2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Saol hayatım sanada hayırlı cumalar. Amiiinnnn amiiinnn ve amiiinnnn diyorummmm...! :) Tşk. ederiz.

hahahahaaa.. dediğin gibi öğreniyoruz bu işi. kendimizi sakinleştirmeye ve nasıl iyi olacağımızı öğrenmeye başladık. Hadi hayırlısı...

canım benim sakin ol sakin. daha öncede konuştuk seninle. delirmeee...! :) en güzeli çantanı hazır et, aklına birşey geldikçe git koy ekle, öyle öyle atlamazsın.

33 hafta 5 günlük oğluşum. 10 kasımda doluyor gözüküyor. bende çok heyecanlı ve tedirginim. Benimde ilk doğumum ve normal görünüyor şimdilik. amiinn canım hepimize inş.

Aynen yaa kargolar benide ezberledi. çok komik :)

ooyyyyy kıyamam ne güzel rüya. gerçekleşmesi dileğimle canım. hakkınızda hayırlısı.

canım benim sakin ol sakin. daha öncede konuştuk seninle. delirmeee...! :) en güzeli çantanı hazır et, aklına birşey geldikçe git koy ekle, öyle öyle atlamazsın.

Bizim de çamaşır makinemiz tamir olsun artık ,3 hafta oldu yok garanti uzatma işlenmemiş, yok parça yok derken en olmayacak zamanda makinesiz kaldık. Doğum çantamı daha hazırlayamadım. Sağolsun kayınvalidem (ben 24 saat yatıyorum ya bana kv bakıyor) eşimin ve benim günlük kıyafetlerimizi elde yıkadı. Daha tutmasam perdeleri falan elde yıkayacaktı. Kadın boş oturmaya alışık değil ki yeni emekli oldu, nasıl evin var senin temizliği hemen bitiyo sıkılıyorum diyo :), Hey Allahım, tv izle yat falan demi. .

Ama hakikaten olsun çamaşır makinem olsun da bebişimin kıyafetlerini makinede yıkayayım. Elde yeteri kadar durulanmaz çünkü.

canım bende papyonlu bir mevlüt takımı var. patiği şapkası yeleği altlı üstlü takımı yani ama battaniye yok. gerçi süslü bir peluş battaniye almıştım. onu kullanabilirim. gün olarakta 40 'ı beklenir diye biliyorum. 40 'ının çıkması gerekiyor yani hem senin hem bebek için. ama sen bilirsin tabiki.

ay yok aynı ben :) en güzelini düşünüyosun kuzum. bende eşime sancı bitince söylüyorum :) oda kızıyor.

aayyy ne güzel kuzum. Allah razı olsun kv.den. bizimki hamileliğimden beri 1 kere geldi evime. hiç bi arayıp bi eksiğin var mı? yapılacak bişey var mı yavrum sen yapamıyosun demiyo. işi gücüde yok yani ev hanımı sonuçta.
makine de talihsizlik olmuş canım yakın olsak ben kuzumun deterjanlarıyla senin kuzununkileri yıkar ütülerdim.
Çantam benimde hazır değil. ama kıyafetlerin çoğunu ütüledim. makine durmadı kaç gündür. birazdan kaçıyorum zaten yine iş ve ütü.

Kv konusunda ekstra şanslıyım dua ediyorum her gün ona, Allah razı olsun, annem gibi, buradan kvlerin yaptığı terbiyesizlikleri okudukça tüylerim diken diken oluyor. Sanki torununu taşıyan kadın değil gelinler. Neyse çok kızıyorum onlara. Umarım akılları başlarına gelir.

Yıkamış kadar oldun canım. Çok teşekkürler inşallah haftaya olacak makinem, bol bol yıkarız ütüleriz artık canım kızımın eşyalarını. Odası da çarşamba günü gelecek. Ohh önümüzdeki hafta bu hafta gibi sıkıcı olmayacak. Çok şükür.

Son düzenleme:
kızlar bebeği olmayan bir bayana 41 hamişten ayetel küsi topluyorum.25 okundu 16 kaldı.yardımcı olurmusunuz? okuyan bu mesajı beğenirse ben anlarım inşallah..

