Ooo ne kadar cok k.yakali varmış biz daha erken zamanda bulustuk asyaeren adli arkadasimizla arkadasta olduk hatta beni ziyarete bile geldi dogumda.bnm kayinvalidemler Foça'da bnm gebeliğimin yaz ayları hep orda gecti baya serin oluyordu aksamlari.
Ayşegül cnm cok şükür bizde iyiyiz süt konusunda Dr bana şöyle dedi senin bebeginin ihtiyaci kadar senden süt gelir premature oldukları icin ihtiyaclarida sinirli
Birde bu süt arttirici caylar malt tabletleri fln var ama bana dr onları çıkınca kullanirsin dedi ben düzenli sagmaya calisiyorum bence isin sirri bol su ve sağmak herseferinde geliyor
Bu 1 gece kalma olayini bende sorcam doktora yoksada istetim çok mantıklı
- Annenin doğum sancılarını çektiği dönemde hareket etmesi ve ayağa kalkması ağrıların hafiflemesini sağlar. Annenin sürekli sırt üstü yatakta sabit kalması ağrının hafiflemesini engeller.
- Sancılar sırasında annenin yatakta kalçasını sağa-sola çevirmesi sancıyı azaltabilir.
- Annenin ses çıkarması, mırıldanması, inlemesi de doğum ağrılarını az hissetmesini sağlar.
- Müzik dinlemek annenin rahatlamasını, gevşemesini, sancıları hafif hissetmesini sağlar.
- Annenin güzel hayaller kurması sancıları hafif hissetmesini sağlar.
- Annenin bel ve kuyruk sokumu bölgesine masaj yapılması ağrısını azaltır.
- Annenin omuz ve beline masaj yapılması ağrısını azaltır.
- Sıcak ıslak bezlerin annenin beline uygulanması ağrısını azaltır.
- Sıcak su ile duş almak ağrıları azaltır.
- Annenin sancı odasında bir objeye odaklanması ve ona konsantre olması ağrıları hafif hissetmesini sağlar. Bu obje bir süs eşyası veya duvar saati, doğum odasında bir alet, eşya v.b olabilir.
- Annenin karnına hafif hafif masaj yapması sancılarını azaltır.
- Anneye doğum sırasında destek olan bir yardımcının annenin ayaklarına ve bacaklarına masaj yapması ağrısının azalmasını sağlar.
- Bunların dışında annenin doğum ağrılarını az hissetmesi ve bunlara en iyi şekilde uyum sağlaması için solunum egzersizi teknikleri vardır.Bu tekniklerden en çok kullanılanı Lamaze tekniğidir. Solunum egzersizleri hastanın hem sancılara daha kolay dayanmasını sağlar hem de gevşemesini ve bebeğe daha çok kan gitmesini sağlar.
Alıntıdır.
Benim melegimde erkek... insanlah sozlesmeyi fes etmezilk bebegimiz ve çok çok değerli benim icin. 2sene hamile kalamadm istedigimz halde üstelik hiçbir problem yoktu.. tam umudu kestigim anda hamile olduğumu öğrendim ama hiç dua etmekten vazgecmedim.. doğal yolla hamile kaldim tedavi falAn olmadım hayırlısı buymuş dedim hep :)) Rabbim meleklerimizi korusun
selam kızlar nasılsınız bir haftadır giremedim annem geldi temizlik , kızımın odasını yerleştirmek , eşyalarını yıkayıp ütülemek derken giremedim topiğe hepiniz iyisinizdir inş. ne haberler var sizlerde bu haftada doğum yapan arkadaşta yoktur inş. ,
çarşamba da dr kontrolümüz vardı kızım maşallah kocaman olmuş , sizin bebiklerde iyidir umarım
Bahar gelince bebekler de biraz büyümüş olur, toplanırız hep birlikte, hatta klüp kurup gün bile yapabiliriz :)
Aynen cnm ben dün bayağı eksik giderdim yarında kalanları tamamlıyacağım oda işi bitti gibi bugun perde işini duvar kagıdı falan ayarladım hafta sonu na kadar oada tam olucak bu ara aydıtlatmasını gece lambasını kendim yaptım asılınca burada da paylaşıcam .
bende daha hamile olmadan erkek olcağını görmüştüm rüyamda:)) hatta test yapmadan hamile olduğum belli değildi gecenin bi vakti canım bi turşu istemişti.ertesi günü test yapmıştım hemen:)))
oohhh keyiflere bak yaa. kıskandım sizi vallaa. ben Ankaradayım.
