2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Bende sana katiliyorum cnm... dogduktan sonra gelisimine gore yapariz a.v gerekirse... ama cabuk buyudukleri kesin...

Konuyla belki alakasiz ama bu suana kadarki hamileligim boyunca kafami kurcalamistir... ben balik yiyemiyorum. En son cocuklugumda annem ellerime vura vura yedirmisti.. kokusunu duyuyim istifra ederim hemen. Et tavuk desen hic aram yoktur haftada 2 defa falan yerim. Bunun bi zarari olur melegime.. acaba hap kullanmalimiyim kizlar :26:

oğlum 2040 kg doğdu o şaşkınlıkla eşim koşarak bez almaya gitti prematüreler için molfixin bezini almış 20 günde 140 bez değiştirdi 3 paket bez götürdük hastaneye..evde de şuanda hastaneden kalanı kullanıyoruz.molfixten memnun kaldık prematüre olarak şimdi artık 1 numarasına geçeceğiz diğerlerini deneme şansımız olmadı deneyenler ne der bilmiyorum ama ilk zamanlar müthiş bez kullanyorlar 0 numara bile almış olsanız 5-10 gün sürmez 1 paketn bitmesi merak etmeyin

benım esımde ilk molfıx almış ama 1 numara aldırmışlar sonra bız Prima Premium Care 1 numarasıyla islak mendılını almaya basladık memnunz evdede onu kullanıcam ama baya bı bez kulanılıyo alınan bez paketının sayısını bıle haatırlamıyorum valla o kadar cok oglun sımdı kac kılo

Tam adi mermer sahin mi bilmiyorum ama ben aldim o bezden.onceden cok yayginmia bez yokken. Ben bebegimin alti icin ozel alt temizleme pamugu aldim.pamuk ve suyla sildikten sonra o bezle kurulayacagim popisini

slm kizlarr, doktorumuza gittik, bebeisin bir tek ayaklarini görebildik:))bunada sükür:) doktorcugum Lübnan a gidiyor ailesini ziyarete iki hafta yokmus, iki hafta dogurma sakin bekle beni dedi. Bende tamam dedim, ne demek beklerim, sikica tuturaim cikmaz bebek dedim:)))

bebek cok büyük dedi, 3 kilo. Valla ben a nlamiyorum 3 kilo cok büyük mü, kac kilo olmali bilemedim..:) baska doktora gitmemize cok icerledi, ben dogurtcam kesinlikle gitmeyin baska yere dedi, ama sanirim beklemicek bebek karnin cok sert dedi.Dedi de dedi:))

cok tuhaf hic sancim cikmadi. Yani evde kivrandiran aci nst de cikmadi. Melegim ultrasondan cok rahatsiz oldu yol boyunca kipirdadi durdu...

iste bu kadar kizlar, dogurdum dogurcam derken doktorum bekle diyor:))

2210 olarak çıktık hastaneden canım .35. haftasını doldu öyle saldılar .34te biberona geçtiler daha kalacaktı aslında iyice alışmas için ama yoğun bakım ünitesi 40 bebeğe çıkınca iyi durumda olup alıştırma evresindekileri özel odaya geçirip 2 günün sonunda taburcu ettiler.

kızlar belki daha önce çok konuştuk ama yinede sormak istiyorum .. şimdi bebeğimin kıyafetlerini yıkıcam kaç partide yıkadınız battaniyeleri falan ayrımı yıkadınız hele bana bi yine anlatırmısınız (((

Magnezyumu ben 4.aydan sonra hep kullandım, ilk içişimde midem yanmıştı. Sonra yavaş yavaş içtim hep ilkinde fondip yapmıştım da . Hiç sıkıntım yok şimdi.

sağolun kızlar içim rahatladı..şimdi yemekten kalktım hemen yapıp içeyim bari... madensuyu bende içiyorum canım ama o kadar düzenli değildi açıkçası... kan hapı ve omega3 gönül rahatlığı ile içiyorum ama calsiyum magnezyum falan bunların üzerine niye açık açık hamileler kullanabilir yazmıyolar sinir oluyorum

bencede çok alınmamalı ben 15-20 güne yetecek kadar aldım bebek bezini. 2 tanede 2 numara aldım yeter zaten gerisini doğduktan sonra ihtiyaç oldukça alırım artık. ama yenidoğan ıslak mendilini abarttım galiba 5 kutu aldım herbir kutuda 3 tane var yani 15 paket almış oldum.bide 6 paket normal ıslak havlu aldım. indirimde görünce dursun lazım olur dedim.

