2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
geçmiş olsun kuzumm ben reeni içince çok rahatlıyorum boğazımdan indiği anda rahatlatıyo . bnm doğumdan öncede reflü vardı hamileyken dahada arttı reeni iyi geldi ama .. geçmiş olsun tekrardan

ayyy canım bende rennie içiyorum ama dün şişeyi bitirdim resmen banamısın demedi.neler yediğimi yazsam zaten normal dersiniz.çok karıştırdım:))

Ayni durumdayiz maalesef kizlar
Gece nefes darligindan solunum zorlugundan terlemeden uyku tutmuyor

şu nefes darlığı bi süredir bendede var.sanki bi an için biri boğzımı sıkıyo gibi.hani organlar sıkışıyomuş ya diyorumki acaba nefes borumdamı sıkışıyo.:))burnum tıkanık geceleri inlemelerim ahlamalarım yüzünden eşimi uyutamıyorum bikaç hafta kaldı sabret diyorum olurmu hiç sen rahat ol yeterki diyo aşkım benim.bide doğum sonrası sıkıntılar oluyomuş allah eşlerimize sabır versin.bize ve bebişlerimizede sağlık versin.

Gunaydin kizlar.. aranizada bi ben deliksiz uyudum galiba

maşallah tatlım aman nazar değmesin ama gunler ilerledikçe uyku duzeni bozuluyor.
benimde burnum tıkalı
ayrıca bacaklarım çok ağrıyor nineler gibi
bacak köklerim çok ağrıyor özellikle yani en üst kısmı
vs v vs Allaha çok şükür her halimizeama son ay hakkaten çokzormuş...

Tabiki gitgide agrlaşıyosun.., 37 haftalık olanlar var.... Allah yardimciniz olsun.... sanada gecmis olsun, meleklerimizi kucagimiza alinca tatli ani olarak kalcak bunlar

aynen öyle olur bebeişler gelince biraz rahatlarız artık ne sağa ne sola bile yatamıyorum dakka başı pozisyon değiştiriyorum dayak yemiş gibiyim bende yine bu sabah...

merhaba arkadaşlar, soğuk algınlığı mı desem grip mi desem bi haller oluyor bana :2: boğazımda şişmiş :18: cuma günü öğrencilerim yarısından fazlası gripti sanırım onlardan bulaştı neyse ki raporumu aldım bu hafta, ıhlamur içiyorum başka önerisi olan var mı?

Canim senin icin bu yaziyi buldum

Soğuk algınlığını, can sıkıcı bir bronşite ya da ikinci bir bulaşıcı hastalığa yol açmadan başından önleyin. İlk aksırıkta yatağa girin ya da biraz daha dinlenmenizi sağlayacak planlar yapın.Yatarken ya da uyurken nefes almayı kolaylaştırmak için başınızı hafifçe yüksek tutun.Soğuk algınlığı süresince aç kalmanız ne hastalığınıza nede bebeğe yarar sağlar. Bu yüzden gerekirse kendinizi zorlayın ve iştahınız olsun olmasın “Dengeli Beslenme Diyetini” sürdürün. Her gün turunçgillerden bir miktar yiyin ama tavsiye olmadan C vitamini takviyesinden kaçının (gebeliğiniz için verilen reçetenin dışında).Bol miktarda sıvı alın. Ateş aksırıklar sürekli akan bir burun vücudunuzda sıvı kaybına yol açar. Yatağınızın yanında bir termos dolusu sıcak greyfurt suyu veya portakal şurubu (1 litre sıcak suya ½ fincan dondurulmuş, şekersiz meyve suyu) bulundurun ve bunlardan hiç olmazsa saatte bir, 1 fincan için. Ayrıca tavuk suyu çorba deneyin. Tıbbi araştırmalar tavuk çorbasının sadece kaybolan sıvıları yerine koymakla kalmayıp soğuk algınlığı çekenleri rahatlattığını da ortaya koymuştur.Ya bir nemlendirici ile ya da burnunuzun içine atomizörle sokacağınız tuzlu su ile burun kanallarınızın nemli kalmasını sağlayın.Boğazınız ağrıyor veya tırmalanıyorsa ya da öksürükten şikayetçiyseniz, 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı tuz ekleyerek gargara yapın.Ateşinizi doğal yollardan düşürün. Soğuk suyla duş alın ya da banyo yapın veya ılık süngerle silinin, soğuk içecekler için ve yatakta hafif şeyler giyin. Eğer ateşiniz 39 derece ya da üstündeyse derhal hekim çağırın.Bilindiği gibi bağışıklık sistemi vücuda yabancı dokulara tepki göstererek onları zararsız hale getirir. Bebek de vücut için yabancı bir dokudur, onun zarar görmesini önlemek için bağışıklık sistemi biraz yavaşlar. Ne yazık ki, bu nedenle de gebelik sırasında yakalanılan soğuk algınlıkları daha uzun sürmektedir.Eğer soğuk algınlığı veya grip yemek yemenize ya da uyumanıza engel olacak kadar ciddiyse, sarımsı, yeşilimsi balgam çıkarıyorsanız ve şikayetçiyseniz, 1 haftadan fazla sürecek olursa hekiminize haber verin. Ayrıca gebeliğin son 3 ayı içinde gribe yakalanıp yatağa düşerseniz hekiminize haber verin. Çünkü bu dönemde grip çok şiddetli rahatsızlıklara neden olur, prematüre doğuma yol açabilir. Hem sizin hem de bebeğinizin güvenliği açısından ancak reçeteyle alınabilen ilaçlar gerekebilir.

Kucuk bir kavanozun icine 1 limon ve 1 taze zencefili dogruyoruz ve ustlerini gecinceye kadar bal ilave ediyoruz. Lazim oldukca 1 parca limon ve zencefil alip, biraz da balindan alip sicak su eklioruz. Bu karisim 3-5 ay dolapta durabilirmis. Soguk alginligi ve grip icin oneriliyor.

Amin canm.. nefes darligin oluyosa basini yuksek tutmalisin..bi yastik daha koyabilirsin yastiginin ustune. doktorum tavsiye etmisti.. ise yariyo.

çoook teşekkür ederim bilgiler için tavuk çorbası yapayım ve tuzlu gargara ateşim yok şimdililk inşallah olmaz da :18:

aa süpermiş bu karışım canım sağolasın hemen yapıyorum şifa niyetine :)

tatlım ben bol mandalina yiyerek geçiriyorum onuda ihmal etme

herkese günaydinnnnn...

saat ikide bir uyandim saat dörtbucuga kadar tuvalet yatakta dönem durdum. Bende esimi uyutmayanlardanim, ofla püfle:)) bir kere salona koltuga gectim kizdi, bende yatakta dönüp duruyom...

sonra iki kere daha uyandim, son kez bi uyandim ki saat 10 olmus. Anneme de ayip oldu kadin erken kalkiyor ac bekledi beni bu saate kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…