- Annenin doğum sancılarını çektiği dönemde hareket etmesi ve ayağa kalkması ağrıların hafiflemesini sağlar. Annenin sürekli sırt üstü yatakta sabit kalması ağrının hafiflemesini engeller.
- Sancılar sırasında annenin yatakta kalçasını sağa-sola çevirmesi sancıyı azaltabilir.
- Annenin ses çıkarması, mırıldanması, inlemesi de doğum ağrılarını az hissetmesini sağlar.
- Müzik dinlemek annenin rahatlamasını, gevşemesini, sancıları hafif hissetmesini sağlar.
- Annenin güzel hayaller kurması sancıları hafif hissetmesini sağlar.
- Annenin bel ve kuyruk sokumu bölgesine masaj yapılması ağrısını azaltır.
- Annenin omuz ve beline masaj yapılması ağrısını azaltır.
- Sıcak ıslak bezlerin annenin beline uygulanması ağrısını azaltır.
- Sıcak su ile duş almak ağrıları azaltır.
- Annenin sancı odasında bir objeye odaklanması ve ona konsantre olması ağrıları hafif hissetmesini sağlar. Bu obje bir süs eşyası veya duvar saati, doğum odasında bir alet, eşya v.b olabilir.
- Annenin karnına hafif hafif masaj yapması sancılarını azaltır.
- Anneye doğum sırasında destek olan bir yardımcının annenin ayaklarına ve bacaklarına masaj yapması ağrısının azalmasını sağlar.
- Bunların dışında annenin doğum ağrılarını az hissetmesi ve bunlara en iyi şekilde uyum sağlaması için solunum egzersizi teknikleri vardır.Bu tekniklerden en çok kullanılanı Lamaze tekniğidir. Solunum egzersizleri hastanın hem sancılara daha kolay dayanmasını sağlar hem de gevşemesini ve bebeğe daha çok kan gitmesini sağlar.

Alıntıdır.

Günaydın arkadaşlar,
Umarım herkes iyidir, mutlu, huzurlu bir gün olur hepimiz için.

Bugün doktor kontrolüm vardı, ilk defa nst ye girdim:) 15 dk kadar kaldım, bebeğimin kalp atışlarını duyarak yatmak ne güzelmiş. Sancı çıkmadı, sonuçlar iyi dedi doktor. Bebeğim 1960 gr olmuş 33 haftayla uyumlu dedi. Son bir aydır bebeğimin gelişimi 1 hafta kadar önde gidiyor. Doktor "bu sorun değil, iyi bile ciğerleri daha çabuk gelişir" dedi. 10 gün önce baş pozisyonundaydı, yine dönmüş makat pozisyonuna :) Erken doğum riskimiz yokmuş. 38+5 gibi sezeryan olursun dedi. Ultrasonda da herşey yolunda çıktı, ama artık bebek büyüdüğü için ben hiç birşey anlamıyorum ultrasondan. Özledim kızımı Bayramdan önce bir daha gidicem.

Canım bebeğin kayar gibi hareketlerini sordum. Bazen göbeğime elimi koyunca ayağını elini tutucam sanıyorum, sanki ordan çıkıcak gibi dedim. Saatte bir iki olması normalmiş. Ama daha fazla olursa gel, kasılmaymış onlar. Ama aptal kafam, geçen haftasonu bebek hareketlerini az hissettiğimi söylemeyi unuttum. Doktor herşey yolunda dedi ya kafamdan herşey silindi gitti :)

kizlar el parmakalrinda sismesi olan var mi?

Olmaz mı ben Zaten bir iki aydır yüzük falan takmıyordum son bir haftadır iyice şişti, eklem yerleri sürekli acıyor. Doktora sordum bugün tuzu azalt dedi.

Ben çok beğendim ismini, güzel seçim :)
Benim internet alışverişi de 700 ü geçti, beni anlatıyorsun sandım kargo falan :) Yakında tc falan sormucaklar artık ezberlediler :) Şaka bir yana araştırdıkça iyiki netten almışım diyorum, gerçekten piyasaya göre çok uyguna geldi. Bu arada benim eşimde özel sektörde, bizim yazımız hep öyle geçti. Ben hatta arkadaşlarla şakalaşıyordum yalnızlıktan sıkıldım, ev arkadaşı arıyorum diye :) Yıllık iznini kullanamadı doğumdan sonra alıcak inşallah. Taktik iyiymiş bu arada :)

Hoşgeldin, sevindim Ela'nın iyi olmasına. Kızımın ismi Selen olsun, kimse de olumsuz birşey demez inşallah etraftan. Bizim seninle bir çok şeyimiz benzer oldu, belki aynı gün doğum yaparız

Hoşgeldin, sevindim Ela'nın iyi olmasına. Kızımın ismi Selen olsun, kimse de olumsuz birşey demez inşallah etraftan. Bizim seninle bir çok şeyimiz benzer oldu, belki aynı gün doğum yaparız

Evet canım ya, k.yakada olman ayrı bir yakınlık sağladı :) Doğumdan sonra kızları birlikte gezdiririz belki de :) Kasımın 15'ine kadar doğururum ben kesin. Bu arada hamilelikte aldığımız kilolar bile aynı

Son düzenleme:
kızlar lohusa sepetinden sipariş verdiğim sabahlığım geldi.gayet iyi beğendim ben rengi falan çok hoş.tavsiye derim almak isteyenlere.

Hamilelikte verdiğimiz kilolar da aynı olur inşallah, önceki kilolarımıza ineriz :) hatta daha da altına ineriz
İnşallah canım, çok isterim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…