2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Masallah ogluna... kilosu yerinde... nstye girde haber ver madem yaz sonuclari mutlaka

maşallah kuzuna canım...
benim doktorum niye hiç böyle şeyler demiyor yaa...
34. haftada benim bebişte 2500gr dı... hiç iri falan demedi normal dedi... benim doğum da 12 kasım gözüküyor..

sağ ol canım cevabın için.basur daha büyük bende,birden görünce ürktüm :)
miamore canım ben zaten ilk doğum haberini senden bekliyorum, hayırlısıyla inşallah.

Günaydın canım. evet şikayetler arttı. sen nasılsın?

Sagol canim, dün 4 saat alisveriste gezdik , bugunde 1 saat oglumla abaokulu eksiklerini gidermek icin dolastik , ayaklarimi uzadim yatar pozisyondayim simdi :)))
Bugunun planina büyük harflerle uyuzluk yazdim bakalim ne kadar basaracagim :)

Bebisin iyiymis gözün aydin ... Artik heycanlar dorukta :).. Hayitlisiyla gelsin bebeklerimiz ..

Miamore 10 dak inerse git canim madem ... Cok heycanlandim yaa .. Hergün senin yazilarini okurken bugun yarin dogurcan hissim vardi zaten :))
Suyunn gelmesi gerekmez .. Benimkini patlatmislardi 7 saat sancidan sonra

Hosgeldin canim... ayniyiz seninle benimde 27 28 i gozukuyo dogum :) Allah kucagina almayi nasip etsin insallah...

hoşbuldumm çok teşekkür ederim Rabbim sana ve tüm anne adaylarına da bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin..
bakalım hangimizin ki daha sabırsız çıkacak umarım 40 haftanın sonunu beklemeyiz :))

eee hayirlisi diyelimm. bazen delirtiyor sanci ama cabuk geciyor cok sükür... bir ara cok rahatim hic bisi yokmus gibi. ama karnim öyle sertti ki tas gibi, bebek garip bir pozisyon aldi öyle kaldi. normalde bu saattlerde cok hareketli olurdu. okuyorum netten, 18 ila 24 saat sürebilirmis bu sancilar.Hayirlisi olsun. biraz uyum dedim uyuyamadim.

nisan olayini okudum bende evet gelmek zorunda degil hersey sanciya göre 10 ila 5 dk arasinda olursa ve cok siddetli olursa gidicem hastaneye. henüz o kadar sik ve bas bas bagirtacak kadar degilll

evet evet sanci takibi yapicam sadece. cok sik tuvalete cikar oldum, o kadar sivida tüketemedim ama...Birde ic camasirim cevz büyüklügünde islaniyor her seferinde. renksiz su gibi..

ayyy bilmiyorum selayyyyy...Dogurucam galiba:))

hoşbuldumm çok teşekkür ederim Rabbim sana ve tüm anne adaylarına da bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin..
bakalım hangimizin ki daha sabırsız çıkacak umarım 40 haftanın sonunu beklemeyiz :))

Umarim :) valla bende suanda yalanci kasilma bile haftada bir oluyo anlamadim ki cozemedim sanirim henuz... bi bakmissin aniden sanci gelmis hic belli olmaz surpriz yapabilirler :)

sağ ol canım cevabın için.basur daha büyük bende,birden görünce ürktüm :)
miamore canım ben zaten ilk doğum haberini senden bekliyorum, hayırlısıyla inşallah.
canım basur kabızlık sorunun olmaması için ilk aydan beri kahvaltıdan 2 saat sonra 3 tane kuru kayısı yiyorum ve hiç kabız olmadım çok şükür tavsiye ederim

Çok uzun zamandır yazmak istediğim ama aslında bir yandan da yazmaktan çekindiğim bir yazı bu. Çekindim, çünkü her doğum farklı. Kalkıp da hamilelikleri, bedenleri, doğumla ilgili beklentileri birbirinden farklı olan bir sürü kadına “Şöyle yap, böyle yap” demek ne kadar doğru, emin değilim.

En son Nilü de “Sende işe yarayan tüyo ve teknikleri paylaşır mısın?” deyince bu şekilde yazayım dedim. Evet, aşağıdaki teknikler BENDE İŞE YARAYANLAR. Bunun altını çiziyorum, çizdim.

Herkesin gebeliği, her doğumun ilerleyişi farklı. Dolayısıyla buradaki notları da kendi şartlarınızı göz önünde bulundurarak değerlendirmenizi rica ediyorum. Herkese uyacak bir reçete olarak algılanmamalı.

