bir hafta geriden gitmesi kötü bir durum değil canım ayrıca kilosu da iyi, benimde 35 haftalıkken 2460 gr dı. sağlıklı olsunlar da 3-5 grdan birşeycik olmaz canım sıkma canını hergün muz ye bebeğe güzel kilo yapıyormuş
ayyy cok güzel yaa, inşallah hayırlısıyla tez zamanda sağlıcakla gelsin diyelim o zaman :) benim dün bugün ve yarın kritik günlerim.. Dün doktora gittik hemen gel dedi, sızıntı gibi su geliyodu devamı yoktu. rahim ağzını muayene etti turnusol ile. enfeksiyon birikmiş dedi, çarşamba günü rahim uzunluğu 27 mm iken dün 26 mm çıktı.. bikaç gün içinde doğum hızlanabilir ama olmazsa pzts günü kontrolde görüşürüz dedi. Keşke hayırlısıyla gönderse Rabbim diye dua ediyorum.
Boşver canım. Doktor söylerdi sıkıntı olacak birşey olsa. Kilo ölçümleri yüzde yüz doğru olmuyor maalesef. belki daha kiloludur bebişin.
evet ablacım aynen dediğin durum var, usg de alınan serviks ölçüsü küçüldükçe bebeğin başı yerleşiyo anlamına geliyomuş. biraz daha aşağı inmiş demişti dün. Bende adam akıllı dinlenmeden hamişliğimi geçirdim, inşallah faydası olur :) çömelme egzersizini bende yapıyorum, özellikle koltuğun kenarından tutunarak çömelmek çok etki ediyo, oturunca farkediyorum kasıklardaki sızıları :) Enfeksiyon için tek kullanımlık bi fitil verdi bu yeterli olur dedi. çünkü herhangi bi rahatsızlık vermiyodu. sadece su geldiği için mantara çevirmesin diye verdi sanırım.dogum baslamadan önce rahim agzi büzülürmüs zaten. Enfeksiyon niye birikmis ki?? icebilirsen toz zencefille bal karistir ic, olamzsa balli zencegilli cayini ic. Hurma ye, keten tohumu ye..Haylirlisiyla bir nefeste kurtulalim insallah. Ben zaten hic oturmuyorum, normal dogum olursa kolay olsun diye. Arda cömel yere ama dikkatli yap. hizli yapma sakin. 3 dk kadar cömeldigin s´yerde kal. Gün icinde bir kac kere yap
canım cerrahpaşadan aldık randevuyu.. gebe polki.deki drları hemşiresi olsun umduğumdan iyi çıktılar hiç azar yemedim yaninst yede girdim yine iyi çıkdı.. doğumun normal gözüküyor dedi miyomların rahim ağızını kapatmadığı sürece normal olacak dedi.
doğuma prof. girmesini istesek aradaki ücret farkını ödeyerek varmı böyle bişey dedimburası ünv hast.si doğuma ebeler ve asistanlar girer ama özel bi durum olursa zaten prof dr girecekdir dedi :44: rahatladın mı dersen bilmiyorum :44:
trombosit düşüklüğümden dolayı dahiliyeye sevk edildim randevusuz önce bayan bi dr kabul etmedi uyus şey randevu al gel dedisonra karşıma iyi bi dr çıkdı kabul etti kan tahilili verdim tekrar biraz daha düşmüşüdü ama dr çok güzel konuşdu 50binin altına düşerse ilaçı varmış 4 gün veririz çıkarırız kanı dedi dr ben yapacağım akşam sayımı telini alayım seni duruma göre arayacağım dedi şaşırdımmmm :26: neyse dön dolaş sabah 8 den 2ye kadar ordaydık.
eve geldik eşimle saat 4 de aradı dr ben sayımı yaptım sonuçda korkulacak bişey yok şimdilik ama doğuma kadar her hafta hemogram yaptırıp bana getir randevun olmasada ben bakarım dedi iyiki böyle dr lar var allah razı olsun dedimmm
daha şimdiden benim göğüslerimin ucunda beyaz süt oluşuyor kuruyor önceden sarı sıvıydı şimdi baya baya süt yani daha erken değil mi sizdede böyle oluyor mu
Bugün kontrolüm var. hastanede kimse sorduysam sezeryan olmuş ve bende hemşireye nst sırasında sordum bu hastanede hiç normal doğum yapan yok mu dedim o da vaaar dedi ama kim inanır... Kendime güveniyorum doktora güvenmiyorum kesin beni sezeryana alacak... Bayramdan sonra bakıcak 38 hafta bitmiş oluyor o ara bakalım ne diyecek... bu arada hiç sancım falan filan yok gayet normal hayatıma devam ediyorum...
