2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

bence hande olmalı o zaman tatlım hem arkadaşınada güzel bi hediye olur :)

Rica ederim tatlm ne demek :) isim konusu zor... ben ogluma ikiisim koymayi dusunuyorum arastrmalara gore iki isimli erkekler kariyer sahibiymis ege yusuf, ya da ege miran istiyorum ama karar veremedik. Allah kismet ederse dogduktan sonra yuzune bakip karar vercem sanirim ben sarisin, bebekligim bildigin beyaz saclarm var o derece sarı.esim esmer.kapkara Sarisin olursa ege yusuf,esmer olursa ege miran

Benim icin de hamile olmadan onceki halimle suanki halim hic fark etmio araba kullanirken, gayet rahatim cok sukur. Sadece inip binerken illa direksiyona takilioz oglusumla ))

ahahahah aynen inip binmesi iskencee:)) direksiyonu ileri aldim ben, direksiyon sorunum yok ama inerken akla karayi seciyorum:))

ahahahah aynen inip binmesi iskencee:)) direksiyonu ileri aldim ben, direksiyon sorunum yok ama inerken akla karayi seciyorum:))

Hele geçen gün markete gittim bir çıktım ki sel almış ortalığı,bekledim 5-10 dk yok dinecek gibi değil,arabayı da kaldırıma paralel park etmiştim,mecburen yolcu tarafından bindim arabaya ama sürücü koltuguna geçene kadar akla karayı seçtim valla

kızlar son 4 gündür bebeğin hareketlerini aşağıda hiisediyorum.
baya artık sizde ölemi..hareketleride değişti..daha sert ama az hareket..

kızlar bu arada yardıma ihtiyacıım var

hastane çantamın içine ;
1 adet 10lu hastane çıkışı
1 adet 5li takım
1 adet iç dış zıbın
2 çift çorap
3 adet battaniye
1 emzik ve 1 biberon
1 paket ıslak mendil
4-5 adet agız bezi
1 pişik kremi
göbek bagı bakım seti
bebek bezi
kendim için;
1 pijama takımı ve sabahlık
4-5 adet hasta bezi
4-5 adet uzun gece ped
2 çift çorap 2 çift patik
emzirme sütyeni bir adet
2 atlet ve 2 kilot
ve gögüs ucu kremi

sizce ben çokmu abarttım çantaya sıgmadı da :)

dün gece rüyamda doğum yaptım:) ama erkek bebekti nedense.. annem aldı götürdü dedesi sevsin diye bir türlü emziremedim.. aç bu çocuk verin emzireyim diyorum hyerkes sevme derdindeydi.. çok güzel bir rüyaydı mutlu uyandım.. ama kızımı değilde neden erkekk bebek doğurdum anu anlayamadım?? :s

kızlar son 4 gündür bebeğin hareketlerini aşağıda hiisediyorum.
baya artık sizde ölemi..hareketleride değişti..daha sert ama az hareket..

Cnm benden 2 hafta ondesin.. daha sert fakat az hareket olmasi normal hareket alani kisitli oldugu icin.. ayrica gun gectikce bebeklerimizin kaslari kuvvetleniyo.. ama asagida hissetmen norml mi bilemedim, cunku doktorum basi asagidaysa tekmeleri midende hissedersin siddetli olur.. hafifse agri vermiyosa dirsekleri elleri kasiklarda hissedersin demisti. Belki yararli olur..

gayet güzel olması gerekenleri koymuşsun canım ama kendin için bir de terlik ekle:)

Canim hergun muz ye, ceviz ye, harnup pekmezi ic ( ben tahinle karistirip yiyorum, obur turlu cok tatli gelio), bebisin daha hizli kilo alir insallah boylece

ee canim az ye sende.. Bebek 2500 olmali bu haftada.. Et ye, yumurta yeee.. Cocuk az kendine gelsin:))

kızlar bı gorsenız neler yedigimı.muzlar,cevızler,etler,sebzeler,sut yumurtalar.ama bebegım ancak bukadar alıyo.napcagımı sasırdm.ben kılo aldım.oglum 2haftada okadar yemege 500gr almıs.

:)) canim gayet normal ama 3 battaniyeye gerek yok bence. Zaten 10lu sette bi battaniye var.. gobrk bagi bakim setide gerekli mi bilmedim. Hastanede kontrol altinda zaten bebek.. eve gelince lazim olur.. hemsireler bakimini yapiyo. Bide fazlan takim almalisjn bebek icin kusuyo ya da kakadi cikabiliyomus.. 3 battaniye aldigin icin canta dolmustr buyuk ihtimal

