kızlar bı gorsenız neler yedigimı.muzlar,cevızler,etler,sebzeler,sut yumurtalar.ama bebegım ancak bukadar alıyo.napcagımı sasırdm.ben kılo aldım.oglum 2haftada okadar yemege 500gr almıs.
:)) canim gayet normal ama 3 battaniyeye gerek yok bence. Zaten 10lu sette bi battaniye var.. gobrk bagi bakim setide gerekli mi bilmedim. Hastanede kontrol altinda zaten bebek.. eve gelince lazim olur.. hemsireler bakimini yapiyo. Bide fazlan takim almalisjn bebek icin kusuyo ya da kakadi cikabiliyomus.. 3 battaniye aldigin icin canta dolmustr buyuk ihtimal
kızlar bı gorsenız neler yedigimı.muzlar,cevızler,etler,sebzeler,sut yumurtalar.ama bebegım ancak bukadar alıyo.napcagımı sasırdm.ben kılo aldım.oglum 2haftada okadar yemege 500gr almıs.
ben tecrubelerımden faydalanarak yazım canım mesela 3 battanıye cok..(hem hastane cıkışın 10lu imiş aslında 4 battanıyen var)) hastaneler hamam gbı oluyor bırde nıye 3 tanekı 1 tane koysan yeterlı oda zaten hastaneden cıkarken ısıne yarıcak okadar.. aynı şekılde kendın ıcın patıgede ıhtıyacın olmıcak hastane cok sıcak oluyo cunku ama 1 tane al dursun ıstersen.. hastaneden cıkarken ayakkabına sıgcakmı ayagın patıklı halde bıde o boyutu var işin... sonra gobek bakım setını de almana gerek yok zaten hastane yapıyor onları.. hem dogudman sonra yapılıyor hem hemsıreler odaya gelıp yapıyor devlet hastanesınde bıle boyle.. ozelde hıc hıc gerek yok... birdetavsıyem eger özel arabanız varsa eşinde geleceksse yanı araba hastanede otoparkda falan duracaksa lazım olmayan seylerı arabada ayrı cantada bekletebılırsın.. mesela bıberon ve emzık yenıdogan ıcın ıhtıyac olmayan seyler.. emmez yada sutum olmaz korkusuyla alıyosan arabada kalsa daha ıyı olur yer kaplamaz cantanda... eger bebek bezın ve ıslak mendılın yenıdogana uygunsa zararlı madde içermıyosa pişik kremınıde arabada bekletebılırsın.. zaten onun kakası suan amınyon sıvısı sadece. oda pişik yapmaz beklerse pişik olur ancak ama hastanede cok sık acıcaksın oyuzden pişik olma ıhtımalı yok yani.. normal doğum olacaksa 5li takımıda arabaya koyabılırsın zaten 10lu takımın yanında zıbın yedeği almıssın bebegın ustu kırlenmıyor sadece bı ıhtımal bezı taşabılıyor.. onun ıcınde zıbını koymussun zaten ama yınede gerek olur dıyosan 5lı takım arabada durur eşin veya yakının getırır... hasta bezi ve ped ıcın de ozelde dogum yapıcaksan doktoruna sor cogu ozel hastane gazlı beze pamuk sarıp koyuyor ped kullandırmıyor.. cantana uzun pedlerden 2 tane koysan yeter.. ıcım rahat etmez dıyosan oda arabada durabılır... umarım yardımcı olmusumdur.. bu arada terlik koymıcakmısın ? :26:
Gecelik de almanı tavsiye ederim...
merhaba kızlar...ben bebişim için bebedor un göbek bakım setini aldım. doktorum %70 alkollü temizleyici al demişti..bende bebek mağazasında görünce hemen aldım...düşünüyordum nerden alırım diye tam üstüne denk gelmişti...bide doktorum mama al demişti bana...belki sütüm gelmez diye..sma önermedi yağ oranı fazla daha şimdiden yağ hücrelerini çoğaltmayalım dedi..preaptamili önerdi onu aldım. biberonla değil kaşıkla verin dedi.. bi tane bebek kaşığı almıştım tupper dan. doktor 3-4 gün belki sütün gelemz o sebeple çocuk sarılık olmasın açlıktan dedi.