Müthiş alıngan bir gündeyim herşeyi takıyorum ..iş yapamıyorum karnım aç yemek yok kilolar aldı başını gidiyor...kısaca ağlayasım var bir ben böyleyim galiba .
doğru diyosun tatlım bugun moralmen daha iyiyim birazdan kızıma aldıklarımı eklicem sayfaya :))) sen nasılsın bugun ??
bugün yine ilginç bir olay yasadım kızlar ben bu teyzeleri anlamıyorum yada hamile olunca benim psikolojime biraz agır geliyor olmalı neyse konuya gelelim
aile hekimligine gittim bugün izlenim için baktım ki kapılar kilitli ögle tatili bu benim hiç aklıma gelmedi evden çıkarken üstelik tam yarım saat var açılmasına neyseki aynı katta birde turizm şirketi vardı oradan bi beyefendi beni orda beklerken fark etti hemen bi sandalye aldı geldi sagolsun böyle düşünceli insanlarımızda var özellikle erkekler bu konuda daha duyarlı toplu taşıt araçlarında da hep beyfendiler yer verir neyse aradan çok geçmedi 2 teyze geldi biri topallıyordu ama 10 dakika ayakta bekleyecek kadar sıhhatliydi neyse yanındaki teyze demezmi bana sen kalkta teyze otursun diye karnım burnumda kalktım artık pişman oldu ama bişey de diyemedi neyse kapı açıldı ebe beni aldı ilk önce erken dogum tehliken varmış kendini yorma ayakta durma beslenmene dikkat et gibi uyarıda bulunurken beni kaldıran kadın arkada şekilden şekile girdi vicdanı içine sığmadı sanırsam ben çıktım arkamdan geldi özür diledi hakkını helal et dedi helal olsun olur böyle seyler dedim böylelikle belki birdaha yapmaz :)
Saol canm belki ilerleyn haftalarda kullanabilirim simdilik agrm yok..Allah maşallah vallah diyen adamdan korkma sen eli uğurlu olur onun.
Aynen ben de öyle, alıngan, depresif, çekilmez biri oldum, ama artık biraz kendimi frenlemeye başladım, aman ben hamileyim diye kendimi saldıkça hem kendim kötü oluyorum, moralim daha da bozuluyor hem etrafa kötü davranıyorum.
Kasılmaları önlemek için veriyorlar.
Benim 27. haftadan beri sızıntı şeklinde duyum geliyor çok fazla su içtiğim halde bebeğin suyu alt sınırda. Suyun gelmesi enfeksiyon açısından da riskli. Ateşin olursa, pis kokulu akıntı olursa doktora acil danışılmalı.
Kaslarini rahatlatmasi icin kullaniliyor. Karin kaslari sertlestigi icin kasilma acisi duyuoruz. Ayrica ayaklara kramplar giriyor. yani tüm vücudundaki sertlesen kaslar icin..
Hey maşşallah güzel kapak olmuş
kızlaaaar yardıma ihtıyacım var.park yatak alıcam.ama dısarı cıkıp gezemiyorum artık.alanlardan model isimleri alabilirmiyim.netten baktım ama cok cesıt bulamadım.
slm canım bende kraftın park yatagını aldım tavsiye üzerine şu an kuru bekliyo baya geniş ve saglam görünüyo
Sonunda evimdeyim... 4 gundur kafami dinliyorum diyebilirim... gelir gelmez kv durup dururken miden bulaniyo mu sabahlari demesi beni sasirtti.. bulanirsa bebek sacli, bulanmazsa sacsiz olurmus. Ki bizde sacli dogan yoktur gocmen oldugumuz icin. Onlardada tam tersi 2 yasinda ki bebekte olan sac olurmus.. Midem bulanmiyo dedigimde memnuniyetsiz bi ifadeyle sacsiz olcaaakkk demesi moralimi alt ust etti.... Allahmm sen yardim et bana.. neden boyle oluyo neden yaa
çok sağol canım.nettenmi aldın peki.ne kadara aldın.bıde icıne ekstra dosekmı aldın.
selam kızlar
canım kötü niyetle mi sormuştur? bana bu konuyu soran hiç olmadı ama bende merak ediyorum saçlı mı olur kel mi diye... Allah sağlık sıhhat versin bunlar teferruat konular ama doğum yaklaştıkça merak ediyo insan...
slm canım bende kraftın park yatagını aldım tavsiye üzerine şu an kuru bekliyo baya geniş ve saglam görünüyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?