Hatta reçete olarak hiç algılanmamalı. Tıbbi hiçbir bilgim yok. Ha, normal doğum konusunda -maalesef ki- bazı doktorlardan daha tecrübeliyim, o ayrı. Ben hiç olmazsa iki normal doğum yaptım. Bazı doktorcuklar onu bile yaptırmıyorlar.

Sonuç olarak aşağıdakileri normal doğum yapmış bir arkadaşınızın tecrübe paylaşımı olarak alınız.

>> Doğum başladığında mümkün olduğunca evde vakit geçirmeye çalışın. İlk sancıda, bir santim açılmada hastaneye gitmenin bir faydası yok; hatta hastaneye ne kadar geç giderseniz o kadar iyi. Diğer türlü hemşirelerin sürekli “Bakalım ne kadar açıldın?” şeklinde muayenelerine maruz kalır, siz de kendinizi dinlemeye, şartlamaya başlarsınız. Sonra bir bakarsınız ki “Doğumunuz yeterince hızlı ilerlemiyor” olur. Sonrası malum, suni sancı, yatağa bağlanma, ve hatta sezaryene kadar giden bir süreç.

>> Hastaneye geç gidin dediysek, varsa önceki doğumunuzu, hastaneye olan mesafeyi, gün içindeki trafik durumunu, ve diğer etkenleri de göz önüne alarak yola çıkın. Doktorunuz size ne zaman hastaneye gelmeniz gerektiğini söyleyecektir. İlk doktorum 5-1-1 kuralını önermişti: Sancılar 5 dakikada bir gelip, 1′er dakika sürüp, bu durum 1 saat devam ettiğinde beni ara, ve hastaneye doğru yola çık demişti. Biz ilk doğum olunca işi şansa bırakmadık, sancılar düzenli olarak 6 dakikada bir gelince hastaneye gittik. Gittiğimde 6 santim açılma vardı. Yaklaşık beş saat sonra doğum gerçekleşti.

İkinci doktorum kesin bir şey söylemedi, ancak zaten muayene diye gittiğimde 5 santim açılma vardı ve doğum başlamıştı. Eve gidip toparlanıp geri döndüğümde açılma 8 santime çıkmıştı. Birçok insan “A-aaa, doktorun nasıl eve gönderdi seni öyleeeee?” diye hayrete düşmüştü. Basbayağı da gönderdi işte. O üç saat boyunca hastanede hapis kalmamın bana da, ona da bir faydası yoktu da ondan gönderdi. Eve gittim, çantamı aldım, hastaneye geldim, yerleştim, yaklaşık dört saat içinde doğurdum.

>> Su… Çok bol su tüketin. Doğum başladığı andan itibaren mümkün olduğunca fazla su için. Doğum sırasındaki en büyük risklerden biri susuz kalmanız. Siz unutursanız bile doğumda size eşlik eden kişinin (kocanız, anneniz, doula) size hatırlatması lazım.

Herhangi bir sebepten dolayı su içemiyorsanız, mideniz falan bulanıyorsa buz yemeye çalışın.

Bazen doktorlar su içmeye bile karşı çıkabiliyorlar. Sezaryen ihtimali varsa eğer, anestezi alacaksanız midenizin boş olması gerekiyor. Bu, doktorun sezaryene ne kadar ağırlık verdiğine göre değişir. Benim iki doğumumda da sezaryen için -herhangi risksiz bir doğumdan daha fazla- ihtimal yoktu, ve doktorlarım su içmeme, hatta ufak tefek atıştırmama da izin vermişlerdi.

>> Esneme hareketlerine gelince… Bedeniniz sizi yönlendirecektir. Benim en çok rahat ettiğim ve her iki doğumumda da uyguladığım pozisyon şuydu.

Bacaklarınızı omuz genişliğinizden biraz daha fazla -sizi rahat ettirecek bir genişlikte- açarak beliniz hizasında bir yüksekliğe (merdiven tırabzanı, masa, sandalye arkası, hiç olmadı duvar) yaslanın. Karnınızı aşağı doğru sarkıtarak (ben bu resimde çok fazla sarkıtmamışım) yavaş yavaş bacaklarınızın üzerinde sağa sola yaylanın. Hızını ve ritmini vücudunuz size söyleyecektir.

Yorulduğunuz zaman aynı pozisyonu yatağın üzerine yastıkları üst üste dizerek de deneyebilir, böylece kollarınızı destekleyebilirsiniz.

Ben bu pozisyonu kasılmalar arasında dinlenirken uyguluyordum. Sancı geldiğinde ilk resimdeki ellerimin üzerine doğruluyor, karnımı aşağıya sarkıtarak bacaklarımın üzerinde yaylanıyordum.

Bir de aynı pozisyondayken birinin belinize (eğer kasılmalar belinize vuruyorsa) ters baskı yapması da çok işe yarıyor.

