi bakıyorum... bana gerçekten böylesi daha rahatlatıcı geliyor. eşim ve annemin yanımda olması beni sadece nazlandırır sonuçta sancıyı ben çekeceğim onlar değil, onlar sadece korkulu gözlerle bana bakmakla yetinecekler... ama sancı odasında tüm kadınların derdi aynı olucak ve birbirimizi anlayacağız diye düşünüyorum.
evde bile ara ara sancım girdiğinde hiç sesimi çıkartmadan yan odaya gidiyorum orda kendimi dinliyorum sessizce geçip geçmeyeceğine falan bakıyorum eşime hiç bişey demeden...sancı geçince yanına gidiyorum söylüyorum falan bi cinsim ben yaniiii

Güzel bir gün diliyorum hepinize...
Kendinizi mutlu edecek şeyler yapın ve bugün hiç bir şeyi kafanıza takmamaya çalışın...
Hepinizi öpüyoruummm...

Kizlar ya karnim o kadar agirlasti ki bebegin kafasi da o kadar asagida cikacak diye korkuyorum.
Sizlerde durumlar nasil.
3 hafta daha beklese bari

canım o zaman senin doğum kanalına yerleşmiş bebişin. Çok normal öyle hissetmen. Benim karnımda da sertleşmeler oluyor ama aşağı kısımda değil, çıkacak gibi değil yani. çünkü dönüyo ayakları yanlara geliyo, bazen baş aşağı dönüyo kaburgalarıma geliyor. Daha yerleşmemiş yani.

korse kullansak daha mantıklı gibi dogum sonrası takılanlarlardan toparlayıcı dıe gecıyordu sanırım??

bende öyle düşündüm şimdi okuyunca. bende göğüs altından popoya kadar sıkı bir badi var. omuzdan askılı ve çok sıkı lastikli popo şekillendirici bölümü var. alttan çıtçıtlı. onu kullanabilirim.

Ayyy ne tatlı bi annen var. öpüyorum onu selam söyle canım. Çok şanslısın valla. paylaşımlarını dikkatle okuyorum ve çok rahatlatıyor inan. çok doğru söylüyor kadıncağız. Sarma işini de duymuştum bende çıtçıtlı dar şekillendirici badi var göğüs altından giyiliyor. Onu giyeceğim. farklı anlatacakları olursa dinlemeye hazırız yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…