eğer yeni aldıklarınsa canım maksat sudan geçsin diye penye gibi şeyleri 40 da yıkadım. ama yünlü gibi olanları yada yünlüleri 30 da yünlü programında yıkadım. amcamın kızının bebeğinin bebeklik kıyafetleri vardı bana verdi bi dünya şey vardı onlarıda önce suya bastırdım 2-3 saat kadar leke çıkarıcıda döktüm çünkü sararmışlardı çıkmaz diye lekeler endişelendim sonra makinaya attım. ama o verilenleri renklerine göre ayırıp öyle bastırdım suya olurda renkler birbirine karışırsa sıkıntı olmasın diye.ama süt beyaz olanları içime sinmedi 90 da yıkadım valla birşeyde olmadı gerçi ama 60 da yıkasamda olurmuş gereksiz evham yapmısım megersem. deterjan olarakta hacışakirin granül matiğini aldım ve dalinin yumuşatıcısını ama şimdi omonun sıvı çamaşır deterjanı çıkmış çocuklar için olan hipoalerjenik olan onu aldım onun kullanışı daha hoşuma gitti.yumuşatıcıda yumoşun konsantre olan hipoalerjenik özellikli bebekler için olan yumuşatıcısını aldım hem daha az yer kapıyor hemdedaha kullanışlı geldi bana. artık karar senin

yememenin nasıl bir zararı olur bilmiyorum ama balık yemenin çok çok çok faydası olduğunu biliyorum beyin gelişimi için...
hatta dengeli biçimde omega3 almış bebeklerde hiperaktivitenin daha az görüldüğü zihin performansının daha yüksek olduğuna dair araştırmalar var..
bende balık yemiyorum genel olarak ama omega3 kapsül alıyorum günde bir tane. öğlen meyvemi yerken onu da yutuyorum, doktoruna danış istersen tavsiye ederse alırsın sende...

Selam kızlar;
Doktordan şimdi geldik.
Biz çıkarken hala iki tane hastası vardı yazık adamın.
Kızçem iyiymiş. Kilosu 2250 gram boyu da 46-47 cm miş.
Manken kızım benim hep boyu ileriden gidiyor.
Ama yine de moralim biraz bozuk.
Bir haftadır suyum gelmediği halde bebeğimin suyu artmamış. Halen alt sınırda yatacaksın kalkmak yok diyor.
Off. Neyse saha kötü şeyler de söyleyebilirdi. Mecbur yatacağım artık.
Öyle işte. NST için haftaya üniversiteye gideceğim. Randevuyu ise bayramdan sonraya bıraktı.
38. haftada alttan muayene yaparız. Normal doğuma o zaman karar veririz dedi.
Başı aşağıdaymış güzel kızımın.
Amma anlattım be.
Canım bebeğimin heyecanı işte.

Son düzenleme:
kızlaaar meraba.nasılsınız bugün çok giremedim nete.akşam arkadaşlar vardı.sağolsunlar bişeyler yapıp geldiler ama genede oturmak çok yordu beni.bu akşam sohbete katılamadım.şimdi biraz uzanıp dinlenmem lazım çok yorgun hissediyorum kendimi.yarın görüşürüz annişler.bol uykulu rahat bi gece diliyorum sizee:)) mucux mucuxx

Canım ben et, tavuk ve balık yemiyorum 13 yıldan beri. Doktoruma sordum sorun olur mu diye, daha iyi bile olur demişti. Bir tek omega olayı var onu da cevizden almaya çalışıyorum. Bir de verdiği vitaminler eksikleri karşılar dedi. Ayrıca da süt yoğurt peynir ve bakliyat bol bol tüket dedi. Senin tek derdin balık. Bende dert çok :)

Hangi markanın omegasını kullanıyorsun doktorun mu önerdi?

Canım ben çıtçıtlı body aldım diye onlardan almayı düşünmüyordum. Sonradan öğrendim meğer bebeğin göbeği düşünceye kadar onlar giydiriliyormuş. 6-7 tane oldu benim toplam. İç-dış zıbın olarak aldım, giydirmesi de kolay olur. Benim ilk bebeğim tecrübeliler daha iyi bilir gerçi.

kızlar merhaba...internetimdeki problemden dolayı bölük pörçük yazabiliyorum...çatladım okuyamayınca....normal doğum korkusu sardı beni kızlar ya... bugün internet gelir gelmez akşam kadar doğum hikayelerini okudum...çok korktum......zamanımızda azaldı..çok heyecanlıyımmmmm:) sizde durumlar nasıl...bu arada mide problemi için rennie duo kullanıyorum...doktorunuza sorun ve kullanın derşm kızlar...sonu gelmez mide yanmalarımın çaresi olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…