>>Nefes egzersizleri – Bunları doğumdan çok önce uygulamaya başlayabilirsiniz. Ben Braxton Hicks kasılmalarının başladığı yaklaşık 20 küsuruncu haftalardan itibaren yapmaya başlamıştım. Kasılmanın geldiğini hissettiğiniz anda burnunuzdan derin bir nefes alın; ne çok hızlı, ne çok yavaş. Sonra dudaklarınızı büzerek ve çenenizi göğsünüze doğru yaslayarak bu nefesi yavaşça verin. Nefesi aldığınız zaman “karnınıza doğru göndermeye” çalışın. Bunu nasıl anlatabilirim, bilmiyorum. Derslerde bize hep söylemişlerdi, ancak birinin pratikte göstermesi daha akılda kalıcı oluyor. Kısacası, sanki aldığınız nefesi akciğerlerinize değil de, karnınıza göndermeye çalışıyormuşsunuz gibi deneyin. Olayın mantığını şöyle açıklamıştı bize eğitmenimiz: O an kasılan rahminize ne kadar çok oksijen gönderebilirseniz o kadar rahatlarsınız.

>> Mümkün olduğunca hareket etmeye gayret edin. Yürüyüş yapmanın doğumu hızlandırdığı söyleniyor. Yer çekiminin bebeğin çıkmasına yardımcı olduğunu düşündüğünüzde gayet akla yatan bir mantık bu. Ancak içinizden yürüyüş yapmak gelmiyorsa da kendinizi zorlamayın. Ben ilk doğumumda yürümüş, yorulunca yatağa geçmiştim. Şu bir gerçek ki, yattığın yerden sancıları karşılamak çok daha zor oluyor. İkinci doğumumda doğumhaneye gittiğim son aşamaya kadar büyük ölçüde ayaktaydım, ve daha rahat ettiğimi söyleyebilirim.

>> İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Bağırmak geliyorsa bağırın, inlemek istiyorsanız inleyin. Ses çıkarmaktan çekinmeyin. Kimsenin sizi “o durumda” görmesinden korkmayın. Ikınma sırasında büyük tuvaletini kaçırmak kadınların en büyük çekincelerinden biri oluyor. Emin olun doktorunuz çok daha kötüsünü görmüştür, hiç kafanıza takmayın. Eşinizden çekiniyorsanız söyleyin, baş hizanızda dursun.

>> Doğuma ne kadar uzun süredir hazırlanıyor olursanız olun, herhangi bir şekilde olaylar planladığınız gibi gitmeyebilir. Böyle bir durumda olayların kontrolünüzden çıktığını düşünerek moralinizi bozmayın. Sonuca (sağlıklı anne-sağlıklı bebek) odaklanarak sakin kalmaya çalışın.

>> Kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Benim yukarıda anlattıklarım da (şu kadar santim açılma vardı, bu kadar saat sonra doğum oldu) dahil olmak üzere, duyduğunuz hikayelerin olumlu taraflarını alın; ancak herhangi bir şartlanmaya girmeyin. Her doğum kendine özel.

>> Nelerden vazgeçebileceğinizi ve vazgeçemeyeceğinizi iyi düşünün. Vazgeçemeyeceğiniz tek şey sizin ve bebeğinizin sağlığı.

Doğumdan önce bir doğum planı hazırlayıp doktorunuzla paylaşmak sizin beklentilerinizi ona iletmek, onun da bunların ne kadarının yapılabilir olduğunu anlatmak adına faydalı olabiliyor. Örnek doğum planı isterseniz burada.

Benim aklıma gelenler bu şekilde. Başka eklemek isteyen olursa lütfen yorum kısmını kullanınız.

oohhh iyi gezmişsin maaşallah. dinlen bakalım bugün.
amin canım evet heyecan artıyor. hayırlısı bakalım.

canım basur kabızlık sorunun olmaması için ilk aydan beri kahvaltıdan 2 saat sonra 3 tane kuru kayısı yiyorum ve hiç kabız olmadım çok şükür tavsiye ederim

canım kabızlıkla ilgisi yok. Bende kabızlık yaşamadım ama basur bebeğin baskısından oluyor gebelerde genelde.

annem var kayinvalidem var canimm. cpk sükür yanlniz degilim...

iyi bari sevindim yanlız olmadığına. bende şimdi nst den geldim. sancı çıktı bende de. normalde nst ye girdiğimde 8-10 en fazla 20 çıkar. biraz önce 80-88 falan çıktı. doktor çaktırmadı. kaç haftalıktı falan diye sordu hemşire ağrın varmı dedi.
ama gönderdiler. bayramdan sonra yine gircez bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…