bu arada kızlar dönence aldınız mı? hangisi daha iyi acaba? birde izin bitince çalışmaya başlayacağımdan şimdiden süt sağma pompası alsam mı..içinizde alanınız var mı?
gecelik koymadım daha dogrusu almadım canım gereklimi ki eger öyleyse penyelerden alayım 1 tane
Eger sezeryan olacaksan kesin al, benim ilk dogumum sezeryandi ben gecelik giydim hastanede, altindan bezini fln aliolar, pijamayla zor olur
canim yiyorsan da lmiyorsa bünyesi öyle demekki.. üzülme o kadar.. kilosu iyi sadece erken dogum falamn olursa hani garantilyelim diye dedimdi:))
Canim kv butun cocuklarini 3700 un ustunde dogurmus.. ki annemde oyle.. ben 4 kardesim 3800 falanmis.. ablam 7 aylik olmasina ragmen 2300 dogmus dusunun... annemle konsuuyoruz ne sut ictim ne et yedim diyo.. bunye meselesi bence.. kv de anlatiyo ben dikkat ediyorum.. her gun cevizimi findigimi eksik etmiyorum.. sabah mutlaka yumurta yerim, sut icerim vs.. kv bunu goruyo biz hic bunlardan yemedik diyo anlatiyo... ben anlamadim bu kilo tam olarak neyle alakali..[/
kızlar bende erken doğum riski başlayınca yedim baya kilolu olsun hiç değilse diye ama minyon bi oğlum olcek galiba:)).napiim artık sağlıklı olsunda rabbimden ne isterim başka artık şu 1 haftadır hergece rüyalar daha doğrusu kabuslar görüyorum.4lü taramam düşük çıkmıştı benim biraz endişelenmiştik o dönem.demekki psikolojik olarak atamamışım içimden sürekli erken doğum yaptığımı görüyorum oğlumu görüyorum sıkıntılı şeyler.o yüzden bi an önce şu 2 hafta geçsin yavrumu sağlıklı bi şekilde kollarıma alayım istiyorum.onu ilk görüşüm ilk annelik hissi hepsini merak ediyorum.kokusunu merak ediyroum ne biliim son günler hep bunu düşünüyorum.kayınvaldemler hazırladıklarını bugün yolladılar hepsini bi ayarlıyayım fotolarını çekip kıymetliler için yapılan alışverişler topiğine eklicem:)))
Sonunda evimdeyim... 4 gundur kafami dinliyorum diyebilirim... gelir gelmez kv durup dururken miden bulaniyo mu sabahlari demesi beni sasirtti.. bulanirsa bebek sacli, bulanmazsa sacsiz olurmus. Ki bizde sacli dogan yoktur gocmen oldugumuz icin. Onlardada tam tersi 2 yasinda ki bebekte olan sac olurmus.. Midem bulanmiyo dedigimde memnuniyetsiz bi ifadeyle sacsiz olcaaakkk demesi moralimi alt ust etti.... Allahmm sen yardim et bana.. neden boyle oluyo neden yaa
takma kafana canım saçlı doğsa saçsız da doğsa dökülecek o saçlar. bırak ne konuşursa konuşsun. duymamazlıktan gel.
Sonunda evimdeyim... 4 gundur kafami dinliyorum diyebilirim... gelir gelmez kv durup dururken miden bulaniyo mu sabahlari demesi beni sasirtti.. bulanirsa bebek sacli, bulanmazsa sacsiz olurmus. Ki bizde sacli dogan yoktur gocmen oldugumuz icin. Onlardada tam tersi 2 yasinda ki bebekte olan sac olurmus.. Midem bulanmiyo dedigimde memnuniyetsiz bi ifadeyle sacsiz olcaaakkk demesi moralimi alt ust etti.... Allahmm sen yardim et bana.. neden boyle oluyo neden yaa
Hay allaam ya, elsiz kolsuz, bobreksiz dogan bebekler var, sacsiz olunca noluomus? Sanki omur billah cikmayacak! Bosver cahille ugrasma ya, takma da kafana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?