ben tecrubelerımden faydalanarak yazım canım mesela 3 battanıye cok..(hem hastane cıkışın 10lu imiş aslında 4 battanıyen var)) hastaneler hamam gbı oluyor bırde nıye 3 tanekı 1 tane koysan yeterlı oda zaten hastaneden cıkarken ısıne yarıcak okadar.. aynı şekılde kendın ıcın patıgede ıhtıyacın olmıcak hastane cok sıcak oluyo cunku ama 1 tane al dursun ıstersen.. hastaneden cıkarken ayakkabına sıgcakmı ayagın patıklı halde bıde o boyutu var işin... sonra gobek bakım setını de almana gerek yok zaten hastane yapıyor onları.. hem dogudman sonra yapılıyor hem hemsıreler odaya gelıp yapıyor devlet hastanesınde bıle boyle.. ozelde hıc hıc gerek yok... birdetavsıyem eger özel arabanız varsa eşinde geleceksse yanı araba hastanede otoparkda falan duracaksa lazım olmayan seylerı arabada ayrı cantada bekletebılırsın.. mesela bıberon ve emzık yenıdogan ıcın ıhtıyac olmayan seyler.. emmez yada sutum olmaz korkusuyla alıyosan arabada kalsa daha ıyı olur yer kaplamaz cantanda... eger bebek bezın ve ıslak mendılın yenıdogana uygunsa zararlı madde içermıyosa pişik kremınıde arabada bekletebılırsın.. zaten onun kakası suan amınyon sıvısı sadece. oda pişik yapmaz beklerse pişik olur ancak ama hastanede cok sık acıcaksın oyuzden pişik olma ıhtımalı yok yani.. normal doğum olacaksa 5li takımıda arabaya koyabılırsın zaten 10lu takımın yanında zıbın yedeği almıssın bebegın ustu kırlenmıyor sadece bı ıhtımal bezı taşabılıyor.. onun ıcınde zıbını koymussun zaten ama yınede gerek olur dıyosan 5lı takım arabada durur eşin veya yakının getırır... hasta bezi ve ped ıcın de ozelde dogum yapıcaksan doktoruna sor cogu ozel hastane gazlı beze pamuk sarıp koyuyor ped kullandırmıyor.. cantana uzun pedlerden 2 tane koysan yeter.. ıcım rahat etmez dıyosan oda arabada durabılır... umarım yardımcı olmusumdur.. bu arada terlik koymıcakmısın ? :26:

Son düzenleme:
birde cantalarınıza roll-on tarzı deodorant koyun hanımlar.. o sıcakta terlıyor insan.. bebişlerimze ter kokmayalım ama parfum almayın kı bebegınız sızın kokunuzu alsın.. hatta bence hastane pijamalarınızı vs yıkarken yumusatıcı kullanmayın.. bebek de sıze sızın kadar temas edıcek sonucda..
sezeryan doğum yapıcaklarda diş macunu diş fırcası falan koymalı bence tabi alışkanlıkları varsa..
nanelı şeker sakız ve tuzlu kraker tarzı seylerde gerekıyor cunku dogumdan once okadar ac kalıp yemek yıyınce mide bulantısı oluyor.. yakınlarınızıda tembıhleyın şekerlı seyler almasınlar.. oakadar aclıgın ustune şekerlı sey yıyınce dırek cıkıyor bılgınıze birde şu cocuklar için şişeler oluyor ucu emzık gıbı.. onların ucunu cıkarıp alıcam ben.. normal şişeden veya bardakdan ıcerken zorlanılıyor yatakdan dogrulamıyor ınsan.. hastanenın kantınındede o tarz şişeyle su olmuyor... normal alıp ucunu degıstırıcem.. kimisi kamış koyuyomus ama kamış şişeden düşer bence.. :26:

ayrıyetten bebegınve sızın cantanız ayrı olcaksa kendı cantanıza ayrı bebegınkıne ayrı ıslak mendıl koyun derım... doguma kadar bebegın cantası yanınızda olmayabılır.. bazı hastaneler doğum olunca yakınlara haber verıp bebegın cantasını alıyolar.. özellıkle devlet hastanesınde dogum yapcaksanız kesın alın.. tarak, logusa tacı, rahat edebılcegınız lastık toka, resım cektıreceksenız goz kalemı gıbı kucuk makyaj mazemelerı, şu kucuk 10lu pecetelerdende alsanız ıyı olur..

Son düzenleme:

Gecelik de almanı tavsiye ederim...

NST' de beni hep yan yatiriolar

beni en son bulamadığı için yan yatırmıştı, ama yanımdaki hamileler falan hep sırtüstü yatıyodu bende söylicem artık yan yatmak istiyorum diye

bence hande olmalı o zaman tatlım hem arkadaşınada güzel bi hediye olur :)

valla ben de öyle düşünüyorum çok sevdiğim de bi arkadaşım ama işte etrafımdakilerde şebnemi beğeniyo, bende karasız kaldım doğunca karar vericez sanırım:)

ne güzel yöntemini bulmuşsun ama bazen bebekler değişebiliyomuş gerçi ben bi eşimde duydum, eşim kara kara doğmuş hatta k.validem sevinmiş aile hep sarı çünkü, ama büyüdükçe sarışın olmuş şuan gayet sarışın :))

kızlar selam hepinize
çok yorucu bi mesainin daha sonuna geldim...
o kadar yoğundum ki kim ne yazdı falan hiç geçmişe dönüp okuyamadım inşallah kısmet olursa gece okurum ya da yeni haberler varsa siz yazın, doğuran falan olmadı dimi???

son 4 iş günüm kaldı ama resmen bende bitiyorum artık... boyun omuz bel ağrılarım gece de iş yerinde de bırakmıyo peşimi...

sabır sabır sabır...

Kizlar dogum fotograflari icin hastaneden kac gun ya da kac ay once izin almak gerekir :26:

Hosgeldin canim.. doguran olmadi merak etme :) sadece yalanci kasilmalar artti diyebilirim genel olarak. Dinlen biraz uzan..

Hadi yaa :)) dogumu beklemiyim o zaman ben, kismet artik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…