Kızlar Ankaradan yok mu kasım annesi yaaww..??
Allahım hepimizin bebişlerine sağlık versin sıhhat versin.onlar hepimizin gözünün nuru şimdiden annelik duygusunu yaşamaya başaldık çok farklı ve çok özel bi duygu ben yavrum her tekme attığında şükrediyorum allaha bu duyguyu yaşattığı için.Sağlık ve sıhhatle kucağımıza alalım inş.kuzucukları.biz isim konusunda çok karrsız kaldık aslında hamile kalmadan ismi bellikydi erkek olursa mukan kağan olcaktı.göktürk hükümdarı.ama kim duyduysa hep dalga geçti:) nebiçim isim bu diye.bizde vazgeçtik şimdi ya onur alp yada Göktuğ olcak.onada babası karar vercek ben karar veremedim.
kızlar ben az önce eylül annelerini okudum.
süperler ya doğururken bile topiğe msj atıyolar.
herşeyi sıcağı sıcağına aktarmışlar.
Bana da hep kız gibi geliyordu, içimdeki his kızdı. belki öyle istediğimdendir. kız olsa adı bile belliydi. Allah'ın gücüne gitmesin tabi. sağlığı yerinde olsunda. Ama oğluşumuz olacak :)
Benim içime yanlış doğmuş ama ben oğluşumu çok seviyoruuummm..
Kızlar bunun tek çaresi var bol su içmek 6. Ayımda biraz ayaklardan rahatsız olmuştum o dönemde az su içtiğim zamandı neredeyse 3 lt fazla su içiyorum doyamıyorum suya hakiketende hiç şişmem yok bol su için çok rahalıyacaksınız
aminnnnn insallah canimmmmmmmmmm............ Alpte güzel goktug da... eşimle ya ege ya goktug olcak demiştik.. egede karar kildik ama yanina bi isim daha arıyoruz agr olsun istedik kısmet bakalim
iyi akşamlar geleceğin güzel annişlerii..
bu konu açılmakda geç kalınmış ben göremedim açan oldu mu ben açıverdim..
güzel doğum hikayelerimiz olur inşallahh.. bakalım ilk kim yazacak..
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/654547-2013-kasim-anneleri-dogum-hikayeleri.html
selam kızlar sırt, bel, kasık ağrısı falan ben de henüz yok.. doktorum da her kontrolümde bel ağrısı yaşarsın bu dönemlerde diyor ama bende ağrı yok.. yalancı sancı diyorlar ya ondan da yok.. acaba bu iyi bir şey mi? yoksa bende mi bir gariplik var?.. acaba ben acı çekmekten zevk alacağımı mı sanıyorum????aman neyse saçmaladım işte kızlar kusura bakmayın:)
Dilimi ısırıyorum, ona da söylüyorum hep. Bana birşey sorduğunda sen daha tecrübelisin bilirsin falan diyorum. Hiç kaynana gibi değilsin diyorum.
Makine de inşallah pzt ya da salı olacak. Ondan sonra gelsin çamaşırlar gitsin çamaşırlar..
Bu arada nerdesin? Hangi il?
Bende kiskandim ben daha uzaklardayim, taaa almanya
yok bebişim yaa. Almanya'dan bile daha çok yazan annişlerimiz var. Ben bi Ankaradan bulamadım
Kızlar hepimiz farklı farklı yerlerdeyiz ama şu an duygularımız, korkularımız, heyecanlarımız o kadar aynı ki hep birlikte gibiyiz. İyi ki bu siteye girmiş, sizleri tanımışım. Sizlerin sayesinde hem bilgileniyorum hem kendimi yalnız hissetmiyorum. Umarım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alır, burda hep birlikte büyütürüz. Doğumdan sonra da birbirimizin desteğine çok ihtiyacımız olacak eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?